10 кращих гейзерних кавоварок для будинку

  1. Vinzer 89387
  2. Maestro 1667-3-MR
  3. Bohmann BH-9506
  4. Bialetti Moka Express
  5. Vinzer 89390
  6. Maestro 1667-9-MR
  7. Peterhof Presto PH-12527-4
  8. Bohmann BH-9502
  9. Pinti Magna
  10. Maestro 1666-3-MR

Любителям ароматного, підбадьорливого завдяки своїй міцності кави як не можна до речі доведеться гейзерна кавоварка . У рейтингу представлені 10 кращих варіантів. Кожен з них - відмінне рішення для дому.

гейзерна кавоварка

Моделі, які увійшли в топ, готують кілька чашок кави за один раз, деякі з них підходять для всіх типів плит. Також серед них є варіанти, які можна мити в посудомийній машині. В огляді описані ключові особливості, а також основні переваги кожної кавоварки.

Vinzer 89387

Модель від швейцарського бренду зроблена з міцного алюмінію і оснащена виготовленим з міді клапаном впуску. Модель досить компактна - її розміри складають 24x15x15 см. Важить кавоварка 0,4 кілограма.

Чим хороша:

  • У цій кавоварці користувач може приготувати еспресо відразу на одинадцять чоловік (порції по 40 мл).
  • Виробник забезпечив Vinzer 89387 ручкою з бакеліту - стійкого до нагрівання матеріалу: власник не отримає опік, навіть якщо візьметься за ручку голими руками.
  • Ця модель підходить практично для всіх джерел тепла: її можна поставити на газову конфорку або електричну плиту .

Варто пам'ятати: виробник рекомендує мити цю кавоварку вручну. При цьому користуватися абразивними матеріалами, наприклад, жорсткої металевою сіткою, небажано. Подряпана зсередини поверхню в майбутньому призведе до неприємного відтінку металу в напої.

До недоліків цієї кавоварки відносять те, що вона не сумісна з індукційними плитами.

Maestro 1667-3-MR

Ця модель гейзерного типу зроблена з міцного литого алюмінію. Така кавоварка мокко-еспресо дозволяє приготувати напій без осаду максимум за десять хвилин: приблизно п'ять хвилин піде на нагрівання і стільки ж - на випаровування.

3 основних переваги:

  1. Виробник оснастив 1667-3-MR бакелітовій ручкою, яка відрізняється стійкістю до високих температур. Вона не нагрівається, що запобігає випадкові опіки: користувач може сміливо братися за неї без прихватки.
  2. Кавоварка розрахована на приготування 300 мл напою, тому запросто зварить кофеек на сімох людей: здатна зробити сім порцій по 40 мілілітрів.
  3. За виробом легко доглядати: досить очистити резервуар від кавовій гущі і вимити модель теплою водичкою з-під крана. Головне - при митті не користуватися абразивними засобами: вони здатні подряпати внутрішні стінки і додати кави металевий присмак.

Цю модель можна ставити як на електроплиту, так і на звичайну газову . Правда, індукційні поверхні є винятком, що вважається мінусом.

Читайте також: 8 кращих кавоварок еспресо: рейтинг чалдових кавоварок MOYO.UA

Bohmann BH-9506

Цей варіант виготовлений з нержавіючої сталі - міцного, стійкого до механічних пошкоджень матеріалу. Як і інші кавоварки гейзерного типу, ця модель оснащена трьома ємностями, які розділені спеціальним елементом фільтрації. Розташована знизу ємність - для води, відсік посередині призначений для подрібнених в порошок зерен, а той, що знаходиться вгорі - для готового напою.

Щоб потішити себе каву, користувачеві потрібно всього лише заповнити резервуари і поставити кавоварку на плиту. Напій готовий, коли з-під кришки піде пар.

Напій готовий, коли з-під кришки піде пар

3 приємні особливості кавоварки:

  1. BH-9506 відрізняється довговічністю завдяки міцної нержавіючої сталі.
  2. Власник даної кавоварки може забути про прихватках: її ручку зробили з бакеліту. Цей матеріал не нагрівається: користувач не отримає опік, якщо візьметься за неї голими руками, щоб розлити гарячу каву по чашках.
  3. За раз ця кавоварка здатна приготувати сім-вісім чашок напою: її господарі мають можливість відразу приготувати каву для себе і для гостей.

Bialetti Moka Express

Варіант з приємним дизайном проведений в Італії. Міцна конструкція складається з частин, які зробили з литого алюмінію. Вони надійно скріплюються один з одним нарізним механізмом.

плюси:

  • Bialetti Moka Express запобігає випадкові опіки: її корпус оснащений ручкою, зробленої зі стійкого до нагрівання нейлону. З такого ж матеріалу виконана і кнопка, яка відкриває кришку. Завдяки цьому господарі можуть забути про прихватках і сміливо братися за ручку голими руками.
  • Ця кавоварка невибаглива в догляді: вона легко розбирається, а клапан легко витягти. Всі частини легко вими частини досить в проточній воді.
  • Цей кавник здатний зварити еспресо на чотирьох-п'ятьох за кілька хвилин: його обсяг складає 180 мл.

Важливо: щоб не «нагородити» напій присмаком металу, не варто мити кавоварку жорсткими залізними сітками.

Кавоварку можна ставити на будь-яку плиту, крім індукційної. Це відносять до її недоліків.

Цікаво почитати: ТОП-10 кращих автоматичних кавоварок для будинку: рейтинг від MOYO.UA

Vinzer 89390

З цією моделлю приготування смачного і міцної кави для всієї родини не займе багато часу і зробить по-справжньому добрим навіть похмуре і похмурий ранок. Корпус цього виробу - алюмінієвий. Вся конструкція важить 400 грам.

Важливо: виробник не рекомендує використовувати жорсткі абразивні засоби при митті кавоварки. Вони здатні подряпати алюміній, що може зіпсувати смак напою.

Вони здатні подряпати алюміній, що може зіпсувати смак напою

Чим приваблива:

  • Готує швидко і смачно: за кілька хвилин Vinzer 89390 здатна зварити більше одинадцяти порцій напою, що бадьорить по 40 мілілітрів.
  • Виріб невибагливо у догляді: потрібно всього лише почекати, поки корпус охолоне, розібрати його, витрусити відпрацьований кави і сполоснути в проточній воді.
  • Власникам не знадобляться прихватки, щоб розлити гарячу каву в чашки: виробник забезпечив кофейничек ручкою, зробленої з бакеліту - матеріалу з низькою теплопровідністю. Якщо користувач візьметься за ручку голими руками, він не обпечеться.

Примітка: ця кавоварка сумісна з будь-якими поверхнями для приготування їжі, крім індукційних.

Maestro 1667-9-MR

З моделлю лінійки Rainbow приготування ароматного міцного напою для всієї компанії не займе багато часу. Деталі корпусу зроблені з алюмінієвого сплаву. Частини конструкції (резервуар для води і відсік для кави) скріплюються між собою різьбовим механізмом.

1667-9-MR забезпечена фільтром-перколяторах і клапаном для випуску пари, виготовленим з міді. Закріплена на корпусі ручка - бакелітова. Вона має низьку теплопровідність.

Чим хороша: 3 привабливих якості

  1. Зручна і безпечна у використанні: оскільки ручка не нагрівається, користувач може братися за неї без прихватки.
  2. Містка кавоварка має обсяг 900 мл: за раз вона приготує до більш 22х маленьких чашок еспрессо.
  3. За цією кавоваркою просто доглядати: її легко розбирати, до того ж модель підходить і для посудомийної машини , Тому мити її руками не обов'язково.

Варто пам'ятати: ця кавоварка не сумісна з індукційними варильні панелями.

Це цікаво: ТОП-10 кращих кавоварок DeLonghi. Плюси і мінуси моделей

Peterhof Presto PH-12527-4

Корпус цього варіанту зробили з нержавіючої сталі, завдяки чому конструкція вийшла міцною: вона не боїться механічних пошкоджень.

Порада: щоб кава вийшов смачним і не забив фільтри кавоварки, рекомендується використовувати середній помел.

Порада: щоб кава вийшов смачним і не забив фільтри кавоварки, рекомендується використовувати середній помел

4 головні особливості:

  1. Навіть при активному використанні сито зберігає форму - міняти його через пару місяців не знадобиться.
  2. Користувач зможе зняти кавоварку з плити голими руками, не побоюючись отримати опік: Presto PH-12527-4 оснастили бакелітовій ручкою, яка не нагрівається.
  3. Це кращий варіант, щоб пригостити кавою п'ятьох людей: вона разом приготує п'ять порцій еспресо по 40 мл кожна.
  4. Модель підходить для склокерамічних плит , Її можна ставити на газові, а також галогенові конфорки.

Можливі нарікання:

  • миється тільки руками: в посудомийку її покласти не можна;
  • не можна ставити на індукційні плити.

Bohmann BH-9502

Ця модель з корисним об'ємом в 200 мл складається з чотирьох частин: відсіку для мелених кавових зерен, ємності для води, сіточки, яка грає роль фільтра, і місця для готового напою. Частини міцно фіксуються між собою завдяки нарізному механізму.

Порада: не варто використовувати дрібно перемелені зерна: вода не зможе пройти через каву. Краще зупинитися на середнього ступеня подрібнення зерен.

Краще зупинитися на середнього ступеня подрібнення зерен

Основні плюси:

  • Розташована на корпусі ручка виготовлена ​​з бакеліту - матеріалу, який відрізняється низькою теплопровідністю. Завдяки цьому ручка не нагрівається: братися за неї можна і без прихваток, не боячись обпектися.
  • Проста у догляді: якщо у власника BH-9502 є посудомийна машина, то йому не обов'язково мити кавоварку вручну.
  • Цей варіант сумісний з будь-плитою: його можна поставити на газову, стеклокерамическую, галогеновую і індукційну конфорку .

Варто пам'ятати: мити виріб бажано без абразивних засобів - жорсткі матеріали здатні подряпати кавоварку, що призведе до присмаку металу в каві.

Читайте також: Топ-10 кращих виробників кавоварок - Рейтинг 2017 року

Pinti Magna

Ця кавоварка здатна разом приготувати десять порцій міцної кави. Корпус моделі виготовили з міцної нержавіючої сталі, тому кавоварка не боїться механічних пошкоджень. Дно приладу - тришарове, зроблено за принципом «сендвіча»: сталь-алюміній-сталь.

Порада: як тільки звук кипіння буде чути, вогонь варто зменшити, а коли піде пар - відставити кавоварку.

Порада: як тільки звук кипіння буде чути, вогонь варто зменшити, а коли піде пар - відставити кавоварку

Чим приваблює:

  • Довго зберігає напій гарячим завдяки подвійним стінкам.
  • Комфортно користуватися: металева ручка має ергономічну форму, тому добре лежить в руці.
  • Одне натискання кнопки - і кришка відкрита.
  • Конструкцію просто розбирати і збирати, причому Pinti Magna підходить не тільки для миття вручну: елементи кавоварки можна завантажити в посудомийку.
  • Модель сумісна з поверхнями для приготування їжі будь-якого типу, включаючи індукційні.

Незважаючи на всі плюси, недоліки у цій кавоварки теж є, а саме - сталева ручка: доведеться брати прихватку, щоб не обпектися.

Maestro 1666-3-MR

Невимоглива в догляді 300-миллилитровая модель має класичний дизайн. Конструкція кавоварки зроблена з міцного алюмінію, а клапан, який служить для випускання пари - з міді. Ручка зроблена з жаростійким пластика, тому не деформується при використанні.

Порада: щоб приготувати смачний напій, краще використовувати кавові зерна середнього помелу.

Порада: щоб приготувати смачний напій, краще використовувати кавові зерна середнього помелу

Чим хороша:

  • ручка 1666-3-MR не нагрівається, тому користувачеві не знадобиться прихватка, щоб налити гарячий напій в чашку. Навіть якщо взятися голими руками за ручку, щоб зняти модель з плити, обпектися не вийде.
  • Кавоварку можна мити вручну, однак не рекомендується використовувати жорсткі губки та металеві сітки, так як вони можуть пошкодити поверхню. Знімні деталі конструкції можна мити і в посудомойке .
  • Модель придатна для будь-якої плити, крім індукційного варіанту.

Примітка: насипати мелену каву в ситечко потрібно точно до позначки, кавовий порошок знадобиться розрівняти, але утрамбовувати його не слід.

Модель

Обсяг / кількість порцій Підходить для індукційних плит Можна мити в посудомийній машині Vinzer 89387 450 мл - - Maestro 1667-3-MR 300 мл - - Bohmann BH-9506 300 мл + - Bialetti Moka Express 180 мл - - Vinzer 89390 450 мл - - Maestro 1667-9-MR 900 мл - + Peterhof Presto PH-12527-4 200 мл - - Bohmann BH-9502 200 мл + + Pinti Magna 500 мл + - Maestro 1666-3-MR 300 мл - +

Кожна гейзерная кавоварка, яка увійшла в топ, гідна варити каву найвибагливішим гурманам. Тим, кому не хочеться витрачати час на догляд, стане в нагоді Bohmann BH-9502. Вона запросто розбирається, а її частини можна завантажувати в посудомийну техніку. До того ж це одна з небагатьох моделей в рейтингу, яка ставиться на будь-яку плиту: вона сумісна навіть з індукційними варіантами.

Новости