15.02.2017 - Jo Malone / Джо Малон моє бачення

  1. Сподіваюся, що ця стаття про Джо Малон / Jo Malone була вам корисна. Якщо ви вже користуєтеся ароматами...

Jo Malone / Джо Малон моє бачення

Друзі, сьогоднішню статтю хочу присвятити трохи іншої теми. Як ви знаєте, цей блог, в основному, присвячений корейської косметиці, але іноді в нього потрапляють і інші статті, яким мені дуже хочеться з вами поділитися.

JO MALONE

Розповім трохи передісторії: я ніколи не любила парфуми і не розуміла його. Якщо від когось в транспорті я відчуваю сильний запах парфумів - він мене тільки дратує. Більшість рекламованих запахів мені не подобаються і здаються мені занадто штучними. Крім того, деякі запахи настільки поширені, що здається, що одним флаконом користується половина міста. З цих причин я дуже рідко використовувала духи, які брала у мами.

Близько року тому я зацікавилася брендовими речами, особливо сумками і шарфами. Оскільки фінансової можливості купувати такі речі у мене не було, я просто з радістю дивилася колекції інших людей. Іноді в їх відео були і холи (haul), в яких розповідалося про покупках або подарунки. Кілька англійських дівчат, яких я дивлюся на YouTube ( The Want List і Amie Chase ), Згадували одеколони фірми Джо Малон / Jo Malone.

photo credit

Мені дуже сподобалася упаковка і я вирішила дізнатися докладніше, що це за магазин. Виявилося, що в моєму місті (Санкт-Петербург) цілих два магазини Джо Малон / Jo Malone: ​​в ДЛТ (корнер) і в ТЦ «Галерея». Одного разу я опинилася в центрі міста у справах і зайшла до відділу Джо Малон в Галереї. Відділ дуже маленький, але все було дуже мило, красиво. Дівчина-консультант запитала мене, які запахи я люблю. Я відповіла, що мені подобаються солодкі запахи, типу ванілі і карамелі. Вона запропонувала мені кілька ароматів на вибір, серед них був Blue Agave & Cocoa (Блакитна агава і какао), дала тестери і через хвилин 5 мені потрібно вже було йти.

Приїхавши додому, я ще раз спробувала тестери, викинула кілька і залишила Blue Agave & Cocoa на своєму туалетному столі. Минуло близько 2-х місяців, але запах на картонному тестері прекрасно зберігся. Через 3 місяці запах все ще відчувався, але, звичайно, вивітрився. Я зрозуміла, що мені настільки подобається цей запах ось уже 4 місяці, що я хочу його купити.

photo credit

Коли я приїхала в корнер Джо Малон / Jo Malone в ДЛТ, виявилося, що саме цей одеколон зняли з виробництва і магазини розпродають залишки вже випущених флаконів. Оскільки у мене був обмежений бюджет, я змогла купити тільки 30 ml. Але і їм я була щаслива!

Обслуговування було на висоті, упаковка теж. Обов'язково хочу купити в Джо Малон / Jo Malone що-небудь на Новий Рік, в різдвяної упаковці, але вже в 2017 році =).

До речі, як вас повинні обслужити в Джо Малон / Jo Malone? Як вам вибрати запах?

Ха-ха, тільки через кілька днів після покупки я, як глибокий непрофесіонал в цій області, дізналася, що ніякі картонні тестери не підходять для того, щоб вибрати аромат. Тисячі разів я бачила в Рів Гош і Іль-де-Боті як консультанти розпилюють аромати на паперові тестери і дають спробувати запах своїм клієнтам. Насправді, зі мною, в Джо Малон сталося те ж саме. Мабуть, в мені відразу побачили новачка і вирішили не проявляти належної уваги.

Як повинно бути? По-перше, консультант повинен дізнатися про ваші, вже наявних перевагах в області запахів. По-друге, він повинен посадити вас за столик і запропонувати спробувати кілька ароматів на тильній стороні вашої руки (від зап'ястя до внутрішньої сторони ліктя). (! А ви знали, що розтирати парфуми між зап'ястями неправильно, тому що це руйнує молекулярну структуру аромату?). Консультант легкими надавлюють рухами повинен трохи розігріти шкіру на вашій руці і нанести на неї аромат. Якщо ви захочете протестувати наступний запах, консультант, за допомогою пінного розчину і м'якого рушники, повинен видалити перший нанесений запах і повторити процедуру.

Чому не можна повністю відчути запах по паперовому тестеру? Все просто - тому що ви ж будете наносити парфум на свою шкіру, а не на тестер. Яку межу обраний аромат придбає саме на вашій шкірі - ось, що важливо. Як я зрозуміла зі своєї міні-дослідження - все залежить від рівня кислотності в організмі і відповідно, запах буде розкриватися по-різному на шкірі з різним рівнем кислотності. Крім того, якщо ви приймаєте ліки або поїли дуже гострою їжі, краще утриматися від вибору парфуму до того моменту, поки ваша шкіра не увійде в свій звичайний стан.

Моя історія з Джо Малон / Jo Malone

Найцікавіше, що тільки коли я принесла гарний пакет Джо Малон додому, я задумалася - а хто такий Джо Малон? Ви вже задавали собі це питання?

photo credit

Мені завжди цікаво, хто стоїть за брендом, яка історія цього творця. Виявляється, Джо Малон - це Joanne Lesley Malone. Уроджена громадянка Великобританії (народилася в графстві Кент). Джо Малон з дитинства страждає складною формою дислексії , Тобто їй складно читати і писати. Дислексія не дозволила Джо здати випускні іспити іспити в школі.

У 1983 році Джо Малон працювала косметологом і приймала клієнтів у себе в квартирі. Як компліменту або маленького подарунка для своїх постійних клієнтів, Джо початку змішувати різні масла для ванни і наливала їх в маленькі пляшечки. Одного разу, клієнтка Джо захотіла купити 100 пляшок парфумованого масла. Тоді першим ароматом Джо був Мускатний горіх і Імбир. Як виявилося, жінка хотіла подарувати гостям своєї вечірки по пляшечці такого масла. Нескладно здогадатися, що після вечірки, багато (а точніше - 86 осіб) звернулися до Джо з проханням купити ще.

Що відрізняло і до сих пір відрізняє аромати Джо Малон - це присутність всього до 3-х нот в ароматі, а також можливість змішувати два аромати разом.

У жовтні 1994 року Джо відкрила свій перший магазин в Лондоні і сама стояла за прилавком, продаючи свій товар. Вранці вона приймала клієнтів, як косметолог, в обід вдавалася в магазин, а потім знову приймала клієнтів і ввечері, знову приходила в магазин. Через 4 роки Джо відкрила свій відділ в одному з найвідоміших універмагів Нью-Йорка - Бергдорф ( Bergdorf ). А ще через 1 рік, в 1999 році, вона продала свій бізнес компанії Estee Lauder, сума договору не розголошувалася. Але Дж Малон назвала цей продаж «операцією всього її життя».

Як каже сама Джо: «Вони купили те, що у мене в голові, а не те, що продається на полицях зараз. »Маючи на увазі, що, незважаючи на те, що компанія Jo Malone London була продана Estee Lauder, сама Джо мала повний контроль над тим, що вироблялося під її брендом до 2006 року, коли вона покинула пост креативного директора.

ось такий набір пробнічков мені подарували

Найпопулярніші аромати Джо Малон / Jo Malone на сьогоднішній день:

  1. Lime, Basil & Mandarin (лайм, базилік і апельсин);
  2. Amber & Lavender (бурштин і лаванда).

Також, я думаю, важливо знати, що парфуми, які виробляє Джо Малон вважаються одеколонами. Одеколон - це найлегший вид парфумерії, в якому концентрація запашних речовин від 2 до 5 відсотків. У Росії, традиційно прийнято вважати, що одеколоном користуються виключно чоловіки після гоління, але це не зовсім правильно. Якщо вам цікаво почитати про одеколон і чому він так названий, це можна зробити тут .

Коротка шкала концентрації:

  • Eau de Cologne (одеколон) 5% або менше;
  • Eau de Toilette (Туалетна вода) від 5% до 10%;
  • Eau de Parfum (Парфумована вода) від 10% до 15%;
  • Pure Parfum (Духи) мінімум 15%.

Мені було дуже цікаво дізнатися більше про людину за цим ім'ям - Jo Malone. Сподіваюся, що і вам теж. Я дуже рада, що у мене тепер є аромат від Джо і я абсолютно в нього закохана.

Разом з одеколоном Blue Agave & Cocoa 30 ml. я купила дуже цікаву річ від Джо Малон - це парфумована папір для полиць з ароматом троянди під назвою «Літній вечір». Дизайн упаковки і самих аркушів паперу був розроблений Мартою Армитаж / Marthe Armitage - відомим лондонським дизайнером шпалер і штор, з досвідом роботи 45 років! Мені вона так сподобалася! Фантастична англійська бабулечка!

Фантастична англійська бабулечка

photo credit

Марта Армитаж розповіла, що вона дуже любить Генрі Джеймса . Так ось він одного разу сказав, що «два найрадісніших слова в англійській мові це - літній вечір«.

Асортимент Джо Малон дуже значний. Особливою популярністю користуються свічки Джо Малон і диффузер для будинку.

Нещодавно Джо Малон видала книгу Jo Malone. My story . Крім цього, в 2011 р Джо створила свою окрему марку Jo Loves . Я не дуже розумію, наскільки Джо бере участь в створенні запахів Jo Malone London на сьогоднішній день. Згідно з даними мережі Інтернет, Джо перебувала на посаді креативного директора Джо Малон Лондон з 1999 по 2006 г. Це означає, що з перервою в 5 років, з 2006 по 2011, вона не створювала ароматів і в 2011 відкрила свій власний бізнес знову, під назвою Jo Loves / Джо Любить. З цієї інформації я також роблю висновок, що особисто Джо, на сьогоднішній день, не має ніякого відношення до Jo Malone London і аромати новинки цієї марки створені за її концепції, але іншими парфумерами.

Якщо хтось знає більше, будь ласка, напишіть в коментарях.

photo credit

PS: Джо Малон близько року боролася з складним захворюванням - раком молочної залози. Протягом 9 місяців після перемоги над цією страшною недугою, Джо не могла відчувати запахи і боялася, що нюх не повернеться до неї ніколи.

Якщо вам цікаво дізнатися про Marthe Armitage та її спільну роботу з Jo Malone дуже раджу цей ролик .

Більше про Джо Малон / Jo Malone: ​​цікаве відео - 1 , 2 і 3 (англійською мовою).

Сподіваюся, що ця стаття про Джо Малон / Jo Malone була вам корисна. Якщо ви вже користуєтеся ароматами від Джо, який з них ваш найулюбленіший?

Якщо ви вже користуєтеся ароматами від Джо, який з них ваш найулюбленіший

Як вам вибрати запах?
Як повинно бути?
А ви знали, що розтирати парфуми між зап'ястями неправильно, тому що це руйнує молекулярну структуру аромату?
Чому не можна повністю відчути запах по паперовому тестеру?
Ви вже задавали собі це питання?
Якщо ви вже користуєтеся ароматами від Джо, який з них ваш найулюбленіший?

Новости