20 найкращих книг про маркетинг всіх часів

Ми знаємо, що вам не сподобається в цьому списку. Ви точно заявите, що вашу настільну паперову улюбленицю, в корені змінила уявлення про маркетинг , Ми незаслужено забули. Можливо, так і є. Виявити кілька книг з тисяч відмінних і просто хороших непросто. Але ми ризикнули. Пропонуємо двадцять найкорисніших, мотивують і захоплюючих видань про маркетинг, відібраних Executive.ru.

1 1. Ел Райс, Джек Траут «Маркетингові війни»
Маркетинг - це війна зі своєю філософією, тактикою і стратегією. Маркетингові битви виграють тільки генерали. Як стати маркетинговим полководцем, правильно підготувати поле битви і вибудувати план нападу або оборони? Популярну працю від двох маркетологів зі світовим ім'ям відомий навіть далеким від маркетингу людям і вже більше 20 років користується успіхом у фахівців у всьому світі. У книзі детально описані принципи оборонної, наступальної, флангової та партизанської війни, маса прикладів і практичних рекомендацій. Дивно, якщо ви ще не знайомі з цією книгою.

2 2. Джек Траут «Нове позиціонування. Все про бізнес-стратегії №1 в світі »
Джек Траут - гуру маркетингу, який розглянув цю область знань в збільшувальне скло з усіх можливих сторін. Нові оригінальні маркетингові терміни, запропоновані Траутом, зробили революцію в цій області і зробили її набагато зрозуміліше рядовому маркетологу. Позиціонування і репозиціонування продукту - теми, яким Траут присвятив не одну книгу. Дане видання доповнює запропоновану раніше Траутом концепцію позиціонування, пропонує чіткі схеми реалізації теорії на практиці, вказує на помилки і нюанси з урахуванням нових ринкових реалій. В результаті виходить бронебійна концепція, успішно зарекомендувала себе на практиці в світових компаніях. Вам також знадобиться.

3 3. Філіп Котлер "Основи маркетингу"
Представляти Філіпа Котлера немає сенсу. Бог, гуру, експерт, ас маркетингу - все це про Котлер, людині, що заклав науково-практичний фундамент цієї галузі знань. Маркетологи, що не знайомі з цією працею, - археологічна рідкість. Назва книги визначає її зміст. Котлер докладно розкладає маркетинг на атоми і детально препарує кожен з них: аналіз ринку, розробка стратегії просування товару, складання бюджету, створення рекламної компанії, взаємодія з покупцем - всякому маркетинговому явищу в цій книзі приділено належну увагу.

4. Гаррі Беквіт «Продаючи незрима. Керівництво по сучасному маркетингу послуг »
Як продати те, що неможливо помацати і загорнути в подарункову упаковку - послугу? Книга світового експерта з маркетингу з двадцятип'ятилітнім стажем проста у викладі і пропонує розсип невеликих корисних практичних рекомендацій і правил, застосувати які в сфері маркетингу послуг зможе кожен фахівець. При всьому різноманітті представлених працюючих інструментів по просуванню послуг автор радить не забувати, що головне в маркетингу послуг - сама послуга, а, точніше, її якість. З цього ключового пункту починається захоплююча розповідь про те, як створити якісний сервіс і ефективно її просунути. Що далі - дізнаєтеся самі.

5 5. Мартін Ліндстрем, «Buyology. Захоплююча подорож в мозок сучасного споживача »
В одному дитячому мультфільмі команда допитливих дослідників зменшується до крихітних розмірів і в спеціальній капсулі проникає в тіло людини, щоб детально досліджувати його функціонал. Щось схоже провернув експерт по нейромаркетингу і рекламі Мартін Ліндстрем. Ретельно підготовлене спеціалізоване велике дослідження поведінки покупців допомогло йому проникнути в мозок покупця і зрозуміти, що рухає його вибором на підсвідомому рівні. В результаті з'явилася галузь знань, яку авто називає «біологією покупок», і ця легендарна книга. Захоплююча, цікава, влучна, чіпляє і змушує повністю змінити уявлення про поведінку споживачів і підібрати правильні ключі до їх свідомості. Обов'язково до прочитання тим, хто купує і продає. А значить, всім нам.

6 6. Девід Огілві «Огілві про рекламу»
Хіт-парад літературних маркетингових титанів продовжує світовий бестселер, стабільно перевидати з 1983 року і заслужив повагу вже не одного покоління фахівців з реклами всіх мастей. Яскраве, захоплююче подорож по світу запам'ятовується і ефективної реклами супроводжується безліччю яскравих ілюстрацій. Огілві немає причин не довіряти. Класик теорії реклами докладно пояснює, що відрізняє працюючу рекламу, як завойовувати клієнтів і рекламувати ті чи інші товари та послуги. При вмілому зверненні і втіленні в життя ідей Огілві ваші клієнти будуть діставати з широких штанин гаманець набагато частіше. Заманливо, чи не так?

7. Брайан і Джеффрі Айзенберг. Ключові принципи підвищення конверсії веб-сайту

Найголовніша ідея цієї книги - підвищення коефіцієнта конверсій. Книга адресована перш за все власникам інтернет-сайтів, тому що в ній аналізуються маркетингові прийоми, спрямовані на залучення постійних клієнтів веб-сайту, зниження вартості їх залучення. Для того, щоб управляти конверсією, треба досконально знати характеристики потенційних покупців, розуміти їх цінності, проектувати маршрути їх пересування по сайту. Автори допомагають читачеві зрозуміти, як зробити конверсію не випадковою, а постійною величиною, що потрібно робити для «правильного» збільшення клієнтської бази.

Автори допомагають читачеві зрозуміти, як зробити конверсію не випадковою, а постійною величиною, що потрібно робити для «правильного» збільшення клієнтської бази

8. В.Кім Чан, Рене Моборн «Стратегія блакитного океану: Як створити вільну нішу і перестати боятися конкурентів»
Для тих, хто бачить конкурентів в страшних снах, а наяву день у день безрезультатно махає шашкою, намагаючись перемогти суперників, буде цікава «стратегія блакитного океану». В її основі - аналіз бізнес-починань понад сто компаній. В результаті з'ясувалося, що в них досягли успіху організації, що запустили нові проекти не в звично ворожої бізнес-середовищі, - «червоному океані», а в «океані блакитному», - незайнятої ніші, де немає конкурентів, але є істотний потенціал для розвитку бізнесу. Так свого часу вчинив знаменитий цирк Дю Солей, вийшовши за рамки звичного всім циркового формату і створивши нове оригінальне шоу з елементами театру, розраховане на дорослу аудиторію. Докладний інструментарій з пошуку саме вашого «блакитного океану» і продуктивному плавання автори пропонують в книзі.

9 9. Пако Андрехілл «Місце дії - торговий центр. Явні і приховані прийоми залучення покупців »
Після прочитання цього бестселера одні маркетологи впадають в шоковий стан і шкодують, що ця книга не впала їм у вічі раніше. Інші називають цю книгу забавним наглядом, піднесеним в захоплюючій формі. Як би там не було, антрополог роздрібного бізнесу Пако Андрехілл, понад двадцять років вивчає нюанси взаємодії продавців і покупців в контексті торгових компаній, назбирав пристойну скарбничку знань, секретів і нюансів в області торгівлі. В поле зору експерта - ефективна організація роботи молла. Автор розглядає найбільш вдалі схеми організації простору торгового центру, розміщення магазинів, способи залучення покупців і розташування різної інформації. Критики оцінили очевидну практичну користь даної книги.

10 10. Майкл Портер «Конкурентна стратегія»
Фундаментальну працю по конкурентної стратегії Майкла Портера вперше був виданий в 1980 році. З тих пройшло більше 30 років, однак «Конкурентна стратегія» до сих пір не втратила своєї актуальності. На думку Портера, для того, щоб досягти успіху в бізнесі, потрібно ретельно вивчити свою галузь, конкурентів і сформулювати оптимальний стратегічний курс компанії. Для виконання всіх цих головний стратег ділового світу пропонує набір відповідних методик. З книги ви дізнаєтеся, як розробити власний неповторний стиль конкурентної боротьби, як вижити в конкурентній війні, як визначити прибутковість компанії за допомогою п'яти конкурентних факторів, а також познайомитеся з іншими оригінальними термінами і методиками, користь практичного застосування яких оцінили компанії по всьому світу. За словами Траута, основною причиною маркетингових невдач є нездатність передбачити реакцію конкурентів. Після знайомства з цією книгою таких стратегічних помилок у вашій практиці стане набагато менше.

11 11. Карл Сьюелл, Пол Браун «Клієнти на все життя»
Армія постійних клієнтів - мрія будь-якої компанії. Саме такі покупці роблять бізнес непотоплюваним і тримають на плаву навіть у найважчі роки. Світовий бестселер «Клієнти на все життя» дає масу корисних практичних рекомендацій із залучення й утримання клієнтів. Як наочний приклад автор наводить дилерський автосалон Cadillac, але спрацювали в ньому прийоми автоматично підходять до будь-якого бізнесу. Читачі відзначають, що успіх компанії буде забезпечений, навіть якщо вона запровадить лише 20% запропонованих рішень, і рекомендують до прочитання всім керівникам, дійсно прагнуть до створення потужної і вірною клієнтської бази.

12 12. Ігор Манн «Маркетинг на 100%»
«Читайте - не пошкодуєте», «книга приречена на успіх», «чудовий інструмент для побудови кар'єри», «Новий Завіт для маркетологів», - це лише деякі з захоплених відгуків про легендарну книзі Ігоря Манна. Читачі глибоко оцінили глибоку практичну спрямованість книги, відсутність в ній марною і дратівливою «води», свіжі ідеї, дивовижний гумор і легкість викладу. Маркетологам зі стажем книга допоможе переосмислити досвід, новачкам - створить базу для успішної кар'єри. Загалом, читають все!

13 13. Дмитро Кот «Копірайтинг. Як не з'їсти собаку »
Дана книга - кращий посібник зі створення ефективних продають текстів, по праву отримала визнання і любов фахівців з PR, маркетологів, неймер і всіх, хто хоче зробити бізнес успішнішим. Книга сповнена практичних рекомендацій, прийомів, прийомів, секретів і підказок. Однак легендарний копірайтер і директор «Агентства продають текстів» Дмитро Кіт не радить використовувати їх під копірку. Ці інструменти заграють лише в руках творчої особистості, які зуміли адаптувати їх під специфіку свого бізнесу. Ті, у кого це вийшло, в захваті.

14. Джей Конрад Левінсон «Партизанський маркетинг»
Перед вами ще одна книга, по достоїнству оцінена вже не одним поколінням маркетологів. Вперше вийшла в світ у 1984 році, і з тих пір пережила масу перевидань. Власне сам партизанський маркетинг - тобто методика просування товарів і послуг з мінімальним бюджетом або взагалі без нього - з'явився саме з подачі Левінсона. Докладні схеми використання бюджетного маркетингу викладені в книзі з численними практичними прикладами. Останнє видання книги дає масу рекомендації про те, як успішно «партизанити» в інтернеті, що робить її ще більш актуальною і корисною.

15 15. Тімм Пол «50 ідей, необхідних для утримання клієнтів»
Безсумнівна перевага цієї книги полягає в тому, що короткі і ємні рекомендації по завоювання та утримання клієнтом можна застосувати практично відразу після прочитання. Тімм Пол - доктор наук, професор, автор понад сорока книг, експерт по споживчої лояльності, називає свої ідеї приголомшливими. Він упевнений, що клієнтська лояльність означає для успіху компанії набагато більше, ніж дослідження, PR-акції та інші активності маркетингового відділу. Звідси - пильна увага до цієї теми, ретельне дослідження і добірка оригінальних рішень.

Звідси - пильна увага до цієї теми, ретельне дослідження і добірка оригінальних рішень

16. Ніл Рекхем « СПИН-продажу »
Продаж продажу ворожнечу. Особливо якщо мова йде про дрібних продажах недорогих товарах і продажах товарів і послуг категорії люкс. У останньої - своя філософія. Особливості таких угод полягають у тому, що для їх успішного здійснення необхідно вийти на особливий рівень довірчого відносини з клієнтом, а це, в свою чергу, можливо лише в разі правильної поведінки продавця. Про те, як цього домогтися, і розповідає методика СПИН-продажів. Її вивели експериментальним шляхом в результаті проведення масштабного дослідження компанії Huthwaite. Спочатку ідеї не викликали інтересу у експертів і видавців. Сьогодні методика СПИН-продажів активно використовується в усьому світі.

17 17. Сет Годін «Довірчий маркетинг. Як з незнайомця зробити друга і перетворити його в покупця »
Сет Годін - відомий американський підприємець, екс-віце-президент Yahoo! по прямому маркетингу, автор концепції довірчого маркетингу, робить ставку на свідомість покупців і продавців. Він проти віроломного вторгнення в простір людини з навязчівимÐ

Як стати маркетинговим полководцем, правильно підготувати поле битви і вибудувати план нападу або оборони?
Заманливо, чи не так?

Новости