6 розумних тонометрів з підтримкою Bluetooth

  1. Medisana BU 550
  2. Medisana BU 575
  3. AND UA-911 BT-C
  4. iHealth BP5
  5. iHealth BP7
  6. Xiaomi (iHealth) BP3 Labs
  7. Чи варто купувати такий пристрій

Динаміка зміни тиску - життєво важлива інформація. Не тільки при гіпертонії. Безліч захворювань так чи інакше пов'язані зі стрибками кров'яного тиску.

Раніше доводилося вести статистику самостійно. Не так давно тонометри (прилади, що вимірюють тиск) навчилися запам'ятовувати результати минулих вимірів і представляти їх в більш-менш доступному вигляді: списками, таблицями. Тепер настала черга приладів, що синхронізують дані з хмарними сервісами та додатками для створення зручних звітів. Саме такі пристрої ми і розглянемо.

Medisana BU 550

Динаміка зміни тиску - життєво важлива інформація electronic-discount.be

На вигляд це звичайний автоматичний тонометр з манжетою на передпліччя. Сам закачує повітря, проводить вимірювання і показує результат. Medisana BU 550 може запам'ятати дані 500 вимірювань (при перевищенні перезаписує найбільш ранню інформацію). Також пристрій підтримує роботу з двома користувачами - для кожного ведеться окрема статистика.

У приладу відмінні параметри: він здатний вимірювати тиск від 0 до 300 мм рт. ст. з похибкою не більше 3 мм рт. ст., вміє визначати пульс від 40 до 400 ударів в хвилину з точністю до 5 одиниць. Є в приладі і функція виявлення аритмії. Але найцікавіша його функція - синхронізація вимірювань за допомогою Bluetooth зі смартфоном. Після цього гаджет відправляє статистику із зазначенням часу вимірювання через спеціальний додаток в хмарний сервіс VitaDock Online , За допомогою якого можна проаналізувати зміни артеріального тиску і попередити розвиток різних захворювань.

Ціна: Безкоштовно

Ціна: Безкоштовно

Купити за 7 000 рублів →

Medisana BU 575

medisana-shop.ru

Простіший варіант попереднього гаджета. Правда, вже плечовий, а значить, більш точний, ніж BU 550. Крім того, він більш компактний, легкий і зручний. Але з меншим об'ємом пам'яті - всього на 180 вимірювань для кожного з двох користувачів. Зате в пристрої є будильник, який можна налаштувати для нагадування про необхідність виміряти тиск. В іншому гаджет працює так само, як Medisana BU 575, завдяки синхронізації з додатком VitaDock Plus і фірмовим хмарою.

Купити за 6 800 рублів →

AND UA-911 BT-C

beurer-shop.ru

Дуже поширений в Росії медичний прилад з повністю русифікованими меню, документацією та додатком. Працює з офлайн-додатком A & D Connect, призначеним для смартфонів і планшетів на iOS і Android (з підтримкою модуля Bluetooth 4.0). З хмарою не зв'язується і дані нікуди не передає.

У власну пам'ять пристрій зберігає не більше 30 вимірів, а ось в програмі пам'ять нічим не обмежена. Там же можна побудувати красиву візуалізацію результатів і відправити отримані графіки лікаря.

Правда, прилад підійде не всім: діапазон виміру тиску - від 20 до 280 мм рт. ст. (З похибкою ± 3 мм рт. Ст.), Пульсу - від 40 до 200 уд. / Хв (з похибкою ± 5%).

Ціна: Безкоштовно

Ціна: Безкоштовно

Купити за 3 800 рублів →

iHealth BP5

coolmonitor.elektroshop91.com

Перехідна ланка між класичними тонометрами і сучасними гаджетами. Пульс і тиск вимірює на плечі. BP5 оснащений однією-єдиною кнопкою, необхідної для початку вимірювання, і світлодіодом для індикації з'єднання. Ні екрану, ні дротів - навіть акумулятор вбудований.

Натискаємо на кнопку, і пристрій сам з'єднується через Bluetooth зі смартфоном (необхідна підтримка Bluetooth 3.0). Звичайно, перед цим потрібно встановити додаток iHealth MyVitals, яке працює з iOS і Android. Воно дозволяє будувати графіки, відстежувати стан здоров'я і передавати дані по електронній пошті.

Діапазон вимірювання тиску - від 0 до 295 мм рт. ст. з похибкою ± 3 мм рт. ст., діапазон виміру пульсу - від 40 до 180 уд. / хв при похибки ± 5%.

Ціна: Безкоштовно

Ціна: Безкоштовно

Купити за 11 600 рублів →

iHealth BP7

harveynorman.ie

Менш точний, зате більш компактний тонометр для вимірювання тиску на зап'ясті. Також відрізняється від BP5 діапазоном вимірювань: прилад здатний вимірювати тиск від 0 до 300 мм рт. ст. з похибкою ± 3 мм рт. ст. і пульс від 40 до 180 уд. / хв при похибки ± 5%. В іншому - повна копія старшого побратима.

Купити за 6 700 рублів →

Xiaomi (iHealth) BP3 Labs

ixbt.com

Від інших тонометрів відрізняється програмною платформою: даний пристрій призначений для використання в якості компонента розумного будинку - загальної програмної середовища, розробленої Xiaomi. На жаль, будучи одним з перших пристроїв компанії iHealth, BP3 - найпростіший прилад з модельного ряду.

Він являє собою настільну платформу з підключається через стандартний роз'єм манжетою. У платформу, як в док-станцію, вставляється смартфон (є варіанти BP3 з роз'ємами Lightning, microUSB і 30-контактним виходом). Смартфон при цьому не заряджається, а синхронізація відбувається по протоколу Bluetooth.

Працює пристрій спільно з оригінальною програмою від iHealth або його варіантом з магазину додатків Xiaomi (перекладену на російську мову версію програми можна знайти тут або тут ). Тиск прилад вимірює в діапазоні від 0 до 295 мм рт. ст. з похибкою ± 3 мм рт. ст., а пульс - від 10 до 180 уд. / хв з похибкою ± 5%.

Купити за 2 700 рублів →

Чи варто купувати такий пристрій

Купувати подібний пристрій чи ні - доведеться вирішувати самостійно. AND UA-911 BT-C не набагато дорожче аналогічних приладів, що не оснащених інтерфейсом Bluetooth. Користь від докладної статистики при активних тренуваннях або при захворюваннях, пов'язаних зі зміною тиску, звичайно, є. Хоча статистику можна вести і за допомогою пристроїв з внутрішньою пам'яттю, не варто забувати, що її обсяг обмежений. Хмарні сервіси і додатки дозволяють подолати ці обмеження і вести докладний журнал вимірювань в автоматичному режимі.

Функції у всіх описаних приладів приблизно однакові, тому при виборі тонометра з Bluetooth-інтерфейсом варто звернути увагу на додаток для роботи з приладом, а також на габарити самого пристрою, якщо ви плануєте його переносити.

Бажано купувати тонометр в Росії: тільки це гарантує обов'язкову перевірку пристрою. Такі гаджети підлягають сертифікації, та пристрою без неї не повинні використовуватися для вимірювань. В крайньому випадку тонометр необхідно перевірити самостійно: порівняти його свідчення з результатами вимірювань, отриманими за допомогою медичного приладу (наприклад, тонометра лікуючого лікаря). Потрібно враховувати, що похибки у вимірюваннях можуть залежати від багатьох причин, тому варто обов'язково провести заміри у різних людей.

Новости