Адвокат у кримінальних справах при ДТП з потерпілими - АвтоАдвокат

  1. Адвокат у кримінальних справах при ДТП ДТП - неприємна ситуація, яка може статися з будь-яким учасником...
  2. Як адвокат може допомогти винуватцю ДТП в кримінальній справі?
  3. Як адвокат може допомогти потерпілому ДТП?

Адвокат у кримінальних справах при ДТП

Адвокат у кримінальних справах при ДТП

ДТП - неприємна ситуація, яка може статися з будь-яким учасником дорожнього руху. І якщо при пошкодженні транспортного засобу винного чекає адміністративна відповідальність (штраф, відшкодування шкоди, позбавлення прав), то при тілесних травмах середнього та тяжкого ступеня або смерті людини винної сторони загрожує кримінальна справа.

Що робити, якщо в результаті ДТП є потерпілі?

Правильна поведінка на місці події може пом'якшити провину і ступінь покарання. Тому при аварії:

  • Не намагайтеся сховатися і тим самим посилити свою провину, в т. Ч. За ненадання допомоги потерпілим.
  • Викличте поліцію і швидку допомогу. Швидкі дії на місці події врятують життя потерпілого.
  • Викличте Автоадвоката. Цей крок дозволить уникнути типових помилок при оформленні протоколу, а також мінімізувати відповідальність за правопорушення.

Чим загрожує кримінальна справа за ДТП?

Залежно від обставин, і по якій частині ст.286 ККУ звинувачують винуватця аварії, залежить ступінь кримінальної відповідальності.

  • Згідно ч.1 ст.286 ККУ порушення правил ..., що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження карається: штрафом, виправними роботами або обмеженням волі до 3 років з позбавленням водійських прав до 3 років.
  • Згідно ч.2 ст.286 ККУ порушення правил ..., що спричинило смерть потерпілого або тяжкі тілесні ушкодження карається позбавленням волі від 3 до 8 років з позбавленням (або без) водійських прав до 3 років.
  • Згідно ч.3 ст.286 ККУ порушення правил ..., що спричинило загибель кількох осіб карається позбавленням волі від 5 до 10 років з позбавленням водійських прав до 3 років.

Безумовно, в кримінальному процесі обтяжуючою обставиною буде алкогольне сп'яніння водія.

Як адвокат може допомогти винуватцю ДТП в кримінальній справі?

Адвокат по ДТП не керівництво емоціями, він оцінює ситуацію з точки зору законодавства, тому:

  • Супроводжуватиме клієнта від початку і до завершення справи. Простежить за всіма процесуальними тонкощами, допоможе грамотно оформити документи, з'ясує і перевірить всі нюанси справи (показання свідків, результати експертизи), доб'ється пом'якшення вироку суду і мінімального покарання.
  • Якщо існує ймовірність уникнути кримінальної відповідальності і закрити справу, візьме на себе врегулювання питання з потерпілою стороною. Від винного водія потрібно щире каяття, а також готовність виплатити компенсацію матеріальної та моральної шкоди.

Як адвокат може допомогти потерпілому ДТП?

Безсумнівно, закон завжди на стороні потерпілого, але для того щоб отримати компенсацію за шкоду в т. Ч. І моральну, необхідно подати цивільний позов на відшкодування збитків. При цьому знадобиться документальне підтвердження витрат по лікуванню: чеки, висновок лікарів, виписка з історії хвороби. Кримінальний адвокат візьме всі необхідні клопоти на себе:

  • Оформлення документів.
  • Переговори з винною стороною.
  • Представництво в судових засіданнях.
  • Повний юридичний супровід

Бажаємо вам ніколи не потрапляти в ДТП! Але якщо, неприємність трапилася, то надамо реальну допомогу щодо захисту ваших прав та інтересів, надамо всі необхідні юридичні послуги.

Як адвокат може допомогти винуватцю ДТП в кримінальній справі?
Як адвокат може допомогти потерпілому ДТП?
Що робити, якщо в результаті ДТП є потерпілі?
Чим загрожує кримінальна справа за ДТП?
Як адвокат може допомогти винуватцю ДТП в кримінальній справі?
Як адвокат може допомогти потерпілому ДТП?

Новости