Аерогриль: опис і пристрій. Характеристики та переваги аерогриля

  1. Аерогриль: опис і пристрій. Характеристики та переваги аерогриля , Аерогриль спочатку планувався...
  2. пристрій аерогрилю
  3. переваги аерогрилю
  4. характеристики аерогрилю
  5. потужність аерогрилю
  6. Швидкість вентилятора аерогрилю
  7. Авторазогрев в аерогрилі
  8. кришка аерогрилю
  9. Керуючий блок аерогрилю
  10. таймер аерогрилю
  11. самоочищення аерогрилю
  12. Комплектація аерогрилю

Аерогриль: опис і пристрій. Характеристики та переваги аерогриля

,
,

Аерогриль спочатку планувався як чудова альтернатива мікрохвильовці. І позначення «гриль» в його назві свідчить лише про традиційну прихильність американців до м'яса, приготованого саме таким способом. Аерогриль - можливість отримати в побутових умовах не тільки м'ясо-гриль, а й багато іншої смачної їжі.

опис аерогрилю

Аерогриль з'явився років 20 назад. І незважаючи на присутність в найменуванні слова «гриль», його функціональні можливості набагато ширше. В сучасних аерогрилях є величезний вибір режимів, за допомогою яких можна отримати велику кількість поживних і корисних страв. Методика приготування в аерогрилі помітно відрізняється від звичних духовок, плит, каструль і сковорідок. Тому, перш ніж здивувати гостей смачним м'ясом власного приготування, вам, як істинному чоловікові, буде необхідно поекспериментувати з функціями і режимами. І результат не залишить довго чекати - ви назавжди поповните ряди щасливих шанувальників їжі, приготовленої в аерогрилі.

пристрій аерогрилю

Конструктивно аерогриль складається з:

  • круглої скляної чаші (колби) з гратами;
  • кришки з вентиляторами і потужним нагрівальним елементом.

ТЕН підтримує в ємності аерогрилю зазначену температуру, а вентилятори забезпечують циркуляцію повітряних потоків і обдув продуктів, які викладені на спеціальні решітки. В результаті їжа готується рівномірно, незалежно від виставленого режиму і функції - будь то обсмажування, варіння або запікання. Тому зараз аерогриль порівнюють навіть з російською піччю, де їжа нудиться аналогічним способом.

У сучасних моделях аерогрилів, на відміну від морально застарілих, можна задавати не тільки температурний режим, який регулюється від 60ºС до 260ºС вище нуля, але і швидкість руху повітряних потоків. Тому пересушування їжі не грозить!

переваги аерогрилю

1) Аерогриль можна використовувати як під відкритим небом (на дачі, у дворі заміського будинку), так і в приміщенні (на кухні, в їдальні) - він не дає гару і неприємного запаху, як звичайний гриль, оскільки герметично закупорює продукти в момент їх приготування.

2) Аерогриль замінює собою багато різноманітної побутової техніки і вміє робити все, що звичайна мікрохвильовка (СВЧ-піч), включаючи розігрів і розморожування продуктів.

3) Крім приготування м'яса, в аерогрилі можна гасити овочі, варити каші, пекти пироги, сушити зелень, ягоди та гриби, стерилізувати консервовані банки та ін.

4) В аерогрилі також можна мучити їжу при строго заданій температурі бажану кількість часу, коптити продукти і витримувати страви при відносно високому температурному режимі.

5) Аерогриль дозволяє готувати здорову їжу - абсолютно без будь-яких жирів і олії, що дуже важливо для тих, хто дотримується здорового харчування або суворої дієти і веде здоровий спосіб життя.

6) Аерогриль істотно заощаджує час: використовуючи одночасно кілька каструль або невеликих горщиків, можна за якісь 30-40 хв отримати повноцінний обід з 3-х страв - і десерт, і друге, і перше.

7) У процесі одночасного приготування кількох видів їжі в аерогрилі запахи страв не перемішуються між собою, залишаючи продукти в сусідній каструльці абсолютно природними по запаху.

8) В аерогрилі однаково добре готуються шашлики для дружної кампанії і стерилізуються консервні банки з домашніми заготовками на зимову пору.

9) Участь господаря зводиться лише до чищення, нарізування і закладання продуктів - за приготуванням їжі можна взагалі не стежити, адже аерогриль все зробить самостійно, відключилися в потрібний момент.

10) При готуванні в закритому приміщенні на кухні не буде ніяких сторонніх харчових запахів і вологи - аерогриль перешкоджає їх поширенню, що вкрай важливо для осіб, які страждають на алергію на різкі запахи, а також для житла, де кухня суміщена з їдальні або вітальні.

характеристики аерогрилю

обсяг аерогрилю

Стандартна ємність чаші вказується двома цифрами - наприклад, 10/14, де перша - це номінальний обсяг аерогрилю, а друга - можливий обсяг аерогрилю, який виходить за рахунок його збільшення. Все завдяки тому, що в комплекті з аерогрилем йде особливе кільце, яке при необхідності встановлюється зверху на каструлю. Це означає, що раптовий прихід гостей вам тепер буде не страшний - адже аерогриль приготує смачні стегенця на всю кампанію!

потужність аерогрилю

За потужністю аерогрилі бувають в середньому від 600 до 1500 ват. Причому, це технічні параметри одного аерогрилю, зазначені для різних режимів по температурі і конвекції.

Швидкість вентилятора аерогрилю

На більш простих аерогрилях швидкість обертання вентилятора не регульована, тому робота йде в одному режимі. На відміну від них, більш сучасні і складні аерогрилі підтримують три швидкості обертання.

Авторазогрев в аерогрилі

У деяких аерогрилях присутня функція авторазогрева, що у багато разів спрощує відтавання заморожених продуктів і підігрів остигнула їжі. Дуже зручно!

кришка аерогрилю

Кришка аерогрилю поєднує в собі кілька функцій, в той же час залишаючись засобом для щільної закупорки готуються страв. Може бути знімною або розміщеної на особливому кронштейні. І той, і інший варіант мають свої переваги. Наприклад, якщо кришка поєднана з кронштейном, то вам не доведеться довго думати - куди б її покласти.

Керуючий блок аерогрилю

На простих і недорогих моделях керуючий блок аерогрилю механічний - зі стандартною швидкістю обертання вентилятора і елементарними настройками. На більш складних - електронний, з багатим вибором режимів і точних налаштувань.

таймер аерогрилю

Таймером обладнані всі аерогрилі. Різниця лише в часі, на який вони розраховані - воно може варіюватися від години до доби (24 години). Їм можна задати таку відстрочку параметрів, як розігрів страви до повернення господаря з роботи.

самоочищення аерогрилю

Самоочищення є у всіх видів моделей аерогрилів - і у тих, що подорожче, і у недорогих, але зрідка обполіскувати каструлю вручну вам все одно доведеться, тому що ця функція забезпечує лише видалення сильного нагару.

Комплектація аерогрилю

До аерогриля можна придбати додаткові чаші зі скла, щоб було зручніше готувати запіканки і супи, а також запастися сучасними формами для випічки пирогів.

Автор: Олена Тихонова
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на чоловічий журнал manorama.ru обов'язкова!

Новости