Як вибрати аерогриль для будинку: мультифункціональний помічник

  1. Чим гарний аерогриль
  2. Що можна приготувати в аерогрилі
  3. функції аерогрилю
  4. Що вибрати: аерогриль або мультиварку
  5. Фірми-виробники аерогрилів

Як вибрати аерогриль: мультифункціональний кухонний помічник

листопад 20/12

Тим, хто часто і з задоволенням готує їжу, обов'язково варто звернути увагу на відмінного кухонного помічника під назвою аерогриль. Ця компактна машина допоможе не тільки приготувати смачну і корисну їжу, але і заощадить час, яким будь-яка жінка знайде більш розумне застосування. Про те, як вибрати аерогриль, ми з вами зараз і поговоримо.

Це побутовий прилад, який складається зі скляної чаші, яка накривається кришкою з вмонтованим Теном і вентилятором. Якщо описати пристрій простими словами, то це духовка з конвекцією. Управління здійснюється за допомогою простої панелі, яка розташовується зверху на кришці приладу. На панелі можна вибрати температуру приготування і режими вихорів: від слабкого до більш інтенсивного.

Всередину чаші ставиться будь-яка жароміцний кухонний посуд з металу, кераміки або скла, власне, в ній і готується їжа за допомогою прогріву потоками гарячого повітря. Але тут потрібно відзначити, що посуд для аерогрилю не повинна бути пластмасовою (допускається використання пластмасового посуду тільки для розморожування) і дерев'яної. І якщо є вибір між тонкостінної посудом і посудом з товстими стінками, то слід віддати перевагу першій, тому що в ній блюдо швидше приготується.

Як вибрати аерогриль: мультифункціональний кухонний помічник   листопад 20/12   Тим, хто часто і з задоволенням готує їжу, обов'язково варто звернути увагу на відмінного кухонного помічника під назвою аерогриль

Аерогриль Hotter для будинку

Чим гарний аерогриль

Всі чомусь порівнюють конвекційну піч (а саме це і є аерогриль) з мікрохвильовою. Їжа, приготована в аерогрилі, відрізняється особливим смаком і корисністю, на відміну від тієї ж мікрохвильовій печі. Всім відомо, що мікрохвильовка випромінює не дуже корисні хвилі, а в аерогрилі їжа готується повністю природним способом. Потоки повітря, створювані вентилятором, ганяють повітря спочатку зверху вниз, потім по дну скляної чаші, а потім він піднімається знову вгору по центру. Ось за цим принципом і готується їжа в аерогрилі, причому приготування їжі здійснюється рівномірно з усіх боків.

Якщо слідувати інструкції, що додається до приладу, а також почитати рецепти приготування різних страв в аерогрилі, то виявиться, що він дійсно економить час. Завантажили в чашу всі необхідні інгредієнти, виставили таймер і пішли займатися своїми справами. Аерогриль все зробить сам і сповістить вас приємним сигналом про закінчення приготування.

Аерогриль Mystery MCO-1503

Що можна приготувати в аерогрилі

У ньому можна готувати практично все! Варити, тушкувати, піч, коптити, готувати на пару, робити випічку, готувати йогурти, стерилізувати банки - це своєрідний мультифункціональний девайс, який здатний готувати відносно швидко без масла і жиру. Страви, приготовані в цій диво-машині, мають ніжну скоринку, а всередині залишаються соковитими. Тут потрібно відзначити, що чим більше інтенсивність конвекції, тим більше сухим виходить страва всередині і товщі золотава скоринка. А зі слабким рівнем конвекції виходять ніжні і соковиті страви.

А зі слабким рівнем конвекції виходять ніжні і соковиті страви

Аерогриль MAGNIT

Аерогриль MAGNIT

Що можна приготувати в аерогрилі

функції аерогрилю

Перш ніж вибрати аерогриль, давайте зупинимося на деяких його функціях. Розумна машина має від 6 до 12 програм, серед яких найбільш часто використовувані це: сушка, розморожування, запікання, гриль, випічка, самоочищення. Споживана потужність аерогрилю в залежності від моделі коливається від 800 до 1700кВт. Також є кілька грат - на високих ніжках і на низьких - для приготування різних страв, а одночасне їх використання дозволяє готувати відразу декілька страв в один час.

Функція відстрочки старту дозволить відкласти початок приготування страви на кілька годин. Це дуже зручно, якщо ви працюєте - до моменту вашого повернення додому вечерю вже буде готовий, або якщо у вас є діти шкільного віку, які самі ще не в змозі приготувати їжу, але цілком зможуть дістати з чаші тільки що приготовлений суп або м'ясо.

Як вибрати аерогриль для будинку

Що вибрати: аерогриль або мультиварку

Сучасна господиня зараз задасть цілком виправданий питання: «Так що ж краще: аерогриль або мультиварка?» Багато хто порівнює ці два помічника на кухні, і нерідко віддається перевага саме аерогриля. Мультиварка теж хороша, суперечці немає, але в ній не можна приготувати курочку-гриль або шашлички, не можна закоптити шматочок м'яса, не можна стерилізувати банки, не можна приготувати йогурт.

Хоча опоненти стверджують, що краще готувати в мультиварці, там їжа виходить більш соковита, до того ж, прилад легко мити, а важку скляну чашу аерогрилю мити досить трудомістким, незважаючи на те, що в аерогрилі є функція самоочищення (для цього потрібно просто налити в чашу воду, додати миючий засіб і включити її). До того ж, ці ж опоненти піклуються про здоров'я всієї нації і нагадують, що часте вживання курочки-гриль і шашликів призводить не тільки до ожиріння, але і погіршення здоров'я населення. Функція випічки є в обох машинах. Також є функція пароварки.

Загалом, щоб відповісти на питання що краще - мультиварка або аерогриль, спочатку потрібно визначитися, чого ви очікуєте від модного девайса. Якщо описати їх в двох словах, то аерогриль - це замінник духовки , А мультиварка - це електрична каструля. Ось і думайте, що вам потрібніше всього на кухні.

Ось і думайте, що вам потрібніше всього на кухні

Аерогриль для будинку - функції

Фірми-виробники аерогрилів

Найбільш популярні фірми, які випускають аерогрилі, це Hotter і VES. Можна сказати, що Hotter довгий час утримував монополію на ринку цієї побутової техніки, багато щасливі власники вважають, що машина Hotter - це кращий аерогриль. Але з часом англійську фірму потіснили більш дешеві виробники.

Безумовно, аерогрилі Hotter і VES є не тільки дорогими, але і якісними машинами. Серед бюджетних варіантів можна відзначити Domus, Homus, Smile, UNIT. Тут потрібно розуміти, що цінова політика формується на підставі «нутрощів» машини. У дорогих машинах як нагрівальний елемент варто ТЕН, а в бюджетних його замінює галогенний нагрівач, термін експлуатації якого набагато менше.

Аерогриль VES ELECTRIC AX 999

Аерогриль VES ELECTRIC AX 999

Аерогриль для будинку VES

Як бачите, відповідь на питання, як вибрати аерогриль, не складний, головне визначитися, чи потрібен вам такий девайс. Не буде зайвим повторитися і сказати цю фразу ще раз: якщо ви займаєтеся кулінарією з душею і любите дивувати домочадців, тоді вирішуйте придбати аерогриль швидше - не пошкодуєте!


Новости