Як вибрати аерогриль

  1. Ціна
  2. Виробник
  3. конструкція кришки
  4. Обсяг
  5. управління
  6. потужність
  7. колір

У далекі 80-ті роки американці винайшли таке чудо, як аерогриль У далекі 80-ті роки американці винайшли таке чудо, як аерогриль. Суть його полягає в тому, що вміщена в нього їжа готується конвекційним способом, тобто продукти готуються за допомогою обдування гарячим повітрям.

Сьогодні такий прилад є високотехнологічною заміною набору для пікніка, адже з його допомогою м'ясо можна готувати так само, як і на відкритому повітрі, але замість вугілля в приладі працює спеціальний нагрівальний елемент, а потік повітря спрямовується вентилятором.

Само собою, з тих пір техніка не стояла на місці, і аерогриль отримував все більше і більше додаткових можливостей, тому сьогодні він придатний вже не тільки для приготування страв на грилі.

У самій звичайної моделі цього приладу вдасться приготувати запечену курочку, зварити яйця, відварити рибу на пару або зварити суп. Аерогриль також дозволяє смажити рибу і м'ясо, випікати пиріжки, стерилізувати банки для варення, сушити гриби і зелень, смажити горіхи і насіннячка, готувати супи-пюре, солоні сухарики та багато іншого.

На даний момент існує величезна кількість рецептів холодного і гарячого копчення м'яса, птиці та риби в аерогрилі з використанням хімічного диму і вільховою стружки. При правильному підході і використанні аерогриль може замінити масу побутових приладів - від пароварки до духової шафи .

Аерогриль зроблений за спеціальною технологією, що не передбачає обов'язкової наявності витяжки, тому при приготуванні будь-якої їжі по квартирі не буде поширюватися запах, дим і кіптява, а на плиті не залишиться жирних плям.

Величезним плюсом цього апарата є те, що при приготуванні в ньому їжі абсолютно не потрібне додавання масла і жиру. При цьому всі корисні компоненти в продуктах зберігаються, а канцерогени не утворюються.

Переймаючись питанням, як вибрати аерогриль для своєї квартири, слід грунтуватися на знаннях наступних параметрів:


Ціна

Як правило, всі аерогрилі діляться на дві великі категорії - прості і складні прилади. Дешевше коштуватимуть прості моделі, в яких механічна система управління, знімна кришка і постійна швидкість обертання вентилятора. Такі апарати мають приблизну вартість від 70 до 140 доларів.

Ціна більш складних моделей починається від 160 доларів, однак і можливостей приготування різних страв у них також більше.

На вартість таких моделей впливають наявність електричного і сенсорного управління, кілька швидкісних режимів вентилятора, відкидні кришки на кронштейні, автоматичні програми приготування їжі.


Виробник

Сьогодні ринок аерогрилів представлений величезною кількістю виробників. Найбільш популярною серед споживачів є техніка Hotter. Більш бюджетними варіантами вважаються Unit і VES, а відгуки покупців відзначають Vitesse, Homus і Smile як найбільш надійні.

Втім, всі ці виробники оснащують свої прилади різними функціональними можливостями, тому для початку слід визначитися з тим, яка кількість функцій необхідно безпосередньо Вам.


конструкція кришки

Конструкція кришки. У старих моделях кришки піднімаються по звичайній системі - просто вгору. Пізніші моделі оснащені кришками з кронштейном, які вважаються більш зручними з точки зору безпеки - моторчик вбудований в саму кришку, яка досить багато важить. Однак такі аерогрилі набагато вище старих моделей, тому для їх зберігання знадобиться набагато більше вільного місця.

При цьому деяким може здатися незручною конструкція з відкидною кришкою через обмежені розмірів кухонної поверхні. Крім того, якщо ви маєте намір часто користуватися аерогрилем, то кронштейни часто ламаються, що слід враховувати при виборі моделі.


Обсяг

Завдяки знімним кришок корисний об'єм аерогрилю збільшується приблизно з 4 літрів до 17. Це збільшення відбувається, коли використовують два додаткових кільця. Якщо вибирати з моделей з кронштейном, то потрібно знати, що вони мають всього одним кільцем, адже кришка над ємністю не може бути піднята вище, ніж на висоту одного кільця.

Від обсягу колби (як і від наявності кронштейна кришки), до речі, буде залежати і вага аерогрилю, який може варіюватися від 4 до 8 кг.


управління

Аерогрилі мають механічним і електронним управлінням.

У механічному аерогрилі на кришці присутні дві стандартні ручки. Швидкість конвекції у нього всього одна, тому по функціональності такої аерогриль більше нагадує багатофункціональну піч, в якій зручно смажити, запікати або варити. У цьому приладі зручно розігрівати або розморожувати продукти, однак швидкість виконання цих дій буде довше роботи мікрохвильовки. Зате можна без особливих проблем помістити в аерогриль посуд з металу, порцеляни, кераміки або фаянсу.

Що стосується електронного аерогрилю, то він оснащений електронним управлінням і володіє трьома швидкостями конвекції (низької, середньої і високої). Такий апарат дозволяє випікати будь-які десерти, займатися холодним або гарячого копчення м'яса, риби та птиці, готувати сир, ряжанку і навіть йогурт. Як правило, вартість гриля з електронним управлінням вище.


потужність

Як правило, потужність аерогрилів може варіюватися від 1200 до 1700 Вт. Однак при виборі приладу з максимальною потужністю слід задуматися і про те, щоб провести до нього окрему електропроводку або довести до розуму стару. Як правило, тільки «наворочені» моделі мають максимальною потужністю, тому що в них має бути присутня велика швидкість конвекції для швидкого приготування страв.

Нерідко компанії-виробники доповнюють свої моделі стабілізатором напруги, завдяки чому такі прилади користуються особливою популярністю у дачників. Правда, через сильне падіння напруги і працездатність приладу також падає.

Купуючи аерогриль, варто пам'ятати, що він готує звичайні страви трохи довше, ніж звичайна плита або мікрохвильова піч . Тому варто приготуватися і до збільшення витрат електроенергії.


колір

Сучасні виробники не сильно експериментують з колірними рішеннями аерогрилів, тому ринок представлений, як правило, чотирма основними кольорами - чорним, білим, червоним і сірим.

Новости