Як створити мультфільм на комп'ютері

  1. 1. Складіть сценарій Всякий анімаційний фільм, навіть міні-мультик, вимагає сценарію. Його не обов'язково...
  2. 3. Зробіть покадровую анімацію
  3. 4. Встановіть програму для створення мультфільмів
  4. 5. Додайте фото і створіть відеоряд
  5. 6. Накладіть звук
  6. 7. Збережіть готовий мультфільм

1. Складіть сценарій

Всякий анімаційний фільм, навіть міні-мультик, вимагає сценарію. Його не обов'язково записувати, просто візьміть відомий сюжет і накидайте приблизні картинки кадрів. А можна скласти свій сценарій. Уявляєте, як цікаво буде вашій дитині знімати власну, нехай і просту, історію?

2. Підготуйте персонажів

Якщо ви задумали лего-мультик, відберіть потрібні фігурки з конструктора Лего. Для пластилінової казки зліпите персонажів з пластиліну, зробивши їм каркас із дроту для міцності. Як героїв можна використовувати також вироби з паперу, природних матеріалів, фігурки з Кіндер-сюрпризу або мініатюрних ляльок.

Як героїв можна використовувати також вироби з паперу, природних матеріалів, фігурки з Кіндер-сюрпризу або мініатюрних ляльок

3. Зробіть покадровую анімацію

Тепер потрібно зняти серію фотографій, де герої будуть міняти положення відповідно до сюжету. Знімати найкраще зі штативом, але якщо у вас його немає, можна просто встановити фотоапарат так, щоб кут зйомки не змінювався. На кожне просте рух персонажів необхідно зробити мінімум 2-3 кадру.

4. Встановіть програму для створення мультфільмів

Для монтажу мультфільму підійде як стаціонарний комп'ютер, так і ноутбук. Скачайте Відеоредактор Movavi для Windows або Mac російською мовою і запустіть інсталяційний файл. Дотримуйтесь інструкцій на екрані комп'ютера. По завершенні інсталяції програма запуститься автоматично.


5. Додайте фото і створіть відеоряд

Натисніть кнопку Додати файли і виберіть фотографії для мультфільму. Всі вибрані зображення будуть автоматично перенесені на Монтажний стіл. Щоб розташувати фотографії в потрібному порядку, просто перетягуйте їх по відеотреків. Далі необхідно виставити тривалість показу для всіх слайдів. Щоб це зробити, натисніть кнопку Майстер переходів, як показано на ілюстрації, і введіть потрібне значення в поле Тривалість слайдів. Для мультфільму підійде тривалість 100 - 300 мс.

Для мультфільму підійде тривалість 100 - 300 мс

6. Накладіть звук

Знову натисніть кнопку Додати файли і виберіть потрібний аудіофайл. При необхідності ви можете обрізати зайву частину аудіо. Для цього встановіть червоний маркер там, де потрібно розрізати трек, і натисніть кнопку Розрізати, як показано на малюнку. Клацніть по непотрібної частини і видаліть її кнопкою Delete на клавіатурі.

Клацніть по непотрібної частини і видаліть її кнопкою Delete на клавіатурі

7. Збережіть готовий мультфільм

Клацніть по кнопці Зберегти, у вікні виберіть формат відео і натисніть Старт. Вітаємо, ваш мультфільм готовий!

Вітаємо, ваш мультфільм готовий

Ви переконалися, що створення мультиплікаційного фільму з фотографій в домашніх умовах - це просто. Але і це ще не все! Хочете перемістити своїх героїв на тропічний острів або в паралельний всесвіт? Немає проблем! Щоб поміняти місце дії мультфільму, досить зробити фотографії для нього на однотонному зеленому або синьому тлі та ознайомитися з нашою інструкцією із застосування ефекту Хромакей .

Уявляєте, як цікаво буде вашій дитині знімати власну, нехай і просту, історію?
Хочете перемістити своїх героїв на тропічний острів або в паралельний всесвіт?

Новости