Як вибрати зовнішній акумулятор: 5 порад покупцеві

  1. Рада 1: дивись на ємність зовнішнього акумулятора
  2. Рада 2: дивись на силу струму, вона впливає на швидкість зарядки
  3. Рада 3: довіряй, але перевіряй, адже заявлена ​​ємність не завжди збігається з реальною
  4. Рада 4: враховуй саморазряд портативної зарядки
  5. Рада 5: вибирай power bank з декількома USB-портами для одночасної зарядки смартфонів друзів
  6. компактний
  7. універсальний
  8. З підтримкою швидкої і бездротової зарядки
  9. З рекордної ємністю

Скільки разів тобі доводилося страждати від розрядки смартфона в самий невідповідний момент? А якщо потрібно терміново зателефонувати або дочекатися важливого повідомлення? Добре, якщо по близькості є розетка або комп'ютер, від яких можна по-швидкому зарядити девайс. Але що робити, якщо їх немає? Вихід - використовувати зовнішній акумулятор (power bank). Інтернет-проект «Будь мобільним» зібрав поради, які допоможуть вибрати оптимальний варіант для тебе. Скільки разів тобі доводилося страждати від розрядки смартфона в самий невідповідний момент

Для початку визначимося, що таке зовнішній акумулятор і в чому його переваги. Зовнішнім акумулятором або Power Bank називають портативну літій-іонну батарею великої ємності, від якої можна заряджати різноманітні мобільні пристрої: телефони, смартфони, планшети або електронні книги. Цей акумулятор здатний тривалий час зберігати енергію всередині себе. Його можна брати з собою на роботу, навчання, у відрядження або під час подорожей.

Портативний зарядний пристрій може бути виконано в різних форм-факторах з корпусом з пластика, полікарбонату або металу. У продажу можна зустріти моделі в формі коробочок, брусків, дисків, конусів і туб самих різних кольорів.

У продажу можна зустріти моделі в формі коробочок, брусків, дисків, конусів і туб самих різних кольорів

Заряджається Power Bank від електричної мережі або від будь-якого пристрою з USB-виходом (наприклад, комп'ютера або ноутбука).

Всі зовнішні акумулятори оснащені одним або декількома USB-портами. Сучасні телефони, смартфони або планшети можуть заряджатися за допомогою USB-кабелю, який в більшості випадків входить в комплектацію пристрою.

Рада 1: дивись на ємність зовнішнього акумулятора

id = "sub0">

Головний параметр при виборі зовнішнього акумулятора - енергоємність. Тут все просто і зрозуміло. Чим більше ємність, тим більше енергії пристрій зберігає, і тим воно дорожче коштує. Ємність вимірюється в мАг - міліампер годинах.

У продажу в даний час можна зустріти портативні зарядки з ємністю від кілька сот міліампер годин до декількох десятків тисяч. Прикинути рівень заряду, який тобі потрібно можна, виходячи з ємності батареї твого смартфона або планшета.

Наприклад, в середньостатистичному смартфоні батарейка має ємність 2 000 мАг, в продуктивних і дорогих моделях - від 2 500 до 3 000 мАг. Значить повністю зарядженого зовнішнього акумулятора на 5 000 мАг вистачить на 2-2,5 циклу зарядки. Повністю зарядженого зовнішнього акумулятора на 10 000 мАг вистачить на 4-5 циклів. Якщо портативна зарядка необхідна для планшета, то вибирати варто з моделей більшої місткості, наприклад, 20 або 30 тис. МАг.

У нині випускаються портативних джерелах живлення встановлюються літійіонних або літійполімерние акумулятори. Залежно від типу і варіанта конструкції номінальну напругу на виході акумуляторної батареї може бути різним (3,7; 4,2 або 7,4 В), в той час як стандартна напруга шини живлення USB становить 5 В постійного струму. Очевидно, що в цьому випадку акумулятор ємністю 2000 мАг з номінальною напругою 3,7 В навіть в ідеальних умовах не пропрацює і півтори години при харчуванні зовнішнього навантаження, підключеної по шині USB і споживає струм 1 А. Крім того, кількість електроенергії, яке дозволяють запасти акумуляторні батареї, які мають однакову ємність, але різну напругу, буде відрізнятися.

Рада 2: дивись на силу струму, вона впливає на швидкість зарядки

id = "sub1">

Ще один фактор, який впливає на швидкість зарядки - сила струму. Чим більше ампер, тим швидше швидкість зарядки. Для телефонів і смартфонів цей показник повинен бути не нижче рівня 1 ампер. В іншому випадку сам процес буде відбуватися вкрай повільно. Для повної зарядки потрібно в 3 або 4 рази більше часу, ніж від електричної мережі.

Для планшетів кращим будуть пристрої з силою струму від 3 А. Ідеальний варіант - 4 А.

Рада 3: довіряй, але перевіряй, адже заявлена ​​ємність не завжди збігається з реальною

id = "sub2">

Ще один важливий момент - реальна ємність Power Bank. Справа в тому, що багато виробників прикрашають показники своєї продукції. З 50 моделей портативних зарядних пристроїв, які потрапляли до нас на тестування за останній рік, 46 мали ємність істотно меншу, ніж було заявлено. В середньому різниця становила 25%.

Наприклад, виробник вказував, що зовнішній акумулятор має ємність 10 000 мАг, а реально - 7 800 мАг. Різниця пов'язана як з недобросовісністю розробників, так і неправильним зберіганням акумуляторів на етапі транспортування і подальшого продажу.

Рада 4: враховуй саморазряд портативної зарядки

id = "sub3">

На реальну ємність впливає і такий показник як саморозряд.

В середньому зовнішні акумулятори з повним зарядом протягом двох тижнів розряджаються на 5%. Це варто враховувати, якщо ти тривалий час не користуєшся Power Bank. Для активації електролітичних реакцій перед використанням варто поставити девайс на підзарядку.

Враховуй і те, що з плином часу ємність акумулятора буде знижуватися. Наші виміри показують, що при активній експлуатації якісна батарея втрачає свою ємність на 15% в рік, найдешевші моделі - 35%.

Для контролю рівня заряду практично у всіх Power Bank використовуються світлодіодні індикатори. А деякі зовнішні акумулятори оснащені LED-дисплеями, що відображають точне стан заряду у відсотках.

Рада 5: вибирай power bank з декількома USB-портами для одночасної зарядки смартфонів друзів

id = "sub4">

Частина моделей портативних зарядок володіють декількома портами USB для підключення відразу двох, трьох і навіть більше мобільних пристроїв. Такий варіант підійде для одночасної підзарядки, наприклад, коли ти вирушаєш в подорож з друзями. Це зручно. Ви все разом можете заряджати свої телефони, смартфони і навіть планшети.

Ви все разом можете заряджати свої телефони, смартфони і навіть планшети

Часто ти питаєш нас, де можна гарантовано купити якісний зовнішній акумулятор дешево. Однозначної відповіді ми дати не можемо. Звичайно, надійність покупки у великому російському інтернет-магазині або в роздрібній мережі вище, але і ціни там вище. Варто пам'ятати, що у маловідомих китайських продавців є особливість: вони можуть обдурити. Їх зовнішні акумулятори коштують значно дешевше брендових аналогів, часто вони вказують обсяг в 2 або 3 рази вище реального. Занадто низька ціна може бути пасткою. Хоча і брендові Power Bank в таких магазинах можуть бути підробками.

Далі розглянемо шість найцікавіших зовнішніх акумуляторів на різні випадки життя.

компактний

id = "sub5">

Якщо потрібна компактність, можна звернути увагу на ергономічні моделі, наприклад, Anker Astro E1. Такий акумулятор не займе багато місця в сумці або кишені.

Такий акумулятор не займе багато місця в сумці або кишені

Дізнатися ціни на зовнішній акумулятор Anker Astro E1 в iCover.ru.

універсальний

id = "sub6">

Ідеальним варіантом стануть акумулятори з ємністю близько 10000 мАг. Це приблизно втричі більше, ніж акумулятор у сучасного смартфона, а значить навіть з урахуванням втрати енергії при зарядці, його вистачить на те щоб повністю відновити заряд гаджета кілька разів. Якісним прикладом такого power bank є модель Anker PowerCore 10400 мАг.

Якісним прикладом такого power bank є модель Anker PowerCore 10400 мАг

Дізнатися ціни на зовнішній акумулятор Anker PowerCore 10400 мАг в iCover.ru.

Ще один варіант якісного зовнішнього акумулятора з універсальним функціоналом - і Aukey PB-N42 10000 мАг.

Дізнатися ціни на зовнішній акумулятор Aukey PB-N42 10000 мАг в iCover.ru.

З підтримкою швидкої і бездротової зарядки

id = "sub7">

Якщо універсальні варіанти не ваш варіант, то варто звернути увагу на моделі з додатковими функціями. Наприклад, power bank з підтримкою швидкої зарядки зможе зарядити сумісні гаджети набагато швидше звичайного. Якщо акумулятор здатний віддавати стабільно високий струм (близько 2А), то навіть без підтримки швидкої зарядки, ваші гаджети будуть заряджатися стабільно і відносно швидко.

У числі рекомендованих нами - зовнішній акумулятор Baseus Wireless Charge Power Bank на 8000 мАг. Головна його особливість - це наявність бездротової зарядки стандарту Qi. Тобто для зарядки смартфона - не треба підключати до нього провід, просто покладіть його на зовнішній акумулятор і все. Зарядка пішла. Крім бездротової зарядки з силою струму 1А, пристрій підтримує дротове USB-підключення двох сумісних девайсів, при цьому вихідний струм на USB-роз'єми становить 2А.

Дізнатися ціни на зовнішній акумулятор Baseus Wireless Charge Power Bank в iCover.ru.

Хороший варіант для iPhone - зовнішній акумулятор Zikko PowerBag на 6000 мАг. Головна відмінність від популярних зовнішніх акумуляторів Xiaomi - це сертифікація MFI, тобто акумулятор сумісний з усіма пристроями Apple. Пристрій підтримує швидку зарядку - вихідний струм на USB-роз'єми становить 2.4 А. Для того, щоб відстежувати ємність акумулятора - на торці є спеціальні LED-індикатори. Приємний бонус - смартфон підключається до акумулятора за допомогою комплектного Lightning-кабелю.

Приємний бонус - смартфон підключається до акумулятора за допомогою комплектного Lightning-кабелю

Дізнатися ціни на зовнішній акумулятор Zikko PowerBag 6000 в iCover.ru.

З рекордної ємністю

id = "sub8">

Якщо вам необхідний стратегічний запас енергії, зверніть увагу на зовнішній акумулятор HyperJuice AC Battery Pack на 26 000 мАг. Цим гігантом можна швидко зарядити абсолютно будь-який пристрій, включаючи планшет, іншу портативну техніку і навіть ноутбук. Тут є 2 вихідних USB-роз'єму. Один забезпечує максимальну силу заряду в 3А при напрузі 5Вт, а інший - силу струму 2.4 А. Приємним бонусом є можливість забезпечення харчування в 220Вт в будь електроприлади зі споживанням потужності до 100 Вт. До такого акумулятора можна підключати ноутбук, ліхтарик і навіть блендер.

Корпус HyperJuice AC Battery Pack виконаний з алюмінієвого сплаву, який відмінно захищає пристрій від зовнішніх механічних впливів.

Дізнатися ціни yа зовнішній акумулятор HyperJuice AC Battery Pack 26000 мАг в iCover.ru.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть тобі купити по-справжньому якісний зовнішній акумулятор і без проблем заряджати свій телефон, смартфон, ноутбук або електронну книгу.

/// Читай також:

10 кращих зовнішніх акумуляторів

«Обіцяний платіж»: як взяти кредит на зв'язок?

10 кращих захищених телефонів

10 кращих невбиваних смартфонів

Смартфон до 5000 рублів: 10 кращих моделей 2016 року

Схожі сюжети / 6

А якщо потрібно терміново зателефонувати або дочекатися важливого повідомлення?
Але що робити, якщо їх немає?

Новости