Як визначити тип своєї фігури

  1. 1. Овал або яблуко
  2. 2. Пісочний годинник
  3. 3. Груша або крапелька, іноді можна почути назву «трикутник»
  4. 4. Прямокутник
  5. 5. Перевернутий трикутник

Напевно тобі знайома ситуація: бачиш дуже симпатичне плаття на зірці в журналі, думаєш, треба б таке ж придбати Напевно тобі знайома ситуація: бачиш дуже симпатичне плаття на зірці в журналі, думаєш, треба б таке ж придбати. Заходиш в магазин, міряєш - не те. Начебто все те ж саме: модель така ж, та й ви із зіркою приблизно однаковою комплекції. А річ просто «не сидить» на твоїй фігурі.

Пояснюється це просто - у тебе інший тип фігури. Стилісти виділяють п'ять типів: овал або яблуко, пісочний годинник, груша або крапелька, прямокутник і перевернутий трикутник. Наше завдання - визначити свій тип і керуватися простими правилами при підборі одягу.

1. Овал або яблуко

Ознаки: округла фігура, зайві кілограми на животі, схильність до повноти, приблизно однаковий обсяг талії та грудей.

Зазвичай такий тип фігури властивий схильним до повноти жінкам. Але відмінна риса - зайві кілограми розподіляються не рівномірно, а по більшій частині в області талії і живота. Через це обсяг талії та грудей виходить приблизно однаковим і робить тебе схожою на кульку. Тобі потрібно привертати увагу оточуючих до своїх ніг і підкреслювати груди.

Приховати живіт допоможуть піджаки і кардигани із застібками або зав'язками в цій області. Не одягнеш сукні, щільно обтягуючі талію. Вибирай моделі з поясом на животі. Твоя задача - підкреслити талію, розділити тулуб на дві частини.

Келлі Осборн зробила непрощенну помилку, вибравши для прогулянки об'ємний піджак у стилі 60-х. Завищена лінія талії додала їй пару десятків зайвих кілограмів. А ось однобортний чорний кардиган із застібкою прямо на проблемній зоні, навпаки, сховав то, на що дивитися зовсім необов'язково.

2. Пісочний годинник

Ознаки: плечі і стегна однакової ширини, вузька, чітко виділена талія.

Найбільш жіночний тип фігури. Але якщо невірно підібрати гардероб, навіть майже ідеальні форми легко «зіпсувати». Не варто акцентувати увагу тільки на грудях або на стегнах, порушиш ідеальний баланс своїх пропорцій. При виборі одягу віддавай перевагу моделям, які повторюють твою фігуру. Підійдуть класичні елегантні вбрання: плаття-футляр, тренч-кіт з поясом на талії, прямі джинси, V-подібний виріз, спідниці та брюки на талії.

Взагалі, старайся всіляко підкреслювати тонку талію . Табу: джинси на стегнах (вони збільшать п'яту точку), блузи з жабо і рюшами (розширять плечі), сукні в стилі бебі-дол, вільні на талії (приховають твоє головне достоїнство).

У Кейт Вінслет хороша пропорційна фігура, але є схильність до повноти. Так навіщо ж ставити хрест на своїх достоїнствах? Актрисі не пристало допускати такі промахи: невдале плаття з перекрещивающимся ліфом порушило пропорції тіла. Куди краще на Кейт виглядає елегантна біла двійка, що підкреслює тонку талію і жіночні форми.

3. Груша або крапелька, іноді можна почути назву «трикутник»

Ознаки: вузькі плечі, широкі стегна.

Невеликий бюст, вузькі плечі, широкі стегна і, як наслідок, округлий «тил». Наше завдання: виділити верх і трохи заховати низ. При виборі одягу пам'ятай про те, як потрібно розставляти акценти. Щоб зробити акцент на бюсті і не привертати ще більше уваги до тазу, зверни увагу на знову ввійшли в моду блузки та піджаки з об'ємною лінією плечей. Рукави-ліхтарики, погони, різні декоративні прикраси на плечах і рукавах - всі засоби хороші. Також підійде виріз-човник, жабо, рюші, комір-стійка, блузи з бантами.

Щоб приховати обсяг в нижній частині тулуба, не носи штани або спідниці світлих тонів і джинси, завужені донизу. вибирай брюки, розкльошені від колін , Але вузькі на стегнах, твою фігуру прикрасить також спідниця-олівець довжиною до колін, але ні в якому разі не міні.

Вже у кого видатний «тил», так це у Дженніфер Лопес. Джей Ло ніколи не намагалася сховати своє головне надбання, застрахована на мільйон доларів, а навіть навпаки - всіляко його підкреслює. Але всьому, звичайно, повинен бути межа. Срібне плаття, обтягуючі зад і приховує груди, мабуть, вже перебір. Набагато гармонійніше Лопес виглядає в сукнях і блузах, які відкривають красиве декольте.

4. Прямокутник

Ознаки: плечі однакової ширини з стегнами, повне або часткове відсутність лінії талії.

Схожий на чоловічий тип фігури з невираженою талією і рівною шириною стегон і плечей, фігура «прямокутник» часто викликає бурхливе обурення у своєї власниці. Але, тим не менш, жінки такого типу рідко мають зайві кілограми, не схильні до повноти і здебільшого спортивні й підтягнуті. Головне завдання стилістів для корекції «прямокутної» фігури - зробити вигляд більш жіночним . Все просто: тобі потрібні моделі одягу, спочатку створені для того, щоб підкреслити жіночність.

Твої союзники: корсети, пишні спідниці (плісировані, спідниці-сонце) довжиною до коліна і вище, сукні із завищеною талією - все це допоможе зімітувати потрібний силует. Джинси краще вибирати із заниженою талією, вони додають обсяг стегон. Ні в якому разі не носи сукні по фігурі - плаття-футляр, наприклад.

Співачка Пінк на початку своєї кар'єри, здається, зовсім не позиціонувала себе як привабливу жінку. Інакше як можна пояснити її тягу до вічної демонстрації своєї талії, а точніше, її відсутність. Складно сказати, що в підсумку вплинуло на неї - заміжжя або часта присутність на червоних килимових доріжках, але зміна іміджу явно пішла дівчині на користь . Шикарне плаття з поясом на талії зробило її хлоп'ячу фігуру досить привабливою і сексуальною.

5. Перевернутий трикутник

Ознаки: широкі плечі, вузькі стегна.

Вузькі стегна - з одного боку, великий подарунок природи, з іншого - головний біль. Щоб виглядати ідеально, потрібно цей подарунок використовувати. Щоб візуально звузити занадто широкі плечі, носи кофти і блузки з V-подібним вирізом, також приховати «верх» можуть речі з поздовжніми смужками. Ні в якому разі не носи двобортні піджаки, а також блузи з подплечниками.

Твої вороги: виріз-човник, декольте, жабо, рюші, накладні кишені і декоративні елементи на верхній частині одягу. Стегна при такій фігурі можна виділити брюками або спідницями з кишенями. Головне твоя перевага: не обов'язково візуально збільшувати стегна, ти можеш, навпаки, підкреслити їх стрункість.

Звичайно, Мадонні можна все. І вона своїми правами поп-королеви активно користується, надягаючи абсолютно абсурдні вбрання і невідповідні їй поєднання . Наприклад, червоне плаття з об'ємними рукавами звело «ні» всі спроби виглядати жіночно. Не потрібно бути досвідченим стилістом, щоб помітити: V-подібний виріз краде надто широкі плечі співачки, що, безсумнівно, їй дуже до лиця.

Так навіщо ж ставити хрест на своїх достоїнствах?

Новости