Як не зіпсувати паливо на шляху до АЗС

  1. Схема руху палива виглядає наступним чином:
  2. 2. Нафтобаза
  3. 3. Підземне сховище
  4. 4. АЗК

В Україні на різних заправках продається паливо від різних постачальників - українських нафтопереробних заводів, зарубіжних і вітчизняних міні-НПЗ. Якість паливо від них може бути самої різної якості, а поки воно дійде до бака споживача, може змінити ще кілька разів. Щоб цього не сталося, великі мережі АЗС відстежують процес поставки пального від заводу до бака автомобіля.

«Ми хочемо бути впевненими в тому, що продаємо ті продукти, які декларуємо. Наявність власної нафтобази дозволяє контролювати весь ланцюжок », - каже Ігор Чернявський, співвласник і фінансовий директор компанії KLO.

Наявність власної нафтобази дозволяє контролювати весь ланцюжок », - каже Ігор Чернявський, співвласник і фінансовий директор компанії KLO

Ігор Чернявський, співвласник компанії KLO

Щоб показати, як нафтопродукти потрапляють на вітчизняну нафтобазу і потім на заправки, столична компанія KLO запросила журналістів на закритий об'єкт - власну нафтобазу під Васильковом.

Дана нафтобаза стала відома всій країні після того, як рік тому був величезний пожежа на сусідній нефтебезе іншої відомої мережі . Обидва об'єкти знаходяться зовсім поруч, буквально за парканом. Але якщо одна нафтобаза вигоріла повністю, то другу (KLO) вдалося зберегти працездатною. За словами Ігоря Чернявського, під час пожежі на сусідньому об'єкті з нафтобази KLO було вивезено все нафтопродукти. Крім того, тоді буквально за пару годин був використаний весь запас води і пеногасителя, інших туша елементів. І сьогодні питання безпеки, в тому числі і вогневої, тут приділяється першорядне значення. Підтримується пожежне водоймище з запасом води, постійно оновлюються засоби пожежогасіння, над роздавальними колонками стоять автоматичні системи пожежогасіння, персонал постійно проходить тренінги ...

Читайте також:

Нафтобаза KLO потужністю 22 500 куб. м являє собою закритий режимний об'єкт, на який з одного боку за спеціальною залізничною гілкою під'їжджають цистерни з паливом, а з іншого - автомобільні цистерни, які розвозять пальне по заправкам.

Схема руху палива виглядає наступним чином:

1. Завод

На АЗС KLO паливо поставляється з Білорусі та Литви. Процес відвантаження палива в цистерни на НПЗ здійснюється автоматично, без участі людей. Далі паливо доставляють по залізниці в опломбованих заводом цистернах на власну нафтобазу KLO.
• Всі цистерни з паливом опломбовані заводом.
• Відвантаження здійснюється автоматично, без участі людей.

2. Нафтобаза

При перекачуванні палива з залізничних цистерн нафтобаза може одночасно обслуговувати до 15 вагонів. При цьому відбираються проби, які направляються в сертифіковану лабораторію (знаходиться тут же).

При відвантаженні палива з резервуарів в бензовози контрольні проби відбираються ще раз, тільки після цього бензовози пломбуються, а точна кількість палива і час виїзду бензовоза з нафтобази фіксується в супровідних документах. На даній нафтобазі можуть одночасно заправлятися 8 бензовозів.

Крім того, існує система і для автогазу - система зливу і ємності об'ємом 650 куб. м. Тут можуть зливати 3 ж / д цистерни і наливати газ в 3 автомобільних ємності одночасно.

• При відвантаженні палива відбираються проби для контролю якості продукту.

• У співробітників нафтобази немає доступу до резервуарів з паливом.

• Служба охорони і система відеоспостереження не залишають можливостей для махінацій.

• Всі бензовози KLO опломбовані, а час їхнього від'їзду і точну кількість палива фіксуються.

• Всі бензовози KLO опломбовані, а час їхнього від'їзду і точну кількість палива фіксуються

3. Підземне сховище

На АЗК фіксується точний час прибуття бензовоза, а кількість доставленого палива звіряється з супровідними документами, після чого бензовоз розпломбують. Знову відбираються проби, які зберігаються на АЗК протягом всього терміну реалізації. У підземні резервуари зливається точну кількість палива, зазначеного в супровідних документах. Для кожного виду палива - окрема приймальня магістраль.

• У співробітників немає доступу до підземних резервуарів.

• Перед зливом відбираються проби.

• Кількість палива відповідає супровідним документам.

• Для кожного виду палива - окрема приймальня магістраль і підземний резервуар.

• Ведеться відеоспостереження.

• Ведеться відеоспостереження

4. АЗК

Спеціальне програмне забезпечення дозволяє відстежувати кількість і якість палива в підземних резервуарах на АЗК в режимі реального часу. З резервуарів паливо потрапляє в високоточні колонки Scheidt & Bachmann німецького виробництва, а вже звідти - в бак автомобіля.

• Програмне забезпечення дозволяє контролювати кількість і якість палива в резервуарах в режимі реального часу.

• Паливо подається через високоточні німецькі колонки Scheidt & Bachmann.

Якщо споживач незадоволений якість палива або обслуговування, він дзвонить на «гарячу лінію». Фахівець компанії відразу ж виїжджає на АЗС, звідки надійшов сигнал, і розбирається з ситуацією.

Таким чином, у великих мережах АЗС створена така технологія доставки палива від заводу до споживача, яка виключає появу іншого палива, яке може бути неякісним. А продавати неякісне паливо спеціально велика мережа АЗС не дозволить собі, адже її репутація коштує дорожче сьогочасної вигоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости