Як вибрати таблетки для кавомашини, види, характеристики

  1. Очисні засоби для кавоварок
  2. Таблетки для кавомашини, їх види і призначення
  3. Так що ж вибрати?
  4. Популярні види таблеток
  5. підсумки

Приготування кави - делікатний і тонкий процес, ціле мистецтво Приготування кави - делікатний і тонкий процес, ціле мистецтво.

І смак цього популярного напою залежить від декількох факторів. На першому місці, звичайно ж, гідності вашого улюбленого сорту кавових зерен.

Потім важливі їх свіжість, ступінь обсмажування і якість помелу.

Однак від присмаку, жорсткості і якості води для кави теж багато що залежить. Щоб цей чудовий напій максимально розкрив для вас свій смаковий букет і був ще і корисний, використовуйте ретельно очищену, м'яку воду, бажано структуровану, наприклад, талу. А також проводите періодичну очистку вашої помошница.

Очисні засоби для кавоварок

Купуючи кавоварку, багато кавомани навіть не здогадуються, що вона, як і будь-яка «розумна» техніка потребує деякого догляду і турботи Купуючи кавоварку, багато кавомани навіть не здогадуються, що вона, як і будь-яка «розумна» техніка потребує деякого догляду і турботи.

Йдеться про очищення кавового апарата від різних результатів його «життєдіяльності».

Адже під час роботи в резервуарі нагрівається вода, поступово утворюється вапняний наліт (накип), а це є однією з найбільш частих причин виходу з ладу кавоварок всіх виробників.

Крім того, в очищенні потребує і гідросистема, що підводить готовий напій до вашої чашці. Вона покривається зсередини кавовими маслами і через якийсь час ваш кави починає гірчити без видимих ​​причин. А якщо ваша машина обладнана системою приготування капучино, то бажано промивати капучинатор після кожного використання від залишків молока.

Існують спеціальні таблетки, які очищають їх від всіх непотрібних надмірностей. Кожен виробник випускає для своєї техніки очисні засоби відповідної марки. Зазвичай їх маркування вказують в інструкції по експлуатації. Однак існують і універсальні таблетки від сторонніх фірм, які можуть бути відповідною заміною, якщо немає фірмових таблеток.

Таблетки для кавомашини, їх види і призначення

Чистячі таблетки для кавомашини можна розділити на дві великі групи: таблетки для очищення гідросистеми від кавових ефірних масел і декальцінуючі таблетки, які допомагають очищати внутрішні прилади кавомашини від накипу Чистячі таблетки для кавомашини можна розділити на дві великі групи: таблетки для очищення гідросистеми від кавових ефірних масел і декальцінуючі таблетки, які допомагають очищати внутрішні прилади кавомашини від накипу.

Кошти з першої групи можна зустріти під різними назвами: для очищення від кавових масел, для очищення гідросистеми, для очищення гідросистеми від ефірних масел.

Це все різні назви таблеток однакового дії. При щоденному використанні кавові масла потроху осідають усередині каналів заварочной системи і погіршують смак кави, змінюють забарвлення пінки на еспресо. Деякі види машин, наприклад, фірми Krups і Nespresso, здатні до самодіагностики і підказують, як скоро вони потребують очищення.

Для інших кавоварок потрібно керуватися своїми смаковими відчуттями, але при частому використанні проводити чистку такого характеру не рідше одного разу на місяць.

До другої групи відносять всі кошти, які називають декальцінуючі, для видалення накипу, для очищення від накипу, для декальцінаціі До другої групи відносять всі кошти, які називають декальцінуючі, для видалення накипу, для очищення від накипу, для декальцінаціі.

При щоденному застосуванні кавомашини рекомендується очищати її внутрішню поверхню від накипу відповідно до якості використовуваної води.

Якщо вода дуже жорстка, з підвищеним вмістом солей кальцію, то використовувати таблетки для очищення від накипу потрібно щомісяця.

Якщо вода середньої жорсткості, то можна обмежитися очищенням 1 раз в 4 місяці. Якщо вода дуже м'яка і солей кальцію в ній небагато, то досить одного очищення на півроку. Одна таблетка розрахована на одне застосування. При дотриманні регулярності очищення цієї кількості вистачить для ефективного видалення накипу.

Якщо ви використовуєте кавоварку для бізнесу і вона щодня готує великий обсяг напоїв для ваших відвідувачів, то чистити її раз на місяць буде недостатньо. Для таких випадків є інший критерій: застосовуємо очищаючі засоби через кожні 200 порцій кави. При відсутності в моделі системи самодіагностики зверніть увагу на наступні фактори, які свідчать про досить сильну забрудненість машини:

  • 1. Рідина почала текти повільніше, ніж зазвичай, тонкою цівкою,
  • 2. Закінчення супроводжується сильним гулом,
  • 3. У рідини з'явився неприродний світлий осад.

Ще раз звертаємо вашу увагу, що утворилася накип забиває зсередини водні канали, перешкоджає вільному протоку гарячої води в системі і руйнує гумові і пластикові з'єднання. Це найбільш часті причини ремонту або повного виходу з ладу кавових апаратів.

Так що ж вибрати?

При виборі таблеток звертайте увагу на їх склад. Багато таблетки від накипу шкідливі при попаданні всередину організму, тому після їх застосування необхідно кілька разів пропустити воду в кавомашині вхолосту, без кави.

Деякі таблетки забезпечені сертифікатами NSF, що підтверджують їх безпеку і сумісність з металами. Якщо є можливість, віддайте їм перевагу. Також в пріоритеті повинні бути таблетки, марковані для машин вашого виробника. Це гарантія, що їх відчували безпосередньо з вашою технікою.

Популярні види таблеток

Ось так виглядають таблетки для очищення кавових апаратів.

Таблетки від накипу Bosch TCZ6002 Таблетки від накипу Bosch TCZ6002.

Випускають в упаковці по 6 штук, ціна за упаковку приблизно 13 $.

Призначені для очищення моделей серії «Benvenuto».

Таблетки від накипу Miele підходять для використання з кавоварки цієї ж фірми Таблетки від накипу Miele підходять для використання з кавоварки цієї ж фірми.

В упаковці 6 шт., Ціна близько 22 $.

підсумки

Вивчивши подробиці характеристик різних очищувальних таблеток для кавових апаратів, можна зробити висновок, що головне при покупці - засіб від надійного фірмового виробника, що підходить саме вашій машині. І, звичайно, регулярність використання, щоб уникнути виходу з ладу дорогої техніки.

Схожі статті:


Так що ж вибрати?

Новости