Як вибрати електробритву

У радянські часи електрична бритва вважалася ознакою респектабельності. Пам'ятайте, скільки захоплення було у Іполита з фільму "Іронія долі", коли Надя піднесла йому в подарунок імпортну електробритву?
Сьогодні "електроцірюльніков" - безліч, та й в плані якості вони здорово просунулися. Якщо раніше електробритвами можна було голитися тільки всуху, то тепер їм під силу і волога "прибирання". Але це не єдина перевага сучасних електричних борців зі щетиною. У порівнянні з голінням звичайним верстатом, електробритви більш оперативні: збрити "рослинність" можуть за 5 хвилин. Крім того, електробритвою неможливо поранитися. До того ж, якщо у верстаті потрібно міняти леза, що влітає в копієчку, то на електробритву треба витратитися раз - при купівлі (гарантія дається, як правило, на рік).
Втім, є у "електроніків" і недолік. Якщо верстат в будь-яку хвилину готовий вірою і правдою служити рідній щетині, то у електробритви може сісти акумулятор або для неї треба шукати розетку. До того ж вибирати елеткробрітву треба більш ретельно. Так, для товстої щетини підходять електробритви з гратчастої системою, а для "гармата" - роторні електробритви.

роторна система

сіткова система

ВИБІР. Для щоденного застосування ідеально підійде електробритва з можливістю "вологого" гоління. Зрозуміло, вона може бути використана і "всуху". Якщо ж електробритва купується для використання в похідних умовах, навряд чи функція "вологого прибирання" буде для вас корисною. Купуючи "дорожню" бритву, дивіться на велику ємність акумулятора і швидкість його зарядки. Чим більше ємність "батареї", тим рідше доведеться її перезаряджати. Що стосується швидкості зарядки, то в ідеалі вона повинна бути 40-60 хвилин (є електробритви, які заряджаються і 8 годин).
Якщо ви завзятий автоаматор, є сенс придбати бритву з можливістю живлення від автомобільного прикурювача. Це дозволить вам економити дорогоцінні хвилини ранкового сну, бреясь в ранкових пробках або далеких поїздках.

ПОТРІБНІ наворотів. Ціни на всі моделі електробритв укладаються в діапазон $ 25-300. Причому основний вплив на ціну роблять "навороти", багато з яких значно полегшують життя.
Наприклад, чим більше бритвених головок, тим швидше і чистіше проходить гоління.
Найчистіше гоління забезпечує плаваюча бриюча головка.
Сьогодні в моді стильна легка неголеність. Доглянутий вигляд триденної щетині додасть тріммер. Він призначений для приведення в норму бороди і скронь.
Бажано, щоб у електробритви було автоматичне перемикання напруги (в залежності від того, в якій країні ви перебуваєте, напруга в розетці може бути 110 або 220 вольт).
Покаже, скільки залишилося жити акумулятора індикатор рівня зарядки (як в мобілці).
Система турбоочистки дозволить швидко і просто очистити бритву після гоління (якщо її немає, це досить клопітка заняття).

БДИ! Краще не купувати електробритву з нікелевим акумулятором (не можна перезаряджати, дозаряджати, інакше зіпсується). Також зверніть увагу на "мобільність" електробритви: чи працює вона тільки від мережі, чи є у неї акумулятор. І обов'язково послухайте, як вона працює. Навряд чи вам принесе задоволення галасливий мотор.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook , Twitter , Telegram

Пам'ятайте, скільки захоплення було у Іполита з фільму "Іронія долі", коли Надя піднесла йому в подарунок імпортну електробритву?

Новости