Як правильно спроектувати кухонний гарнітур в будинку. Правильна ергономіка кухні: проект з розстановкою меблів. Фотогалерея - як спланувати кухонний простір.

  1. Вибираємо тип кухні
  2. Робота з постачальником шафи
  3. Планування меленькой кухні
  4. Почніть роботу над дизайном кухні
  5. Різні конфігурації кухонного дизайну ресторану

Для того, щоб спланувати кухню, деякі запрошують фахівців-дизайнерів. Але цілком можливо зайнятися цим самостійно. Перш за все, слід пам'ятати, що дизайн кухні повинен бути функціональним. Але і, звичайно ж, цікавим. Тому давайте з'ясуємо, як правильно спланувати кухню.

Дизайнери розрізняють шість варіантів планування кухні:

Планування кухні - досить складне завдання через безліч різних чинників, які необхідно враховувати. Це також область, в якій потрібно суворе бюджетування, оскільки значна частина вартості кухні доводиться не тільки на шафи, але і на час і вартість установки. Це також буде залежати від того, наскільки ви хочете зайнятися собою.

Прилади Вирішіть, які прилади ви збираєтеся мати на кухні. Більшість приготувань їжі на кухні пов'язано з піччю, раковиною і холодильником. Як правило, трикутна компоновка трьох основних елементів вважається ідеальною - доступ простий, і є місце для підготовки або зберігання поруч з кожною областю.

  • лінійна;
  • дволінійна;
  • Г-подібна;
  • П-образна;
  • півострівна;
  • острівна.

Розглянемо кожен з цих варіантів.

Якщо в кухні меблі розташовуються уздовж однієї із стін, то говорять про лінійної плануванні. Використовують таку планування для невеликих за площею кухонь, або ж в тих кухнях, які поєднані з їдальнею.

Вибираємо тип кухні

Краще не ставити холодильник поруч з піччю, так як холодильника доведеться більше працювати через теплого повітря навколо нього, коли піч працює. Якщо вам потрібен острів в вашому дизайні, найкраще, якщо він не заблокує ваш маршрут між раковиною, холодильником і піччю. Електричне живлення для острова може працювати під підлогою, особливо якщо ви все одно встановлюєте нову підлогу. Багато людей використовують додаткове протистоїть простір острова, щоб утримувати піч.

Зберігання Подумайте про те, що ви хотіли б зберігати на кухні і як ви використовуєте свою кухню. Комори і шафи, які простягаються до стелі, - відмінні способи збільшити обсяг зберігання на кухні. Виробники кухонних шаф також пропонують широкий вибір варіантів зберігання від ледачих сланців до інтегрованих сміттєвих баків.

Дволінійна планування підходить для довгих вузьких кухонь. Однак пам'ятайте, що при цьому варіанті відстань між шафами має бути більше 1,2 метрів. Якщо ця відстань буде меншим, вам незручно буде відкривати дверцята шаф по обидва боки кухні: вони будуть заважати один одному. Найкраще з одного боку такої кухні помістити мийку і плиту, а з іншого - холодильник.

Стільниці стільниці необхідні як для приготування їжі, так і для розміщення електроприладів, таких як тостери, блендери, кавоварки і автономні мікрохвильові печі. Наприклад, стільниці можуть також забезпечити місце для їжі в формі барної стійки для сніданку. Нижня сторона може бути залишена відкритою, або шафи півострова можуть бути встановлені знизу. В останньому широка частина стільниці забезпечує великий виступ.

На невеликих кухнях розмір і форма кімнати часто диктують макет. У великих кімнатах є більше можливостей розглянути. Більшість кухонь - це варіант на одному з цих прикладів. Типові макети показані нижче з «робочими трикутниками», що вказують на можливе розміщення приладів. В великій кухні це може дозволити місце для їдальні на кухні.

Найбільш часто використовуваним варіантом планування кухні є Г-подібний. Таке планування відмінно впишеться і в більшу кухню, і в маленьку. При такій розстановці меблів можна зручно розташувати обідню зону.

П-подібне планування буде ідеальною для тих господинь, які багато часу проводять на кухні. Адже побутова техніка і меблі при такому варіанті розташовуються уздовж трьох сторін кухні, і з'являється багато місця для зберігання різних кухонного приладдя.

Цей макет забезпечує достатній простір для зберігання і площа і, отже, ідеально підходить для жвавої сімейного життя. На невеликій кухні ця компоновка забезпечує максимальну ємність і ємність пристрою, але стояча кімната обмежена.

Найкраще тримати холодильник поряд з дверима. У плані камбуза використовуються прямі прорізи шаф на протилежних стінах у вузькій кухні. Макет острова, як правило, використовується або на великих кухнях, або в якості конструктивного елементу в невеликих. Коли прилади встановлені на острові, теорія «робочого трикутника» не застосовується. Утиліти маршрутизації можуть бути складними з цим дизайном макета.

На півострівний кухні з'являється додаткова робоча поверхня або ж мийка з плитою, а іноді і просто барна стійка, поєднана з основними меблями.

Робота з постачальником шафи

Коли ви сформулюєте деякі ідеї про те, який дизайн і стиль ви шукаєте, наступний крок - поговорити з вашим постачальником шафи. Зробіть точні вимірювання кімнати. Увімкніть існуючі ніші, висоти і ширини приміщення, а також висоти і ширину вікон і підвіконь. Ваш постачальник може створити комп'ютерний дизайн, щоб дати вам уявлення про те, як буде виглядати ваша кухня.

Деякі виробники мають шафи на складі, але з іншими, замовлення можуть зайняти тижні або навіть місяці. Пам'ятайте про це в своєму загальному плануванні. Координація доставки матеріалів має вирішальне значення для безперебійного виконання проекту, тому плануйте заздалегідь і підтвердіть терміни поставки.

З давніх-давен так повелося, що кухня є осередком, душею будинку, тому так важливо спланувати її правильно. Її інтер'єр повинен бути збалансованим і гармонійним. Тут родина збирається разом, щоб поїсти і поспілкуватися. Тут господиня проводить дуже багато часу за приготуванням їжі. Саме тому кухонне приміщення повинно бути затишним і грамотно, ергономічно спроектованим.

Штатні і полустандартние шафи побудовані за галузевим стандартам. Якщо ви купуєте запасні шафи, використовуйте наступне в якості керівництва з планування своєї кухні. Розміри розроблені на основі висоти стелі заввишки 8 футів. Завжди перевіряйте у виробника розміри.

Покупки для кухонних шаф пропонують безліч варіантів. Матеріали, обробки, профіль дверей, конфігурації, аксесуари і дверні фурнітура - це тільки початок. Перед тим, як ви мрієте про свою ідеальної кухні , Вам потрібно буде прийняти рішення про бюджет і про те, чи будете ви встановлювати шафи. Більшість магазинів по ремонту та роздрібної торгівлі пропонують кабінетну установку співробітниками або реферали незалежним установників. Якщо ви вирішите найняти хтось для роботи, завжди просите реферала.

Проектування інтер'єру потрібно починати з визначення - для чого, власне, буде служити це приміщення. Чи буде це місцем частих посиденьок з друзями за келихом вина або ж стане лабораторією з виробництва кулінарних шедеврів? Скільки людей буде одночасно перебувати за великим столом, як часто вам потрібно буде щось готувати? Залежно від відповідей на ці питання і слід приступати до планування інтер'єру кухні і вибору побутової техніки.

Якщо ви плануєте проектувати кухню для задоволення ваших потреб на все життя, ви можете розглянути можливість включення доступних опцій. Найважливіші міркування полягають у тому, щоб дверні прорізи були досить широкими для інвалідних колясок, які доступні для кабінету і стійки, і що є достатньо місця для пересування по кухні. Аксесуари включають в себе пускові сміттєві утилізатори біля передньої частини раковини, освітлення датчика руху і важелі дверні ручки.

Ця кухня в відтінках білого і кремового була спроектована з легкої доступністю. В макетах передбачені такі функції, як двері, досить широкі для інвалідних колясок, доступність кабінету і стійки, і що є достатньо місця для пересування по кухні.



Підраховано, що господиня будинку 60% часу, проведеного на кухні, працює у мийки. Наступною точкою є плита, потім - холодильник. А відстані, які проходить жінка в процесі приготування їжі, обчислюються не метрами, а кілометрами.


Кухня є центром вашого будинку, і часто це місце, в яке ви проводите більше всього часу
Кухня є центром вашого будинку, і часто це місце, в яке ви проводите більше всього часу. Тому важливо, щоб ваша кухня добре працювала і була приємною кімнатою для проведення вільного часу. Існує багато порад з планування кухні, але звідки ви знаєте, що буде працювати на нашій власній кухні? Один з кращих нових способів зрозуміти це за допомогою онлайн-планувальника кухні.

Створіть плани поверхів, візуалізують різні макети шаф і знайдіть варіанти обробки і кріплення. Інтегровані функції спільного доступу полегшують вам спільне використання та спільне використання дизайну вашої кухні з сім'єю і друзями, а також з будь-якими фахівцями або підрядниками в області кухні, які можуть вам знадобитися.

Ще на початку минулого століття було виведено правило «золотого трикутника» - це формула ідеального розташування найважливіших кухонних точок. Не варто винаходити велосипед, адже можна просто застосувати це правило і на своїх квадратних метрах . Оптимальним є відстань від 1,2 до 2,7 м між вершинами «золотого трикутника».

Планування меленькой кухні

Початок роботи дуже просто: ось як. Почніть планувати свою кухню. Почніть планування кухні з плану поверху. Ви можете намалювати план кухонного статі з нуля або вибрати основну форму кімнати, щоб почати. Намалюйте ваші стіни, відрегулюйте розмір кімнати і додайте світильники і обкладинку за допомогою простих інструментів для малювання з перетягуванням. У цьому відеоролику ви дізнаєтеся, як намалювати план першого поверху. Рада з планування кухні. Можливо, вам захочеться створити два поверхи кухні - одну з існуючих кухонь і один з ваших нових кухонних конструкцій.

Вибудовування інтер'єру за цими параметрами допоможе мінімізувати фізичне навантаження і оптимізувати процес приготування їжі.

Вибудовування інтер'єру за цими параметрами допоможе мінімізувати фізичне навантаження і оптимізувати процес приготування їжі



Це заощадить вам час і гроші при плануванні кухні. Як тільки ви намалюєте план кухні, ви можете додати обробки до підлоги, стін і стелі. Це відео покаже вам, як малювати і прикрашати стіни у вашому кухонному дизайні. Якщо ви хочете додати фініш тільки на певні стіни, наприклад, за плитою, ви можете намалювати одну стіну. Почніть з додавання базових шаф в план кухні. Потім додайте свої настінні шафи. Шафи впираються в стіну і один до одного. Розміри шафи регулюються відповідно до точними вимірами бажаного розташування.

багатство вибору кухонних меблів і різних пристосувань і приладдя може збити з пантелику навіть саму практичну господиню. Хочеться придбати все і відразу. Але поспішати не варто: ретельно обміркуйте функціональне навантаження кожного предмета, розгляньте його з точки зору зручності і естетичності.


Це відео покаже вам, як працювати і вибирати елементи для вашого дизайну кухні. Коли ваші шафи знаходяться на місці, ви можете змінити матеріал або колір на кухонних шафах і стільницях за допомогою функції «Замінити матеріали». Спробуйте різні варіанти і порівняйте, як ви йдете.

Виберіть кухонну техніку, світильники і меблі. Тепер додайте прилади, меблі та аксесуари до плану кухні. Спробуйте різні стилі обідніх столів , Стільців, контр-табуретів, стелажів, буфет і багато іншого, щоб додати вашому дизайну кухні індивідуальний вид. І не забувайте про освітленні. Існує вбудований інструмент камери, який ви можете використовувати для створення знімків вашого дизайну кухні і перегляду будь-якої частини вашої кухні, як ніби ви насправді там. Це дуже корисно при плануванні кухні.

Це дуже корисно при плануванні кухні

Порядок на кухні - основа затишку. Утримувати господарське начиння в ідеальному порядку не так складно. Досить визначити кожному предмету своє певне місце і неухильно дотримуватися правила: ставити його туди відразу після використання. Варіантів для компактного зберігання посуду і приладдя придумано більш ніж достатньо: шафи, полиці, відкриті стелажі, різні органайзери.

Почніть роботу над дизайном кухні

Ви можете налаштувати висоту і діафрагму камери, щоб отримати ширококутний вид вашої кухні або збільшити масштаб, щоб побачити деталі крупним планом. Збережіть ваші улюблені знімки в галереї зображень, щоб порівняти різні варіанти дизайну кухні і знайти ті, які найкраще підходять для вашої кухні. Почніть свій дизайн кухні сьогодні за допомогою цього простого у використанні онлайн-планувальника кухні.

Додаткові ідеї, поради та натхнення в кухні - ознайомтеся з рекомендованими повідомленнями нижче. Френкі Елмквіст - архітектор інтер'єру і наш головний спеціаліст по дизайну. Вона працює в усьому світі для деяких з кращих дизайнерських фірм в світі, і тепер вона приносить свій досвід для вас.

Вона працює в усьому світі для деяких з кращих дизайнерських фірм в світі, і тепер вона приносить свій досвід для вас



Що вам потрібно знати, щоб вибрати найбільш ефективний дизайн кухні відповідно до потреб вашого ресторану? Устаткування для комерційної кухні, що відповідає всім стандартам. Але якщо ви скористаєтеся їх бажаннями, вони будуть більш задоволені.

Дайте їм шанс, дайте їм пояснити переваги використання деяких кухонних інструментів, а потім вирішите їх необхідність. Хороша вентиляція. Робота на кухні неможлива без дуже хорошої вентиляції. Наявність пари і диму в кухні ресторану неприйнятно, якщо не небезпечно і нездорово для ваших співробітників. Крім того, ви не хочете, щоб ваші гості «пахли», як їжа, після того, як вони покинули ваш ресторан.

Останнім часом дуже модним стало проектування кухонного «острова» - об'єднання в середині приміщення робочого столу, мийки, плити. Безумовно, це дуже ефектно. Але зручним острів стає тільки в тому випадку, якщо навколо по його периметру залишається не менше 1 м вільного простору для проходу. Тому перш ніж встановлювати подібний «писк моди» у себе в будинку, слід дуже точно прорахувати всі габаритні параметри майбутнього «острова».

Наскільки легко підтримувати всю кухню, залежить від матеріалу, який виготовлено кухня, розташування елементів і способу зберігання кухонного посуду на кухні. Наприклад, полки - дуже гарний вибір через наявність страв під час приготування їжі та обслуговування, але шафа з дверцятами набагато простіше підтримувати.

Різні конфігурації кухонного дизайну ресторану

Кожен ресторан і кожна кухня ресторану є індивідуальними і потребують обладнання, яке відповідає певним вимогам. Завжди вибирайте обладнання, призначене для професійної кухні. Столи для приготування їжі Електрообладнання для приготування їжі, випічки, смаження Холодильники, морозильники, льодогенератори Устаткування для миття посуду Шафи, ящики і полиці для зберігання страв. Робочі столи в кухнях комерційних ресторанів повинні мати поверхню з нержавіючої сталі і оснащені шафами для зберігання кухонного приладдя або ящиків.



З точки зору техніки безпеки, одного верхнього загального освітлення для кухні недостатньо. Обов'язково повинна бути спрямована підсвічування робочого столу, мийки і плити. Необхідно, щоб при цьому промінь падав би спереду або збоку.

Необхідно, щоб при цьому промінь падав би спереду або збоку


Тематичні матеріали:

Оновлене: 07.08.2018

103583

Якщо помітили помилку, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter

Чи буде це місцем частих посиденьок з друзями за келихом вина або ж стане лабораторією з виробництва кулінарних шедеврів?
Скільки людей буде одночасно перебувати за великим столом, як часто вам потрібно буде щось готувати?
Існує багато порад з планування кухні, але звідки ви знаєте, що буде працювати на нашій власній кухні?
Що вам потрібно знати, щоб вибрати найбільш ефективний дизайн кухні відповідно до потреб вашого ресторану?

Новости