Як оптимізувати сторінку деталей програми Google Play Store

  1. Оптимізація App Store: Що це таке?
  2. Стратегія АСО
  3. 1. Дослідження ключових слів і дослідження ринку
  4. Як вибрати ключові слова та комбінації ключових слів для своєї програми?
  5. Як визначити ключові слова довгого хвоста в TheTool?
  6. 2. Оптимізація магазину Google Play + тестування A / B
  7. Що таке тестування A / B?
  8. 3. Відстеження / моніторинг
  9. Як оптимізувати лістинг магазину Google Play для ASO
  10. URL / пакет
  11. Ім'я розробника
  12. Назва
  13. Короткий опис
  14. Опис
  15. Значок
  16. Графік функцій
  17. Промо-відео для вашого додатка Android
  18. Скріншоти
  19. ASO для Google Play: Підсумовуючи
  20. Про автора
  21. Сільвен Гоше

Це гостьовий пост Даніеля Періса, генерального директора TheTool.

В Інтернеті існує безліч матеріалів про ASO, і їх кількість зростає з кожним днем. Магазини програм (Apple App Store і Google Play Store) стають все більшими (і більш конкурентоспроможними), і вони зростають в геометричній прогресії.

ASO (абревіатура від Оптимізація App Store ) є реальністю і, за нашим досвідом, з PickASO Агентство та наші власні мобільні програми, ASO є 100% ПОВИННІ для будь-якого розробника або маркетолога програми.

У цій публікації ми дізнаємося, як оптимізувати перелік Google Play Магазину будь-якої програми для Android, щоб підвищити наочність та обсяги завантаження з магазину.

Почнемо з нуля!

Оптимізація App Store: Що це таке?

Ми не пишемо знову про це, але в основному, ASO є процес оптимізації мобільних додатків, щоб отримати максимальну видимість і найвищий показник переходів для встановлення в магазинах додатків. Отже, ASO стосується не лише трафіку, але й конверсії. Деякі люди називають його "App Store SEO", через його схожість з веб-пошукової оптимізації.

Стратегія АСО

Стратегія оптимізації App Store в основному складається з цих 3 процесів:

  1. Дослідження ключових слів і дослідження ринку
  2. Оптимізація сторінки Google Store + тестування A / B
  3. Відстеження / моніторинг і повторення числа 2 😛

1. Дослідження ключових слів і дослідження ринку

Це важливий аналіз, який потрібно зробити, перш ніж реалізувати вашу стратегію ASO і навіть перед тим, як публікувати ваше додаток або гру .

Для нових додатків досить складно потрапити у найпопулярніші результати пошуку для ключових слів із головним або середнім хвостом.

Це, звичайно, можливо, але це займе багато зусиль, часу і встановлення. Ось чому найкраща стратегія на початку полягає в тому, щоб вибирати ключові слова з довгим хвостом - комбінації ключових слів, які є більш конкретними, ніж звичайні ключові слова з пошуковим запитом і мають нижчу конкуренцію. Вони мають менше трафіку, ніж ключові слова в головному або середньому ключових словах, але якщо ви націлюєте комбінації ключових слів для певних пошуків, ваші програми або ігри мають набагато кращі шанси з'явитися в цих результатах пошуку.

Як вибрати ключові слова та комбінації ключових слів для своєї програми?

По-перше, проаналізуйте ключові слова - це може бути все, що приходить на думку, що стосується вашої програми та завдань, які вона виконує, або її основних функцій. Перевірте те, що роблять ваші конкуренти, теж - які ключові слова вони працюють на своєму списку, які ключові слова вони класифікують для та де (країни). Інша гарна практика полягає в тому, щоб читати відгуки про ваші програми-конкуренти і спробувати визначити ключові слова, які згадують користувачі.

Збирайте якомога більше ключових слів, а потім розширюйте список ключових слів із довгим хвостом. Ви можете зробити це за допомогою інструменту пропозиції ключових слів - наприклад, AppKeywords.io або Інструмент :

io   або   Інструмент   :

Після створення та завантаження пулу ключових слів у систему перевірте складність і трафік для кожного ключового слова. Цей аналіз також можна виконати в панелі ключових слів TheTool:

Цей аналіз також можна виконати в панелі ключових слів TheTool:

Як визначити ключові слова довгого хвоста в TheTool?

Зверніть увагу на ті ключові слова, які мають l ow або середню складність і в той же час, найбільший трафік . Ці ключові слова не дуже конкурентоспроможні, і рейтинг цих ключових слів значно покращить видимість вашої програми. Коли ви почнете реалізовувати свою стратегію ASO, ви будете знати, які ключові слова націлювати.

Щоб перевірити свою конкуренцію за кожне конкретне ключове слово, може бути корисно, коли ви аналізуєте релевантність вашої програми для певного пошуку або визначаєте ключові слова з меншою конкуренцією.

Щоб перевірити свою конкуренцію за кожне конкретне ключове слово, може бути корисно, коли ви аналізуєте релевантність вашої програми для певного пошуку або визначаєте ключові слова з меншою конкуренцією

2. Оптимізація магазину Google Play + тестування A / B

Реалізація стратегії ASO для Google Play - це процес, який охоплює оптимізацію метаданих і не метаданих вашого додатка.

  • Фактори метаданих - це ті, що знаходяться під контролем розробника: назва, назва розробника, опис, піктограма, скріншоти, графічна функція.
  • Фактори, що не підлягають метаданим, виходять за межі вашого контролю (але ви можете впливати на них): встановлює обсяг, рейтинги та відгуки користувачів.

Пізніше в цій публікації ми детально розглянемо деталі метаданих ASO та анатомію досконалого переліку Google Play Store для програми Android.

Не має значення, якщо ви вже опублікували свою програму, або якщо ви тільки готуєтеся до її запуску, вам доведеться реалізувати оптимізацію магазину Google Play. Ви працюватимете над різними елементами вашого облікового запису, щоб покращити показники перегляду та конверсії для встановлення.

А ось для вас новина: що ви думаєте, не те, що ваші користувачі думають .

Можливо, ви створили чудову ікону, але, як сказав Огілві, "якщо вона не продається, вона не є творчою". Тут не можна довіряти своїй власній інтуїції, і відповідь користувача не завжди буде такою ж хороша, як ви очікуєте.

Ось чому потрібно виконати тест A / B перед внесенням будь-яких змін у елементи списку, які впливають на рейтинг конверсій. Ці елементи - це, перш за все, графіка: ікона, скріншоти, графіка зображень і локалізовані тексти.

Що таке тестування A / B?

Щоб виконати тест A / B, потрібно створити 2 різні версії елемента внесення та порівняти їх один з одним. Під час експерименту половина вашого трафіку перейде до версії A, а інша - до версії B, після чого обидва параметри будуть порівняні, щоб визначити найкращий результат. Дуже важливо тестувати зі зміною лише одного елемента лістингу, інакше важко визначити, яка з змін призвела до поліпшення.

Гарна новина - Google має інструмент для тестування A / B, інтегрований у консоль Google Play! Тут ви можете дізнатися більше про це як виконувати експерименти зі списку ваших магазинів в Google Play і найкращі поради щодо тестування A / B.

Ви завжди повинні мати експеримент зі списком магазинів.

3. Відстеження / моніторинг

Процес оптимізації App Store ніколи не припиняється, ринок змінюється так само, як і Google Play Store, тому розробник повинен завжди бути в курсі поточної ринкової ситуації.

Хороша практика полягає в тому, щоб відстежувати щотижня (в ідеалі, щодня), ваш обсяг встановлених (органічні + не органічні), рейтинги ключових слів, рейтинги верхньої діаграми (загальна, категорія тощо), рейтинги та відгуки про вашу програму або гру. Видаліть ключові слова, які не виконують, не аналізують і не додають нові ключові слова, і продовжуйте тестування A / B, доки не знайдете найкращі елементи переліку Google Play Store.

Відгуки користувачів є частиною, яка не є повністю під вашим контролем, але якщо ви постійно контролюєте її, ви отримаєте цінну інформацію про ваш продукт, ключові слова і слабкі місця вашого продукту та / або вашої комунікаційної стратегії з користувачами. У Google Play ви можете взаємодіяти з користувачами, відповідаючи на їхні відгуки, що допомагає підвищувати довіру та покращувати загальний рейтинг програми. Хороші настрої користувачів не тільки покращують показник переходів для встановлення, але й є сприятливим для пошуку ASO, оскільки Google займає вищі місця в додатках з більшою кількістю та кращими відгуками користувачів.

Як оптимізувати лістинг магазину Google Play для ASO

Ідеальний перелік Google Play Магазину для ASO може поліпшити рейтинг ключових слів, підвищити коефіцієнт конверсій для встановлення та завантаження органічних файлів. Так само просто.

Окрім оптимізації вашого додатка для Google Play Store, ASO також допоможе вашим додаткам підвищитися в результатах пошуку Google (App Packs). Докладніше тут .

Розглянемо анатомію ідеального переліку магазину Google Play:

URL / пакет

По-перше, і URL-адреса - це перше, про що потрібно подумати, адже після того, як його встановлено, його не можна змінити пізніше. У магазині Google Play, як і в веб-пошуку Google, ключові слова, включені до домену / URL-адреси, є ефективним фактором ранжування для пошуку програм.

Читайте це цікаве дослідження про те, як Super Mario Run Nintendo включав ключове слово "zara" в URL-адресу пакета. Коли встановлення стартували, даючи необхідний приріст метаданих, гра почала набирати ранг для цього надзвичайно конкурентоспроможного ключового слова.

Варто включити декілька ключових слів у URL, чи не так?

Ім'я розробника

Ім’я розробника також допоможе вашим додаткам оцінювати результати пошуку. Крім того, Google підтримує програми від розробника з позитивною історією і ставить їх вищими в пошуках.

Спробуйте додати деякі ключові слова в імені розробника. Наприклад: "#DeveloperName: ключове слово + ключове слово"

Наприклад: #DeveloperName: ключове слово + ключове слово

Назва

Ще одним важливим фактором, який потрібно пам'ятати, є назва програми в Google Play Store. Вона впливає, перш за все, на результати пошуку, а також на показник переходів для встановлення.

Google дозволяє розробникам включати 50 символів у назву програми (NEW: посилання ), тому використовуйте їх розумно. Тримайте назву вашого бренду коротко, легко читати і легко запам'ятовувати для користувачів. Включіть найбільш відповідні ключові слова поруч із вашою торговою маркою. Це може значно поліпшити рейтинг ваших ключових слів!

Пам'ятайте, що ви можете додати один заголовок на кожній мові для локалізації програми. Не ігноруйте локалізацію назви програми - світ мобільних телефонів є глобальним, і попит на ваше додаток може виникнути в країнах, які ви ніколи не очікували.

Швидка порада: Спробуйте додавати смайли до назви програми, щоб привернути увагу користувачів, коли вони переглядають або шукають у магазині Play.

Ідеальний заголовок має виглядати так:

  • Бренд - ключове слово
  • Бренд: Ключове слово
  • Ключове слово - бренд
  • Ключове слово: бренд

Короткий опис

У Google Play Магазині короткий опис програми має значний вплив на ASO в рейтингах ключових слів і рейтингу конверсій.

Google дозволяє розробникам включати до 80 символів для короткого опису , і якщо користувачі зацікавлені дізнатися більше, вони можуть розширити короткий опис, щоб переглянути повний опис вашого мобільного додатка або гри.

Добре складений короткий опис - це підсвітка всіх найкращих речей про вашу програму або гру, а найкраще, що розробник може надати цьому полю, полягає в включенні ключових слів і основної мети вашої програми.

Швидка порада: Як це відбувається з назвою, додавання смайликів у короткий опис, безсумнівно, ловить око користувача!

БОНУС: Шпигун будь-який короткий опис магазину Google Play з цим інструментом .

Опис

Опис у Google Play особливо важливий, оскільки він є фактором "На-метаданих", який відповідає за пошук і конверсію. У цьому полі потрібно включити всі ключові слова вашої програми або гри, у поєднанні з потужним закликом до дії.

По-перше, опис має на меті поліпшити позицію вашої програми в алгоритмі пошуку Google Play Маркету, тому вона повинна бути доступною для пошуку. По-друге, це допомагає переконати потенційних користувачів встановити вашу програму, тому вона повинна бути дійсною.

По-друге, це допомагає переконати потенційних користувачів встановити вашу програму, тому вона повинна бути дійсною

Максимальна довжина опису в Google Play становить 4000 символів. Найкраща практика полягає в тому, щоб кілька разів включати цільові ключові слова, і важливо згадати основні в першому і останньому рядках опису, щоб покращити рейтинг цих ключових слів.

На відміну від Apple App Store, Google індексує весь вміст вашого опису програми і допомагає ASO.

Кілька порад для ідеального опису:

  • Використовуйте максимально можливу кількість символів для опису. 3000-3500 char в порядку.
  • Локалізуйте опис на всіх можливих мовах.
  • Шукайте ключові слова середнього та довгого хвоста та додайте їх до свого опису.
  • Використовуйте маркери, щоб організувати інформацію чітко і наочно для користувача.
  • Опишіть найкращі можливості програми.
  • Напишіть у коротких абзацах без перевантаження інформації.
  • Включіть emoji 😉 ✔ або форматування тексту за допомогою HTML .
  • Якщо ваша програма виграла конкурс або нагороду, вихваляйтеся!
  • Включити заклик до дії, що містить почуття терміновості (наприклад, "Завантажити зараз і розпочати пригода")
  • Підтримуйте ваш опис за допомогою профілів соціальних мереж або посилань на спільноти користувачів вашої програми.
  • І перевірте цих вимог від Google, що НЕ робити 🙂

Значок

Піктограма - це перший візуальний вплив, який ваше додаток матиме на користувача, суть вашої програми. Відразу після створення запиту на пошук у Google Play користувачі бачать величезний список програм з різними іменами та іконками, і на цьому етапі користувачі вирішать, яку програму слід перевірити та встановити.

Яскравий, привабливий значок є ключовим елементом зовнішнього вигляду вашої програми, і він безпосередньо впливає на коефіцієнт переходів. Образ коштує тисячі слів!

Більше того, піктограма (як і назва та назва розробника) - це речі, які користувачі бачать у фактичному результаті пошуку в Google Play Store, тому ці елементи мають найбільший вплив на пошуковий ASO.

Більше того, піктограма (як і назва та назва розробника) - це речі, які користувачі бачать у фактичному результаті пошуку в Google Play Store, тому ці елементи мають найбільший вплив на пошуковий ASO

Щоб опублікувати сторінку програми в Google Play Маркеті, потрібен значок із високою роздільною здатністю. Google має такі вимоги для розробників:

  • 32-бітний PNG (з альфа-версією)
  • Розміри: 512px на 512px
  • Максимальний розмір файлу: 1024 Кб

Деякі поради, які допоможуть позначити значок програми:

  • Зробіть свою піктограму послідовною з метою вашої програми або гри.
  • Дотримуйтеся загального стилю програми.
  • Перевірте свою конкуренцію і будьте різними.
  • Використовуйте яскраві кольори, щоб привернути увагу.
  • Уникайте тексту у вашій піктограмі.
  • Грайте з простими формами і гармонізує кольори.
  • Додавання меж іконок робить його більш помітним.
  • Дотримуйтесь тенденцій дизайну, будьте сучасними та інноваційними - пам'ятайте, як плоский дизайн вкрав шоу?
  • Тест, тест, тест - A / B перевіряють свої параметри за допомогою експериментів Google Play, щоб знайти ідеальний варіант!
  • Перевірте знову 😉

Якщо ви готові почати проектування, прочитайте це велике дослідження Incipia про те, як вибрати кращий значок програми. Або перейдіть до Creative Bloq для натхнення на деяких дивовижних іконок! Перегляд сервісу Google Play також може бути корисним для пошуку нових тенденцій для ікон.

Графік функцій

Іншим ключовим елементом для оптимізації рейтингу конверсій (КР) є Графічна графіка Google Play що відображається перед знімками екрана, якщо у вас є відео.

Основними вимогами до графічної функції Google є:

  • JPEG або 24-бітний PNG (без альфа)
  • Розміри: 1024px на 500px

Дотримуйтесь цих простих порад при розробці графічної функції:

  • Не включайте важливу візуальну або текстову інформацію поблизу кордонів і в нижній третині графіки.
  • Центрувати інформацію / текст / логотип горизонтально і вертикально.
  • Використовуйте великі розміри шрифтів для текстів.
  • Пам'ятайте, що вашу графічну функцію можна використовувати самостійно без значка програми, тому дотримуйтеся свого стилю і зробіть його впізнаваним.
  • A / B перевіряє свою графіку, щоб дізнатися, який з них має кращий показник конверсії (це ваша кінцева мета). Використовуйте Експерименти Google Play для цього.
  • Візьміть шанс, наприклад, змінити тему на сезон, важливе оголошення чи свято X-Mas.
  • Не забувайте локалізувати графіку об'єктів поряд з назвою та описом, якщо вона містить текст.

Перегляньте цю посаду для отримання додаткової інформації кращі практики та приклади функціональної графіки .

Промо-відео для вашого додатка Android

Якщо зображення стоїть тисячі слів, відео коштує тисячі зображень!

У Google Play Store можна додати промо-відео YouTube для покращення ідентичності програми чи гри. Важливо розуміти, що є відмінності між відео в магазині Play та відео на iOS App Store . Це не один розмір підходить для всіх і ви хочете оптимізувати для кожного магазину.

Ескіз вашого рекламного відео буде вашою графічною функцією та розміщено перед знімками екрана (див. Вище).

Хочете, щоб ми подивилися на вашу програму і склали пропозицію (включаючи безкоштовний скрипт) для вашого відео в магазині Play? Перевірте наші служби відеопрограми .

Просто введіть URL-адресу відео в розділі " Промо-відео », І запам'ятайте ці поради Google:

  • Переконайтеся, що використовуєте URL-адресу YouTube для окремого відео, а не список відтворення чи URL-адресу каналу YouTube
  • Не використовуйте відео з віковим обмеженням як рекламне відео програми

Ви також можете локалізувати своє відео. Щоб зробити це, завантажте відео на різних мовах або завантажте лише транскрипт, який Google автоматично показуватиме залежно від налаштувань мови користувача.

Найкраще в тому, що перегляди відео з Google Play Store вважаються переглядами YouTube, що підвищує рейтинг відео в результатах пошуку YouTube і, відповідно, у результатах пошуку Google.

Перевірте аптамін посібник щодо найкращих практик для рекламних відео в магазині Google Play і цей приклад на Vivino (відео нижче). І не забувайте A / B перевіряє ваше відео, щоб оптимізувати рейтинг конверсій вашого переліку Google Play Store !

Пам’ятайте, що графічна функція (або графічна графіка з кнопкою відтворення відео) може з'являтися, коли хтось здійснює пошук вашої програми (наприклад, за допомогою пошукових систем бренда, програм або оголошень Play Store). Ще одна причина, щоб отримати їх правильно!

Ще одна причина, щоб отримати їх правильно

Скріншоти

Як і піктограма та графіка об'єктів, скріншоти не впливають на алгоритм пошуку, але вони впливають на встановлення рейтингу переходів . Скріншоти показують, як ваша програма або гра виглядають зсередини, і виділяють її найкращі можливості. Тоді до користувача, якщо він любить те, що він бачить, і якщо він цього хоче, тому дуже важливо привернути увагу користувача з першого скріншота.

У магазині Google Play можна додавати до 8 знімків екрану для кожного підтримуваного типу пристрою, а мінімум, необхідний Google, - це лише 2 скріншоти з такими специфікаціями:

  • JPEG або 24-бітний PNG (без альфа)
  • Мінімальний розмір: 320px
  • Максимальний розмір: 3840px
  • Максимальний розмір знімка екрана не може перевищувати мінімальний розмір удвічі

Очевидно, не обмежуйте себе мінімум 2 скріншотами. Будьте творчими й захоплюйте своїх користувачів демонстрацією найкращих можливостей вашої програми.

Скріншоти не обов'язково повинні бути фактичними скріншотами, ви можете (і повинні) йти на оповідання і створити послідовність багатих зображень, щоб описати найкращі можливості вашої програми.

Скріншоти не обов'язково повинні бути фактичними скріншотами, ви можете (і повинні) йти на оповідання і створити послідовність багатих зображень, щоб описати найкращі можливості вашої програми

Дотримуйтесь наведених нижче порад, щоб розгортати скріншоти:

  • Зарезервуйте перший слот скріншоту для вашого найважливішого повідомлення або найкращу функцію програми.
  • Не дайте знімків знімків, надайте пояснення до кожного слайда.
  • Виберіть стиль або тему для своєї послідовності знімків і слідуйте за ним замість випадкових зображень
  • Не просто оголошуйте ваші функції програми - киньте виклик користувачеві своєю копією!
  • Якщо ви маєте обмежену пропозицію, покажіть її на скріншотах.
  • Якщо у вас є нагороди або згадки в ЗМІ, теж!
  • Перевірте багато варіантів, щоб знайти найкращі конвертаційні.
  • Локалізуйте скріншоти 🌍 у разі потреби

А якщо вам потрібно більше натхнення, прочитати цю статтю !

ASO для Google Play: Підсумовуючи

Оптимізація магазину додатків нескінченний процес , так що продовжуйте пробувати нові речі та оптимізуйте свій перелік Google Play Store. Слідкуйте за еволюцією вашої програми та конкурентів. Перевірте все і оновлюйтеся новинами Google Play Store і змінюйте їх, щоб не пропустити жодну тенденцію.

Тримайте на ASO!

Про автора

Даніель Періс - генеральний директор компанії Інструмент , новий ASO інструмент, що базується на продуктивності, і PickASO, агентство з маркетингу лідерів у Іспанії. Він пише про зростання мобільності та стратегію ASO.

Сільвен Гоше

Привіт, я - Сільвен, і я один із засновників Аптамін . Apptamin - це креативне агентство, що спеціалізується на відеороликах додатків (відеооб'яви, відеороликах магазинів додатків тощо), де ми знаходимо цікаві способи представлення мобільних додатків і ігор, щоб наші клієнти могли або підвищити свої показники переходів, або покращити придбання користувачів.
Дотримуйтесь Apptamin на Twitter
Слідуйте за мною на Twitter

Останні повідомлення від Sylvain Gauchet ( бачити все )

Оптимізація App Store: Що це таке?
Як визначити ключові слова довгого хвоста в TheTool?
Оптимізація App Store: Що це таке?
Як вибрати ключові слова та комбінації ключових слів для своєї програми?
Що таке тестування A / B?
Варто включити декілька ключових слів у URL, чи не так?
Дотримуйтесь тенденцій дизайну, будьте сучасними та інноваційними - пам'ятайте, як плоский дизайн вкрав шоу?
Хочете, щоб ми подивилися на вашу програму і склали пропозицію (включаючи безкоштовний скрипт) для вашого відео в магазині Play?

Новости