Академія бізнесу EY: ми готуємо професіоналів

Академія бізнесу EY розпочала свою діяльність в Республіці Білорусь кілька років тому, але вже зараз можна впевнено говорити, що вона зайняла лідируючі позиції за кількома напрямками Академія бізнесу EY розпочала свою діяльність в Республіці Білорусь кілька років тому, але вже зараз можна впевнено говорити, що вона зайняла лідируючі позиції за кількома напрямками. Ми поспілкувалися з керівником Академії бізнесу EY в Мінську, заступником директора з питань навчання ТОВ «Ернст енд Янг» Тумановой Юлією Андріївною.

Розкажіть коротко про Академію бізнесу EY.

Академія бізнесу EY розпочала свою діяльність як підрозділ компанії «Ернст енд Янг» в 1993 році. Основний напрямок діяльності Академії - надання послуг професійного навчання та підвищення кваліфікації.

На ринок Республіки Білорусь свого часу ми вийшли з пропозицією проведення навчання за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ). У цьому сегменті на сьогоднішній день Академія бізнесу EY безумовно займає лідируючі позиції з часткою ринку близько 45% серед комерційних організацій. І це зрозуміло, адже будучи міжнародною аудиторською організацією, ми як ніхто інший маємо багатий досвід, знання і практику роботи з МСФЗ, ніж охоче ділимося з нашими клієнтами, особливо зараз, коли потреба в знаннях дуже висока внаслідок реалізації вимог Закону Республіки Білорусь «Про бухгалтерський обліку та звітності »про складання і публікації річної звітності по МСФО за 2016 рік.

При цьому хочу відзначити, що сьогодні Академія бізнесу EY в Республіці Білорусь-це не тільки курси МСФЗ. Ми пропонуємо програми підготовки до отримання міжнародних кваліфікацій, тренінги різних тематик для професійного і міжособистісного розвитку.

Якість послуг Академії бізнесу EY визнано міжнародними організаціями - OPP Ltd., PMI, ACCA, NASBA і більш ніж 80 компаніями-лідерами ринку Республіки Білорусь. А в 2015 році Академія була визнана Компанією року на думку журі та глядачів фіналу Премії Trainings2015 в Москві!

Що Ви думаєте про розвиток бізнес-навчання в нашій країні?

Ставлення до бізнес-навчання залишається неоднозначним: від визнання його як необхідного інструменту розвитку компанії до повного заперечення його цінності і корисності. Таке становище склалося історично, з часів, коли наша система освіти на пострадянському просторі була збудована за принципом «максимум теорії і мінімум практики». Певну роль у формуванні негативного ставлення до навчання створює відсутність професійних бізнес-тренерів, які мають практичний досвід роботи. На жаль, але треба відзначити, що таке навчання зустрічається навіть в провідних ВНЗ нашої країни. А роботодавці не готові інвестувати час і гроші в вивчення відірваною від життя «теорії». Навчання в таких випадках в очах керівника закономірно стає частиною витрати і при перших труднощах в компанії потрапляє під скорочення.

Зараз підхід до утворення змінюється, слухачів цікавлять тільки ті знання, які допоможуть їм у їх безпосередньої роботи, дозволять вирішувати щодня постають перед ними завдання. Вважаю, що позитивні результати в цьому напрямку вже є. Створення програм для вирішення конкретних завдань компаній, грамотна організація процесу навчання і професійне ведення тренінгу призводять до запланованих позитивних змін. Деякі керівники вже розглядають навчання як щабель у своєму подальшому кар'єрному зростанні. Попит на якісну освіту зростає. Нелегко жити в епоху змін, але тільки, якщо ви не готові до цих змін.

А кого більше серед ваших слухачів: представників компаній або тих, хто прийшов індивідуально?

Час диктує свої умови: зараз не тільки компанія повинна вкладати ресурси в розвиток співробітників, але і самі працівники повинні робити внесок в зростання свого професійного рівня. Навчання має стати взаємним інтересом як працівника, так і компанії. Уже недостатньо бути фахівцем лише у своїй галузі, адже для того щоб максимально ефективно взаємодіяти з іншими підрозділами і бути здатним оцінити ситуацію в усій її повноті, кожен співробітник повинен володіти знаннями в галузі фінансів, права, вміти скласти і зрозуміти будь-який документ.

Якщо ще пару років назад можна було з упевненістю говорити про те, що відсоток учнів, чиє навчання оплачувала компанія, був в рази більше, то зараз тенденція змінюється. Люди все більше усвідомлюють, що навчання в першу чергу приносить вигоду їм самим. Аналіз оплати за навчання юридичними та фізичними особами показує наступну динаміку:

Швидке зростання технологій в сучасному світі, постійне вдосконалення законодавчої бази призвели до того, що актуальні прикладні знання, отримані після вищих навчальних закладів, застарівають в середньому протягом 4 - 7 років. Підтвердженням цього є той факт, що протягом останніх трьох років основну групу слухачів становлять люди від 30 до 40 років. Питома вага цієї групи стабільно перевищує 55%. Кажуть, незамінних людей немає. Можливо, незамінних дійсно немає, але є неповторні. І розвиток свого рівня професіоналізму і набору універсальних навичок - перша сходинка на шляху до набуття цією неповторності.

Які курси бізнес-навчання зараз найбільш затребувані?

Зараз дуже актуальні курси по МСФО Зараз дуже актуальні курси по МСФО. Є курси для тих, кому потрібні базові знання, хто хоче розуміти основи обліку та складання фінансової звітності за МСФЗ. Є більш практичні курси, де чітко і ясно дається структура і алгоритм дій, необхідних для коректного проведення процесу трансформації. Треті пов'язані не тільки з отриманням знань, а й з можливістю отримання міжнародного диплома, що підтверджує знання в області МСФЗ. Йдеться про підготовку до іспиту ДипІФР (рос) - престижною міжнародною кваліфікації, визнаної за межами СНД. І нарешті, для тих, хто безпосередньо працює з МСФЗ і хоче постійно покращувати свої знання та підвищувати кваліфікацію, проводяться тренінги, повністю присвячені окремим стандартам або, наприклад, тренінг «Нове в МСФЗ», в ході якого детально вивчаються всі зміни в МСФЗ за минулий рік. Також ми намагаємося проводити семінари. Так, 1 березня ми будемо проводити чотиригодинний семінар, присвячений новому стандарту МСФЗ 15 "Дохід за договорами з покупцями».

Що Ви порадите тим компаніям, які ще не ведуть облік по МСФО, і як оцінюєте готовність компаній самостійно складати фінансову звітність за МСФЗ?

Хочу відразу зазначити, що банки, виконуючи вимоги Національного банку Республіки Білорусь, готують звітність за МСФЗ вже з 2008 року. Саме банківська система першою в країні продемонструвала можливість інтеграції міжнародних стандартів в бухгалтерський облік. Частина компаній також веде облік по МСФО, і рівень підготовки фахівців в них досить високий. Однак є й ті, хто тільки починає замислюватися про те, як це треба буде робити. Цим компаніям буде потрібно докласти великих зусиль при підготовці першої МСФЗ звітності, так як необхідно буде підготувати інформацію за кілька звітних періодів. Для того щоб полегшити цей процес, краще вже зараз закріпити обов'язки з підготовки МСФЗ звітності за певними людьми в рамках компанії і почати їх навчання.

Грунтуючись на своєму досвіді, можу сказати, що набагато ефективніше сьогодні інвестувати в кадри, навчаючи їх ведення обліку і трансформації фінансових результатів в звітність, складену за МСФЗ, ніж в подальшому мати значну частину додаткових фінансових витрат, вдаючись до допомоги сторонніх організацій для складання цієї звітності .

Ви згадали про іспит ДипИФР. Я чула, що вкрай важко скласти іспит ДипИФР з першого разу, так як він дуже складний.

Іспит дійсно складний Іспит дійсно складний. Але якби це було не так, то диплом б не мав тієї цінності і значущості в фінансових колах, яка є у нього зараз. Зі свого боку, можу сказати, що немає нічого неможливого. Головне - мати бажання, знайти можливості і час на підготовку, і тоді все вийде. Академія бізнесу EY є Акредитованим партнером АССА з навчання (ALP). Статус ALP підтверджує, що Навчальний центр відповідає всім вимогам АССА і проводить підготовку до іспитів кваліфікації АССА на високому рівні. На підтвердження хочу сказати, що загальний відсоток успішно склали іспит від загальної кількості учнів в Академії за програмою ДипИФР склав в минулу сесію 88%. Повірте, це дуже хороші показники, враховуючи те, що ми є найбільшим провайдером навчання по підготовці до іспиту ДипІФР в нашій країні з часткою ринку близько 40%. До речі, наша слухачка встановила новий внутрішній рекорд по максимально набраним кількістю балів - 87, з огляду на, що для складання іспиту досить набрати 50. На жаль, офіційна інформація про кількість власників даного диплома в Республіці Білорусь відсутня. Можна лише з упевненістю сказати, що в місті Мінську на даний момент налічується 43 людини, які отримали повну кваліфікацію АССА, і близько половини з них працюють в міжнародних аудиторських компаніях «великої четвірки».

А які інші тренінги і курси, крім МСФЗ, Ви пропонуєте?

Лінійка курсів зараз дуже різнобічна. Є курс для тих, хто хоче стати дипломованим внутрішнім аудитором - володарем кваліфікації CIA.

Курси, що підвищують технічні знання, наприклад, «Розширені можливості Microsoft Excel».

Тренінг «Психологія впливу в продажах» заснований на популярному психологічному інструменті MBTI® (Myers-Briggs Type Indicator®), що дозволяє поглянути і на менеджера з продажу, і на клієнта через призму наших вроджених психологічних переваг. Іншими словами, підхід MBTI® дозволяє краще зрозуміти потреби клієнта, представити клієнтові продукт або послугу, створити довгострокові відносини і, в кінцевому рахунку, підвищити ефективність продажів. Інструмент MBTI® активно застосовують більше 70% компаній Fortune 500 в таких сферах як:

Інструмент MBTI® активно застосовують більше 70% компаній Fortune 500 в таких сферах як:

Тренінг «Підвищення особистої і командної ефективності». Він допомагає конструктивно підійти до відмінностей між людьми в тому, як вони спілкуються, ставлять і виконують цілі, приймають рішення, вирішують конфліктні ситуації, реагують на організаційні зміни, справляються зі стресом. Основна мета тренінгу - допомогти зрозуміти себе, свої достоїнства і таланти, а також навчитися краще розуміти тих, хто нас оточує, і вибудувати ефективні канали комунікації. Курс популярний, тому що навчання проходить до інтерактивній формі.

Актуальну інформацію завжди можна дізнатися на нашому сайті www.academyey.com

Ви згадали курс, присвячений вивченню Microsoft Excel. Невже цей курс користується популярністю?

Так. Незважаючи на те, що Microsoft Excel давно вже став стандартною програмою майже в кожній компанії, курс «Розширені можливості Microsoft Excel» саме на часі. У переважній більшості випадків Excel використовується просто як громіздкий електронний калькулятор, незважаючи на величезні можливості даної програми за частиною аналізу даних. Лише 10-15% співробітників, у кращому випадку, знають тільки половину його функціоналу. Правильне використання Excel може значно підвищити ефективність виконання завдань практично в будь-якій сфері діяльності.

З метою збільшення ефекту при навчанні в корпоративному форматі ми пропонуємо максимально адаптувати даний курс під потреби замовника. Тестуємо рівень знань аудиторії, концентруємося на вивченні тих функцій, які будуть затребувані і можуть бути реально застосовані у професійній діяльності, проводимо навчання і по його закінченні організовуємо фінальний контроль знань.

До речі, даний курс з'явився після прохань наших клієнтів, котрі звернули увагу на те, як швидко співробітники нашої компанії обробляють величезні масиви інформації.

Розкажіть про тих, хто працює в Академії бізнесу EY.

У нашій структурі три великих підрозділи - методологічна група, тренінг та маркетинг, продажу та підтримка.

Фахівці методологічної групи розробляють тренінги, які далі проводяться в тестовому режимі, і після пілотних сесій офіційно вводяться в курс навчання. Відділ маркетингу контролює всі роздаткові матеріали, проводить контроль якості навчання в усіх містах, що гарантує нашим клієнтам отримання дуже якісної послуги, над якою працювала ціла команда професіоналів.

Якщо говорити про викладачів, то це, безумовно, знавці своєї справи, люди, які досконало оволоділи навичкою передачі своїх знань іншим. Наші викладачі не «теоретики питання», а саме консультанти і бізнес-тренери з практичним досвідом, яким вони успішно діляться в ході занять.

Нам приємно, що якість навчання в Академії бізнесу EY високо оцінюється не тільки представниками бізнес-середовища, а й сфери освіти. Наприклад, не так давно у нас проходили навчання за програмою підготовки до іспиту ДипІФР три викладача з БДЕУ, які відзначали, що час навчання використовувалося з максимальною ефективністю на конкретних прикладах і акцентами на тому, що найбільш важливо для успішної здачі іспиту. Впевнена, що отримані ними комплексні знання в області МСФЗ будуть активно застосовуються як в навчальному процесі при підготовці студентів, магістрантів і слухачів, так і в науковій діяльності.

Впевнена, що отримані ними комплексні знання в області МСФЗ будуть активно застосовуються як в навчальному процесі при підготовці студентів, магістрантів і слухачів, так і в науковій діяльності

Які формати навчання використовує Академія бізнесу EY?

На сьогоднішній день ми пропонуємо три формату навчання: очний (заняття в аудиторії), дистанційний (вебінари, відеотрансляції і ін.) І змішаний. Грунтуючись на основних потребах слухачів (економія часу і коштів без втрати якості навчання) на додаток до традиційного очного навчання ми активно переводимо частина наших курсів в дистанційний формат. В першу чергу ця тенденція торкнулася кваліфікаційні програми навчання (CIA, CFA, ДипИФР (Рус), ACCA). Дистанційний формат дозволяє ефективно підготуватися до кваліфікаційного іспиту і уникнути додаткових витрат, пов'язаних з проїздом і проживанням, оскільки слухачі можуть проходити навчання з офісу або будинку. Ми в свою чергу економимо на транспортних витратах викладачів та інших витратах. Все це дозволяє скоротити вартість навчання і зробити його більш доступним, що в даний час вельми актуально. Так, наприклад, в результаті переходу на дистанційний формат вартість навчання за програмою по CIA зменшилася майже вдвічі. А це дуже значна економія для наших клієнтів.

Що б Ви хотіли побажати тим, хто прочитає цю статтю?

Кожна помилка, труднощі, перешкода - це нова можливість, злітна смуга для майбутнього успіху! Здатність отримувати досвід з помилок і не повторювати їх стає ключовою в сьогоднішніх умовах. Інвестуйте в знання, це сама безпрограшна політика як в Білорусі, так і в будь-якій країні світу.

Для того щоб отримати додаткову інформацію про послуги, що надаються Академією бізнесу EY, звертайтеся, будь ласка, до Юлії Тумановой за телефонами:

+ (375) 17 240-42-40,
+ (375) 29 323 -78-90 (Velcom),
+ (375) 29 700 30-22 (МТС)
або по електронній пошті: [email protected]

Що Ви думаєте про розвиток бізнес-навчання в нашій країні?
А кого більше серед ваших слухачів: представників компаній або тих, хто прийшов індивідуально?
Які курси бізнес-навчання зараз найбільш затребувані?
Що Ви порадите тим компаніям, які ще не ведуть облік по МСФО, і як оцінюєте готовність компаній самостійно складати фінансову звітність за МСФЗ?
А які інші тренінги і курси, крім МСФЗ, Ви пропонуєте?
Невже цей курс користується популярністю?
Які формати навчання використовує Академія бізнесу EY?
Що б Ви хотіли побажати тим, хто прочитає цю статтю?

Новости