Акції ВАТ «Ростелеком»

  1. Історія і сучасність компанії ВАТ «Ростелеком»
  2. Структура акціонерного капіталу ВАТ «Ростелеком»
  3. Цінні папери ВАТ «Ростелеком»
  4. Прогнози з цінних паперів ВАТ «Ростелеком»

ВАТ «Ростелеком» є провідною телекомунікаційною компанією Російської Федерації ВАТ «Ростелеком» є провідною телекомунікаційною компанією Російської Федерації. Організація надає послуги: широкосмуговий інтернет, стільниковий зв'язок, цифрове телебачення, місцева, міжміський та міжнародний зв'язок. За даними самого підприємства їх абонентами є понад 100 мільйонів жителів Росії. Загальна протяжність власної магістральної мережі компанії - понад 500 тисяч кілометрів. «Ростелеком» зареєстрована в Санкт-Петербурзі, штаб-квартира розташована в Москві. Всі державні програми у сфері телекомунікаційних технологій виконує саме ця організація.

Історія і сучасність компанії ВАТ «Ростелеком»

ВАТ «Ростелеком» є правонаступником Міністерства зв'язку СРСР. Трансформація відбувалася в кілька етапів. В результаті розпорядженням Держмайна в серпні 1992 року компанія отримала свою нинішню назву і два десятка підприємств зв'язку і все обладнання «Інтертелекому». У 2011 році до підприємства було приєднано більшість міжрегіональних компаній зв'язку. капіталізація підприємства на жовтень 2014 року становить понад 16 мільярдів рублів. ВАТ «Ростелеком» - переважний володар комплексу державних ліцензій на весь спектр галузевих послуг на всій території Російської Федерації.

Структура акціонерного капіталу ВАТ «Ростелеком»

Найбільшими акціонерами ВАТ «Ростелеком» є:

• держави через холдинг ВАТ «Связьинвест» (47% цінних паперів),

• «Агентство зі страхування вкладів» (30%),

• «Зовнішекономбанк» (більше 8%). Інший обсяг належить юридичним і фізичним особам, а також знаходиться у вільному обігу.

Цінні папери ВАТ «Ростелеком»

• Акції іменні бездокументарні звичайні • Акції іменні бездокументарні звичайні. Акції ВАТ «Ростелеком» в індексі «блакитних фішок» з телекомунікаційних компаній поступаються лише МТС, то обганяючи, то відстаючи від «Мегафона» за показниками. Папери випущені в листопаді 1993 року в кількості більше 2,5 мільярдів штук. У листопаді 2013 року їх обсяг був зменшений у зв'язку з погашенням до 1,5 штук. номінальна вартість 0,0025 рубля. Торгуються з тікером RTKM. Мають середній рівень ліквідності.

• Акції іменні бездокументарні привілейовані. Папери випущені в листопаді 1993 року в кількості понад 242 мільйона штук. Номінальна вартість 0,0025 рубля. Торгуються з тікером RTKMP. Рівень ліквідності низький.

• Корпоративні облігації . У відкритому продажі на російських майданчиках знаходяться 5 емісій корпоративних облігацій ВАТ «Ростелеком». Сукупний обсяг виражається в 30 мільярдах рублів. Кількість даних цінних паперів за випусками «Ростелеком» - 15 - про і «Ростелеком» - 16 - про - 5 мільйонів, номіналом в 1 тисячу рублів. Тобто на суму 5 мільярдів рублів. Кількість за випусками 17- про, 18 - про та 19 - про - 10 мільйонів, номіналом - 1 тисяча рублів. Єврооблігації випускаються в Нідерландах.

• GDR ( глобальні депозитарні розписки . банк депозитарій - JP Morgan Chase Bank. Конвертуються в відношенні акції звичайної 1: 6. На фондовій біржі Франкфурта торгується з січня 2002 року з тікером RTL. А з вересня 2004 року звертається на фондовій біржі Лондона з тікером RKMD.

Прогнози з цінних паперів ВАТ «Ростелеком»

В арсеналі ВАТ «Ростелеком» цілий ряд вельми переконливих переваг. Максимальний обсяг ринку - до 80% (разом з стільниковим зв'язком). Постачальник послуг державним органам на всіх рівнях. Компанія пропонує найширший спектр послуг, регулярно диверсифікує бізнес , Має державну підтримку і прямий вихід в мережі понад 70 держав світу.

Новости