Які бюджетні спінінги для джига краще купити. Рейтинг кращих джигових вудилищ

  1. Який спінінг для джига купити?
  2. Спінінги Максимус для джига
  3. Спінінги Салмо для джига
  4. Спінінги Волжанка для джига
  5. Кращі спінінги для джига
  6. Рейтинг спінінгів для джига
  7. Бюджетні спінінги для джига

Серед інших видів спінінга риболовлі почесне місце займає джиг. Завдяки доступності приманок і їх малої вартості, та ще й можливості ловити практично в будь-яких умовах йому просто немає рівних. Велика частина початківців рибалок зобов'язується свого приходу до спінінга риболовлі саме джигу. Багатьох рибалок також цікавить питання про те які спінінги для джига купити.

Багатьох рибалок також цікавить питання про те які спінінги для джига купити

У цій статті ми постараємося допомогти вам розібратися з цим питанням, а також розглянемо топ бюджетних джигових спінінгів і рейтинг кращих серед них. І звичайно ж не залишимо без уваги компанії, які займають лідируючі позиції у виробництві снастей для даного виду лову.

Який спінінг для джига купити?

Якщо ви збираєтеся купувати спінінг для джига в магазині, то вам допоможуть його вибрати продавці. Якщо в магазині якісне обслуговування, то консультант з задоволенням розповість вам які спінінги краще купити для джига з човна або з берега, на великій річці і малих річках. Деякі відразу запропонують вибрати котушку під куплений спінінг.

Я рекомендую початківцям спінінгістам для освоєння техніки джига купити два спінінга з різними параметрами. Перший спінінг краще вибирати для умов лову по чистій воді і з берега, адже саме в таких умовах найлегше тренуватися. Такий спінінг повинен бути досить довгим, близько 2,5 метрів, а іноді і довше. Віддавайте перевагу вудилищам з швидким ладом і тестом 10-30 грам. До речі, обов'язково купуйте вудилище з яскравою вершинкой. Це дозволить навчиться добре грати приманкою і контролювати її в воді.

Це дозволить навчиться добре грати приманкою і контролювати її в воді

Другий варіант вудилища потрібно вибирати з умов що ловити їм будете з човна або зарослого берега. Через це він повинен бути трохи коротшим від попереднього, близько 2,1 - 2,3 метра. Строй необхідно також вибирати швидкий, а ось тест краще взяти від 8 до 25 грам. Але тест і довга це умовні параметри, вони можуть дещо не відповідати.

Купивши такий невеликий набір спінінгів ви зможете осягнути ази лову джигом. До речі, рекомендую оснастити їх плетеними волосінню для кращого контролю приманки. Після того як ви навчитеся відчувати приманку і вудилище вам буде легше визначиться з моделлю спінінга для покупки і проблем з цим не буде зовсім.

Після того як ви виловіть кілька десятків хижаків і зрозумієте як це все працює, можна почати освоювати мікроджиг. Або зовсім обзавестися вудилищем високого класу для лову на важкі приманки (з тестом від 25 грам), в гонитві за великими хижаками. Радимо вам подивитися відео про вибір спінінга для джига.

Спінінги Максимус для джига

Спінінги Максимус для джига

Компанія «Максимус» орієнтується на виробництво спінінгів високої якості, які відмінно підходять для риболовлі в наших водоймах. Спінінги фірми «Максімумс» з'явилися на риболовецькому ринку відносно недавно, але вже починають завойовувати лідируючі позиції і очолювати списки кращих спінінгів для джига. Спінінги від корейського виробника можна віднести до снастей середньої цінової категорії. Для них характерна легкість і надійність, якій вдається досягти завдяки виробництву з використанням сучасних технологій і високоякісних матеріалів. Позитивних відгуків про ці спінінгах дуже багато, та й ціна прийнятна, так що рекомендую обов'язково купити.

Спінінги Салмо для джига

Спінінги Салмо для джига

Кращим спінінгом для джига від компанії Салмо прийнято вважати модель ELITE MICRO JIG іменований вітчизняними рибалками як спінінг майстер джиг. Рибалки позитивно відгукуються про це спінінгу, втім як і про всіх снастях від виробника. Компанія на ринку вже досить давно і завоювала багатотисячну армію відданих шанувальників. Але якщо ви ще таким не є, то після покупки або тесту вищевказаної моделі вудлища обов'язково оціните якість продукції.

Спінінги Волжанка для джига

Спінінги Волжанка для джига

Спінінг для джига від Російських виробників. Компанія Волжанка займається виробництвом спінінгів з далекого 1989 року, і за цей час навчилися робити якісні і дійсно круті снасті. Які можна назвати одними з найдешевших і надійних на нашому риболовецькому ринку. З фантазією правда у виробників не дуже, спінінг так і назвали: Волжанка «Джиг». Але ловити гірше він від цього не став.

Кращі спінінги для джига

Сьогодні на риболовецькому ринку ви можете знайти величезну кількість джигових спінінгів, але вибрати один буде вкрай важко. На вибір впливає декілька чинників, наприклад умови лову. Але найголовнішим завжди залишається бюджет рибалки. Якщо ви хочете кращий спінінг для джига, то вам доведеться заплатити чималі гроші. І ми склали ТОП спінінгів преміум і бюджетного класу:

  1. Graphiteleader Tiro - це відмінно збалансований спінінг, при відповідно ваги приманки і тесту ви зможете баз особливих зусиль здійснювати далекі кидки. І дуже хороша чутливість такого спінінга не залишить без уваги навіть самі обережні клювання. Ціна такого «чуда» залежить від різних параметрів: довжини, тесту, будуючи і матеріалу, і варіюється від 380 до 600 доларів. Детальніше про спінінгу Graphiteleader Tiro EX .
  2. Graphiteleader Finezza Trenta вважається одним з універсальних спінінгів. Застосовувати його можна як для лову з човна, так і з берега. Завдяки цілому ланцюжку удосконалення попередніх моделей і комбінації різних характеристик на виході вийшов Finezza Trenta, який комбінує в собі все краще від попередників. Вартість такого спінінга близько 400 доларів. Детальніше про спінінгу Graphiteleader Finezza Trenta .
  3. Pontoon 21 Detonada - це ціла серія вудлищ для джига які мають одну загальну особливість, надшвидкий лад і розрізняються лише довгою і тестом. Висока міцність і чутливість - це невід'ємні якості даної лінійки спінінгів. Це досягається завдяки вдалому поєднанню багатьох параметрів, що застосовуються при виробництві спінінгів Pontoon 21. Ціна таких вудилищ варіюється в проміжку від 170 до 250 $. Детальніше про спінінгу Pontoon 21 Detonada .
  4. Banax Mega MC90MHF2 це штекерное вудилище для джига, яке володіє тестом 7-35 гр, швидким ладом і має довжину 2,75 метрів. Рукоять такого спінінга виконана з коркового матеріалу, а сам бланк зроблений з вуглеволокна і карбону. Ця модель порівняно дешева, але застосовується тільки для берегового джига, ціна спінінга приблизно 110 $. Детальніше про спінінгу Banax Mega MC90MHF2 .
  5. Daiwa Neoversal 762MLFS стоїть на рівні з попереднім спінінгом, але вважається більш універсальним, тому як їм можна ловити і з човна. Спінінг складається з двох секцій, і має тест 5-21 гр довжина такого вудилища, з незрозумілих на те причин, становить не 2,3 метра, а 2,29. Відноситься до бюджетних моделей спінінгів для лову на джиг і коштує всього близько 70 доларів. Детальніше про спінінгу Daiwa Neoversal 762MLFS .

Детальніше про спінінгу Daiwa Neoversal 762MLFS

І цей список не є вичерпним, привести все кращі спінінги для джига практично неможливо. Я виділив тільки основні, покладаючись на власний досвід і відгуки рибалок на різних рибальських форумах і дошках оголошень, а також інтернет-магазинів.

Рейтинг спінінгів для джига

Всі рибалки згадують різні компанії, які орієнтуються на виробництво джигових спінінгів, це і корейські «Black Hole», «Aiko» і «Maximus», відомі норвезькі «Norstream», легендарні «Shimano» і «Graphiteleader», популярні американські «St. Croix », і всіма улюблені російські« Волжанка ».

Звичайно ж кожен рибалка має особистісну прихильність або негативне ставлення до певної марки або моделі вудлища. Але покладаючись на власний досвід і відгуки наших «братів по щастю» ми вирішили скласти рейтинг спінінгів для джига. Він включає в себе ТОП 5 кращих джигових спінінгів, на думку вітчизняних рибалок.

  1. Перший в нашому рейтингу це спінінг GAD Harrier 702MHF. Відмінний недорогий і якісний спінінг, який буде незамінний на рибалці з човна. Ціна вудилища дозволяє купити його навіть якщо у вас не дуже багато грошей. А потужності і надійності можуть позаздрити навіть деякі елітні моделі, які стоять в кілька разів дорожче. Адже не завжди, дорожче - краще.
  2. Norstream Partner 70H. Відмінний спінінг, який має досить значні показники і підходить для лову з човна і з берега. Завдяки товстому комлю і посиленим кільцям дозволяє виводити трофейну рибу без побоювання виходу снасті з ладу. Відмінний тест в 15-45 грам в комбінації з довгою в 2,13 метра дозволяє закидати приманки на значну відстань. Спінінг має надшвидкий лад.
  3. Major Craft Rizer 702H Відмінний універсальний спінінг, але дехто каже що їм зручніше ловити з берега, я ж вважаю трохи інакше. Це типова вудка, яка схожа на інші спінінги для джига, аналогічні за характеристиками. Для нього характерний значний діапазон ваги приманок: 10-42 грама і довга в 2,13 м. Eextrafast (надшвидкий) лад позвояетпоставити відмінно контролювати приманку і виводити рибу. Також іноді його застосовують для твичинга, але це вже зовсім інша історія.
  4. Banax TinFish 80MF2 - відмінний спінінг для якого характерна висока чутливість і дальність польоту приманки. Однаково добре підходить для лову з човна і з берега. При довжині в 2,44 метра має досить невелику вагу, а зручна рукоятка дозволяє використовувати його під час джиговой риболовлі з човна. Тест такого спінінга від 7 до 28 грам. Як і для всіх інших моделей від виробника Banax допускається перевищення тесту в 10-15 грам. Не знаю чому, але Банакс калібрують свої спінінги для джига якимось незрозумілим чином. Такий спінінг буде відмінний навчальним інструментом для початківців рибалок.
  5. Norstream Spiker 782MH - самий універсальний і бюджетний спінінг. При довжині в 2,32 метра він має тест 10-35 грам. Дуже добре підходить під берегові умови лову, але і ніяк не обмежить ваші рухи в човні. Дуже чутливий і надійний спінінг.

Дуже чутливий і надійний спінінг

Це такий, трохи скошений рейтинг спінінгів для джига, адже на нього все одно вплинули світогляду нашої редакції, і вони щось могли упустити або недоговорити. Та й так було в 2016 році, який вже скоро закінчиться, і в 2017 обов'язково придумають щось краще. Ну все ми люди, тому не соромимося і коментуємо запис.

Бюджетні спінінги для джига

І на останок окремо уваги заслуговують бюджетні спінінги для джига. Адже не всі можуть собі дозволити купити дорогу модель від Шимано, якою б хорошою вона не здавалася. Якщо ви один з цих рибалок, то не варто засмучуватися. Зовсім не обов'язково платити більше. Давайте докладніше розглянемо наш ТОП 5 бюджетних спінінгів.

  • Banax Thunder 90MXF2 - вважається найкращим в рейтингу бюджетні спінінги для джига. Стара модель спінінга, яка перевірена часом і продовжує завойовувати прихильників серед любителів риболовлі. Спінінг має відмінні характеристики для виведення риби, далекого закидання і досить велику чутливість. Правда є і один недолік, він кволий, що істотно позначається на підсікання.
  • Black Hole Hyper це ціла серія спінінгових вудлищ, які орієнтовані виключно для джиговой лову. Для них характерно оптимальне поєднання тесту і ладу. Довжина вудилищ в лінійці знаходиться в проміжку 2.4 - 3.2 м, вони відповідно мають тест від 4 до 45 грам. Якщо ви уважно прочитай статтю спочатку, то нескладно здогадатися що спінінги більше підходять для лову з берега. Я вибрав для себе оптимальний варіант, який 2,7 метрів в довжину і має тест 10-25 грам. На жаль, любителям мікроджига в цій лінійці відповідного вудилища знайти не вдасться. Якщо судити вудилище по співвідношенню ціни до якості, то воно краще серед усіх. Ціна вудилищ даної лінійки складає від 90 до 130 $.

Ціна вудилищ даної лінійки складає від 90 до 130 $

  • Maximus High Energy-X дуже популярні бюджетні спінінги для джига. Привертають рибалок своїм красивим дизайном і хорошим співвідношенням ціни та якості. Велика частина моїх знайомих починали шлях спінінгіста саме з такими палицями.
  • Maximus Black Widow - завдяки відмінній якості і низькою ціною збирає численні позитивні відгуки на рибальських форумах. Спінінгові вудилища розраховані виняткова на ловлю джигом, при їх виготовленні застосовуються тільки якісні матеріали. Радує рибалок те, що ручка взагалі не ковзає, що робить рибалку дуже зручним заняттям.
  • Norstream Element - лідер рибальського ринку, від фінської компанії Norstream. У ньому бездоганно все, починаючи від якості виготовлення і закінчуючи формою ручки, також використана дуже якісна фурнітура. Є кілька різних моделей такого спінінга, але їх тест становить не менше 10 грам.

Читайте також:

Який спінінг для джига купити?
Який спінінг для джига купити?

Новости