Які окуляри віртуальної реальності вибрати

  1. Нижча цінова категорія (до $ 20) Серед очок віртуальної реальності нижчої цінової категорії хочеться...
  2. Ціна
  3. Додаткові витрати
  4. портативність
  5. управління
  6. Доступність на ринку
  7. Google Cardboard V1
  8. Google Cardboard 2.0
  9. Color Cross
  10. Ritech 3D Glasses
  11. VR Polarized 3D Glasses II
  12. Sali EVA 3D Glasses
  13. Purple EVA 3D Glasses
  14. Hasbro My3D Viewer
  15. PU Leather and Microfiber 3D Glasses
  16. Woody 3D Glasses
  17. VR Fold
  18. Baofeng Small Mojing
  19. Homido Mini
  20. Karas 3D
  21. Archgon VRock
  22. C1-Glass from Google Tech
  23. Середня цінова категорія (від $ 20 до $ 140)
  24. Ціна
  25. Додаткові витрати
  26. портативність
  27. управління
  28. Доступність на ринку
  29. BoboVR Z3
  30. JHB 3D Glasses
  31. Gmyle
  32. GYD VR Headset
  33. Powis
  34. Ritech Riem II
  35. Ritech Riem III
  36. View-Master
  37. Dscvr
  38. Iwown VR G1
  39. Unicorn VR
  40. Shinecon
  41. Viewbox
  42. VR Box 3D
  43. VR Box 2
  44. Davyci
  45. VRSmartView
  46. AntVR
  47. Yay 3D Viewer
  48. VR Kix
  49. Lakento MVR
  50. VRoid
  51. SimpleVR
  52. Mirror Storm
  53. Baofeng Mojing 2
  54. Baofeng Mojing 3
  55. Baofeng Mojing 4
  56. Ling VR
  57. Ling VR 1S
  58. Durovis Dive
  59. Snail VR
  60. Vrizzmo
  61. Homido
  62. Freefly VR
  63. Playglass
  64. Merge VR
  65. Glaxxes M2
  66. Noon VR
  67. Pinc VR
  68. Cmoar
  69. Go4D VR
  70. Samsung Gear VR
  71. Altergaze
  72. Virglass
  73. Zeiss VR One
  74. Fibrum
  75. XionVR Go
  76. Вища цінова категорія (від $ 140)
  77. Ціна
  78. Додаткові витрати
  79. портативність
  80. управління
  81. Доступність на ринку
  82. VisusVR
  83. OSVR
  84. Oculus Rift
  85. HTC Vive
  86. Sony PlayStation VR
  87. Fove
  88. Bossnel X1
  89. Sulon Cortex
  90. Vrvana Totem
  91. Three Glasses D1
  92. Three Glasses D2
  93. Dee Poon
  94. LeTV Super Googles
  95. Vigica Omimo Uranus One
  96. AuraVisor
  97. GameFace
  98. 3Dhead
  99. Avegant Glyph
  100. StarVR

Нижча цінова категорія (до $ 20)

Серед очок віртуальної реальності нижчої цінової категорії хочеться виділити велику популярність Google Cardboard 2.0. Бюджетне, але якісний пристрій для першого досвіду занурення у віртуальну реальність користується попитом у покупців в якості подарунка на свято або сувеніра на день народження.

Великі компанії замовляють індивідуальне брендування Cardboard для проведення маркетингових та PR-активностей.

Дизайн

Тут ви не знайдете нічого дивного. Як правило, девайси нижчої цінової категорії зроблені з пластика або картону. У них використовуються найпростіші лінзи, а екраном служить дисплей смартфона. Дешево і сердито. Класичним прикладом такого пристрою є Google Cardboard.

До слова, компанія Google запустила продажу свого пристрою віртуальної реальності раніше всіх основних конкурентів. Сьогодні Cardboard є еталонним пристроєм в своїй ціновій категорії. На розробку компанії Google дорівнюють багато виробників ПЗ для iOS і Android.

Cardboard приваблює користувачів доступною ціною і мінімальним набором функцій пристрою віртуальної реальності. Однак в ергономіці пристрій явно програє більш дорогим конкурентам.

Ціна

Ось тут вже цікавіше. Стартова ціна початкового комплекту всього $ 5. Більш того, деякі великі компанії або магазини можуть роздавати Cardboard своїм клієнтам абсолютно безкоштовно. Доступна ціна дозволяє використовувати пристрій в масових заходах або рекламних кампаніях.

Додаткові витрати

Для повноцінної роботи Cardboard необхідний лише смартфон. Не самий рідкісний предмет для 2016 року. Операційна система не грає ролі, Cardboard сумісний з пристроями на Android і iOS.

Однак в силу деяких причин Google випускає оновлення своїх сервісів Cardboard для iOS з невеликою затримкою.

портативність

Завдяки продуманій конструкції Google Cardboard складається в невелику коробочку, яка трохи перевищує розміри футляра для окулярів. У плані мобільності Cardboard на голову вище всіх своїх конкурентів. Але чи всім потрібна ця мобільність? Адже більшу частину ігрового часу ми проводимо сидячи в зручному домашньому кріслі.

управління

Тут негативно позначається та сама мобільність пристрою. Користувач може регулювати напрямок руху в грі за допомогою повороту або нахилу голови. Для всього іншого управління виділена лише одна невелика кнопка. Цього катастрофічно не вистачає для повноцінного занурення в ігровий світ.

Доступність на ринку

Дешевизна пристрою визначає його доступність на ринку. Крім Google Cardboard користувачі зможуть придбати його численні аналоги. Нехай подібні пристрої недовговічні, але ви завжди зможете придбати заміну розбитого або втраченого девайсу.

Дані пристрої доступні користувачами за досить цікавою ціною - до 20 $. Вони сумісні з Android і iOS-смартфонами і працюють з усіма сервісами Google Cardboard, включаючи перегляд відеороликів у форматі віртуальної реальності.

Google Cardboard V1

Перша версія очок віртуальної реальності від компанії Google. Цей пристрій складніше зібрати, воно не підтримує смартфони з великою діагоналлю дисплея. Не всі смартфони підтримують елементи управління Google Cardboard V1 (воно побудовано на використанні спеціальної магнітної кнопки).

Головним плюсом пристрою є його ціна - приблизно $ 5. Перша версія Cardboard цілком підійде для використання в менш інтерактивних додатках (віртуальні тури і перегляд відео).

Важить пристрій трохи менше свого більш сучасного аналога. А ось лінзи в Cardboard V1 помітно гірше - 25 мм, кут огляду - 90 градусів.

Google Cardboard 2.0

В останній версії свого пристрою фахівці з Google поліпшили ергономіку. Google Cardboard 2.0 підтримує телефони нестандартних розмірів і має вбудовану кнопку на верхній частині пристрою.

Крім цього, інженери спростили процес складання очок віртуальної реальності. Однак сам матеріал пристрої все так же ніяк не був оброблений. Щільний картон добре вбирає піт. Це може стати серйозною причиною для дискомфорту під час тривалого використання пристрою. Середня вартість Google Cardboard 2.0 - $ 15. Це робить пристрій ідеальним варіантом для тих, хто хоче вперше випробувати пристрій віртуальної реальності.

Деякі компанії вже почали продаж Cardboard 2.0 під своїми брендами. Вага Cardboard безпосередньо залежить від використовуваного смартфона (саме картонне пристрій майже не відчувається на голові). У стандартний комплект входять лінзи (34мм), які розширюють кути огляду до 100 градусів.

Color Cross

Ще один доступний варіант покупки. Володіє не найбільш приємним зовнішнім виглядом. Однак по ергономіці помітно випереджає більшість конкурентів у своїй ціновій категорії. Підтримує смартфони з діагоналлю від 4 до 5,7 дюймів. Користувач зможе налаштувати лінзи Color Cross під себе.

Середня ціна - $ 15, вага пристрою ~ 200 грам.

Ritech 3D Glasses

Пристрій виконаний з твердої пластмаси. Підтримується використання мобільних пристроїв з діагоналлю дисплея від 3,5 до 5,6 дюймів. Середня ціна - $ 12. Пристрій не має зовнішніх елементів управління, що не критично для перегляду відео.

Однак для ігор чи інших інтерактивних додатків користувачеві необхідно буде купити окремий джойстик. Ritech 3D Glasses підтримує коректування відстані між лінзами.

Вага пристрою без смартфона - 250 грам.

VR Polarized 3D Glasses II

Пристрій підтримує телефони з великою діагоналлю дисплея. Однак з опису на сайті продавця незрозуміло, чи підтримує VR Polarized 3D Glasses II настройку лінз.

Середня ціна - $ 12. Вага - 400 грам.

Sali EVA 3D Glasses

Володіє наймилішим дизайном. За конструкцією - повна копія Google Cardboard V1. Однак в конструкції Sail EVA 3D Glasses використовуються більш міцні і легкі матеріали. Середня ціна - $ 12. Пристрій не підтримує настройку лінзи або елементів конструкції.

Purple EVA 3D Glasses

Пристрій дуже схоже на Sali EVA 3D. Відрізняється деякими елементами конструкції і їх квітами. Середня ціна - $ 12.

Hasbro My3D Viewer

Пристрій Hasbro My3D Viewer має цікаві дизайном, схожим на основних конкурентів. Пристрій працює виключно з iPhone і iPod (до версії 4G).

Пристрій працює виключно з iPhone і iPod (до версії 4G)

Для роботи з Hasbro є не так багато додатків, як хотілося б. Середня ціна - $ 10. Ціни на пристрій помітно знизилися після закриття офіційного сайту виробника.

PU Leather and Microfiber 3D Glasses

Ідеальне пристрій для любителів девайсів з незвичайним дизайном і матеріалом конструкції.

Корпус пристрою виконаний з приємною по тактильним відчуттям штучної шкіри і мікрофібри. У всьому іншому це повна копія Google CardBoard V1. Середня ціна - $ 10.

Woody 3D Glasses

Ще один представник пристроїв, виконаних з незвичайних для подібних пристроїв, матеріалів. Дерев'яний аналог Google CardBoard V1. Середня ціна - $ 12.

VR Fold

Дуже легке складне пристрій. Користувач може налаштовувати лінзи VR Fold, а в складеному вигляді пристрій поміщається в долоні. Пристрій продається в червоному і фіолетовому варіантах забарвлення. Середня ціна - $ 10. Вага VR Fold - всього 76 грам.

Baofeng Small Mojing

Ще одні дуже легкі очки віртуальної реальності з Китаю. На цей раз від компанії Baofeng Moging. Пристрій складається. У комплекті з окулярами йде футляр для перенесення.

Середня ціна - $ 15. У продажу доступні пристрої блакитного, фіолетового, оранжевого і чорного кольорів. Вага пристрою - 40 грам. Кут огляду - 90 градусів.

Homido Mini

Саме компактний пристрій на ринку очок віртуальної реальності від французького компанії Homido.

Середня ціна - $ 15. Дані окуляри складаються. Чохла для перенесення в комплекті немає. Вага пристрою ~ 15 грам.

Karas 3D

Кольоровий корпус пристрою виконаний в мінімалістичному дизайні. Середня ціна - $ 15. Окуляри підтримують роботу зі смартфонами з діагоналлю екрану від 4 до 5,8 дюймів. Вага пристрою - 225 грам.

Archgon VRock

Складається аналог Google Cardboard. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,2 до 5,2 дюймів. Не підходить для використання з iPhone 6.

Конструкція окулярів забезпечує швидкий доступ до екрану смартфона. Середня ціна - $ 20. Пристрій також є в чорному кольорі корпусу. Вага пристрою - 96 грам.

C1-Glass from Google Tech

Зручне і просте у використанні пристрій. Для управління окулярами наявність джойстика необов'язково (можна натискати на екран смартфона). Середня ціна - $ 18.

Окуляри доступні в зеленому, білому і червоному кольорах. Вага очок 28 грам. Кут огляду - 90 градусів.

Середня цінова категорія (від $ 20 до $ 140)

На відміну від Google Cardboard і його численних аналогів, пристрої середньої цінової категорії мають в запасі безліч додаткових функцій. Вони вже не схожі на смішний чохол для смартфона (без образ, Google Cardboard).

Пристрої даного класу можуть бути оснащені власним дисплеєм, додатковими елементами управління і сенсорами. Самий типовий представник пристроїв віртуальної реальності середньої цінової категорії - Gear VR від південнокорейської компанії Samsung.

Функціональність пристроїв даної цінової категорії може значно відрізнятися.

Ціна

За подібні пристрої користувачеві доведеться віддати від $ 20 до $ 140. Повірте, ці гроші ви витратите не дарма. Виробники даних пристроїв ретельно стежать за своїми продуктами. Gear VR отримує постійні оновлення, які покращують роботу пристрою.

Збільшена ціна дозволяє використовувати просунуті технології виробництва лінз (пристрої від Zeiss) і вводити нові елементи управління (пристрої від Homido). Деякі комплекти смартфонів Samsung можуть продаватися з безкоштовним Gear VR.

Додаткові витрати

Використання даних пристроїв віртуальної реальності має на увазі наявність флагманських смартфонів. Цілком логічно, адже функціонал і графічна складова Gear VR помітно відрізняється від доступного Google Cardboard.

портативність

На перший погляд, пристрої середньої цінової категорії є золотою серединою. Вони цілком собі портативні, і в той же час пропонують користувачеві широку функціональність використання.

Однак реалістичність віртуального зображення або швидка зміна кадрів може викликати запаморочення. До того ж для повноцінного перенесення користувача в віртуальну реальність необхідно використовувати зовнішні камери, які будуть відслідковувати переміщення об'єкта в просторі.

Можливо, в майбутньому ця потреба зникне, і для повноцінного перенесення користувача буде достатньо лише камери смартфона.

управління

Методи управління залежать від конкретної моделі пристрою. У деяких девайсах воно просто відсутня. Інші обмежуються простою системою з двох кнопок. Найбільш вдалою, на наш погляд, системою управління оснащений Gear VR. У пристрої від Samsung використовується спеціальний трекпад.

Користувачі можуть спробувати підключити смартфон до пристрою віртуальної реальності і використовувати його як джойстик. Однак ця система управління поки ще нестабільна.

Доступність на ринку

Найдоступнішим варіантом в середній ціновій категорії є Gear VR. Після періоду бурхливого ажіотажу, коли пристрої були куплені в лічені години, Gear VR придбати досить легко. Незабаром у продажу повинні з'явитися схожі пристрої від LG і Google.

Вже зараз для Gear VR є безліч ігор, додатків і невеликих відеороликів, що демонструють можливості системи. Ціни на ПЗ для Gear VR трохи перевищують вартість схожих продуктів для Android або iOS ($ 5 $ 10).

Дані пристрої пропонують користувачеві розширену функціональність і зручність за цілком демократичну вартість. Вони працюють з Android і iOS-пристроями і сумісні з додатками, які використовують технології Google Cardboard.

BoboVR Z3

Доступний пристрій з Китаю. Середня ціна - $ 21. Підтримує роботу зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4 до 6 дюймів. BoboVR Z3 має функцію використання в якості очок доповненої реальності.

У пристрій вбудовано функції настройки лінз і охолодження. У комплекті з окулярами йде бездротової джойстик. Вага - 280 грам. Кут огляду - 95 градусів.

JHB 3D Glasses

Корпус очок виконаний в чорно-зеленої забарвленням. Пристрій підтримує роботу зі смартфонами з діагоналлю екрану від 4 до 5,6 дюймів.

Середня ціна - $ 25. Головною особливістю пристрою є набір параметрів, широких (40 мм) лінз. Вага пристрою - 225 грам.

Gmyle

Цей виріб виготовлено американська компанія Gmyle. Середня ціна - $ 25. Конструкцією пристрою передбачено регулювання лінз.

Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 3,5 до 5,6 дюймів. У комплект пристрою не входить бездротової елемент управління. Його необхідно купувати окремо. Вага пристрою - 400 грам. Кут огляду - 100 градусів.

GYD VR Headset

Середня ціна - $ 23. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4 до 5,7 дюймів. Пристрій обладнаний функціями настройки лінз, надійним кріпленням для смартфона і м'яким прошарком між особою користувача і окулярами.

У комплект пристрою не входить бездротової елемент управління. Його необхідно докуповувати окремо. Вага очок - 340 грам.

Powis

Пристрій володіє незвичайним для окулярів віртуальної реальності дизайном. Середня ціна - $ 30. Пристрій сумісний з додатками Google Cardboard.

У Powis вбудовані досить цікаві функції - регулювання лінз і охолодження. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея до 6,5 дюймів. Вага пристрою - 140 грам. Кут огляду - 90 градусів.

Ritech Riem II

Пристрій Ritech Riem II виконані з міцного пластику. В якості підкладки використовується м'яка тканина. Середня ціна - $ 20. Користувачеві доступне регулювання лінз окулярів віртуальної реальності.

У комплекті з пристроєм йде бездротової пульт управління. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 3,5 до 6 дюймів. Вага - 190 грам. Кут огляду - 68 градусів.

Ritech Riem III

Оновлена ​​версія попереднього пристрою. Середня ціна - $ 20. Користувач може регулювати налаштування лінз Ritech Riem III. На корпусі пристрою з'явилася кнопка управління.

У комплект очок віртуальної реальності входить бездротової джойстик. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 3,5 до 6 дюймів.

View-Master

Компанії Mattel вдалося випустити яскраве пристрій, який повністю сумісний з з усіма сервісами Google Cardboard (включаючи перегляд інтерактивних відеороликів на Youtube).

Крім цього, пристрій здатний працювати з власними розробками Mattel (необхідний для роботи пакет обійдеться користувачам в додаткові $ 15). Середня ціна - $ 30. Користувачеві недоступна регулювання лінз пристрою. Кут огляду - 98 градусів.

Dscvr

Сумісне з сервісами Google Cardboard пристрій з сенсорною кнопкою управління і силіконовими заглушками для смартфона. Поставляється в комплекті з чохлом для перенесення. Користувачам Dscvr недоступна настройка лінз пристрою.

Пластиковий корпус очок віртуальної реальності Dscvr не боїться бруду. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4 до 6 дюймів. Пристрій доступний в декількох колірних варіантах - блакитний, червоний, помаранчевий, зелений і чорний кольори. Середня ціна - $ 35. Вага - 260 грам. Кут огляду - 96 градусів.

Iwown VR G1

Цей пристрій підтримує роботу зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4 до 6 дюймів. Середня ціна - $ 35. Окуляри віртуальної реальності Iwown VR G1 обладнані якісними лінзами.

У пристрої немає система охолодження (може статися запотівання лінз). На корпусі Iwown VR G1 немає ніяких елементів управління. Однак в комплекті з окулярами віртуальної реальності йде пульт бездротового управління. Вага пристрою - 400 грам. Кут огляду вражає - 110 градусів.

Unicorn VR

Корпус пристрою виконаний з міцного пластику. Користувачам Unicorn VR доступна функція настройки лінз пристрою. Середня ціна - $ 38. Вага - 380 грам.

Shinecon

Пристрій від китайського виробника з просунутою функцією регулювання лінз. Окуляри віртуальної реальності Shinecon доступні в чорному і білому кольорах.

Середня ціна - $ 30. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4 до 6 дюймів. Вага пристрою - 380 грам.

Viewbox

У конструкції своїх очок віртуальної реальності шведська компанія Evomade застосувала незвичайний матеріал - синтетичний каучук. Спочатку проект починався зі збору грошей на сервісі Kickstarter.

Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 3,5 до 6,7 дюймів. Користувачам Viewbox доступна функція настройки лінз пристрою. Середня ціна - $ 40. Кут огляду - 90 градусів.

VR Box 3D

Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 6 дюймів. Доступна функція регулювання лінз під розмір екрану. Вага - 350 грам. Середня ціна - $ 30.

VR Box 2

Оновлена ​​версія VR Box 3D. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 6 дюймів. Доступна функція регулювання лінз під розмір екрану. Вага - 350 грам. Кут огляду - 100 градусів. Середня ціна - $ 40.

Davyci

Окуляри віртуальної реальності з сучасним дизайном. У комплекті відсутній джойстик. Користувачам Davyci доступна функція настройки лінз пристрою. Середня ціна - $ 40. Вага - 414 грам.

VRSmartView

Окуляри віртуальної реальності від австралійської компанії Phenomec. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 5,7 дюймів.

У пристрої використовується просунута система лінз, яку можна регулювати (ширина 37 мм). Середня ціна - $ 45. Корпус пристрою виконаний з легкого пластика. Кут огляду - 110 градусів.

AntVR

Окуляри віртуальної реальності відкритого типу від китайського виробника. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,5 до 6 дюймів. Середня ціна - $ 40.

Відкрита конструкція пристрою забезпечує швидкий доступ до смартфону. Вага 160 грам. Кут огляду - 100 градусів.

Yay 3D Viewer

Ще одна модель з відритої конструкцією. Особливістю даної моделі є сумісність з планшетами.

Середня ціна - $ 50. Виробники пристрої заявляють про широких кутах огляду і підтримки смартфонів і планшетів з HD-дисплеями. Вага - 84 грам.

VR Kix

Окуляри віртуальної реальності з можливістю регулювання лінз і м'якою підкладкою. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 3 до 6 дюймів.

Середня ціна - $ 55. У комплект пристрою не входить пульт дистанційного керування. Його необхідно купувати окремо.

Lakento MVR

Окуляри віртуальної реальності з функцією регулювання лінз пристрою. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4 до 6 дюймів. Середня ціна - $ 55.

VRoid

Окуляри віртуальної реальності від корейського виробника. Розміри пристрою дозволяють працювати з великими смартфонами, наприклад, з iPhone 6s Plus. У пристрої використовується система лінз, яку можна регулювати.

Середня ціна - $ 85. Конструкція окулярів віртуальної реальності VRoid передбачає використання двох літаків для смартфонів різного розміру (обидва йдуть в комплекті). Вага - 307 грам. Кут огляду - 100 градусів.

SimpleVR

Окуляри віртуальної реальності з функцією регулювання лінз пристрою. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,5 до 6 дюймів. Середня ціна - $ 65. Вага 220 грам.

Mirror Storm

Окуляри віртуальної реальності з функцією регулювання лінз пристрою. Відстань лінз регулюється до 53-72 см. Робота зі смартфонами від 4 до 6 дюймів. Середня ціна - $ 40. Вага - 356 грам.

Baofeng Mojing 2

Окуляри віртуальної реальності від китайського виробника.
Покращена версія Mirror Storm. Відстань лінз регулюється до 58-70 см.

Губчастий матеріал покритий м'яким кожезаменітелем. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 6 дюймів. Середня ціна - $ 50.

Baofeng Mojing 3

Окуляри віртуальної реальності від китайського виробника. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 6 дюймів.

Середня ціна - $ 60. Крім основної функціональності пристрій здатний працювати в якості очок доповненої реальності. У пристрої використовується регульована система лінз. Окуляри сумісні з Google CardBoard. Вага - 420 грам. Кут огляду - 98 градусів.

Baofeng Mojing 4

Оновлена ​​версія попередньої моделі. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 6 дюймів. У комплекті з окулярами віртуальної реальності поставляється пульт дистанційного керування.

Доступна функція регулювання відстані між окулярами пристрої. Деякі сумніви викликає пластикове кріплення. Багатьом воно може здатися незручним. Середня ціна - $ 80. Вага - 420 грам. Кут огляду - 98 градусів.

Ling VR

Дане китайське пристрій відразу виділяється серед всіх конкурентів своїм незвичайним дизайном. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 5 до 5,5 дюймів.

Доступна функція регулювання лінз пристрою. У комплекті з окулярами віртуальної реальності йде бездротової джойстик. Середня ціна - $ 55. Вага - 355 грам. Кут огляду - 90 градусів.

Ling VR 1S

У цій версії розробники виправили недоліки попередньої версії. Наприклад, нетривке кріплення смартфона і запотівання лінз при тривалому використанні. Середня ціна - $ 60. Вага - 355 грам. Кут огляду - 90 градусів.

Durovis Dive

Durovis Dive 5 є одним з перших пристроїв свого типу на ринку очок віртуальної реальності. Ціна на сайті компанії - $ 57. На Amazon - $ 80. Пристрій повністю сумісний з Google CardBoard.

Durovis Dive 7 дозволить користувачеві застосовувати в якості дисплея пристрою з діагоналлю екрану аж до 7 дюймів. Вартість оновленої версії пристрою становить $ 102.

Вага - 320 грам. Кут огляду - 90 градусів.

Snail VR

Новинка від китайського виробника. У короткі терміни пристрій Snail VR отримало схвальні відгуки багатьох користувачів. Крім основної функціональності пристрій можна використовувати в якості очок доповненої реальності.

Користувачеві Snail VR доступна просунута система настройки лінз. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 6 дюймів. У комплекті з окулярами віртуальної реальності поставляється джойстик. Середня ціна - $ 75. Вага - 275 грам. Кут огляду - 96 градусів.

Vrizzmo

Цікавий пристрій від польських розробників. За допомогою унікальної технології інженери компанії-виробника домоглися розширення кута огляду до 105 градусів.

Пристрій сумісний з Google CardBoard і власними розробками. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,5 до 5,7 дюймів. Середня ціна - $ 70. Вага - 270 грам. Кут огляду - 105 градусів.

Homido

Досить популярне в колах любителів віртуальної реальності пристрій. Доступна функція регулювання лінз пристрою. Елементи управління необхідно докуповувати окремо.

Пристрій сумісний з Google Cardboard і власними розробками. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4 до 5,7 дюймів. Середня ціна - $ 80. Вага - 250 грам. Кут огляду - 100 градусів.

Freefly VR

Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 6,1 дюймів. Спеціальна система лінз збільшує кут огляду.

Середня ціна - $ 85. У комплект поставки входить джойстик. Вага ~ 340 грам. Кут огляду - 120 градусів.

Playglass

Пристрій від китайських розробників. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4 до 6 дюймів. Середня ціна - $ 70. Вага - 200 грам.

Merge VR

Окуляри віртуальної реальності від американської компанії Merge Labs. Корпус пристрою виконаний з м'якого матеріалу і має дві кнопки управління.

Середня ціна - $ 110. Blutooth-джойстик в комплект поставки очок не входить. Доступна функція регулювання лінз пристрою. Вага - 400 грам. Кут огляду - 90 градусів.

Glaxxes M2

Пристрій від китайських розробників. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 6 дюймів.

Середня ціна - $ 90. Вага - 280 грам. Кут огляду - 98 градусів.

Noon VR

Досить новий пристрій на ринку. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 5,5 дюймів. Доступна функція регулювання лінз пристрою.

Управління здійснюється за допомогою сенсорних кнопок. Середня ціна - $ 95. Пристрій має на увазі роботу з власними сервісами (перегляд відеотрансляцій в прямому ефірі).

Pinc VR

Багатообіцяючий пристрій від канадських розробників. Незабаром з'явиться на ринку.

Середня ціна - $ 80. Для управління пристроєм використовується система сенсорних клавіш. Кут огляду - 100 градусів.

Cmoar

Цікавий пристрій від польських виробників. На корпусі Cmoar є набір кнопок для управління окулярами віртуальної реальності. Крім основної функціональності пристрій можна використовувати як окуляри доповненої реальності.

Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4 до 5,7 дюймів. Просунута система лінз (48 мм) забезпечує широкий кут огляду - 105 градусів. Середня ціна - $ 110.

Go4D VR

Нова версія пристрою від Google Tech. Середня ціна - $ 115. Доступна функція регулювання лінз пристрою. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4 до 6 дюймів. Кут огляду - 70 градусів.

Samsung Gear VR

Пристрій, який заклав стандарти виробництва очок віртуальної реальності. Сумісно лише з флагманськими смартфонами від Samsung.

На корпусі пристрою є необхідні для управління кнопки. Доступна функція регулювання лінз пристрою. Середня ціна - $ 100. Вага - 340 грам. Кут огляду - 96 градусів.

Altergaze

Цікава модель. Кожна з п'яти її складових частин може бути надрукована на 3D-принтері. Середня ціна - $ 140.

Virglass

Високотехнологічна розробка китайських інженерів. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,5 до 6 дюймів.

Доступна функція регулювання лінз пристрою. Середня ціна - $ 100. Вага - 360 грам. Кут огляду - 68 градусів.

Zeiss VR One

Пристрій від знаменитого виробника лінз і оптики - Zeiss. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 5,2 дюймів. Крім основної функціональності пристрій можна використовувати як окуляри доповненої реальності. Для роботи потрібен окремий джойстик.

За допомогою літаків різного розміру пристрій може працювати з широким рядом смартфонів. Середня ціна - $ 130. Кут огляду - 100 градусів.

Fibrum

пристрій від вітчизняних розробників. Підтримує смартфони з діагоналлю екрану від 4 до 6 дюймів. Спеціальна конструкція лінз не вимагає ніяких додаткових налаштувань, відмінна картинка доступна людям із зором від -5 до +5 діоптрій і астигматизмом.

Середня ціна - $ 120. У пристрої немає функція регулювання лінз. Вага - 120 грам. Кут огляду - 110 градусів.

XionVR Go

Кращий пристрій віртуальної реальності за версією Consumer Electronic Show 2015. Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4 до 6 дюймів.

У пристрої є функція регулювання кожної лінзи. Джойстик продається окремо. Окуляри віртуальної реальності продаються з підпискою на спеціальний сервіс Alter Space.

Вища цінова категорія (від $ 140)

Дизайн

Для коректної роботи даних пристроїв не можна обійтися одним лише смартфоном. Oculus Rift від Oculus VR, Vive від HTC / Valve і Sony PlayStation VR є «великою трійкою» пристроїв віртуальної реальності преміальної категорії.

Пристрої підключаються до ПК або ігрової консолі нового покоління (PS4). Подібне сполучення пристроїв забезпечує гідну графічну складову, високий дозвіл картинки, відстеження рухів користувача та інші просунуті функції.

Ціна

Системи віртуальної реальності подібного рівня стоять дуже багато. Вартість базового комплекту Oculus Rift - $ 599, а HTC Vive - $ 799. В дану ціну входить сенсор, який відстежує рухи користувача.

Більш просунуті комплекти пристроїв коштують значно дорожче. Вони включають в себе додаткові кошти для більш якісної обробки відео і датчики відстеження переміщення користувача.

Додаткові витрати

Обробка великої кількості інформації вимагає потужного ПК або консолі. Не всі потенційні користувачі пристроїв віртуальної реальності преміального класу володіють необхідними для комфортної роботи технічними рішеннями.

Користувачам подібних систем доведеться розщедритися як мінімум на $ 1000.. У світлі таких перспектив покупка PS4 виглядає непоганим рішенням для любителів віртуального простору.

портативність

Головна особливість системи віртуальної реальності - це вільне переміщення користувача в просторі. Для коректного зчитування інформації про переміщення об'єктів пристрої Sony і Oculus використовують спеціальний набір LED-датчиків. Це означає, що пристрої подібного класу не можна назвати мобільними. HTC Vive в своїй роботі використовує лазерні датчики. Вони стежать за всіма пересуваннями користувача. Для роботи систем відстеження переміщення потрібно потужний ПК або консоль.

управління

Для управління Oculus Rift і PlayStation VR використовуються контролери від Xbox One і PS4 відповідно. Крім цього, система відслідковування рухів дозволяє управляти пристроєм віртуальної реальності за допомогою жестів.

Компанія Sony має достатній досвід у створенні бездротових ігрових геймпадов. У тому числі і для відстеження рухів гравця. У PSVR для цього використовуються спеціальна функція геймпада PS4.

Доступність на ринку

Oculus Rift стане доступний для покупки широким масам в кінці березня 2016 року. Трохи після надійде в продаж HTC Vive. Однак, через ажіотаж багато користувачів зможуть придбати пристрої лише ближче до літа. Зробивши замовлення зараз, покупець зможе отримати Oculus Rift тільки в липні 2016 року. Основна маса пристроїв куплена за попереднім замовленням.

VisusVR

Головною особливістю цього пристрою є бездротове підключення. Середня ціна - $ 150. Низька ціна обумовлена ​​тим, що в якості екрану очок віртуальної реальності використовується дисплей смартфона.

Підтримується робота зі смартфонами з діагоналлю дисплея від 4,7 до 6 дюймів. Зображення на смартфон надходить з ПК при допомогою спеціального ПО для передачі контенту. Пристрій має додатковий відсік для елементів живлення. Так само в VisusVR вбудована система охолодження. Кут огляду - 110 градусів.

OSVR

Пристрій від знаменитого виробника комп'ютерної периферії - Razer.

Середня ціна - $ 500 для набору розробника. OSVR має вбудований дисплей діагоналлю 5.5 дюймів. Кут огляду - 100 градусів.

Oculus Rift

"Альфа і омега". Пристрій, який на багато років вперед визначило канони розвитку технологій віртуальної реальності. Oculus Rift з'явиться в широкому продажі на початку 2016 року. Для роботи необхідний окремий джойстик.

Ціна в США - $ 599. Середня ціна в інших країнах - $ 850. У комплект поставки включена зовнішня камера, яка відстежує переміщення користувача. Вже сьогодні створено кілька сотень додатків для Oculus. Кут огляду - 110 градусів.

HTC Vive

Окремий проект для ігрового сервісу Steam. Для відстеження переміщень гравця використовується система Valve Lighthouse. Ціна в США - $ 799.

Середня ціна в інших країнах - $ 1000.. У комплекті йдуть контролери для управління в іграх. Пристрій сумісний з усіма платформами (Windows, Linux, Mac). Кут огляду - 110 градусів.

Sony PlayStation VR

Окуляри віртуальної реальності для PS4. Ціна в США - $ 399. Пристрій працює з геймпадом від PS4.

У комплекті з пристроєм не йде камера відстеження положення голови і контролери PS move, які необхідно докуповувати окремо. Кут огляду - 100 градусів.

Fove

Головною особливістю цього проекту є управління окулярами віртуальної реальності за допомогою очей. Крім зручності управління, подібна технологія помітно полегшить навантаження на процесор, який обробляє інформацію. Середня ціна - $ 500. Кут огляду - 100 градусів.

Bossnel X1

Пристрій оснащений двома екранами. Працює під управлінням Android. Має в наявності Wi-Fi-модуль і вбудований акумулятор.

Середня ціна - $ 480. Інші характеристики пристрою поки невідомі.

Sulon Cortex

Цей пристрій підтримує технології віртуальної і доповненої реальностей. Ціна комплекту для розробників - $ 500. Дата початку широких продажів поки невідома.

Vrvana Totem

Пристрій доступний за попереднім замовленням. Ціна версії для розробників - $ 450. У комплект поставки включається камера, яка відстежує переміщення користувача.

Очікується, що пристрій Vrvana Totem буде сумісний з усіма сучасними системами і консолями.

Three Glasses D1

Розробники Three Glasses D1 позиціонують свій пристрій як головного конкурента Oculus Rift. Окуляри віртуальної реальності Three Glasses D1 повністю сумісні з Mac і Windows. Середня ціна - $ 400. Вага - 288 грам. Кут огляду - 125 градусів.

Three Glasses D2

Оновлена ​​версія попереднього пристрою. Збільшено дозвіл екрана - до 1440 на 2560 точок. Час відгуку зменшено до 13 мс. Середня ціна - $ 450. Вага - 246 грам. Кут огляду - 125 градусів.

Dee Poon

Ще один продукт від китайських виробників. Головною особливістю пристрою є AMOLED-дисплей від Samsung (1 080 на 1920 пікселів, час відгуку 0,1 мс). Пристрій сумісний з іграми для Oculus Rift. Середня ціна - $ 450.

LeTV Super Googles

В першу чергу даний пристрій призначений для перегляду відео. Окуляри віртуальної реальності LeTV Super Googles обладнані високотехнологічним 2K-дисплеєм. Середня ціна - $ 600. Кут огляду - 70 градусів.

Vigica Omimo Uranus One

Високотехнологічний пристрій з Китаю. Підтримує функцію окремої роботи і режим підключення до ПК або Xbox. Окуляри віртуальної реальності Vigica Omimo Uranus One оснащені якісним 5-дюймовим дисплеєм (роздільна здатність 1920 на 1080 пікселів).

Середня ціна - $ 350. Вага - 370 грам. Кут огляду - 124 градуси.

AuraVisor

Окуляри віртуальної реальності AuraVisor оснащені вбудованим 5-дюймовим дисплеєм і кнопками управління.

Пристрій повністю сумісний з сервісами Google Cardboard і працює під управлінням Android. Середня вартість - $ 450. Кут огляду - 100 градусів.

GameFace

Розробники GameFace обіцяють користувачам повну підтримку сервісів Google Cardboard і OSVR. Пристрій оснащений спеціальною системою лінз, яка забезпечує широкий кут огляду (140 градусів).

Крім цього в систему GameFace вбудована функція розпізнавання переміщення користувача від Valve (LightHouse). Середня вартість - $ 500.

3Dhead

Згідно обіцянкам виробника, цей пристрій не поступається по функціональності Oculus Rift. Більш того, 3Dhead комплектується спеціальною камерою для відстеження переміщень користувача, мікрофоном і датчиками переміщення. Середня ціна - $ 1000..

Avegant Glyph

Персональний мобільний кінотеатр виконаний у формі навушників. При зміщенні головної частини на обличчя, навушники перетворюються в шолом-кінотеатр із зображенням 1280 на 720 пікселів і кутом огляду 45 градусів. Середня ціна - $ 750.

StarVR

Поки ще про пристрій мало що відомо. Розробники лише озвучили деякі параметри дисплея - два екрани по 5,5 дюймів і приголомшливий кут огляду - 210 градусів. Можливо, що в пристрій буде вбудована функція управління очима.

Але чи всім потрібна ця мобільність?

Новости