Антена за 3G модем

  1. Размислете за начините за инсталирање и конфигурирање на надворешна антена.
  2. Размислете за видовите на антени за 3G модеми.
  3. Лог-периодична антена за 3G мрежа
  4. Антенски тип бран канал за 3G мрежа
  5. Постави прашање до инженерот и добијте БЕСПЛАТНА консултација.

Со цел да се зголеми брзината на прием и пренесување на податоци на интернет, потребно е да се инсталира надворешна антена за 3G модем .

Размислете за начините за инсталирање и конфигурирање на надворешна антена.

Антена фиксирана на јарболот е поврзана со 3G модем користејќи адаптер за свинска опашка. Модемот мора да биде поврзан со компјутерот и да го стартува придружниот софтвер. Во програмата која доаѓа со модемот, бараме линија која го покажува нивото на модемот. Кога ќе го доведете курсорот на скалата, ќе се прикаже вредноста dbi. Следно, непречено вртете ја антената околу јарболот и следете ги промените во нивото на сигналот користејќи ја програмата за трчање. Забележете дека сигналниот индикатор ја менува својата вредност со задоцнување од 20-30 секунди. Најдобар квалитет на сигналот се забележува кога dbi е поблизу до 0. По најдобрата позиција GSM комуникациски антени , неопходно е да ги затегнете прицврстувачките навртки.

Не заборавајте дека во случај на пуштање во употреба од страна на оператори на дополнителни базни станици или едноставно изградба на нови куќи во близина на вас, нивото на примениот сигнал може да се влоши. За да се поправи оваа ситуација, антената за добивка за 3G модемот е повторно конфигурирана.

Размислете за видовите на антени за 3G модеми.

Whip антена за 3G мрежа

Таа има сигнал до 5 dB. Во овој поглед, се користи само во автомобили, со цел да се избегне манифестација на заштитните својства на автомобилот. Антена за бричење има друго име - "кружно", бидејќи има зрачен модел од 360% и не бара никакво прилагодување. Сепак, поради ниската ефикасност ретко се користи. Образецот на зрачење е зависноста на придобивката на антената на насоката на антената во дадена рамнина. Со други зборови, тоа е аголот на антената кон базната станица, обезбедувајќи максимална добивка.

Лог-периодична антена за 3G мрежа

Антена од овој тип може да се направи со речиси секаква добивка. Но, најчесто, производителите не произведуваат лог-периодична антена со добивка поголема од 14 dB. Ова се должи на зголемената bulkiness и тешкотии при инсталирање на уредот. Овие антени се направени затоа што нивниот дизајн не предизвикува тешкотии во производството и инсталацијата. Исто така, не е потребна посебна прецизност. Повеќето лог-периодични антени имаат шема на зрачење од околу 50%, што го поедноставува нивното поставување. Сепак, поради нивните големи димензии, лог-периодични антени не се многу популарни.

Антенски тип бран канал за 3G мрежа

За разлика од горенаведените антени, употребата на канал антена за подобрување на брзината на интернетот е најдобрата опција. Таквите антени се направени со добивка од 5 до 21 dB. Со цел да се добие повисока добивка, треба да се преземат следниве чекори: треба да се поврзе со ист број на идентични антени со антенската низа со помош на бран трансформатор. Популарноста на бран каналните антени е определена со зрачење од околу 30-40%.

Можете да купите антена за 3G модем на нашата веб страница. Доколку е потребно, искусни инженери ќе ви помогнат при инсталација и конфигурација.


Нашата компанија продава и инсталира:
Антени за Интертелеком
PeopleNet антени
Антени за Utel (CSO-Mobile)
Антени за МТС Поврзете

Постави прашање до инженерот и добијте БЕСПЛАТНА консултација.

Инженерот ќе ве повика назад во рок од 5 минути (за време на работното време) или ќе ни се јавите во 0 (800) 210-295
(повиците од сите телефони се бесплатни).