Avent стерилизатор за микробранови инструкции за употреба. Avent микробранова стерилизатор, како да го користам правилно? Инструкции за употреба

 1. Што е стерилизаторот Avent за микробранова печка
 2. Кои се предностите на Avent стерилизаторот за микробранова печка?
 3. Инструкции за употреба на Avent микробранови стерилизатори
 4. Стерилизација без стерилизатор

Кога новороденчето се појавува во семејството, се поставува прашањето за стерилитет. Шишиња, брадавици, бебешки садови треба да бидат стерилни. Како да се постигне ова? Кој метод најдобро одговара за стерилизација. Во современиот свет на напредок, Avent стерилизаторот ќе биде најдобриот избор. Оваа компанија долго време се докажа. Avent микробранови стерилизатор ќе биде сигурен помошник за родителите.

Што е стерилизаторот Avent за микробранова печка

Стерилизаторот се состои од база, полица, покривка. Во полицата има вдлабнатини за шишиња, пудингери, пумпа за гради, држачи за шишиња со шишиња. Сликата презентирана во статијата јасно го покажува составот на комплетот.


Избирање на стерилизатор одговори на прашањата:

 • Често ќе го користите стерилизаторот?
 • Колку шишиња, брадавици и бебешки садови ќе стерилизирате во исто време?

Кога бебето е исклучено храна за шишиња , употребата на стерилизатор, сигурно ќе ви треба. На крајот на краиштата, ќе мора да се прибегне кон користење неколку пати на ден. Можеби ќе треба стерилизирање неколку шишиња за шиење одеднаш. Затоа, треба да го разгледате стерилизаторот Avent микробранова печка.


Кога бебето е мешано хранење, стерилизаторот, исто така, ќе се користи доста често. Од кога хранење мешани шишиња, исто така, мора да се користи секој ден. Имајте на ум дека мешаната исхрана најверојатно ќе трае до воведувањето на комплементарни храни.

Ако вашето бебе е вклучено доење Можеби шишето ќе се користи само за дополнување. Во овој случај, може да дојдете со електричен стерилизатор Avent и шишиња од истата компанија.

Важно: во секој случај, стекнувањето на стерилизатор Avent за микробранова печка ќе биде соодветно решение.


Кои се предностите на Avent стерилизаторот за микробранова печка?

 • Едноставност и леснотија на користење

Едноставно ставете шишиња, брадавици, делови од пумпата на градите внатре во полицата, пред да фрлите вода до дното на основата. Ставете го уредот во микробранова печка за 5-10 минути. По употребата добро исплакнете под млаз вода. Удобно е да се складира таков стерилизатор - само да се стави во кујнски куќиште.

 • Заштеда на време

Вие не треба да застанете на шпоретот и да го следите процесот, како кога вревите шишиња. Користењето на стерилизаторот за шишиња во микробранови ви заштедува драгоцено време кое може да го посветите на бебето и семејството.

Avent микробранова стерилизатор може да се земе со вас на патување, на патот, кога сте во посета за неколку дена. Единствено - во местото каде што се користи апаратот мора да има микробранова печка. Осврти потврдуваат дека мајките често посетуваат, баби и дедовци имаат стерилизатори во нивниот арсенал.

Инструкции за употреба на Avent микробранови стерилизатори

Следете ги инструкциите секогаш кога го користите уредот. Како правилно да се стерилизираат?

 1. Сите делови од шишињата и детските брадавици треба добро да се мијат под проточна вода со детски детергент за садови или садови.
 2. Отворете го капакот на стерилизаторот, отстранете ја решетката.
 3. На дното на уредот, истурете 200 ml вода, не повеќе, не помалку.
 4. Важно: секогаш мора да има вода во стерилизаторот. Стерилизирајте со варена или филтрирана вода.
 5. Пополнете со вода, поставете ја решетката на место.
 6. На екранот поставете шишиња, пуди или делови од пумпата на градите.
 7. Затворете го стерилизаторот цврсто со капачето и зацврстете ги бравите.
 8. Ставете го уредот во микробранова печка.
 9. Поставете го времето на стерилизација според избраната микробранова моќност.
 10. Важно: пред да го извадите стерилизаторот од микробрановата, оставете го да се олади 2 минути.
 11. Отстранете го стерилизаторот од микробранова печка за рачките.
 12. Префрлете ги шишињата и другите предмети на чисто сад.

Важно: употребата на стерилизатор бара нега. Уредот, шишето е многу жешко.


Следете ги овие упатства за стерилизаторот Avent и вашите шишиња и бебешки садови ќе бидат соодветно стерилизирани.

Стерилизација без стерилизатор

Кога нема стерилизатор, може да се стерилизираат шишињата без неа. Како да стерилизирате шишиња во микробранова печка без стерилизатор?

 1. Земете пластичен сад за микробранова печка, истурете малку вода.
 2. Ставете расклопени шишиња, чаршави или делови од пумпата на градите во контејнерот.
 3. Ставете го садот во микробранова печка.
 4. Изберете го времето во зависност од моќта на микробрановата.
 5. По исклучувањето, оставете да се излади контејнерот и да се извади.
 6. Отстранете ги шишињата и ставете ги на чисти садови.

Важно: металните делови од шишиња и садови не треба да се стерилизираат во микробранова печка.


За Avent стерилизаторите има многу позитивни повратни информации, тие се препорачуваа себеси кај млади мајки. Avent - тоа е практично и практично. Исто така во микробранова печка може да се стерилизира без стерилизатор. Изберете што е погодно и прифатливо за вас и подигнете здраво бебе!

Како да се постигне ова?
Колку шишиња, брадавици и бебешки садови ќе стерилизирате во исто време?
Кои се предностите на Avent стерилизаторот за микробранова печка?
Како правилно да се стерилизираат?
Како да стерилизирате шишиња во микробранова печка без стерилизатор?