Автоматичні вимикачі ВА77-29. ВольтМастер

Вже пройшли десятиліття, як ми забули про таке явище, як «вибиті пробки»

Вже пройшли десятиліття, як ми забули про таке явище, як «вибиті пробки». На їх зміну прийшли автоматичні вимикачі - компактні пристрої, які монтуються в розподільному щиту на DIN-рейку 35 мм.

Автоматичні вимикачі безперервно вимірюють струм в ланцюзі і розмикають її, коли струм в ній перевищує номінальний рівень. Для електроустановок житлових будівель цей рівень може становити від 1 до 63 А.

Причиною розриву ланцюга може бути підключення занадто більшого числа споживачів електроенергії або коротке замикання в ланцюзі. Для вирішення цих двох завдань використовуються різні расцепители: теплової та електромагнітний. Якщо кількість підключених споживачів перевищує номінальні параметри вимикача в 3 рази, спрацьовує тепловий расцепитель. Біметалічна пластина нагрівається і деформується, в результаті чого відбувається розмикання ланцюга.

Теплова система захисту має достатню інерційністю, малі перевантаження не приведуть до спрацьовування автомата, а збільшення навантаження на 45% автомат витримає не більше години. Тому для захисту від короткого замикання використовується інший расцепитель - електромагнітний (соленоїд). Залежно від струму миттєвого розчеплення відрізняються 3 види автоматів: B, C і D. Тип В використовується в ланцюгах, де відсутні електродвигуни, здатні викликати кидки струму. Розмикач спрацьовує при 3х - 5-тикратному перевантаженнях від номінального струму. Однак, деяка побутова техніка (наприклад, пральні машини) містить двигуни з невеликими пусковими струмами. Для захисту таких пристроїв використовуються автомати типу С з перевантаженням 5-10 номіналів. Автомати типу D призначені для промислового використання.

Механізм розчеплення не дозволяє замкнути ланцюг, якщо в ній все ще присутній перевантаження або КЗ. Ця функція особливо важлива в тих випадках, коли користувачі прагнуть швидше включити автомат після його спрацьовування.

Автоматичні вимикачі ВА77-29 - це універсальні комутаційні пристрої, які використовуються для режиму рідкісних комутацій (для оперативного включення і відключення електричного кола) і для захисту електричних мереж від аварійних режимів (КЗ, зниження напруги, перевантаження по струму, зміна напрямку струму і ін.). Іншими словами, автоматичні вимикачі забезпечують нормальний режим протікання струму в ланцюзі. автомати ВА77-29 мають рейкове виконання.

Новости