Бігові кросівки Mizuno осінь - зима 2016

  1. Категорія Neutral
  2. Відмінності від MIZUNO Wave Prophecy 4:
  3. Mizuno Wave Creation 18
  4. Mizuno Wave Rider 19
  5. Mizuno Wave Enigma 6
  6. Mizuno Wave Ultima 8
  7. Mizuno Wave Sayonara 4
  8. Mizuno Wave Legend 4
  9. Mizuno Wave Hitogami 3
  10. Категорія Support
  11. Mizuno Wave Catalyst
  12. Mizuno Wave Inspire 12
  13. Відмінності від Mizuno Wave Inspire 11:
  14. Mizuno Wave Connect 3
  15. Категорія Trail
  16. Mizuno Wave Mujin 3 G-TX
  17. Mizuno Wave Daichi
  18. Mizuno Wave Hayate 2
  19. Відмінності від першого покоління Wave Hayate:
  20. Mizuno Wave Kien 3

Ви відчували себе повністю втраченими, коли в останній раз ходили в магазин, щоб вибрати пару хороших бігових кросівок? Продавці, ймовірно, давали вам корисні поради, але ви відчували, що говорите з ними на різних мовах через всіляких термінів зі світу кросівок. Не впадай у відчай. Ми тут, щоб допомогти вам розшифрувати мову бігових кросівок, а заодно і розповісти про колекцію Mizuno осінь - зима 2016. На фото-прикладах і за допомогою пояснень ми покажемо вам переваги хороших бігових кросівок і допоможемо вибрати модель, з урахуванням ваших потреб.

Давайте детально розглянемо анатомію бігових кросівок Mizuno .

Основні частини будь-якого взуття для бігу - це конструкція верху (сітка з різними накладеннями, а також внутрішнє оздоблення, цифри 1-7), межподошва (м'яка піна з фірмовими технологіями амортизації, цифри 8-10) і підошва (гумові плитки, які покривають піну і чіпляються за поверхню, цифри 11-12).

Почнемо з підошви. Головна технологія Mizuno в підошві - SmoothRide Engineering .

Складові елементи підошви: канавки гнучкості на п'яті і в ділянці носка, округлені краї гумових сегментів, піна межподошви - створюють плавний перекат, подібний руху стільця-гойдалки, протягом циклу кроку. Як працює ця технологія? Як тільки взуття торкається поверхні, особлива артикуляція сегментів гуми під п'ятою створює ефект перекату на стільці-гойдалці. Межподошва u4ic додає відпружинювання в середній частині кросівок, а робота канавок гнучкості ділянці носка у фінальній фазі створює передумови для плавного руху вперед і ефективного відштовхування.

Вуглецева гума X10 використовується в місцях найбільшого зносу підошви (як правило, це п'ята). Гума змішується з карбоном для збільшення терміну служби взуття. Вуглецева гума твердіше і важче спіненої гуми, але зате довговічніше.

Спінена гума використовується в ділянці носка підошви в більшості кросівок. В процесі виробництва гума змішується або насичується повітрям для отримання досить легкою, що амортизує підошви. Спінена гума володіє кращим зчепленням, але меншою зносостійкістю в порівнянні з вуглецевої гумою. У всіх кросівках Mizuno використовується комбінація спіненої гуми в передній частині і вуглецевої гуми в зоні під п'ятою, для підвищення зносостійкості підошви.

Канавки гнучкості - виїмки в ділянці носка межподошви, які дозволяють кросівок краще згинатися в районі плеснових кісток ноги. Всі якісні бігові моделі мають канавки гнучкості для природного перекату стопи до носку.

Навіть на прикладі підошви ми бачимо, як багато їй приділяють уваги конструктори Mizuno. Переходимо до верху. Головна технологія Mizuno для верху кросівок - Dynamotion Fit . Конструкція верху повторює природний рух стопи під час бігу. Як працює ця технологія? Dynamotion Fit дозволяє верху повторювати за стопою її різні рухи: вигини, повороти і розтягування. Накладення поверх сітки (2,3) забезпечують надійну фіксацію кросівок на нозі, а еластична сітка підтримує вільний діапазон руху під час циклу кроку.

Air Mesh (1) - особлива двошарова сітка з об'ємним плетінням волокон. Внутрішній шар з дрібними осередками створює комфорт для стопи і відводить зайву вологу. Волокна зовнішнього шару розташовані вертикально і створюють великі осередки для гарної повітропроникності.

Сітка Air Mesh в моделі Mizuno Sayonara 3

Коробка для пальців - система з зміцнювальних накладень (3,4) і сітки (1) в ділянці носка кросівок, яка формує простір навколо пальців.

Коробка для пальців - система з зміцнювальних накладень (3,4) і сітки (1) в ділянці носка кросівок, яка формує простір навколо пальців

Коробка для пальців в моделі Mizuno Sayonara 3

Затиск п'яти (7) являє собою пластикову чашку, інтегровану в задню частину верху кросівок, для того щоб зменшити зайве рух задньої частини стопи. За рахунок м'якої оббивки "коміра" навколо щиколотки затиск щільно охоплює п'яту, але не здавлює її. При недостатній кількості набивання затиск буде не щільно фіксувати п'яту, що може привести до пухирі на ступні.

М'яка оббивка "коміра" навколо щиколотки в моделі Mizuno Rider 19

Прошарок під устілкою - верх кросівок пришивається до тонкого шару матеріалу, який повторює силует межподошви. Традиційні прошарку під устілкою виконані з текстильного матеріалу. Для посилення почуття амортизації під ногами виробники використовують лист з піни EVA.

Для посилення почуття амортизації під ногами виробники використовують лист з піни EVA

Зміна текстильної прошарку на пінну при оновленні моделі Mizuno Inspire

Устілка - частина внутрішнього оздоблення кросівок, якій стопа стосується першої. Тому конструктори намагаються зробити її з приємних на дотик і м'яких матеріалів.

Устілка в кросівках Mizuno Inspire 12 з пористою структурою осередків додає відчуття м'якості та комфорту під ногами

Язичок (6) також є важливим елементом верху. Набивка всередині язичка розсіює зайвий тиск від шнурків. Розширена до боків форма не дозволяє язичку ковзати по нозі під час бігу.

Язичок моделі Mizuno Inspire 12

Переходимо до найважливішої частини будь-яких бігових кросівок - межподошве.

EVA розшифровується як етиленвінілацетат і є найпоширенішим матеріалом для виготовлення межподошви бігових кросівок. Різні бренди по-різному позначають цей матеріал. Іноді цей матеріал називають CMEVA або compression-molded EVA, тому що в процесі виробництва піну нагрівають і пресують, щоб надати їй форму. Розвиток і поліпшення властивостей EVA не стоїть на місці. Еволюцію піни межподошви кросівок Mizuno ми розглядали в огляді колекції осінь - зима 2015.

Найважливіші властивості піни - м'якість (кількість ударного навантаження, яке може поглинути матеріал) і пружність (швидкість відновлення матеріалу після навантаження). Пружна піна дозволяє краще відчувати поверхню під ногами, бігти ефективніше, м'яка піна створює ефект «пробіжки по хмарах». Кожен вибирає взуття за смаком: хтось любить енергійний біг, а хтось віддає перевагу біг в повільному темпі з підвищеним відчуттям комфорту під ногами. Ми додамо, що в піні кросівок Mizuno переважають пружні властивості. Навіщо? Для того, щоб активувати роботу фірмової технології Mizuno - пластини Wave. Без пружних шарів піни зверху і знизу пластина Wave втратить частину своєї ефективності.

Перепад п'ята-носок - різниця в товщині межподошви в точках під п'ятою і плеснової кістки стопи. Тренувальні моделі Mizuno мають перепад з п'яти на носок 10-12 мм, змагальні 8-10 мм. Чим менше це значення, тим швидше ваша стопа перекочується до носку під час бігу.

Завдання конструкторів будь-яких бігових кросівок Mizuno - підвищення ефективності ваших тренувань, не залежно, біжите ви по асфальту, біговій доріжці або лісовою стежкою. Вони не можуть змінити поверхню під вашими ногами, тому вони покращують взуття, яка допомагає пом'якшити ударну навантаження на кожному кроці. Ця ударна навантаження в кілька разів більше власної ваги бігуна і може завдати значної шкоди суглобам людини. М'яка підошва зменшує навантаження на ваші ноги. Але занадто велика амортизація в кросівках впливає на стабільність бігу. Технологія Wave дозволяє взуття бути м'якою, при цьому, не жертвуючи стабільністю.

при розробці Mizuno Wave конструкторів надихнув тонкий баланс енергії, який ми бачимо в природі. Унікальна технологія межподошви забезпечує ідеальне поєднання амортизації і стабільності, для того щоб ви проводили свої тренування якомога ефективніше. Як тільки ви торкаєтеся поверхні п'ятою, пластина Wave направляє енергію (яка утворюється при розсіюванні ударного навантаження) вперед, тим самим, дозволяє вам плавно і швидко перекочуватися на носок. Конструктори створюють і вдосконалюють різні дизайни пластини Wave, з урахуванням вашої ваги, стилю бігу і пронації.

Parallel Wave - як ви вже здогадалися з назви, гребені і западини "хвилі" йдуть практично паралельно по обидва боки межподошви. Така форма пластини Wave володіє коректним балансом між амортизацією і стабілізацією, створюючи основу для ефективного бігу у спортсменів з нейтральною пронацією і гіпопронаціей. Parallel Wave мають всі кросівки з категорії Mizuno Neutral.

FAN SHAPED WAVE - гребені і западини "хвилі" мають різну форму і висоту по обидва боки межподошви. Така конструкція наділяє кросівки відмінною підтримкою і стабілізацією, що необхідно людям з надмірною пронація стопи. FAN SHAPED WAVE мають кросівки з категорії Mizuno Support.

INFINITY WAVE - подальша еволюція технології Мізуно, з двома листами Wave, накладеними один на одного. Пластини з'єднані м'якими гумовими опорами. Кросівки з такою конструкцією відносяться до преміум категорії Мізуно, мають незвичайну і ефективної амортизацією і тривалим терміном служби межподошви.

CONCAVE WAVE - розробка інженерів Мізуно для моделей, призначених для бігу по бездоріжжю. Особлива конструкція, вбудована в межподошву, дозволяє кросівок огинати різні нерівності бездоріжжя, при цьому стопа залишається в стабільному і практично горизонтальному положенні.

Ефективна робота платформи CONCAVE WAVE

Девіз Mizuno «Never Settle», значення якого можна перевести як «ніколи не зупиняйся, поки не знайдеш свій ідеал». Конструктори Mizuno відмовляються зупинятися на досягнутому і постійно змінюють і покращують якості бігових кросівок: вага, амортизацію, посадку на нозі і райд. При цьому виходять як успішні моделі, так і невдалі. Але мета у конструкторів завжди залишається одна - поліпшення відчуттів при бігу для кожного покупця.

Біг в осінню пору року - важливий період підготовки для вас, так і для компанії Mizuno. Конструктори підготували кілька нових і вдосконалених моделей, а також нові колірні поєднання в існуючу лінійку кросівок, для того щоб допомогти вам бігти і "ніколи не зупинятися".

Компанія Mizuno, в загальному сенсі, класифікує своє взуття за категоріями neutral (нейтральна) і support (з підтримкою). Тільки різниця між ними не така велика. З огляду на той факт, що компанія Мізуно уникає використання вставок з твердої піни, райд всіх її кросівок супроводжується відчуттям нейтральної амортизації, незалежно від категорії взуття.

Категорія Neutral

Mizuno Wave Prophecy 5

Mizuno Wave Prophecy 5

Wave Prophecy 5 - вершина розробок японських конструкторів. Візитна картка нових кросівок - дуже пружний, пружинистий райд під ногами. Фанати попередніх поколінь Wave Prophecy відзначать поліпшену конструкцію верху, а також велику податливість кросівок за рахунок додавання 2мм прошарку під устілку з EVA. Бігуни з нейтральною пронацією і вагою 75-100кг, які не люблять зайву м'якість під ногами, повинні придивитися до нової моделі. І навпаки, спортсмени, які люблять м'який біг, немов по хмарах, будуть розчаровані.

Відмінності від MIZUNO Wave Prophecy 4:

  • зміни в посадці на нозі: покращена конструкція сітки, додані внутрішні зміцнюють стрічки, збільшено підтримку середній частині стопи за рахунок використання більшого числа пришитих накладень;
  • збільшення комфорту і амортизації: додана 2мм прошарок під устілку з EVA, збільшена на 2 мм товщина набивання навколо п'яти.

Формально, Wave Prophecy 5 відносяться до нейтральної категорії взуття, але фактично розташовані між нейтральною і стабілізуючою категорії. Здвоєна пластина Wave додає торсіонної стабільності і підвищує опір до скручування. Як і будь-які кросівки з преміум категорії, Wave Prophecy 5 може похвалитися кращими рішеннями в конструкції і дизайні, які на даний момент пропонує Mizuno.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 360 (М), 300 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 4:30 до 6:30
  • Рекомендований вага спортсмена: 75-100 кг
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: ніяких, крім додавання нових колірних поєднань

Mizuno Wave Creation 18

Mizuno Wave Creation 18

Mizuno Wave Creation є однією з найуспішніших моделей серед бігунів на протязі 15 років, і цієї осені виходить вже її 18версія. У конструкції новинки поєднуються преміум оздоблювальні матеріали для комфорту стопи, а також швидкісні властивості завдяки передовій розробці INFINITY WAVE. Унікальна пластина під п'ятою не тільки розсіює ударну навантаження при приземленні, але і штовхає стопу вперед під час циклу кроку. Передня частина межподошви складається з листа Wave (для плавного перекату до носку) і легкої амортизуючої піни U4ic. Конструкція верху представлена ​​воздухопроницаемой двошарової сіткою Airmesh і пришитими поверх неї накладеннями для фіксації кросівок на нозі.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 360 (М), 305 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 5:00 до 6.3
  • Рекомендований вага спортсмена:
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: оновлення конструкції верху для поліпшення посадки на ногах

Mizuno Wave Rider 19

Mizuno Wave Rider 19

Wave Rider 19 - культові кросівки японського бренду Mizuno, в яких поєднуються традиційні підходи і нові технології. Це одна з найбільш довгоживучих моделей (вперше представлена ​​в 1997 році) на ринку біговій взуття.

На відміну від кросівок конкурентів Wave Rider 19 мають більш пружною амортизацією, що на виході дає незрівнянну чуйність (швидкість відштовхування від поверхні). Поєднання жорсткої пластини Wave і пружних пінних шарів дозволяє кросівок довго "залишатися в строю".

За рахунок нової пінної прошарку під устілкою з матеріалу u4icx кросівки стали податливі відгукуватися на кожен крок. Шнурки з невеликим ступенем еластичності сприяють більш індивідуальною і комфортній посадці верху на ногах.

Що виділяє Wave Rider 19 серед інших кросівок? Чудове поєднання професійних якостей, зносостійкості і універсальності, що дозволяє намотувати кілометри в різноманітному темпі. Нова модель припаде до душі бігунам з нейтральною пронацією, що вважають за краще тренуватися в кросівках з пружним, що амортизує Райд.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 280 (М), 230 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 4:00 до 6:00
  • Рекомендований вага спортсмена: 60-85кг
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: ніяких, крім додавання нових колірних поєднань

Mizuno Wave Enigma 6

Mizuno Wave Enigma 6

Mizuno Wave Enigma 6 - успішне продовження лінійки Мізуно для важких спортсменів Wave Enigma. Це кросівки з максимальним рівнем амортизації, який може запропонувати Mizuno на даний момент, створені для тривалих пробіжок в спокійному темпі. У чому відмінність від моделі Wave Ultima 8, наприклад? Пластина Wave простягається від п'яти до носка (для більшої стабільності бігу, підвищення терміну служби межподошви), шар м'якої піни u4icx не тільки під п'ятою, але і в передній частині.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 325 (М), 265 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 5:00 до 7:00
  • Рекомендований вага спортсмена: 75-100 кг
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: оновлення конструкції верху (збільшення обсягу коробки для пальців), зміна тканинної прошарку під устілкою на піну u4icx для більшої податливості кросівок під час пробіжки в повільному темпі, п'ята покрита светоотражающим матеріалом

Mizuno Wave Ultima 8

Mizuno Wave Ultima 8

Mizuno Wave Ultima 8 - вибір бігунів, хто шукає більш м'яку (а також зносостійку) альтернативу моделі Wave Rider 19. Межподошва представлена ​​двома шарами піни: верхній шар - більш пружна u4ic, нижній шар - м'якша u4icx. Між цими шарами лежить пластина Wave. Як ми вже сказали, нижній шар межподошви має м'яку піну, тому кросівки Wave Ultima 8 мають меншу чуйністю (швидкість відпружинювання від поверхні), ніж Wave Rider 19. Чи погано це? Ні в якому разі, просто біг в даних кросівках виходить менш динамічним. І для спокійного намотування кілометрів це як не можна до речі.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 310 (М), 260 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 4:30 до 6:30
  • Рекомендований вага спортсмена: 70-90 кг
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: оновлення конструкції верху (поліпшення посадки на нозі), зміна прошарку під устілкою на піну u4icx для більшої податливості кросівок під час пробіжки в повільному темпі

Mizuno Wave Sayonara 4

Mizuno Wave Sayonara 4

Mizuno Wave Sayonara 4 - девіз даних кросівок звучить як "Everyday fast", що буквально означає "будь швидким на кожному тренуванні". Таке взуття в народі називають "полумарафонкі", тобто це полегшені тренувальні кросівки, але при цьому володіють певним комфортом для ніг. Для бігунів з вагою 60-70 кг це хороший тренувальний варіант, для спортсменів 70-85 кг вони підійдуть для темпових пробіжок або змагань, аж до марафону. На відміну від моделі Wave Rider 19, Wave Sayonara 4 володіють більш швидким перекатом з п'яти на носок і кращої чуйністю.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 250 (М), 210 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 3:30 до 5:00
  • Рекомендований вага спортсмена: 60-85 кг
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: оновлення конструкції верху (інженери повернули легку тканину, більш підходящу такого типу взуття), поліпшення посадки в середній частині

Mizuno Wave Legend 4

Mizuno Wave Legend 4

Mizuno Wave Legend 4 - сама "проста" модель в лінійці Mizuno з фірмовою технологією Wave. Тому, Незалежності від того, початківець чи ви Бігун, або досвідчений марафонець, Гідна амортизація и плавний райд під ногами вам Вже забезпечені. У чому ж відмінність від Іншої культової моделі Mizuno Wave Rider? Більш пружньою и важка Піна межподошві EL8, более синтетичне накладення на верх, проста устілка и бюджетна Внутрішнє оздоблення. У ціх кросівках немає преміальніх матеріалів ОБРОБКИ, смороду створені Із ЗАСТОСУВАННЯ перевіреніх рокамі РІШЕНЬ - в загально, це типова "робоча конячка" для намотування кілометрів по асфальту. Хочете насолодітіся робот пластини Wave и енергійнім перекатом, Який вона створює? Модель Wave Legend 4 вам сподобається.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 305 (М), 260 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 4:30 до 6.30
  • Рекомендований вага спортсмена: 60-85 кг
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: оновлення конструкції верху (прибрали одну внутрішню стрічку, поліпшена посадка кросівок в середній частині)

Mizuno Wave Hitogami 3

Mizuno Wave Hitogami 3

Перша версія Mizuno Wave Hitogami була однією з кращих моделей в 2014 році. Багато починаючі спортсмени зможуть їх використовувати на швидких пробіжках в темпі аж до 3хв / км. На відміну від інших марафонок в них немає нічого радикального: досить великий перепад п'ята-носок, непогана амортизація і гнучкість, широка платформа. Оновлення 2016года не принесе істотних змін в дану модель. Платформа Mizuno Wave Hitogami 3 залишилася колишньою, лише злегка змінилася сітка верху в порівнянні з попередниками.

Легкі спортсмени з вагою близько 70кг отримають задоволення від даних кросівок на темпових пробіжки і змаганнях аж до марафону в темпі від 3:20 до 4хв на км. Чудовий райд і відчуття поверхні в Wave Hitogami 3 також сподобається багатьом бігунам-любителям з вагою 60-80кг на змагальних забігах від 10км до напівмарафону в темпі від 3:45 до 4:30 хв на км.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 220 (М), 190 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 3:00 до 4:30
  • Рекомендований вага спортсмена: 60-80 кг
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: ніяких, крім додавання нових колірних поєднань

Конструктори Mizuno позначають стабілізуючі моделі шляхом зміни дизайну пластини Wave з внутрішньої і зовнішньої сторони. Із зовнішнього боку пластина Wave має плавну форму, в той час як з внутрішньої її крива набагато агресивніше. Такий підхід, як і в будь-який інший стабілізуючою взуття, ґрунтується на тому, щоб зробити внутрішню сторону межподошви кросівок чинять опір до деформацій, тим самим зменшуючи завалювання стопи всередину.

Різниця в формі пластини Wave з зовнішньої і внутрішньої сторони кросівок - ключ до створення стабілізації за версією конструкторів Мізуно

Але ви повинні пам'ятати, що, як і в будь-який інший взуття Мізуно, пластина Wave затиснута між двома товстими шарами піни межподошви. Тому агресивний дизайн Хвилі з медіальної сторони не відповідає настільки ж агресивної дії під час фактичної пробіжки. Ви відчуєте велику пружність пластини Wave з внутрішньої сторони межподошви, але поведінка кросівок Mizuno все одно не буде відповідати класичній стабілізуючою взуття.

Категорія Support

Mizuno Wave Paradox 3

Mizuno Wave Paradox 3

Mizuno Wave Paradox 3 - модель, що зазнала найзначніші зміни в осінній колекції. Основні завдання, які стояли перед конструкторами:

  • поліпшена підтримка стопи з боку межподошви і верху кросівок
  • поліпшення райда, завдяки незначним змінам в конструкції пластини Wave
  • підвищення м'якості кросівок при приземленні
  • додавання світлоповертального матеріалу на п'яту

Що вони зробили:

  • створили нову колодку для більш стабільного положення стопи в кросівках

створили нову колодку для більш стабільного положення стопи в кросівках

  • шар піни під пластиною Wave був замінений з пружного матеріалу ap + більш м'яким і податливим u4icx (червона піна)
  • додали м'яку пінну прошарок під устілку
  • змінили центральну частину пластини Wave для поліпшення поздовжньої гнучкості і більш плавного перекату через середню частину кросівок

шар піни під пластиною Wave був замінений з пружного матеріалу ap + більш м'яким і податливим u4icx (червона піна)   додали м'яку пінну прошарок під устілку   змінили центральну частину пластини Wave для поліпшення поздовжньої гнучкості і більш плавного перекату через середню частину кросівок

  • змінили дизайн і напрямок канавок гнучкості в ділянці носка для більш ефективного перекату до носку
  • створили нову спінену гуму для передньої частини підошви, яка на 28% довговічніше попереднього композиту
  • змінили розташування пришитих і литих накладок на верх для кращої фіксації взуття на нозі

Які з цього можна зробити висновки? У порівнянні з Wave Paradox 2 новинка стане трохи м'якше, податливі при бігу. Переходи від постановки стопи на поверхню до моменту відштовхування стануть більш повільними, тому що активація роботи пластини Wave буде відбуватися пізніше (через зміну шару піни під нею на більш м'який).

Цю модель можна назвати "Парадоксом" через свою подвійності. Ви можете розглядати Paradox 3 як старшого брата для Rider 19 (категорія neutral) і Inspire 12 (категорія support) одночасно, тому що Paradox 3 не володіє Райд, характерним для традиційної взуття з підтримкою (м'яка зовнішня сторона і пружна внутрішня сторона).

Дана модель підійде вам для щоденних пробіжок, якщо вас не влаштовує тенденція до зростаючої м'якості у кросівок інших виробників, а ви жадаєте пружний райд з підтримкою під ногами.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 325 (М), 280 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 5:20 до 7:00
  • Рекомендований вага спортсмена: 75-100кг

Mizuno Wave Catalyst

Mizuno Wave Catalyst

Компанія Mizuno визнала помилкою зняття з виробництва в 2014 році моделі Wave Elixir. Нові кросівки Wave Catalyst - спроба повернення японського бренду в категорію легких темповіков з підтримкою.

Catalyst відрізняється від старих Elixir зниженим на 2 мм перепадом п'ята-носок. Також нові полумарафонкі - відмінне доповнення до тренувальних Wave Inspire 12. На відміну від Inspire, Catalyst краще підійдуть для швидкісних і темпових тренувань. Конструктори використовували тонку пінну прошарок з піни під устілкою замість тканини (у старій моделі Elixir була тканина в цьому місці). Це злегка підвищує відчуття м'якості під ногами і робить біг в нових темповіках трохи комфортніше. Спортсменам-любителям з вагою 65-80кг варто придивитися до нових кросівок Wave Catalyst як "бойовий взуття" на напівмарафон.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 265 (М), 225 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 3:30 до 5:00
  • Рекомендований вага спортсмена: 60-85 кг
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: ніяких, крім додавання нових колірних поєднань

Mizuno Wave Inspire 12

Mizuno Wave Inspire 12

Багато спортсменів з вагою 65-80кг шукають легку і гнучку взуття, яка б при цьому мала хорошими стабілізуючими якостями. У той же час складно знайти кросівки, що пропонують підтримку стопі і не є надто важкими. Нова тренувальна модель Mizuno Wave Inspire 12 - якраз та золота середина між стабільністю і легкістю. При надяганні даних кросівок пальці ніг відчувають свободу, при цьому верх щільно прилягає до стопи в районі п'яти і середній частині. Така посадка типова для взуття Mizuno, так що шанувальникам попередніх версій Inspire нова модель також припаде до душі.

Відмінності від Mizuno Wave Inspire 11:

  • Усередині кросівок під устілкою розташована 2мм прошарок з піни U4icX, яка замінила тканину, яка використовується раніше;
  • Інженери Mizuno винайшли новий матеріал межподошви, який назвали U4icX. Цей матеріал м'якше, ніж інша розробка U4ic, але також володіє хорошим поверненням енергії. Межподошва Inspire 12 складається з трьох частин: піна U4ic зверху, U4icX знизу (в районі п'яти) і між ними фірмова пластина Wave. В результаті нові кросівки мають плавним і м'яким перекатом, що відмінно підійде для щоденних тренувань;
  • покращена конструкція верху: нова дихаюча сітка з внутрішніми зміцнюють і зовнішніми пришитими стрічками для додаткового комфорту і щільного прилягання.

Нові кросівки стали м'якшими, але тільки в розумінні "м'якості Mizuno". Щільна посадка на ногах в комбінації з пружною, чуйною амортизацією роблять Wave Inspire 12 відмінним вибором для тривалих пробіжок в різноманітному темпі.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 310 (М), 260 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 5:00 до 6:30
  • Рекомендований вага спортсмена: 60-85 кг
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: ніяких, крім додавання нових колірних поєднань

Mizuno Wave Connect 3

Mizuno Wave Connect 3

Mizuno Wave Connect 3 - дана модель, хоч і вважається "молодшою ​​сестрою" Wave Inspire 12, але ні в чому їй не поступається. Нижній шар піни під пластиною Wave зроблений з більш пружною піни ap +. А це означає, що Wave Connect 3 володіють більш енергійним перекатом з п'яти на носок, кращої чуйністю (швидкістю відпружинювання від поверхні) при хорошому рівні стабільності. Конструкція верху представлена ​​воздухопроницаемой сіткою AIRMesh (забезпечує циркуляцію повітря всередині кросівок) з численними накладеннями із синтетичної шкіри, які необхідні для правильної фіксації взуття на нозі під час бігу. Шукаєте легшу, гнучку заміну моделі Wave Inspire 12? Версія Wave Connect 3 - відмінний вибір.

  • Призначення: біг по асфальту, плитці, біговій доріжці
  • Вага: 285 (М), 240 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 4:30 до 6:30
  • Рекомендований вага спортсмена: 60-85 кг
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: ніяких, крім додавання нових колірних поєднань

Категорія Trail

Категорія Trail

Агресивний протектор підошви моделі Mizuno Wave Daichi

Кросівки-позашляховики мають підошву з агресивним протектором для підвищеного зчеплення з поверхнею, захисну накладку навколо пальців і посилені шви для більшої довговічності. Стопа знаходиться в кросівках трохи нижче до землі, що необхідно для стабільності і кращої чуйності взуття на кожному кроці. Кросівки-позашляховики часто мають меншу амортизацією, ніж взуття для асфальту, так як вони призначені для більш м'яких поверхонь. Ви повинні вибирати таке взуття, якщо ви віддаєте перевагу тренуватися по пересіченій місцевості, і вам потрібна взуття з додатковим зчепленням, більш міцним верхом і захистом від різних нерівностей, таких як камені, сучки, шишки і т.д.

Накладка навколо пальців моделі Mizuno Wave Kazan 2

Головна технологія в кросівках Мізуно для безорожья - XtaRide. За рахунок продуманого розташування канавок гнучкості в середній частині підошви, а також гумових виступів, кросівки огинають нерівності на шляху і одночасно чіпляються за поверхню. Межподошву не дає "пробити" особлива пластина Wave (за формою вона відрізняється від аналогів у взутті Мізуно для асфальту). Стопа при цьому завжди знаходиться в стабільному і рівному положенні.

Mizuno Wave Mujin 3 G-TX

Mizuno Wave Mujin 3 G-TX

Новинка Mizuno Wave Mujin 3 G-TX призначена для досвідчених любителів бігу на довгі дистанції по бездоріжжю. У ціх кросівках поєднується комфорт, максимальний захист и зносостійкість.

У порівнянні з попередниками нова модель володіє двома істотними відмінностями: підошва розроблена у співпраці з компанією Michelin, а верх виготовлений з водовідштовхувальним мембрани GORE-TEX.

Во время трівалої пробіжкі, насправді, важлівім є захист ніг від нерівностей поверхні, від дощу и від холоду. Кросівки Wave Mujin 3 G-TX обіцяють високий рівень захисту, підтримки стопи і відмінне зчеплення, що гарантує комфортний біг на різній місцевості і в різноманітних кліматичних умовах.

  • Призначення: біг по бездоріжжю, лісовими стежками, бруду
  • Вага: 370 (М)
  • Комфортний темп бігу на км: від 5:00 до 7:00
  • Рекомендований вага спортсмена: 70-90 кг

Mizuno Wave Daichi

Mizuno Wave Daichi

Новинка Mizuno Wave Daichi замінить нинішні Wave Kazan 2. Головна особливість нової моделі для бездоріжжя - підошва, розроблена у співпраці з компанією Michelin. Французька компанія розробила малюнок протектора в стилі покришок для велосипедів МТВ, причому конструктори надихалися покришками Wild Mud і Cyclocross Mud. З перших кроків у кросівках Wave Daichi відчувається надійне зчеплення підошви з грязьовими поверхнями. Не варто забувати і про вбудовану пластині CONCAVE WAVE, яка забезпечить упевнений і стабільність ноги на нерівностях. Загалом, модель Wave Daichi - це крок вперед для японської компанії в світі трейлраннінга.

  • Призначення: біг по бездоріжжю, лісовими стежками, бруду
  • Вага: 310 (М), 260 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 4:20 до 6:00
  • Рекомендований вага спортсмена: 65-85кг

Mizuno Wave Hayate 2

Mizuno Wave Hayate 2

Кросівки Mizuno Wave Hayate 2 розроблялися для бігунів, яким потрібна легка, ефективна взуття для трейлраннінга з гарним зчепленням. Дана модель допоможе впоратися з багатьма ділянками бездоріжжя, при цьому ви зможете бігти в швидкому темпі, на відміну від більшості кросівок для цього типу місцевості.

Відмінності від першого покоління Wave Hayate:

  • Покращена зносостійкість сітки в передній частині. Конструкція верху складається з двох шарів дихаючої сітки і внутрішніх зміцнюють і підтримують стрічок. Збоку з'явилися додаткові пришиті накладення. Логотипи Mizuno в новій моделі пришиті по обидва боки і забезпечують додаткове облегание верху до стопи.
  • Верх нової моделі краще охоплює і підтримує стопу за рахунок оновленої конструкції, про особливості якої сказано вище.
  • Полімер межподошви був замінений на AP +, який втрачає тільки 20% своїх амортизувальних властивостей по 600км пробігу і менше схильний до розриву і проколів на гострому камінні і гілки.
  • Пальці краще захищені завдяки пришиті накладенню з синтетичної шкіри на шкарпетці.

При вазі в 250гр дані кросівки дозволяють відчути абсолютну свободу рухів на бездоріжжі. У них легко розігнатися до максимально швидкого темпу на будь-якій поверхні (лісова стежка, доріжка в парку, гірські підйоми і спуски), де від взуття потрібна хороша гнучкість і зчеплення. Єдине обмеження - ваша підготовка. Якщо ви початківець бігун або не часто бігаєте по лісах, вам слід взяти класичні моделі для бездоріжжя від Mizuno - Wave Daichi або Wave Kien 3.

  • Призначення: біг по бездоріжжю, лісовими стежками
  • Вага: 250 (М), 215 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 3:30 до 5:00
  • Рекомендований вага спортсмена: 65-85 кг

Mizuno Wave Kien 3

Mizuno Wave Kien 3

Mizuno Wave Kien 3 - базова модель в лінійці японського виробника. Пластина Wave, що забезпечує поєднання амортизації і стабільності, захована усередині межподошви. Платформа даних кросівок не зазнала змін з минулого року. Зате верх тепер доступний в двох варіантах: з водовідштовхувальним мембраною Gore-Tex для любителів пригодницьких перегонів в різних умовах, а також без мембрани з повітропроникною сіткою AirMesh для бігу в звичайних умовах. Протектор підошви дозволяє проводити в Wave Kien 3 щоденні тренування по помірного бездоріжжю, лісовими стежками і ділянкам асфальту.

  • Призначення: біг по бездоріжжю, лісовими стежками
  • Вага: 300 (М), 260 (Ж)
  • Комфортний темп бігу на км: від 4:30 до 6: 3
  • Рекомендований вага спортсмена: 65-85 кг
  • Зміни для сезону осінь-зима 2016: оновлення конструкції верху (для більшого комфорту частина пришитих накладень були замінені литими накладками без шкоди для зносостійкості), поява версії з мембраною Gore-Tex

Як працює ця технологія?
Як працює ця технологія?
Навіщо?
Що виділяє Wave Rider 19 серед інших кросівок?
У чому відмінність від моделі Wave Ultima 8, наприклад?
19. Чи погано це?
У чому ж відмінність від Іншої культової моделі Mizuno Wave Rider?
Хочете насолодітіся робот пластини Wave и енергійнім перекатом, Який вона створює?
Шукаєте легшу, гнучку заміну моделі Wave Inspire 12?

Новости