Чи можна заздалегідь купувати речі для новонародженого

  1. Речі, які можна купувати новонародженим заздалегідь
  2. Покупка одягу новонародженому заздалегідь: коли і що запасати?
  3. Які ще речі потрібно вибрати заздалегідь?
  4. Чому потрібно купувати речі новонародженому заздалегідь?
  5. Що робити, якщо віра в прикмети сильна?

Речі для новонародженого заздалегідь

Сучасний підхід до батьківських обов'язків переважно позбавлений забобонів: зараз можна і потрібно купувати речі новонародженим заздалегідь хоча б з міркувань зручності і практичності. Однак в старовину купувати речі заздалегідь вважалося поганою прикметою - і до сих пір є багато людей, які волею-неволею в це вірять. Причина виникнення цієї давньої прикмети - в жахливому або відсутньому медичному супроводі пологів, які провокували проблеми. Ось і вважалося, що купувати що-небудь заздалегідь непрактично. Але часи змінилися.

Купівля речей новонародженому заздалегідь - це можливість налаштуватися на радісне очікування малюка, не поспішаючи вибрати, розглянути всі пропозиції. Такий шопінг значно скрасить період вагітності. Залишається тільки визначити, на якому місяці вагітні можуть починати купувати речі майбутнім новонародженим, щоб це було зручно, чи не важко і не небезпечно. Ну і про практичну сторону питання можна забувати.

Речі, які можна купувати новонародженим заздалегідь

На будь-якому терміні до пологів можна йти в магазин за речами «першої необхідності». Це як раз той випадок, коли краще вибрати все новонародженому заздалегідь, щоб уникнути серйозних витрат і нервового вибору на більш пізніх термінах або після пологів. Що це за речі:

  1. Коляска. Вибирати її складно, адже потрібно врахувати масу нюансів, знайти дійсно якісну, красиву, зручну, легку, надійну модель серед тисяч пропозицій сучасних магазинів. Плюс, можна не поспішаючи визначитися з потрібною функціональністю - наприклад, наявністю знімною люльки, перетворюється в автокрісло.
  2. Ліжечко. Це річ, яку обов'язково потрібно придбати новонародженому заздалегідь. У майбутньої дитини має бути ідеально підготовлене спальне місце. Купуючи ліжечко в період вагітності, можна не поспішаючи вибрати модель і визначити ідеальне місце для неї в дитячій або кімнаті батьків.
  3. Постільна білизна. Йдеться про такі речі, як ортопедичний матрац за розмірами спального місця ліжечка, а також пари постільних комплектів (простирадло + підодіяльник). До цих речей можна додати одеяльца на різні температурні умови (більш тонкі, щільні, теплі).
  4. Меблі (переважно - комод, шафка). У майбутнього новонародженого повинна бути окрема меблі, куди ви буде е складати речі. Придбання такого предмета - це не тільки вибір, але і очікування доставки, збірка, установка. Навряд чи у вас буде час на всі ці процеси після народження дитини. Наявність меблів дозволить заздалегідь розподілити перші речі і визначитися з їх зручним розташуванням.
  5. Ліки, засоби гігієни. Заздалегідь можна запастися засобами для обробки пупка, градусником для новонародженого, ліками від здуття, присипкою, рушниками, іншими речами

Чому можна і потрібно купувати ці речі заздалегідь, на будь-якому місяці вагітності? Є багато причин, але основна - саме практичний підхід до появи новонародженого на світло. Коли ви привезете малюка з пологового будинку, його потрібно буде кудись вкласти, забезпечити догляд, заховати його одяг. Тільки уявіть, якщо всього цього не буде. Можна, звичайно, доручити придбати все родичам в період вашого перебування в пологовому будинку, але де гарантія, що вони виберуть відповідні меблі, коляску і ліжечко?

На якому терміні можна купувати такі речі новонародженому? Якщо ви вибираєте їх в інтернет-магазинах - обмежень немає. Віддаєте перевагу класичному шопінгу? Тоді краще робити це після першого триместру вагітності, коли зайві навантаження не будуть настільки небезпечні. Практичні майбутні мами підв'язують великі покупки речей до виходу в декретну відпустку і отримання пов'язаних з цим засобів.

запасаємося одягом

Покупка одягу новонародженому заздалегідь: коли і що запасати?

Коли варто доглядати перші предмети гардероба майбутнього новонародженого? Відповідь логічний: речі набувають, коли став відомий стать дитини - тобто, після УЗД на 20-22 тижні. Ще краще - купувати речі, коли відомі приблизні параметри малюка - тобто, після останнього УЗД. Але в цьому випадку є проблема - майбутня мама вже не в силах витримати багатогодинні походи по магазинах. Виходом стане тільки придбання одягу з аксесуарами в інтернет-магазині.

Якщо ви не вірите в прикмети, заздалегідь запасіть кілька комплектів речей з натуральних тканин із зовнішніми швами, підготовлених до прання, кип'ятіння, прасування. Не можна купувати речі, що надіваються через голову. Якщо ви берете одяг заздалегідь (до останнього УЗД), віддавайте перевагу стандартному розміру 56. Віддавайте перевагу однотонні речі - яскраві різнокольорові все одно зблякнуть від частих прань. Декору і рюшів краще нехай не буде - такі речі простіше гладити. Отже, заздалегідь новонародженому слід придбати:

  • «Парадний» комплект одягу на виписку з пологового будинку;
  • конверт для того ж випадку;
  • сорочечки або стилізовані під них «сорочки» з бавовни - 10 шт .;
  • повзунки на підв'язках або застібках-кнопках - 5-10 шт .;
  • сліпи із застібками спереду - 10 шт .;
  • теплі кофти - 2 шт .;
  • спальні мішки - 2 шт .;
  • носочки тонкі - 3 пари;
  • теплі носочки - 2 пари;
  • тонкі шапочки - 3 шт .;
  • тепла шапочка - 1-2 шт .;
  • царапки, пінетки - до 5 пар.

Купівля таких речей заздалегідь - можливість зробити неспішний вибір, адже сучасний асортимент одягу новонародженому викликає захоплення. Заодно можна ретельно відібрати якісні моделі, а не нагортати похапцем все більш-менш підходяще.

Які ще речі потрібно вибрати заздалегідь?

Щоб майбутня дитина був забезпечений дійсно всім необхідним з перших днів життя, можна завбачливо вибрати не тільки предмети першої необхідності та одяг. На будь-якому терміні вагітності можна знайти час на покупку цих речей зі списку:

  1. Молоковідсмоктувач - мамам, які прийняли рішення годувати грудьми. Часто аксесуар потрібен ще в пологовому будинку або в перші дні після нього, тому немає сенсу відкладати вибір на потім. Але є ймовірність, що він не стане в нагоді взагалі. Так що підбирайте недорогу модель. У період очікування малюка якраз можна не поспішаючи вивчити види, кращі моделі, ціни.
  2. Ванночка. Чи не відноситься до речей першої необхідності (її точно можна придбати після пологів), проте заздалегідь можна знайти кращий варіант за ціною і властивостями (наприклад ,. з анатомічно передбаченої гіркою).
  3. Пелюшки. Навіть якщо ви не збираєтеся сповивати, купите ці речі новонародженому в якості підстилки на вашу ліжко (при годуванні) або на пеленальний столик. Легкі пелюшки прийнято використовувати як літні ковдр.
  4. Автокрісло, переноска, слінг. Ці речі для зручного транспортування новонароджених теж краще вибрати заздалегідь, щоб не витрачати час на вибір після появи немовляти на світ.

Чому потрібно купувати речі новонародженому заздалегідь?

Є багато причин відмовитися від застарілих забобонів. Наприклад, самостійний неспішний вибір речей майбутньому новонародженому піднімає настрій вагітної, зміцнює її зв'язок з дитиною, сприяє активізації материнського інстинкту. Другий аргумент не менш важливий: заздалегідь можна вибрати речі, які будуть повністю відповідати перевагам мами. Це стосується дизайну і практичності, адже саме мамі частіше за інших належить справлятися з коляскою, меблями, одягом та іншим.

Купівля речей в період вагітності - найкращий спосіб захистити чоловіка і родичів від нагальної підготовки до виписки мами з пологового будинку. Поспіх - це завжди помилки, конфлікти, стрес. Тільки цього не вистачало в такий відповідальний період. Заздалегідь підготовлені речі новонародженого майбутня мама може розплодити так, як зручно - щоб приїхати з пологового будинку на все готове.

Справедливості заради варто навести аргументи проти покупки речей новонародженому в період вагітності:

  • ризик помилитися з розміром, адже новонароджений може виявитися більш маленьким або великим. Навіть визначення параметрів по УЗД - досить приблизний процес Вихід - купити речі після появи новонародженого через інтернет-магазин з доставкою: можна вибирати все потрібне, навіть перебуваючи в палаті пологового будинку;
  • у дитини може бути інша стать. Це рідко, але трапляється: фахівці з УЗД-діагностики помиляються. Вихід: розслабитися і одягати малюка в те, що куплено - благо, через 3 тижні ці речі стануть маленькими;
  • доведеться кудись дівати великі покупки (ліжечко, комод і так далі) на період ремонту в дитячій. Адже ремонт найчастіше роблять вже на останньому триместрі вагітності. Вихід елементарний: спочатку подбати про ремонт дитячої, і вже під цю обстановку купувати предмети інтер'єру.

Що робити, якщо віра в прикмети сильна?

Психологи радять у таких випадках не вибирати речі новонародженому заздалегідь. Навіть якщо ви купите все під тиском чоловіка або родичів, ви будете «накручувати» себе, боятися негативного результату. Це загрожує стресами і нервозністю, які відразу ж відчує дитина. Краще не доводити себе і його до такого стану. Єдине, що варто зробити - складіть докладний список речей, які потрібні новонародженому: він допоможе родичам зробити правильні покупки в період вашого перебування в пологовому будинку.

Пропонуємо ще один вихід - сучасний і оптимальний. Ви можете вибрати необхідні новонародженому речі в інтернет-магазині, відкласти всі вподобане в закладки - і після народження малюка вам або вашому чоловікові досить буде скласти речі в корзину, оформити замовлення і отримати посилку. Таким чином буде досягнутий баланс між практичністю і дотриманням прийме.

Які ще речі потрібно вибрати заздалегідь?
Чому потрібно купувати речі новонародженому заздалегідь?
Що робити, якщо віра в прикмети сильна?
Можна, звичайно, доручити придбати все родичам в період вашого перебування в пологовому будинку, але де гарантія, що вони виберуть відповідні меблі, коляску і ліжечко?
На якому терміні можна купувати такі речі новонародженому?
Віддаєте перевагу класичному шопінгу?
Коли варто доглядати перші предмети гардероба майбутнього новонародженого?
Які ще речі потрібно вибрати заздалегідь?
Чому потрібно купувати речі новонародженому заздалегідь?
Що робити, якщо віра в прикмети сильна?

Новости