Чим відрізняються британці від шотландців: на фото відмінності британських і шотландських кішок - а у вас британський або шотландський кіт, фото мордочок

  1. Відмінність №1: фото вушок британців і шотландців
  2. Голова голові - різниця
  3. Хто більше? Фото британських здорованів і витончених скоттишей
  4. Довжина має значення
  5. Мій хвіст - моя гордість! Знайди відмінність
  6. Шерсть британських і шотландських кішок відрізняється
  7. Характер: фото «горошин з різних стручків»

На перший погляд, здається, що британців і шотландців відрізнити легко, адже у одних прямі вушка, а у інших - загнуті вперед, чому породу і називають шотландської вислоухой (скоттиш фолд). Але підступ в тому, що в посліді скоттишей обов'язково народжуються і прямоухие кошенята, так як схрещування двох висловухих кішок несе великий генетичний ризик.

Прямоухих кошенят називають страйт, і, хоча вони є чистокровними шотландцями, відрізнити їх від британців зовсім непросто. Проте, фахівці називають цілий список рис, які становлять відміну британських кішок від шотландських, а фото, які ми зібрали, допоможуть і вам розібратися, хто є хто в котячому світі.

Відмінність №1: фото вушок британців і шотландців

Вуха - це головне, чим відрізняються британські кішки від шотландських: фото не залишає сумнівів - кішка з маленькими вушками, що лежать на голові шапочкою, це і є шотландська висловуха, тобто скоттиш-фолд. Вуха страйтов, хоч і є прямими, але більш вузькі в основі, ніж у британців.

Вуха страйтов, хоч і є прямими, але більш вузькі в основі, ніж у британців

Автор малюнка Ольга Голікова, розплідник Softcat

Голова голові - різниця

Потрібно бути дуже спостережливим людиною, щоб за формою голови помітити, чим відрізняється шотландська кішка від британської: фото їх, якщо не брати до уваги різні вуха, дуже схожі. Проте, у британців голова більш овальна, їх відрізняють більш розвинені вилиці і видатні щоки. Шотландці - володарі круглої голови з сильними щелепами і міцним підборіддям.

Шотландці - володарі круглої голови з сильними щелепами і міцним підборіддям

Автор малюнка Ольга Голікова, розплідник Softcat

Хто більше? Фото британських здорованів і витончених скоттишей

Дві котячі породи відрізняються статурою так само, як спортсмени, що займаються різними видами атлетики.

І ті, і інші прекрасно розвинені фізично. Але британці - це справжні «важкоатлети», міцно збиті і приземкуваті. А шотландці - м'язисті, але більш легкі, рельєфні - «легкоатлети», одним словом.

Британська кішка Британська кішка   Шотландська кішка RAINSY YAM, розплідник Janet Шотландська кішка RAINSY YAM, розплідник Janet

Довжина має значення

По довжині лап теж можна зрозуміти, чим відрізняються британці від шотландців: кішки, фото яких перед вами, це наочно демонструють. Потужні лапи британців - одна з рис, які формують їх загальний округлий і масивний силует. Шотландці, завдяки своїм пропорційно високим лапам, виглядають і вище, і легше.

А ось подушечки лап у них однаково великі і круглі. Овечих, та й годі!

Овечих, та й годі

Автор малюнка Ольга Голікова, розплідник Softcat Автор малюнка Ольга Голікова, розплідник Softcat   Британська кішка   Шотландська кішка RAINSY YAM, розплідник Janet Британська кішка Шотландська кішка RAINSY YAM, розплідник Janet

Мій хвіст - моя гордість! Знайди відмінність

Ідеальні представники британської породи хизуються хвостами, рівними 2/3 довжини тулуба. Їх товсті біля основи хвостики поступово звужуються до заокругленим кінчика. У шотландців хвости тонше і довше, але головна вимога стандарту до хвостів кішок цієї породи - їх рухливість.

Скоттиш-фолд і страйт - носії генетичної мутації, що викликає важку патологію - зрощення хребців. За тим, щоб небезпечний ген не виявився в популяції, стежать заводчики і, звичайно, експерти на виставці.

Британська кішка Британська кішка   Шотландська кішка RAINSY YAM, розплідник Janet Шотландська кішка RAINSY YAM, розплідник Janet

Шерсть британських і шотландських кішок відрізняється

І у британських кішок, і у короткошерстих скоттишей коротка «набивная» шерсть. Різницю можна помітити хіба що навпомацки - шерсть британців називають плюшевої, а у шотландських кішок вона більш пухнаста.

У хайленд-фолдов - довгошерсті варіації породи - шерсть шовковиста, з багатим підшерстям. На шиї - жабо, на задніх лапах - штанці, а хвіст нагадує опахало. У цьому випадку точно не може бути сумнівів, чим різняться британський і шотландський кіт: відмінності на фото очевидні.

Британський кіт Британський кіт   Шотландський кіт, розплідник Yaskrava Zirka Шотландський кіт, розплідник Yaskrava Zirka

Характер: фото «горошин з різних стручків»

Флегматичні британські кішки більше, ніж їх шотландські побратими, цінують самотність. Вони самі дають зрозуміти, коли потребують ласки і уваги, а в решту часу вважають за краще, щоб їх не чіпали. Шотландці простіше відносяться до «тисканий» і з задоволенням грають з дітьми. Втім, це, звичайно, узагальнення - у кожної тварини свій характер.

Якщо говорити про звички, то британські коти на відміну від шотландських не люблять або не вміють сидіти «стовпчиком». А ось скоттишей, судячи з фото, поза сурикатов дуже подобається.

Британська кішка Британська кішка   Шотландська кішка, розплідник Fairyland, власник Людмила Іванова Шотландська кішка, розплідник Fairyland, власник Людмила Іванова

Які консерви смачніше для кішок?

УВАГА, ДОСЛІДЖЕННЯ! Разом зі своєю кішкою Ви можете в ньому брати участь! Якщо ви живете в Москві або Підмосков'ї і готові регулярно спостерігати, як і скільки їсть ваша кішка, а також не забувати все це записувати - вам привезуть БЕЗКОШТОВНІ НАБОРИ ВОЛОГИХ КОРМІВ.

Проект на 3-4 місяці. Організатор - ТОВ «Петкорм».

Хочете брати участь? Телефонуйте!

+7 (985) 904-64-16

Хочете брати участь?

Новости