Де художникам продавати картини? - Репродукції картин відомих художників

Олександра Оновлене 29.08.2016 19:57

Художники, зрозуміло, люди талановиті, але жити вони за щось винні Художники, зрозуміло, люди талановиті, але жити вони за щось винні. На жаль, з питанням оплати праці сьогодні досить важко: купити картини хочуть не всі, замовників знайти нелегко. Виходить, важко живеться сьогодні художникам. А де шукати популярності і клієнтів?

Виявляється, сьогодні художники нехай і цінуються, йти в світ мистецтва їм доводиться самостійно. На Андріївському узвозі місце, звичайно, може зайняти кожен, але приходити слід рано, та й невідомо, як вийде, адже і на спуску вже є люди і місце вони просто так не віддадуть. В галерею потрапити складніше - без диплома з ВНЗ не візьмуть. Втім, за певну плату справу з мертвої точки зрушити допоможуть.

Як відзначають власники галерей, вони просто так картини не беруть. Люди з вулиці, звичайно, приходять рідше, найчастіше - просто пишуть. В галереях роботи їх переглядають і відповідають, часом - з пропозиціями про виставку, часом - з рекомендаціями з пошуку власного стилю і доопрацюванням картин. В цілому, як кажуть художні керівники, талановитого художника обов'язково помітять і продати картину знайдеться кому. Втім, і вони відзначають, що без освіти сьогодні люди не дуже цікаві, їх сприймають досить упереджено. Зрозуміло, можна виставитися і за певні гроші, питання - чи потрібно? Хіба що потішити власне самолюбство, але за ці кошти краще матеріали нові купити або на курси вузькоспеціальні піти.

Що стосується Андріївського узвозу, ситуація неоднозначна. По-перше, це фізично складно - стояти з самого ранку (а приходити потрібно рано, щоб зайняти найбільш вигідне місце) з важкими картинами часом прямо під сонцем. По-друге, нехай на Андріївському і буває чимало туристів, та й просто текучка народу велика, картини як гарячі пиріжки не розходяться.

Як відзначають відомі українські художники і скульптори, потрібно просто світитися і користуватися підтримкою друзів, готових Вас розрекламувати. Обов'язково варто розсилати фотографії своїх робіт куди завгодно. Можливо, хтось помітить і пощастить.

В цілому зараз продати картину складно і тому, що люди все вже бачили. Професіонали кажуть: народ слід дивувати, щоб з'являлося бажання купити полотно.

Та й сьогодні Інтернет виступає в допомогу всім. По-перше, роботи можливо виставляти в соціальних мережах. Так можуть з'явитися перші замовлення. По-друге, роботи реально продавати на спеціальних ресурсах - вітчизняних і закордонних. Дійсно, сьогодні без самореклами нікуди. І, звичайно, якою б примхливої ​​була удача, постійна робота принесе плоди. Головне - знайти власний цікавий стиль. А «родзинка» завжди привертає людей.

А «родзинка» завжди привертає людей

Музеї та арт галереї, в яких нічого не можна чіпати руками, знайомі всім з дитинства. Цікавість ...

Цікавість

Відмінний спосіб урізноманітнити свої нудні вихідні - відправитися на виставку. У Києві завжди представляється величезна ...

У Києві завжди представляється величезна

Сьогодні навчитися малювати хоче практично кожен. Кому-то це дано з народження і залишається лише розвивати ...

Кому-то це дано з народження і залишається лише розвивати

Не всі люди знають, що насправді вироби із солоного тіста - не просто ...

Додати коментар

А де шукати популярності і клієнтів?
Зрозуміло, можна виставитися і за певні гроші, питання - чи потрібно?

Новости