Де і як знайти інвестора для малого бізнесу з нуля

  1. Як залучити інвестора?
  2. В інвестиційному питанні потрібно розкрити наступні питання:
  3. З чого почати пошук?
  4. іноземні інвестори
  5. по франшизі
  6. Допомога від держави
  7. висновки

Підприємці часто стикаються з браком грошових коштів, без яких неможливо реалізувати перспективну бізнес-ідею

Підприємці часто стикаються з браком грошових коштів, без яких неможливо реалізувати перспективну бізнес-ідею. У такому випадку доводиться шукати інвестора, який погодиться вкласти гроші в вашу справу. Це непростий процес, який вимагає наполегливості, терпіння і впевненості у власних силах. Про те, як знайти інвестора з нуля для малого бізнесу ви дізнаєтеся з цієї статті.

Як залучити інвестора?

Будь-який інвестор прагне до того, щоб примножити свій капітал. Відсотки за депозитними вкладами, які пропонують банки та інші фінансові установи не влаштовують людей, які хочуть, щоб їхні гроші працювали і приносили прибуток, оскільки такі дивіденди ледве перекривають рівень інфляції. Тому інвестори шукають підприємства, в які можна вкласти капітал і забезпечити тим самим пристойний пасивний дохід. Якщо ви цікавитеся, як знайти інвестора для малого бізнесу, в першу чергу його потрібно сприймати, як потенційного партнера, оскільки ви вкладаєте в справу ідею, а інвестор - свої гроші. Відповідно, це має бути вигідно для обох сторін.

Експерти вважають, що знайти інвестора для малого бізнесу нескладно. Найголовніше - це грамотна презентація ідеї, яка зможете переконати його в тому, що такий вид вкладень дозволить істотно примножити капітал.

В інвестиційному питанні потрібно розкрити наступні питання:

  • Затребуваність і унікальність продукту;
  • Розмір інвестицій;
  • Термін окупності підприємства;
  • Розрахунок майбутньої прибутку і гарантії.

Якщо ви зумієте знайти переконливі аргументи по всіх цих позиціях, інвестор переконається в тому, що ваша ідея дійсно принесе гарний прибуток і забезпечить її фінансування.

З чого почати пошук?

  1. Крок №1. Складіть чіткий план, який ви будете презентувати потенційним інвесторам. З його допомогою ви повинні переконати людину в тому, що ваша стратегія дозволить отримувати гарний прибуток. Документ повинен містити повний опис компанії, її перспективи, місце на ринку. Також не забудьте додати розрахунок початкових вкладень і приблизні терміни їх окупності;
  2. Крок №2. Визначтеся з типом інвестора. Наприклад, ви цікавитеся, як знайти інвестора, який виділить кошти для досягнення певних цілей - на закупівлю обладнання або розширення виробництва під певні відсотки. А може бути, вам підійде інвестор, який дасть гроші, але попросить в обмін частку в бізнесі. Виберіть саму прийнятну для вас форму співпраці і вкажіть її в плані;
  3. Крок №3. Зверніться по допомогу до досвідчених бізнесменів, які давно працюють в обраній вами сфері. Вони можуть дати вам слушні поради щодо залучення інвесторів у свій бізнес;
  4. Крок №4. Знайдіть в інтернеті спеціалізовані сайти, на яких починаючим підприємцям надають можливість презентувати свій проект бізнес ангелам. Ви розміщуєте свій запит на фінансування підприємства, після чого інвестори зв'язуються з автором зацікавила їх ідеї.

Де шукати?

Перед тим як знайти інвестора для бізнесу, потрібно ретельно підготуватися і зробити детальний опис майбутнього підприємства. Бажано залучити до цієї справи досвідчених економістів, які допоможуть вам скласти план дій. У ньому повинна бути викладена технологія виробництва, рівень конкуренції на ринку, маркетингові дослідження, ринки збуту готової продукції. Також потрібно докласти фінансові розрахунки і детально прописати терміни окупності і майбутній прибуток.

Тепер спробуємо розібратися, де знайти інвестора для малого бізнесу. Існує кілька варіантів, які допоможуть вам вирішити це питання:

  • Родичі та друзі. Оскільки знайти інвестора для інвестування бізнес ідеї не так вже й просто, постарайтеся підключити до цієї справи своїх знайомих і родичів. Це ідеальний варіант, який дозволяє звести до мінімуму всі ризики. Якщо для реалізації вашого проекту не потрібен великий стартовий капітал, можна запропонувати знайомим вкласти свої заощадження в справу за певний відсоток від прибутку;
  • Бізнесмени. У будь-якому місті є досвідчені підприємці, які сколотили статки і хочуть вкласти свій капітал в якийсь прибуткова справа. Спробуйте отримати у них довгостроковий кредит на вигідних умовах або запропонуйте пайову участь у бізнесі. Другий варіант істотно обмежить вашу свободу дій, тому ретельно все обміркуйте, перш ніж йти на такий крок;
  • Фонди. Ще один варіант, як знайти інвестора для бізнесу з нуля - це інвестиційні фонди, а також фонди, які надають сприяння малому бізнесу. Але для того щоб отримати гроші в такій організації, потрібно довести, що ваш проект життєздатний. Крім того, підприємець-початківець повинен мати власний стартовий капітал, який він планує вкласти в нове підприємство. Такий варіант більше підходить для бізнесменів, які хочуть знайти інвестора в діючий бізнес. Щоб отримати позитивну відповідь, потрібно скласти план розвитку підприємства і провести ретельний аналіз роботи своєї компанії. Також потрібно постійно стежити за роботою державних інвестиційних фондів. Вони часто проводять різні конкурси, які дозволяють відібрати найперспективніші проекти;
  • Венчурне інвестування набуло широкого поширення в багатьох розвинених країнах. Якщо ви хочете знайти інвесторів на розвиток бізнесу таким способом, слід пам'ятати про те, що ці організації вкладають гроші тільки в перспективні ризиковані проекти в галузі науки, інновацій або IT технологій. Іноді венчурні фонди фінансують сферу послуг і торгівлі. Але при цьому вони розраховують на частку в вашому бізнесі і стабільний прибуток. Як правило, такі фонди фінансують підприємство кілька років, а потім продають свою частку власнику;
  • Бізнес-інкубатори. Це спеціальний майданчик, яка призначена для реалізації різних проектів. Щоб знайти інвестора для бізнесу в Україні таким способом, потрібно надати грамотний план і пройти співбесіду або здобути перемогу на конкурсі;
  • Банки. Якщо ви не знаєте, де можна знайти інвестора для бізнесу, спробуйте взяти кредит в банку. Але, на жаль, отримати потрібну суму не так вже й просто, оскільки зазвичай кредитні установи висувають серйозні вимоги до позичальників. Вам знадобиться поручитель, заставу і пакет документів. Якщо ви не виконаєте вимоги банку, на кредит можна не розраховувати. Такий варіант більше підходить для реалізації ідеї свого бізнес з мінімальними вкладеннями в 2018 році .

Якщо ви хочете знайти гроші для свого бізнесу, запасіться терпінням. Потрібно ретельно розглядати всі кандидатури, а також враховувати можливі ризики. У такому випадку ви зможете вибрати надійного інвестора, який допоможе відкрити прибуткове підприємство.

іноземні інвестори

Деякі підприємці, які не можуть знайти гроші для реалізації своєї ідеї в нашій країні, намагаються залучити до проекту іноземний капітал. Давайте розберемося, де знайти закордонного інвестора на малий бізнес?

Сподіватися на свої минулі перемоги в різних конкурсах і фестивалях безглуздо, оскільки іноземних інвесторів цікавлять тільки реальні фінансові досягнення. Ви повинні запропонувати їм такий проект, який при додатковому фінансуванні буде приносити мільйонний прибуток, і бажано в доларах. Необов'язково, щоб це була якась технологічна ідея, але якщо вона покаже високу прибутковість, можете сміливо розраховувати на те, що інвестори звернуть на вас особливу увагу. Повірте, ніхто не стане вкладати кошти в ваші амбіції. Тому, якщо ви не впевнені в своїх силах, пошукайте цікаві бізнес ідеї з мінімальними вкладеннями в домашніх умовах , Для реалізації яких не потрібно великий стартовий капітал. Це ідеальний варіант для старту.

по франшизі

Тепер поговоримо про те, як знайти інвестора для бізнесу по франшизі. Такий інвестиційний інструмент перевірений сотнями підприємців. Головні переваги франшизи - це швидкий старт і вихід на ринок під крилом відомого бренду. Позикові кошти під франшизу можна отримати в банку. Це єдиний випадок, коли банки дають гроші на відкриття бізнесу. Крім того, вони надають по кредиту відстрочку платежу протягом 6 місяців. Завдяки цьому підприємець може направити всі сили на розвиток бізнесу і виплатити кредит з отриманого прибутку. Щоб отримати таку позику, достатньо мати одного поручителя.

Допомога від держави

Якщо ви хочете реалізувати бізнес ідею з невеликими вкладеннями в Україні , Можна спробувати звернутися за допомогою до держави. Існують спеціальні програми, які дозволяють отримати грант на відкриття власної справи. Це цільова безоплатна допомога, якої цілком достатньо для того, щоб запустити невелике підприємство. Такий варіант прекрасно підходить для новачків, які шукають способи, як відкрити свій бізнес з мінімальними вкладеннями в 2018 році , Не маючи стартового капіталу.

Грант - це шанс, який випадає далеко не всім, тому, якщо вам не вдалося перемогти в конкурсі, не варто опускати руки. Існує ще один перспективний вид підтримки невеликих інноваційних проектів. Це технопарки. Вони являють собою науково-виробничі комплекси, які можуть орендувати за пільговими розцінками різні інноваційні підприємства.

висновки

Щоб обійтися без сторонньої допомоги, постарайтеся знайти ідею для бізнесу без великих вкладень . Якщо це неможливо, шукайте інвестора всюди, де тільки можете - в інтернеті, на виставках, в державних конторах, серед знайомих і друзів. В принципі, можна просто звернутися в спеціалізовану компанію, і вони знайдуть вам людини, який вкладе свої гроші в реалізацію вашого проекту.

Як залучити інвестора?
Як залучити інвестора?
З чого почати пошук?
Де шукати?
Давайте розберемося, де знайти закордонного інвестора на малий бізнес?

Новости