Догляд за двійнятами - потрібні поради мамі двійнят

  1. Ліжечка для новонародженої двійні - як малюки повинні спати?
  2. Годування двійні - кращий розклад годувань, подушка для годування двійні
  3. Гігієнічний догляд за дітьми двійнятами - як купати?
  4. Прогулянка для двійні - максимально спрощуємо задачу для мами двійнят

Особливості догляду за новонародженими двійнятами - чи легко бути мамою двійні?

Якщо Ви потрапили в 25% тих щасливчиків, у яких народилася двійня, то це привід для подвійний радості і щастя, а також для подвоєних турбот і клопоту про новонароджених двійнята Якщо Ви потрапили в 25% тих щасливчиків, у яких народилася двійня, то це привід для подвійний радості і щастя, а також для подвоєних турбот і клопоту про новонароджених двійнята. Але не бійтеся труднощів, в сучасному світі вже винайдено велику кількість речей, що спрощує життя таким батькам. І все ж існує ряд особливостей по догляду за двійнятами, ми сьогодні поговоримо про це.

Зміст статті:

Ліжечка для новонародженої двійні - як малюки повинні спати?

Ще до народження, в животику у мами, малюки були нерозлучні Ще до народження, в животику у мами, малюки були нерозлучні. Тому, після появи на світло їм буде не дуже комфортно спати в різних ліжках. Психологи рекомендують, щоб малюки спали разом до тих пір, поки їм буде зручно в одному ліжечку. Але не слід забувати, що кожна дитина - це особистість вже з пелюшок. Тому однаково одягати, годувати з однієї пляшки і завжди тримати їх разом не варто, тому що це ускладнює процес становлення індивідуальності малюків. Одяг, посуд, іграшки - все це у кожного малюка має бути своє.

Щоб у батьків з'явився час для себе, укладайте двійнят спати в один і той же час - це виробить у них звичку в режимі неспання і сну.

Годування двійні - кращий розклад годувань, подушка для годування двійні

На думку більшості мам, у яких вже народилася не перша двійня, годувати двох малюків одночасно не набагато складніше, ніж одного На думку більшості мам, у яких вже народилася не перша двійня, годувати двох малюків одночасно не набагато складніше, ніж одного. Звичайно, вам знадобитися трохи часу і терпіння, щоб підібрати зручну позу і пристосуватися до комфортного годування. Придбайте спеціальну подушку для годування двійні, яка полегшить сам процес харчування двох малюків одночасно, а значить, дозволить синхронізувати їх час неспання і сну.

Ось що розповідає мама Тетяна, мама двійні:

«Коли ви годуєте своїх крихіток одночасно, то і засипати вони будуть теж разом. Якщо одна дитина прокинувся вночі, то я буджу і другого, а потім разом їх годую ».

Зазвичай, щоб нагодувати двох карапузів, мамі вистачає свого молока. Але іноді вона може зіткнутися з труднощами.

Ось розповідь Валентини, мами двійнят:

«Я, як і радили в багатьох журналах, намагалася годувати дітей одночасно. Але мій син Альоша - не наїдатися, доводилося його догодовувати з пляшечки, а незабаром він зовсім відмовився від грудей, вимагав тільки пляшечку. А дочка Оля виросла на грудному вигодовуванні »

Режим годування двійнят «на вимогу» багатьом мамам неприйнятний, тому що  цілий день перетворюється в одне суцільне годування Режим годування двійнят «на вимогу» багатьом мамам неприйнятний, тому що цілий день перетворюється в одне суцільне годування. Фахівці радять не впадати в паніку, а розробити графік годувань залежно від сну і неспання малюків, тобто поки один малюк спить, погодувати другого, а потім першого.

Гігієнічний догляд за дітьми двійнятами - як купати?

Купання дітей-двійнят - це перевірка батьків на організованість і вміння творчо підійти до цього питання Купання дітей-двійнят - це перевірка батьків на організованість і вміння творчо підійти до цього питання. У перший час, коли малюки ще не вміють добре сидіти, краще купати дітей окремо. Потім впевнено сидить діткам буде дуже цікаво і весело купатися разом. Батькам залишається лише милуватися своїми щасливими крихтами і стежити, щоб не було сварки через іграшки. Коли ви купаєте дітей по черзі, врахуйте наступне:

  • Першим купайте більш галасливого малюка, тому що він, якщо буде чекати, поки скупається його брат або сестра, може влаштувати істерику;
  • Після купання погодуєте малюка, а потім купайте наступного.
  • Заздалегідь підготуйтеся до купання: приготуйте речі, які одягнете після водних процедур; поруч поставте крему, присипки і т.д.

Прогулянка для двійні - максимально спрощуємо задачу для мами двійнят

Гуляйте з вашими малюками якомога частіше і довше - це корисно для фізичного і розумового розвитку дітей, а також для вашого емоційного стану Гуляйте з вашими малюками якомога частіше і довше - це корисно для фізичного і розумового розвитку дітей, а також для вашого емоційного стану.
Щоб вийти на прогулянку з двійнятами, вам знадобиться спеціальна коляска. При виборі коляски враховуйте її розміри і вага, щоб вона змогла проїжджати в дверні отвори вашого будинку. Дитячі коляски для двох малюків бувають наступних видів:

  • «Пліч-о-пліч» - коли діти сидять поруч один з одним. Це дає можливість малюкам «спілкуватися» між собою і кожен з них бачить один і той же пейзаж. У той же час, якщо один малюк спить, а інший прокинувся, то є велика ймовірність, що він розбудить сплячу дитину.
  • «Паровозик» - коли діти сидять один за іншим. При такому розташуванні сидінь, коляска буде довшим, але практичніше. Мама без праці зможе зайти з такою коляскою в ліфт, проїхати по вузьких стежках в парку або маневрувати по магазинним проходах. У таких колясках передбачена можливість установки колисок обличчям один до одного, тобто діти зможуть спілкуватися між собою і з мамою.
  • «Трансформер» - коли коляска з двома сидіннями може перетворюватися в коляску з одним сидінням (якщо ви збираєтеся на прогулянку з одним малюком). У таких колясках-трансформерів малюків можна розташувати як по ходу руху, так і проти руху, а також обличчям один до одного.

Догляд за двійнятами і виховання вимагають від батьків титанічних зусиль. Але при правильному підході до цього питання всі турботи окупляться сторицею. Проявляйте терпіння, будьте оптимістами і розвивайте в собі гнучкість мислення.

Ліжечка для новонародженої двійні - як малюки повинні спати?
Гігієнічний догляд за дітьми двійнятами - як купати?

Новости