Довго заряджається телефон

  1. Скільки часу повинен заряджатися телефон або смартфон андроїд
  2. Причини по яким телефон довго заряджається і швидко розряджається
  3. Підсумовування основних причин довгої зарядки телефону
  4. Як не допустити телефон до довгої зарядки
  5. Рекомендації по уникненню довгої зарядки телефону або смартфона

Якби я мав долар, кожен раз, коли люди скаржаться, що в смартфоні андроїд довго заряджається батарея, то до мільйонера мені б багато не залишилося

Якби я мав долар, кожен раз, коли люди скаржаться, що в смартфоні андроїд довго заряджається батарея, то до мільйонера мені б багато не залишилося.

Це звичайно жарт, але проблема така існує. Народ масово купує телефони, які дозволяють дивитися фільми, слухати музику, грати в ігри і кожен розуміє, що такий пристрій можна зарядити.

Тільки слід зазначити, що сьогодні ми заряджаємо свій смартфон майже кожен день, але, якщо ви не будете правильно ставитися до батареї, то протягом декількох місяців, то вам доведеться підключати свій пристрій до зарядного кожні кілька годин.


Звичайно, найкращий спосіб зберегти життя батареї на довше, просто відключивши непотрібні послуги, такі як Wi-Fi, блютуз і GPS, коли вони не використовується.

Крім того, є кілька правил, які потрібно застосовувати до батареї, щоб за рік акумулятор не став придатний тільки для сміття - особливо якщо у вас є один з нових, шикарних типів, де батарея не може бути замінена без фахівця.

Це був вступ, а тепер розповім по порядку: чому телефон став дуже довго заряджатися, швидко розряджатися і що тоді робити.

Скільки часу повинен заряджатися телефон або смартфон андроїд

Телефонів, як і смартфонів наприклад, samsung galaxy, Леново, xiaomi, meizu, асус, htc, люмія і те-де., Дуже багато і час зарядки у них різний.

Повна зарядка кнопкового телефону або сучасного смартфона триває в середньому, 0.5 - 5 годин. Так з ємністю 1500 мАг зарядиться швидше, ніж з 3000 мАг.


Більш того. Якщо телефон вимкнений він зарядиться також швидше ніж включений, так ви ще й дивіться фільм, чого робити не рекомендовано. Деякі смартфони підтримують швидку зарядку, тоді тривалість зарядки різко зростає, але швидше зношується.

Тому перш ніж почати панікувати чому акумулятор телефону довго заряджається подивіться на ємність батареї - можливо це у нього норма

Причини по яким телефон довго заряджається і швидко розряджається

У чому причина, що телефон довго заряджається і швидко розряджається? Причина не одна, але головна звичайно в самій батареї.

Можливо у вас під час зарядки працює інтернет, блютуз, GPS, плеєр, відкрито багато додатків, крутих шпалер, ви слухаєте музику і так далі.


Все це безсумнівно впливає на швидкість зарядки акумулятора телефону або смартфона андроїд.

Також причина може бути в usb роз'ємі або контролері. Роз'єм можна почистити, контакти підігнути.

Роз'єм можна почистити, контакти підігнути

Сміливо беріть щітку, зубочистку так далі і чистите контакти - вони дуже часто стають причиною (або підігніть планку всередині роз'єму ЮСБ), а ось з контролером без сервісу не обійтися.

Ще одна причина - саме зарядний. Виберіть іншу або з комп'ютера. Також є прецеденти, коли швидкість зарядки зростала при заміні кабелю (переконався особисто).

Більш того ви можете сміливо спробувати поміняти навіть оригінальний кабель, на інший - є приклади, що проблема вирішується.

Вище я навів лише кілька причин чому занадто довго телефон став заряджатися, а ось чому швидко розряджається дивіться тут , А ми йдемо далі.

Підсумовування основних причин довгої зарядки телефону

Що робити коли телефон почав довго заряджатися

Якщо вас наприклад смартфон samsung galaxy s3, s5, j3 і так далі спробуйте визначити в чому проблема програмою GalaxyChargingCurrent. З її допомогою зможете визначити в який бік рухатися.

ПРИМІТКА: старий відслужив своє акумулятор може заряджатися швидше, ніж новий - парадокс, але факт.

Ще можете зробити калібрування батареї. як - описано тут. Не завжди, але іноді калібрування проблему вирішує.

УВАГА: сьогодні в деяких смартфонах доступна бездротова зарядка, наприклад, Lumi 92, або Samsung Galaxy S4, але краще не використовуйте її - вона значно знижує термін відведеної їй життя.

ВАЖЛИВО: чи не розряджайте повністю батарею. Повністю розряджена батарея і якою не тривалий час не повинна бути раптово заряджена на повну - це може поставити її під загрозу.

ПАМ'ЯТАЙТЕ: підвищена температура, яка супроводжує процес зарядки телефону, призводить до зменшення терміну служби акумулятора та інших електронних компонентів.

Як не допустити телефон до довгої зарядки

Не допускайте повного розряду. Часткова підзарядка краще, ніж постійно повна. Бережіть акумулятор від високих і низьких температур протягом тривалого періоду.

Якщо ви активно використовуєте батарею, через деякий час (кілька циклів), її працездатність значно знизиться.

Якщо ви активно використовуєте батарею, через деякий час (кілька циклів), її працездатність значно знизиться

Тоді не бійтеся заміни. Попри те, що люди можуть думати, навіть на пристроях без знімною задньої кришки, ви можете замінити батарею, за винятком того, що для цього може знадобиться необхідність здачі телефону фахівця.

Саме гірше, що може бути, це коли в телефоні немає можливості замінити батарею і кінець її життя знаменує кінець смартфона.

Є, однак, способи, які дозволяють заряджати телефон швидше і довше тримати його в хорошому стані.

Рекомендації по уникненню довгої зарядки телефону або смартфона

Краще за все не заряджайте свій пристрій в нічний час - сам він не може «прокинутися», щоб включити сигнал тривоги.

У нічний час, використовуйте більш слабке зарядний пристрій. Батареї живуть довше, коли вони заряджені менше. Заряджайте батарею при кімнатній температурі - переважно нижче 25 ° С і вище нуля.

Якщо можливо, не заряджайте телефон в повній мірі. До 85-90 відсотків цілком достатньо для більш тривалого підтримання стану.


Якщо температура під час процесу збільшується більш ніж на 10 ° С, значить, щось не так. Замініть зарядний пристрій.

Якщо ви залежите від швидкої зарядки, використовуйте короткий кабель з товстими прожилками. Поточні втрати будуть менше. Будьте обережні в спекотні дні - робіть роботу в прохолодному місці. Остерігайтеся дешевих зарядних. Дешеві не враховують характеристики батареї. Успіхів.

Новости