Духи на зиму: кращі зимові аромати для чоловіків та жінок 2015-2016

  1. Ділимо аромати на «зимові» і «літні»
  2. Для зимових духів важлива інтенсивність
  3. Секрет нанесення зимових ароматів
  4. Вся справа в нотах
  5. ефект нашарування

Зимові аромати - це, як правило, теплі аромати з багатою композицією, в основі якої важкі базові ноти. Вони буквально пожвавлять вас і створюють відчуття чуттєвості в холодний і похмурий зимовий період. Фахівці з області парфумерії стверджують, що вибрати духи на зиму нескладно, просто потрібно враховувати два найбільш важливих фактора інтенсивність і нашарування. А щоб аромат заграв усіма барвами чудових нот, обов'язково потрібно правильно його використовувати.

Ділимо аромати на «зимові» і «літні»

Поділ ароматів на «зимові» і «літні» відбулося не випадково. Взимку наша шкіра стає холодніше, а значить духи на ній чуються інакше - менш інтенсивно і з акцентом на верхні ноти. До того ж холодне повітря повністю спотворює сприйняття запахів. В результаті один і той же аромат буде відчуватися абсолютно по-різному, в залежності від температурного режиму на вулиці. Для того щоб вдало вибрати духи на зиму, потрібно враховувати даний фактор, а також деякі інші, про які йтиметься нижче.

Для зимових духів важлива інтенсивність

Отже, ми з'ясували, що в холодні місяці року наша шкіра практично не нагрівається, тому практично будь-який аромат у вигляді туалетної води, тобто в самій низькій концентрації, стає взимку більш приглушеним. Тому, вибираючи парфуми на зиму, для початку розгляньте свої улюблені запахи в більш концентрованою версії. Наприклад, якщо ви носите туалетну воду, перейдіть на денні духи або просто духи. Ваш улюблений аромат буде звучати більш яскраво і цікаво, навіть через товсті шари одягу. Так, в колекції L`Artisan Parfumeur один і той же аромат буває у вигляді туалетного і парфюмированной води.

Секрет нанесення зимових ароматів

На відміну від теплої пори року, взимку недостатньо просто нанести парфуми на точки пульсу, адже вони всі будуть приховані під одягом. Довгі рукава, високі коміри і шарфи перекриють запах. Тому при нанесення аромату краще змістити акцент на одяг і волосся. Нанесіть парфуми на потилицю трохи ближче до шиї, тепло шкіри в цьому місці змусити аромат працювати і ви отримаєте прекрасний шлейф при русі. Якщо ви носите шубу або пальто з хутряним коміром, то трохи духів можна нанести безпосередньо на хутро. Це пожвавить аромат, а коли ви будете надягати верхній одяг, він ще раз нагадає про себе. Добре будуть зберігати запах шарфи і шийні хустки. Для стійкості нанесення духів в області зап'ястя надягайте одяг з рукавами в три чверті.

Вся справа в нотах

Звичайно ж, ми вибираємо духи на зиму, відштовхуючись від особистих переваг. Однак існують певні ноти, які створюють відчуття тепла і комфорту, що вкрай важливо саме для зимового аромату. Так спеції, амбра, деякі деревні акорди, а також гурманські аромати праліне, шоколаду, карамелі, кави і ванілі змушують нас відчувати себе затишніше й тепліше. Якщо говорити про ароматних родинах, то варто звернути увагу на східні, шипрові, пудровие і пряні композиції. Квіткові і фруктові аромати також можна використовувати взимку, але за умови, що ноти квітів і фруктів досить яскраві, а сам парфум має концентрацію не нижче денних духів.

ефект нашарування

Вважається, що аромати з легкими квітковими або фруктовими нотами краще залишити для літа. До розряду «літніх» також варто віднести свіжі парфуми з трав'янистими запахами, морські та озонові композиції. Якщо влітку вони освіжають, то взимку дають відчуття колючості, а у випадку з нотами трав - гіркоти. Однак існує прийом, завдяки якому можна перетворити «літній» аромат в «зимовий». Останнім часом в парфумерії особливою популярністю користується "layering", тобто нашарування. Суть цього цікавого прийому в застосуванні відразу декількох ароматів, як правило, двох. Таким способом можна комбінувати легкі туалетні води з насиченими духами для зими. Для подібних експериментів відмінно підійдуть моноаромати, наприклад, як у Escentric Molecules . А для того, хто не впевнений у своїх парфумерних здібностях, ми пропонуємо власну добірку кращих зимових ароматів.

Для жінок
Serge Lutens Chergui

Що може бути більш зігріваючим взимку, ніж теплий аромат пустельного вітру Сахари в жіночих духів Chergui від Serge Lutens. Медовий тютюновий лист з палючим ладаном, ніжним ірисом і шкіряними акцентами народжують композицію, яка прикрасить будь-яку жінку!

Для чоловіків
Sunshine Man від Amouage

Свіжий, але в той же час теплий і яскравий аромат 2015 року Sunshine Man обов'язково зігріє вас в холодні зимові дні. Мускатний шавлія і в густому апельсиновому бренді на кедрової і ванільною базі нікого не залишить байдужим!

Мускатний шавлія і в густому апельсиновому бренді на кедрової і ванільною базі нікого не залишить байдужим

унісекс
Intense Cafe від Montale

Чудовий гурманський парфум на зиму Intense Cafe обов'язково створить відчуття затишку і тепла. У ньому аромат кавових зерен перемішаний з ваніллю і білим мускусом. Насолоджуватися можна нескінченно!

Для жінок
Voulez-Vous Coucher Avec Moi By Kilian

Абсолютно новий 2015 роки Стать: жіноча аромат Voulez-Vous Coucher Avec Moi став справжньою ароматною провокацією. Тут є і хвоя, і яскраві ноти квітів, і тепло сандалу, і солодкість ванільних акордів. Voulez-Vous Coucher Avec Moi - це чудовий жіночий парфюм на зиму, не пропустіть!

Voulez-Vous Coucher Avec Moi - це чудовий жіночий парфюм на зиму, не пропустіть

Для чоловіків
Mister Marvelous від Byredo Parfums

Темний і глибокий фужерний парфум Mister Marvelous досить свіжий, але при цьому досить інтенсивний, щоб бути почутим в зимовий час. На те, що цей чудовий аромат може бути «зимовим» вказує і наявність теплих нот ванілі і амбри, а також пряні акорди. Ця незвичайна і вишукана композиція стане яскравим свідченням вашого тонкого смаку!

унісекс   La Chasse aux Papillons Extreme
унісекс
La Chasse aux Papillons Extreme

унісекс аромат La Chasse aux Papillons вважається «літнім», однак завдяки можливості купити духи у сильної концентрації, він може використовуватися і взимку. «Полювання на метеликів», а саме так перекладається назва парфуму, безумовно, сподобається тим, хто вважає за краще квіткові ноти жасмину і туберози.

Для жінок
Roses Vanille від Mancera

Спокусливий аромат троянди, відтінений розкішної солодкістю дорогоцінної бурбонської ванілі ви знайдете в Rose Vanille від Mancera. Композиція парфуму свіжа і легка, проте східний колорит їй надають спеції і мускус - те, що потрібно для зими!

Композиція парфуму свіжа і легка, проте східний колорит їй надають спеції і мускус - те, що потрібно для зими

Для чоловіків
Shaik № 70

Shaik №70 - розкішний варіант чоловічого аромату на зиму. Цей вишуканий парфум сімейства східних деревно-пряних ароматів. Свіжість композиції підтримують ноти бергамота, шавлії і лимона. Кедр і білий мускус в базі підтримують гармонію тепла спецій. Shaik №70 - це безсумнівно глибокі і розкішні парфуми!

унісекс
Musc Infini від Ex Nihilo

Якщо ви шукайте модні духи на зиму, то аромат Musc Infini від нішевого бренду Ex Nihilo точно вам підійде! «Мускусна нескінченність» композиції прикрашена сумішшю грейпфрута і амбретти, яскравою рожевою нотою, чистими і бадьорять акордами бензоина, бобів тонка, ванілі і білого мускусу.

«Мускусна нескінченність» композиції прикрашена сумішшю грейпфрута і амбретти, яскравою рожевою нотою, чистими і бадьорять акордами бензоина, бобів тонка, ванілі і білого мускусу

Новости