ews Guri kelelian, vetitë dhe karakteristikat e tij

Новости

Виды арт терапии
Термин «арттерапия» («art» — искусство, «arttherapy» — терапия искусством) значит исцеление пластическим изобразительным творчеством с целью выражения собственного психоэмоционального состояния. В первый

Организация свадеб в москве
Оформление и http://isp.dn.ua/video/131516-proekty-ban-3-na-4-iz-brusa/ 16-11-2013, 17: 36 Решили заняться свадебным делом? Тогда читайте, что для этого нужно и сколько

Мониторинг серверов майнкрафт 1
Сервера Minecraft - что все-таки это такое? Обычно, все люди, которые играют в игру Minecraft по онлайну проводят все свое игровое время на каком или сервере. Наш веб-сайт посвящается конкретно данным

Сделать силиконовую форму своими
В строительстве нередко употребляют формы, чтоб создавать разные изделия и продукцию. Самые главные из их — это полимерные и силиконовые. В их может быть заливать не только лишь гипс и бетон, их также

Что лучше подарить маме на новый
Просто волшебно, что посреди окружающей нас сероватой и скучноватой обыденности находятся такие примечательные и волшебные празднички, как Новый год, когда у нас возникает красивый повод для того, чтоб

Свадебное платье в стиле ампир
Свадебные платьица в стиле ампир популярны во все времена! Но в последние пару лет они пользуются просто большой популярностью посреди невест! Они легкие, воздушные, комфортные, женственные, обыкновенные,

Оса эгида купить
  «Стражник» и «Эгида» представляют собой бесствольные пистолеты 1-го класса, под один и тот же патрон, который, пожалуй, является самым действенным для травматического орудия, в плане законной самообороны.

Html купить юнкер 5
Юнкер - 3 очами обладателя. Вступление. редисловие. Для начала привожу типовое описание Юнкера - 3 с 1-го из веб-сайтов (нужно отметить, что описания на различных веб-сайтах отличаются очень некординально,

Проверить штрафы по номеру водительского
Проверка осуществляется по данным тс. Необходимо отметить, что, используя этот сервис, не надо вводить никаких индивидуальных данных водителя, потому проверку может произвести хоть какой, у кого есть

Грин плаза донецк адрес
«Green Plaza» — новый торгово-офисный центр формата LIFE STYLE, расположенный в самом центре Донецка — на скрещении улицы Артёма и Садового проспекта. Здание центра гармонически вписывается в общую композицию

Новогодняя упаковка
Подарочные пакеты в коллекциях
Бумага подарочная
Коробки
Крафт пакеты
Ленты атласные
Папирусная бумага тишью
Рафия
Упаковка для вина
Целофан
Шнуры
Коллекции

 

Guri kelelian, vetitë dhe karakteristikat e tij

 1. Natyra e karnavalit
 2. Klasifikimi i karnelianit
 3. Fushëveprimi i karnavaleve
 4. Vetitë shëruese të karnavaleve
 5. Kornelian dhe magji
 6. Zodiak dhe karnaval

Shumë minerale kanë tërhequr vëmendjen e njerëzve që nga kohërat e lashta për ngjyrat dhe pronat e tyre unike unike Shumë minerale kanë tërhequr vëmendjen e njerëzve që nga kohërat e lashta për ngjyrat dhe pronat e tyre unike unike. Karnelian është një gur i tillë natyral që godet bukurinë e tij. Minerali i tejdukshëm me një gamë të ngjyrave nga të kuqe-kafe në të verdhë, me divorcet e turbullta, ka prona interesante magjike.

Natyra e karnavalit

Për gjeologët, karnaval është një nga varietetet  chalcedony  , e cila është një oksid i silikonit me papastërtitë hekuri, shuma e së cilës përcakton spektrin e ngjyrës së saj nga ngjyrat e kuqërremtë deri në portokall Për gjeologët, karnaval është një nga varietetet chalcedony , e cila është një oksid i silikonit me papastërtitë hekuri, shuma e së cilës përcakton spektrin e ngjyrës së saj nga ngjyrat e kuqërremtë deri në portokall. Në varësi të prevalencës së një hije të veçantë, kalcedoni quhet:

 • karnaval - minerale portokalli me një aluzion të kuq, të verdhë ose të kuq;
 • carnelian - gurë të errët, me një mbizotërim të ngjyrës kafe të kuqe.

Në natyrë, carnelian ndodh së bashku me varietetet e tjera të kalcedonit të formuar në rrjedhat e lavës vullkanike dhe shfryn e tyre Në natyrë, carnelian ndodh së bashku me varietetet e tjera të kalcedonit të formuar në rrjedhat e lavës vullkanike dhe shfryn e tyre. Sipas gjeologëve, ngjyra e kalcedonisë shfaqet në sipërfaqen e shkëmbinjve vullkanikë nën ndikimin e dritës së diellit.

Depozitat kryesore të carnelian në Rusi, rajonet lindore të Siberisë, në rajonin Sakak, Buryatia, Chita dhe Amur rajone. Depozitat e gurëve të grupit të kalcedonit gjenden në shtetet indiane, Mongoli, SHBA në Depozitat kryesore të carnelian në Rusi, rajonet lindore të Siberisë, në rajonin Sakak, Buryatia, Chita dhe Amur rajone Montana, Madagaskar, Uruguaj, Brazil.

Karnelian është një mineral i dalluar nga një larmi e madhe ngjyrash. Askush nuk mund të gjente gurë ngushtë. Mineralet, në varësi të depozitave të tyre, kanë prona të veçanta që janë karakteristike vetëm për vende të caktuara:

Në antikitet, guri i karaçelit u përdor si një mjet: për të forcuar zemrën, në rast të sëmundjeve të gjëndrës tiroide, për të trajtuar mishrat me anë të shpëlarjes me ujë, me copa të karaçit të mbajtur në të për 2 orë, për trajtimin e rinitit kronik dhe sinusitit.

Klasifikimi i karnelianit

Prodhimet ceremoniale të prodhuara nga karnaval me gjethe të prera nga tërmeti, u konsideruan simbol i perëndeshës Isis Prodhimet ceremoniale të prodhuara nga karnaval me gjethe të prera nga tërmeti, u konsideruan simbol i perëndeshës Isis. Dekorata të tilla shprehën një kërkesë për perëndeshën e madhe në patronazh, mbrojtje gjatë jetës dhe pas vdekjes.

Spektri i ngjyrave të kalcedonit e kualifikon këtë gur në disa grupe:

Sipas strukturës së saj, kalcedoni mund të ndahet:

 • agates, minerale me vija koncentrike dhe drejtkëndore, model okellar, me skicat e një lule dhe një njollosje inky;
 • Engidros - një lloj kalcedoni brenda një kristali me hapësirë, të mbushur me ujë;
 • dendragat mineral me përfshirjen e kristaleve të përbërjeve të manganit dhe hekurit.

Fushëveprimi i karnavaleve

Që nga kohët e lashta, karnelian është përdorur për të bërë talismans dhe amulets, duke i dhënë asaj pronat magjike Që nga kohët e lashta, karnelian është përdorur për të bërë talismans dhe amulets, duke i dhënë asaj pronat magjike. Kur krijoi bizhuteri, u shqyrtua inkuadrimi i detyrueshëm i këtij guri me ar dhe argjend. Ky mineral nuk e tejkalon vetëm vlerën e tij karo . smeraldi . perla dhe opal .

Ky gur i kushtohet vëmendje e veçantë në Lindje nga kohët e lashta deri në ditët e sotme. Unaza, talismane, amuleta bëhen jo vetëm myslimanë, për shekuj me radhë ky gur, që ka pronat e një perlë, u bë pronë e njohësve të kalecedioneve unike. Ky gur i kushtohet vëmendje e veçantë në Lindje nga kohët e lashta deri në ditët e sotme

Carnelian shërbeu për të dekoruar statujat, gota, kameos, duke bërë vula të gdhendura, bizhuteri dhe dekorata rituale. Karakteristikat e ngjyrave kanë përdorur bizhuteritë në Rusi. Ata i përshtatën pagat e ikonave, mitre dhe panagy me karnaval. Në muze ju mund të admirojnë krijimin e bizhuterive master ruse.

Vetitë shëruese të karnavaleve

Healers antik përdorur gjerësisht pronat e carnelian në trajtimin e shumë sëmundjeve Healers antik përdorur gjerësisht pronat e carnelian në trajtimin e shumë sëmundjeve. Perlë e përdorur në përbërjen e përzierjeve dhe kompozimeve të ndryshme si:

 • qetësues;
 • forca e rikthimit të komponentit;
 • agjent terapeutik për sëmundjet e mushkërive dhe organeve urinare;
 • komponent që përmirëson veprimin e sistemit endokrin të trupit;
 • përmirëson qarkullimin e gjakut.

Që nga kohët e thella, healers popullore kanë rekomanduar veshjen e rruaza, unaza, rrathë për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve të shpinë dhe shpretkës. Ata që vuajnë nga sëmundja tiroide rekomandohet që të veshin një gjerdan me karnaval.

Përdorimi i vetive të carnelian si një mjet për pastrimin e trupit nuk është një ekzagjerim apo fantazi Përdorimi i vetive të carnelian si një mjet për pastrimin e trupit nuk është një ekzagjerim apo fantazi. Të plagosurit, të cilët mbanin një gur mbi trupat e tyre, shpejt u shëruan nga plagët e tyre.

Efekti baktericid i carnelian përdoret nga mjekët dhe healers tradicionale në kohën e tashme. Tinktura e chalcedony portokalli pluhur forcon dhëmbët dhe dezinfekton gojën pas ngrënies. Lithotherapists moderne janë në gjendje të zgjedhin për çdo person gurin e tyre, i cili do të mbrojë nga sëmundjet.

Kornelian dhe magji

Duke i dhënë secilës gur me cilësi të caktuara, njerëzit e lashtë e konsideronin karnjalin si një mbrojtës guri kundër magjisë së zezë, duke mbrojtur të paditurin nga humbja e parakohshme e vitalitetit Duke i dhënë secilës gur me cilësi të caktuara, njerëzit e lashtë e konsideronin karnjalin si një mbrojtës guri kundër magjisë së zezë, duke mbrojtur të paditurin nga humbja e parakohshme e vitalitetit.

Në të gjitha vendet, cornelian iu dha aftësi magjike për të shpëtuar familjen dhe dashurinë. Rusiku e përdori këtë gur si një talisman të dashurisë. Për grekët, cornelian është materiali për krijimin e dekoratave të dasmës.

Një marrëdhënie e veçantë me karnelian në vendet e Lindjes. Deri më sot, ajo shërben si një gur për krijimin e amulets, për mbrojtjen e pronarit të saj nga efektet e magjive të pahijshme, duke shkaktuar dëme dhe ndikimin e njerëzve të lidhur me magjinë e zezë.

Zodiak dhe karnaval

Të gjitha zakonet e lidhura me gurët na erdhën nga antikiteti Të gjitha zakonet e lidhura me gurët na erdhën nga antikiteti. Është e natyrshme që një person të ketë një dëshirë për të parë të ardhmen, për të gjetur mënyra për të shpëtuar veten dhe të dashurit e tij nga problemet, problemet dhe sëmundjet. Prandaj, në botën përreth tij, ai po kërkonte mundësi të tilla.

Bukurinë e gurëve natyralë, njerëzve të tyre mister që lidhen me efektet e tyre magjike. Disa lloje gurësh në kontakt me trupin e njeriut, kishin një efekt të dukshëm.

Forma e ngrohtë, tërheqëse e mineralit është e pajisur me aftësinë e të parëve për të ruajtur forcën e forcave të tilla të mrekullueshme si dashuria dhe besnikëria Forma e ngrohtë, tërheqëse e mineralit është e pajisur me aftësinë e të parëve për të ruajtur forcën e forcave të tilla të mrekullueshme si dashuria dhe besnikëria. Pronarët e gurit, sipas besimeve të magjistarëve të lashtë, kanë aftësinë për të nxjerrë një ndjenjë të fortë, në të njëjtën kohë guri shërben si mbrojtje kundër efektit të magjive të dashurisë. Përdorni vetitë magjike dhe fuqinë e gurit, duke krijuar amuleta për të mbrojtur përdoruesin nga forcat negative të jashtme.

Minerali ka cilësi të tilla magjike:

Magjistarët e të gjitha kohërave rekomandojnë që njerëzit me prirje krijuese të veshin unaza dhe rrathë me karnaval. Besohet se kjo i jep pronarit energji nga hapësira.

Ata kujdesen për ta mbartur gurin në një gjendje të pezulluar, pasi në këtë mishërim, karnesi manifeston prona të tilla si zemërimi në rritje.

Guri i ndërprerë me një model fijor dhe të mjegullt, ka një energji negative Guri i ndërprerë me një model fijor dhe të mjegullt, ka një energji negative.

Çdo shenjë zodiakut është e pajisur me simbole të veçanta, gurët e tij, metali dhe druri. Korneliani është i favorshëm për efektin e Aries, Demi, Binjakët, Luanët dhe Virgjëreshat. Gjithkush lindur nën këto shenja mbrohet nga guri i diellit.

Akrepi pronat e paarritshme pozitive të carnelian. Për këtë shenjë, guri i jep eksitim të tepruar. Por në kohën e situatave të krizës në punë, në punën krijuese, mund të shikosh një vizatim për të fituar energji pozitive. (Shih gjithashtu - Vetitë magjike të karnavalit )

 

 

 

 

 

 

 

 

+38 (097) 907 58 68;     skype: dyimovochka84;       ICQ: 586 315 593
Недвижимость