Имиња на животни на англиски јазик

  1. Миленичиња
  2. Фармски животни на англиски јазик
  3. Егзотични животни и птици на англиски јазик
  4. Шумски животни на англиски јазик
  5. Птици
  6. Инсекти на англиски јазик
  7. Како да крик англиски жаби? ..

Животни на англиски со превод. Домашни и диви, егзотични и земјоделски, птици и инсекти. Дознај повеќе за животните!

Животните и птиците се "нашите помали браќа", како што ние ги љубезно ги нарекуваме. Тие живеат на нашата планета, дури и кога некој не може да постои. Тие нè опкружуваат секој ден и каде и да сме.

Некои ние задржи куќи како миленичиња , други се одгледуваат на фарми, а остатокот се изучуваат дива природа . Ајде да научиме некои интересни работи за животните на англиски јазик.

Миленичиња

мачка мачка маче маче куче куче кутре кученце фероток ферее морковска свиња морско свинско хрчак хрчак стаорец стаорец стаорец дивеч канари папагал папагал златна рипка златна рипка желка желка

Фармски животни на англиски јазик

Најчесто за мажи, жени и младенчиња се користат различни имиња.

ГОЛЕМИОТ (генерално) Машко (машко) Женско (женско) Младо (детски) крава (крава) бик (бик) крава (крава) теле (коњ) коњ (коњ) (овци) овци (овци) јагнешко (јагнешко) коза (коза) козица коза (коза) дете (коза) дете (коза) (петел), кокошка (пченица), петел (петел, до петнаесетгодишна возраст), петел, петел (кокошка), кокошка (кокошка), патка (патка) ) гуска * (гуска) гандер (гудер) гуска (гуска) гослинг (гуска)

* Множествената овца - овците ; гуска - гуски .

Егзотични животни и птици на англиски јазик

камила камила слон слон леопард леопард гепард гепар жирафа кенгур кенгур кенгур лав лав тигар тигар ној ној паун паун Пантер Пантер мајмун мајмун

Шумски животни на англиски јазик

јазовец јазовец лилјак лилјан мечка мечка мечка елен * елен лисица лисица зајак зајак еж еж крт крт глувче * глувчето зајакот зајакот стаорец стаорец верверица волк протеини волк ласица ласица

* Множина елен - елени ; глувци - глувци .

Птици

пука гулаб гулаб / гулаб гулаб јастреб јастреб чапче егрет шорц шумичка був був фазан фазан лажица лажица врапче врабец врабец ѕвезда ѕвезда гулаб проголт лебед лебед

Инсекти на англиски јазик

пчела пчели пеперутка пеперутка стрекоза стрекота лета лета молец молец пајакот пајакот мравка мравка

Слушајте го изговорот на имињата на домашни и диви животни и птици на англиски:

Како да крик англиски жаби? ..

И тука е како, според мислењето на англискиот, "меу", "woof", "oink" и "crow" звук:

Сега можете да зборувате за животни на англиски јазик кои живеат во вашиот дом, во близина или се наоѓаат во вашето подрачје.

Направете албум со фотографии од своите миленици или омилени животни. Потоа потпишете ги сите слики на англиски . Види, тоа ќе ви помогне да се сетите на имињата на нашите мали браќа засекогаш!

Прочитавме понатаму:

Сите бои на виножитото на англиски јазик

Сите вкусни плодови и бобинки на англиски јазик