Інтернет магазин «Контрабас»: велика і дрібна побутова техніка за цінами постачальника. Доставка по Україні, офіційна гарантія.

  1. Знайомимося: "американець" Side-By-Side!
  2. Широкі можливості великих холодильників
  3. Холодильник, як предмет розкоші
  4. Порівнюємо і вибираємо
  5. Samsung RSA1NTWP

Знайомимося: "американець" Side-By-Side!

Епоха тісних кухонек, в яких нічому не було місця, йде в минуле і на нові просторі кухні, де немає потреби економити кожен сантиметр, в'їжджають широкі холодильники-шафи з орними дверцями. Вперше холодильники такого типу стали випускати практичні американці в середині ХХ століття під назвою «Side-by-Side», що перекладається з англійської, як «Бок-о-Бок». Холодильна і морозильна камери в них були розташовані поруч, а не один над одним, як в моделях європейського типу. З США цей тип дводверних холодильників поширився на Європу, де вважався «американським».

Виробники з Південно-Східної Азії теж не упустили можливості включити в асортимент ці місткі і зручні агрегати. Зростаюча популярність SbS серед наших співгромадян, пояснюється тим, що це і справді дуже функціональні і красиві холодильники, з великими можливостями, а наші кухні в новобудовах, нарешті, дозволяють знайти їм місце без шкоди для простору.

Широкі можливості великих холодильників

В холодильниках side-by-side великого обсягу камери, розташовані поруч, дають трохи більше зручності і можливостей, ніж при іншому їх розташуванні. Їх корисний об'єм в середньому 500-600 л, але може бути і до 800. І, звичайно, всі виробники оснащують свої моделі SbS технологічними «наворотами» заточеними під будь-які споживчі запити. У більшості моделей передбачені всі можливі режими для швидкого охолодження і оптимального зберігання продуктів: камера глибокої заморозки до -18 ...- 23 ° С, камера підвищеної вологості, що оберігає овочі та фрукти від зневоднення, суха «нульова» камера, що підтримує температуру в межах -1 ... + 3-6 ° с для збереження продуктів свіжими без заморожування, є льодогенератор або лоток для льоду з поворотним механізмом для швидкого отримання кубиків з форми, передбачена антибактеріальний захист камер.

Існують моделі так званого «французького» типу або French Door з трьома і чотирма дверцятами, в яких верхня холодильна камера з орними дверима, а морозилка виконана у вигляді двох-трьох горизонтальних висувних ящиків-камер. У моделей, різних за ціною і дизайну, кількість дверей в може бути від 2 до 6 і дві, три, чотири камери.

Як кращий варіант, можна вибрати чотирьохдверну модель SbS з верхньої холодильної та нижньою морозильною камерами з орними дверцями без вертикальної перегородки. У деяких чотирьохдверних моделях одна з камер може служити як холодильної, так і морозильною камерою, в залежності від виставленого режиму. Або виконувати функцію винного шафи і підтримувати температуру і вологість, оптимальну для зберігання вина.

Практично у всіх моделях SbS з одним компресором використовується система охолодження No Frost з примусовою циркуляційної вентиляцією, яка забезпечує швидке рівномірне охолодження продуктів і однакову температуру на всіх рівнях камер. Температура в кожній камері регулюється незалежно. У моделях з двома компресорами може бути застосована система Frost Free - крапельне відтавання в холодильній і No Frost в морозильній камері.

Холодильник, як предмет розкоші

Зрозуміло, чим вище цінова категорія холодильника, тим більшою кількістю новітніх технологічних пристроїв і зручних елементів він оснащений і тим зручніше і цікавіше їм користуватися. У моделях класу комфорт і преміум передбачені поглиначі запахів, інфрачервоні і ультрафіолетові лампи для знезараження камер холодильника, електронне управління зі звуковою та візуальною сигналізацією, системою самодіагностики несправностей з виведенням результатів на дисплей. SbS преміум-класу обладнуються зовнішнім диспенсером, що подає фільтровану і охолоджену до 8-12 ° С воду, генератором льоду з дозатором, міні-баром з зовнішнім віконцем, що дає можливість отримувати напої не відкриваючи дверцята.

Найдорожчі холодильники відрізняє особливий дизайн з дзеркальними дверцятами та розписом, нестандартні кольори і форми, незвичайна комплектація. Моделі з інтегрованим мікрокомп'ютером і телевізором можуть відтворювати і записувати відео, діагностувати завантаження по камерах і залишки запасів, виходити в інтернет і замовляти продукти по мережі. І якщо по функціоналу (зберігати і морозити) і економічності вони нічим не крутіше звичайних якісних холодильників, то за престижністю цим елітарним іграшок для відпочинку та розваги немає рівних.

Порівнюємо і вибираємо

Візьмемо для порівняння моделі SbS з найнижчою ціною - холодильники LG GW-B207QVQA, Beko GNE V 120 W і Samsung RSA1NTWP, що належать до одного класу, зі схожими технічними характеристиками.

LG GW-B207QVQA

LG як завжди на інноваційній хвилі і SbS-холодильники їх виробництва відрізняються цікавими рішеннями і комфортабельними елементами. У гонитві за досконалістю виробники наділяють нові моделі масою корисних функцій, таких як диспенсер з підключенням до водопроводу, висувна опора для глечика, генератор льоду, розташований в морозильній камері для економії місця, стильні профільовані двері з прихованими петлями.

Холодильники серії LG GW-B207 - одні з найдоступніших на сьогодні моделей з орними дверцями. За ємності, розмірами і функціоналу - це повноцінний SbS висотою 176 см, глибиною 72, шириною 90 см. Корисний об'єм - 527 л. Невисокий, тому не справляє враження масивного. Дверцята можна знімати - це здорово спрощує життя, якщо треба занести холодильник на поверх, в дверний отвір і розмістити на кухні.

Холодильник виконаний в приємному дизайні, з зручними навісними ручками і зовнішнім дисплеєм на дверцятах. Роботу обох камер забезпечує один компресор. Система заморожування і відтавання LG Total No Frost дозволяє не турбуватися про розморожування, але тим не менше навіть такий холодильник вимагає, щоб двічі на рік його відключали від мережі і мили. З корисних рішень варто відзначити наявність антибактеріального ущільнювача дверей Bioshield, сигналізації відчинених дверцят і клавіші Child Lock, яка блокує панель управління від втручання дітей.

Холодильна камера об'ємом 352 л. укомплектована 4-ма полками з ударостійкого скла, лотком для яєць, контейнером для масла і сиру. Щоб овочі та фрукти при зберіганні не пересихали, контейнери забезпечуються кришками Moist Balance Crisper з комірчастою структурою, що утримує вологу. На дверцятах 5 навісних поличок. Морозильна камера об'ємом 157 л. забезпечена трьома полками, двома контейнерами, п'ятьма навісними полицями на дверцятах і лотком для льоду з поворотним механізмом. Температура морозильної камери від -15 ...- 23 ° С. Як і всі недешеві холодильники, ця модель відрізняється низьким енергоспоживанням і належить до А-класу.

Якщо потрібно швидко заморозити свіжі продукти, різко знизити температуру допоможе режим суперзаморожування. Він запускається кнопкою і після закінчення заморожування автоматично повертає температуру до заданого рівня. Регулювання температурних режимів в обох камерах здійснюється через сенсорний дисплей. Цифрове значення виставити не можна, але є шкала від мінімальної до максимальної температури. З сенсорного дисплея активуються режим суперзаморожування і функція захисту від дітей.

Модель GW-B207 випускається в білому (GW-B207QVQA), бежевому (GW-B207FVQA), чорному (GW-B207FBQA) і сріблястому (GW-B207FLQA) кольорах. Чотирибуквене позначення в назвах моделей LG вказує на варіанти і модифікації - колір, наявність зовнішнього дисплея, форму ручки, країну-виробника.

Beko GNE V 120 W

На відміну від бренду LG, давно і міцно утвердився в лідерах холодильного виробництва, турецька марка Beko - відносно нове ім'я на українському ринку. Думки про це виробника дуже різні. Турецкопідлеглого марки в нашій країні чомусь не викликає довіри.

Але ті, хто відкрив для себе цей бренд, в повній мірі оцінили практичність і вигідність придбання. Зокрема, холодильники Beko вже встигли зарекомендувати себе як досить надійна і функціональна побутова техніка і бренд впевнено просувається і завойовує популярність в Україні. Турки не залишилися в стороні від віянь часу і випустив свою лінійку холодильників SbS, одна із самих бюджетних моделей якої Beko GNE V 120 W.

Заглянемо всередину. Холодильна камера об'ємом 378 л. оснащена 5-ю регульованими полицями з удароміцного скла. Передбачені відділення для молочних продуктів, полиця для пляшок, два контейнери для овочів і підставка для яєць. Для зберігання м'яса, риби або зелені протягом декількох днів без заморозки передбачена зона свіжості BioFresh з постійною температурою близько 0 ° С.

Морозилка об'ємом 178 л. на 7 відділень, два нижніх - 5 відкритих полиць і 2 закритих ящика знизу. Потужність заморожування морозильної камери - 13 кг / добу.

Автоматична система відтавання No Frost в холодильній і морозильній камерах дозволяє забути про такий процес, як розморожування. Електронне управління з LCD-дисплеєм на передній дверцятах дає можливість регулювати температурні режими, в тому числі і режим суперзаморожування. Стінки обох камер з антибактеріальним покриттям. Клас енергоефективності А. Ця модель випускається в білому кольорі, існує варіант в сріблястому кольорі.

Samsung RSA1NTWP

З тих пір, як побутова техніка Samsung з'явилася на українському ринку, холодильники цієї марки по праву вважаються найпопулярнішими і затребуваними серед собі подібних. Samsung одним з перших став випускати SbS і відчуває себе цілком упевнено в цій сфері.

Стильний і сучасний Samsung RSA1NHWP, виконаний в мінімалістичному дизайні, належить класу недорогих двокамерних SbS з бічної морозильною камерою. Обсяг в 550 л. і продумана комплектація дають достатньо місця для оптимального зберігання як запасів сирих продуктів, так і готових страв.

У холодильній камері об'ємом 357 л. стандартне оснащення:

  • 2 прозорих пластикових ящика для овочів і фруктів з контролем вологості;
  • 5 поличок з загартованого скла з пластиковою окантовкою, що захищає від розлитих рідин;
  • 4 навісних полички на дверцятах;
  • ізольоване відділення для молочних продуктів;
  • лоток для яєць.

Охолодження обох камер - NoFrost. Для роздільного охолодження камер передбачені два випарника і два вентилятора системи Twin Cooling і багатопотокова вентиляція Multi flow. Тип управління температурними режимами - електронний. Параметри відображаються на світлодіодному дисплеї, вмонтованому в дверцята морозилки. Клас енергоспоживання А. 1 компресор. Габаритні розміри: 912 x 734 x 1789 мм. Колір білий.

Всі ці моделі можна віднести до розряду недорогих, якщо це слово взагалі застосовне до сайд-бай-сайд холодильників. Їх ціна в українських інтернет-магазинах в межах 10-13 тис. Грн.

З усього різноманіття SbS-моделей із зовнішнім диспенсером і міні-баром в ціновій категорії понад 15 тис.грн ми вибрали для порівняння Beko GNE V 420X і LG GW-P227HLQA

Beko GNE V 420 X

В середньому, за даними українських інтернет-магазинів, цю модель можна купити до 20 тис.грн. За ці гроші ви отримуєте відмінний продуктивний агрегат якісної збірки, виконаний в елегантному сріблястому кольорі. Велику місткість забезпечують обсяг в 615 л. і розміри 925x1810x740 мм.

Фішкою холодильників цього класу є зовнішній диспенсер і міні-бар, інтегровані в дверцята. Диспенсер влаштований для фільтрації та охолодження води і подачі льоду з льдогенератора. У моделях Beko серії GNE V 4хх диспенсер підключається до водопроводу. У моделях Beko серії GNE V 2хх - знімна пластикова колба, що наповнюється вручну. Генератор льоду захований в морозильній камері в дверцятах холодильної камери вбудований міні-бар з відкидними дверцятами, легким рухом руки перетворюється в поличку.

В іншому оснащення цього холодильника мало чим відрізняється від інших. Стандартна комплектація Beko GNE V 420 X:

  • автоматична система розморожування No Frost обох камер;
  • 5 регульованих полиць з ударостійкого скла;
  • відділення для молочних продуктів;
  • полку для пляшок; контейнер для овочів;
  • підставка для яєць.

Потужність морозильної камери 13 кг / добу; 6 пластикових секцій; функція суперзаморозки і суперохолоджування. Є відділення Bio Fresh для зберігання свіжих продуктів без заморожування при постійній температурі близько 0 ° С.

LG GW-P227HLQA

Другий герой нашого огляду - холодильник LG GW-P227HLQA, головна особливість якого - лінійний компресор. Холодильник з лінійним компресором практично не вібрує, менше шумить і споживає електроенергії на 45% менше від нормативного. Він краще, ніж його звичайні попередники того ж обсягу, підтримує постійну температуру.

Підтверджуючи високу якість цієї технології, компанія LG Electronics надає на лінійний компресор 10-річну гарантію. Якщо розкрийте дверцята цього холодильника, то виявимо все ту ж комплектацію, характерну для цього класу. Автоматична система розморожування No Frost обох камер. Електронне урядування із зовнішнім жк-дисплеєм.

Потужність морозильної камери на 6 секцій - 12кг / добу. Є функція суперзаморозки. Клас енергоспоживання А +. На дверцятах холодильної камери для цінителів комфорту є міні-бар і диспенсер з підключенням до водопроводу. Є вакуумний відсік для тривалого зберігання продуктів і зона свіжості Fresh 0 Zone.

З особливостей, що відрізняють цю модель від інших варто відзначити енергозберігаючу LED-підсвічування, що не нагріває холодильник зсередини і світить на 120% яскравіше, ніж звичайна лампа. Виконано в сірому кольорі з дверцятами «під алюміній». Вертикальні навісні ручки на всю висоту дверей виглядають стильним елементом дизайну.

Ще раз зауважимо, що сайд-бай-сайди - холодильники не масові і не для маленьких кухонь. Якщо вам потрібен просто місткий холодильник, не завжди має сенс переплачувати за технологічні фішки і широту «розмаху крил». Іноді холодильник - це просто холодильник. Читайте огляди, думайте, зважуйте, аналізуйте, вибирайте і купуйте. А виробники вже давним-давно передбачили все примхи навіть найвибагливіших споживачів.

Новости