Історія бренду Christian Dior

  1. Одяг Christian Dior
  2. Сумки Christian Dior, коштовності, краватки, гаманці і парфум

Засновники історії будинку моди Christian Dior - люди, які зробили все для вдосконалення моди у всьому світі. Засновник бренду, Крістіан Діор, - всесвітньо відомий французький дизайнер. Крістіан народився 21 січня 1905 року в північній частині Франції. Батько Крістіана, Моріс, був власником невеликого заводу, тому їхня сім'я була досить забезпеченою. У 1911 році Крістіан починає захоплюватися мистецтвом, коли вся сім'я переїжджає в Париж. Хлопчик був у захваті від робіт Пікассо, захоплювався шедеврами інших відомих художників, виявляв щирий інтерес до музики. Він часто відвідував галереї та музеї, проводячи в них багато часу над вивченням творів мистецтва.

Одяг Christian Dior

Батьки покладали на Крістіана великі надії і хотіли, щоб він став політиком. Крістіан дуже любив свою матір і не хотів її засмучувати, тому став студентом Вільної школи політичних наук. У 1930 році мати Діора раптово померла від раку, батько розорився. Щоб хоч якимось чином заробити на проживання, Крістін вирішує продати ескізи своїх моделей одному популярному журналу під назвою "Фігаро". Французьким модницям припали до вподоби його творіння. У 1938 році Роберт Піке запрошує його попрацювати з ним, там Діор і залишається до війни. Крістіан весь час мріє про відкриття свого будинку моделей. І в 1946 році за допомогою свого друга Марселя Бруссака йому вдається втілити свою мрію в реальність. І через рік перша колекція Діора під назвою "Новий погляд" виробляє справжній фурор на публіку. Моделі Діора відрізнялися вузькою талією і драпіровками на стегнах. У них жінка була схожа на ніжну квітку. Вперше за весь час після закінчення війни жінки згадали, що таке розкіш і елегантність.

У 1947 році Діор був нагороджений значною нагородою - Оскаром Високої Моди. Подальше життя і творчість Діора розвивалися ще стрімкіше. У 1954 році його торгова марка завоювала величезну популярність серед жителів Англії. А останнім шоу майстра, показ для королівської сім'ї Великобританії, ще раз доводить нам досконалість його моделей.

Сумки Christian Dior, коштовності, краватки, гаманці і парфум

Крістіан Діор був справжнім кутюр'є і знав свою справу досконало Крістіан Діор був справжнім кутюр'є і знав свою справу досконало. Крім нарядів, Будинок моди Діора випускав різноманітні аксесуари - гаманці, коштовності, краватки, сумки Christian Dior і інші речі. Але неперевершеному генію цього було мало.

У 1948 році з'явився і парфум під брендом Christian Dior. Він отримав назву "Miss Dior". Цей парфум відразу став користуватися величезною популярністю. Він прекрасно доповнював ексклюзивні наряди, роблячи жінку вишуканої і загадковою. Сьогодні за кількістю обсягів продажів духи бренду Christian Dior знаходяться на четвертому місці в парфумерної індустрії світу.

У 1953 році Діор випускає власну лінію взуття. Знаменитий майстер Роже Вівьє займається розробкою моделей взуття. Так, Крістіан Діор зробив жінку повністю екстравагантної і розкішною.

Весь каталог сумок
Помер відомий модельєр 24 жовтня 1957 року під час свого відпочинку в Італії. Причиною смерті став інсульт. Після смерті главою будинку моди стане Ів Сен Лоран, який введе в моду незвичайні сукні-трапеції.
Працювати в якості головного дизайнера він буде до 1960 року. З 1960 до 1989 року ця посада буде надана Марку Боан. Після нього його місце займе Джанфранко Ферре, потім - Патрік Лавуа. У 1996 році, з приходом на цю посаду Джона Гальяно, будинок Крістіана Діора перейде на наступний етап.
Тепер жінка викликає захват своєю харизматичністю і жіночністю. Багато відомих особистості віддають перевагу колекціям цієї марки. Адже одяг, сумки та аксесуари Christian Dior завжди відрізняються вишуканістю і викликають щирий захват і захоплення.

Сумки Gilda Tonelli

На чому не можна економити?


Новости