Італійські псевдо-бренди: суть, класифікація, огляд подделочних брендів

  1. У чому суть псевдо-бренду?
  2. Класифікація псевдо-брендів
  3. Огляд італійських псевдо-брендів
  4. Emilio Guido
  5. Giovane Gentile
  6. Henderson
  7. Rico Ponti
  8. Vassa & Co
  9. Albione
  10. Alessandro Manzoni
  11. Antonio Meneghetti
  12. De Rossi
  13. Diplomat
  14. Fabio Paoloni
  15. Fratelli M
  16. Giovanni Botticelli
  17. Zolla
  18. Incanto
  19. Meucci
  20. Mia-mia
  21. Orsa
  22. Roberto Bruno
  23. Simoni

Чи замислювалися ви коли-небудь про те, що не всі сучасні фірми одягу, які позиціонують себе справжніми італійськими брендами з чи не піввікової історією, насправді є такими? В даному огляді мова піде про «псевдо-італійських» лейблах, які насправді є нічим іншим, як грамотний маркетинговий хід, що приховує реальну країну-виробника пропонованої ними продукції.

В даному огляді мова піде про «псевдо-італійських» лейблах, які насправді є нічим іншим, як грамотний маркетинговий хід, що приховує реальну країну-виробника пропонованої ними продукції

У чому суть псевдо-бренду?

Перше, що необхідно згадати, починаючи розповідь про італійських псевдо-брендах, так це те, що пропонована ними продукція необов'язково повинна бути поганий і неякісною. Так, придумуючи для своєї компанії красиву, але ілюзорну історію, її керівництво заздалегідь обманює свого покупця. Але, як показує практика, подібні заходи вживаються лише від того, що нинішній клієнт не зацікавлений в придбанні товарів вітчизняного виробника. Більшість абсолютно впевнена в тому, що етикетка на одязі « Made in Italy »Є тим самим незламним гарантом якості і практичності.

Отже, з тим, чому виникають псевдо-італійські бренди, ми розібралися, тепер дізнаємося, як саме це відбувається. Це здійснюється за дуже примітивною схемою:

  1. В Італії реєструється фірма, завдяки чому і виникає її красиве і благозвучне іноземне назва;
  2. Потім реєструється адреса її головного офісу, штаб-квартири, причому зовсім необов'язково, що офіс буде розташовуватися там насправді.

Хоча номінально адреси та документи у фірми італійські, її керівництво - російське або українське і під «італійським» пропонує покупцям товар, який в реальності відшиваються або в Китаї, або в Росії, або в Туреччині (залежить від того, де дешевше).

Коли взуття або одяг вже готова, а всі технічні питання вирішені, справа залишається за малим - грамотно представити продукцію публіці. Тут до роботи підключається команда піар-агентів і фахівців з реклами, яка і придумує новоспеченому бренду красиву, привертає увагу історію. Всі перераховані вище процедури спрямовані на досягнення однієї мети - продати товар дорожче його реальної вартості. Адже, погодьтеся, за справжню брендову італійську річ ви готові заплатити набагато більше, ніж за схожу на неї, але вітчизняного виробника.

Класифікація псевдо-брендів

Всі вітчизняні марки одягу, які позиціонують себе, як бренди італійського походження, умовно можна поділити на три види.

  1. Перший вид представлений брендами, які хоч і не сильно афішують, але і не приховують своє реальне походження, а з італійських атрибутів мають хіба що іноземне назва. До даного виду можна віднести практично всі сучасні російські / українські лейбли.
    Одним з яскравих представників першого виду є мережевий магазин жіночого одягу INCITY.
  2. До другого виду відносяться ті лейбли, які досить завуальовано говорять про свою батьківщину. Починаючи розповідь про процес розвитку і становлення, вони лагідно повідомляють про те, що «на російському ринку компанія з'явилася в такому-то році ...». Подібні слова можуть інтерпретуватися по-різному, і більшість людей має на увазі під ними, що в цей час магазини даного бренду почали відкриватися саме на території Росії, перед цим здобувши успіх закордоном. До числа подібних фірм можна зарахувати, наприклад, Paolo Conte.
  3. Третій вид - це псевдо-бренди, які навмисне вводять клієнта в оману, змушуючи його повірити в помилкову інформацію. Вони вигадують красиві легенди і історії, що розповідають про створення компанії, її боргом і тернистому шляху до становлення на світовій арені, «справжньому італійському» як, багаторічних традиціях і т.д.

При першому погляді ніщо не здатне видати такий вид псевдо-бренду. Все в ньому, починаючи від офіційного сайту і закінчуючи логотипом компанії, створено таким чином, що у покупця не виникає сумнівів щодо справжньої батьківщини лейбла. Особливо небезпечні подібні бренди тим, що, купуючи дорогу італійську річ, ви в результаті отримуєте низькоякісний товар вітчизняного або китайського виробництва.

Огляд італійських псевдо-брендів

D.Polgri

D.Polgri - це досить відома мережа магазинів повсякденного одягу для чоловіків. Ніяких особливих легенд щодо справжнього італійського походження бренд не придумує, проте назва, та й його загальна концепція відповідають принципу «під Італію». Якість пропонованих товарів непогане, але ціна трохи завищена.

Emilio Guido

Emilio Guido

Дана компанія поставляє на російський ринок одяг офісного стилю для чоловіків. Незважаючи на своє справжнє турецьке походження, офіційний сайт компанії рясніє новинами про збереження виняткових традицій італійських майстрів, їх неповторному стилі в костюмах. Співвідношення якості і ціни досить непогане.

Giovane Gentile

Giovane Gentile

Giovane Gentile - хоча бренд і наділений яскравим і звучною назвою, явно італійського походження, він цілком і повністю є турецьким. В офіційному інтернет-магазині вказані контактні дані справжнього власника Ergem Tekstil, але батьківщина вироблених товарів все ж афішується не сильно. Торгові точки Giovane Gentile є в ряді східних і західних країн Європи, але в самій Італії речей лейбла знайти не можна.

Henderson

Henderson - відомий на території Росії бренд, який представляє одяг високої якості. Хоча справжня країна-виробник не зберігається в секреті (для того, щоб отримати інформацію з цього приводу, досить просто відвідати офіційний сайт магазину, колекції та рекламні кампанії якось ненав'язливо дозволяють покупцям повірити в те, що насправді, батьківщиною фірми могла б бути Італія чи Англія.

Швейні фабрики бренду сконцентровані в Китаї і Португалії. Моделі костюмів розробляються в тісному партнерстві з провідними європейськими дизайнерами.

Henderson пропонує, дійсно, якісний одяг за прийнятними цінами.

Rico Ponti

Назва компанії недвозначно натякає на її італійське коріння, але весь керівний склад сконцентрований в Росії. З відомостей, представлених на офіційному порталі, важко зробити будь-які однозначні висновки.

Vassa & Co

Незважаючи на типове для італійських компаній назву, має російське походження. Дані відомості є на сайті офіційного інтернет-магазину, причому отримати їх досить легко: достатньо просто відвідати відповідний розділ «Про компанію».

Albione

Це досить відома марка одягу офісного стилю для чоловіків, яка позиціонує себе, як справжній італійський бренд. Насправді ж усі товари фірми виробляються в Польщі, де розташовується і її штаб-квартира.

На сайті офіційного інтернет-магазину знайти інформацію щодо походження Albione досить важко, ніяких односкладових даних на ньому не представлено, однак якщо вивчити розділ «Точки продажу», можна побачити в ньому виключно російські та польські адреси.

Співвідношення якості і ціни не найприємніше, стартова ціна костюма - 20 тисяч.

Alessandro Manzoni

Насправді бренд належить великому вітчизняному концерну «Lady and Gentleman city». На офіційному сайті же чорним по білому написано, що вироблені товари відрізняються справжнім італійським якістю і вишуканістю, чудовим стилем, а слідом за цим слід та сама історія-легенда, що оповідає про зародження фірми в Ломбардії в 1989 році.

Ось тільки все офіційні дані і документи повністю спростовують викладену небилицю, представляючи в якості відповідальної особи якогось Андрія Михайлова, а в якості місця реєстрації підприємства - Москву.

Antonio Meneghetti

Фірма - затятий представник псевдо-італійських брендів. Його творці активно просувають інформацію про те, що дизайн кожної моделі одягу виступає результатом творчості італійського генія, Антоніо Менегетті. В реальності ж, магазини даного лейблу відкриті тільки в російських і українських містах, а в Європі про нього і зовсім невідомо.

De Rossi

Черговий псевдо-італійський бренд, що спеціалізується на виробництві піжам, сорочок і спідньої білизни.

Співвідношення ціна-якість не дуже приємне, більшість товарів долають ціновий поріг в 5-7 тисяч.

В інтернеті достовірної інформації щодо країни-виробника одягу De Rossi немає, а відгуки покупців дуже суперечливі.

Diplomat

Diplomat

Diplomat - це популярна в Росії мережу магазинів одягу люксового сегмента, продукція яких переважно представлена двома брендами Berger та A. Falkoni. Згідно з легендою, активно просуває продавцями магазину і існуючими рекламними кампаніями, останній є цілком і повністю італійським.

Насправді ж в західноєвропейських країнах про ці бренди ніхто не чув, що дозволяє зробити висновки про те, що, швидше за все, колекції одягу розробляються і отшиваются в Туреччині.

Fabio Paoloni

Fabio Paoloni - мережа магазинів, відкритих по всій Росії. Компанія розкручується як багаторічний італійський бренд. На офіційному сайті же, однак, ніякої достовірної інформації щодо країни-виробника немає.

Співвідношення ціна-якість погана. Більшість товарів коштує набагато дорожче аналогічних їм вітчизняних варіантів, а якість, згідно з відгуками, залишає бажати кращого.

Fratelli M

Ще один псевдо-італійський бренд чоловічого одягу - Fratelli M. Його офіційний сайт працює у двомовному форматі: російською та італійською, причому домен обраний також російський. У розділі «Магазини» на карті хоч і є велике кількість кружечків, розосереджених по всій Європі, в дійсності реальні адреси торгових точок можна отримати тільки російські.

Giovanni Botticelli

Сайт бренду може бути представлений в трьох мовах: італійською, англійською та російською. У розділі «Магазини» можна знайти виключно російські адреси бутиків, що дозволяє зробити висновок про те, що даний бренд також є «підставним» і ніякого відношення до Італії не має.

Ціни не такі вже й демократичні. Наприклад, звичайний базовий краватка може коштувати 1,5 тисячі рублів. Про якість що-небудь говорити безглуздо, оскільки відгуки дуже суперечливі.

Zolla

Zolla - це вітчизняна фірма з пошиття та виробництва повсякденного жіночого одягу. Співробітники фірми абсолютно не мають на меті збрехати про дійсне походження бренду, однак через назву величезна кількість покупців свято вірить в те, що в магазині Zolla вони зможуть придбати справжні італійські речі.

Incanto

Incanto - один з найвідоміших на території Росії брендів нижньої білизни, піжам і сорочок. Співробітники компанії старанно прагнуть приховати її справжнє походження, усіма силами маскуючи лейбл під італійський. Хоча офіційний інтернет-магазин і з європейським доменом, сам сервер знаходиться в Російській Федерації, що викликає певні підозри.

На зарубіжних сайтах знайти якусь інформацію про продукцію Incanto не вдалося.

Meucci

Meucci - досить великий лейбл, який, згідно з офіційною версією, випускає справжню італійську одяг високої якості. Насправді ж продукції даного псевдо-бренду отшиваются на вітчизняному заводі, який розташований в провінційному місті Лобня, в Московській області.

Ціни Meucci високі, абсолютно не відповідають якості товарів.

Mia-mia

Чергова компанія з виробництва жіночої нижньої білизни, самопроголосив себе справжнім італійським брендом. Згідно відгуками покупців можна дати однозначної оцінки продукції, оскільки вони відрізняються суперечливістю.

Ціни ж не є демократичними, а тому фірма викликає ще більшу кількість підозр.

Orsa

Дана мережа магазинів є черговою компанією, що входить до складу концерну «Lady & Gentleman city», а тому сперечатися про істинність його італійського походження не доводиться.

Orsa - черговий псевдо-бренд, що пропонує товари не надто гідної якості за завищеними цінами.

Roberto Bruno

Це лейбл, аналогічний вищезгаданому Meucci. Хоча офіційна версія свідчить про його практично піввіковий італійської історії, в дійсності достовірних відомостей, які б підтвердили походження компанії, немає. Домен сайту російський.

Simoni

Simoni

Simoni - досить поширений в Росії лейбл чоловічого одягу, що спеціалізується на виготовленні ділових костюмів. Хоча представлені на офіційному порталі відомості свідчать про італійських коренях компанії, в самій Італії про нього ніхто ніколи не чув. Торгові точки розосереджені виключно на території Російської Федерації.

↘️🇮🇹 КОРИСНІ СТАТТІ ТА САЙТИ 🇮🇹↙️ Щиро вітаємо з ДРУЗЬЯМИ

У чому суть псевдо-бренду?
У чому суть псевдо-бренду?

Новости