Jack Daniels. Склад, виробництво і історія. Як пити Джек Деніелс?

  1. З чим і як пити Джек Деніелс?
  2. Історія віскі Jack Daniel's
  3. Відео про Jack Daniel's

Джек Деніелс (англ

Джек Деніелс (англ. Jack Daniel's) це бренд віскі, який є одним з бестселерів в світі алкогольних напоїв. Напій виготовляється з 80% кукурудзи, 12% жита і 8% ячменю на основі чистої джерельної води і в підсумку містить близько 40% алкоголю.
Він проводиться з 1875 року на сході США в місті Лінчберг (Lychburg), штату Теннесі (Tennessee) на лікеро-горілчаному заводі, заснованому Джеком Даніелем (Jack Daniel).

Джек Деніелс є однією з марок віскі Теннесі. Фільтрація віскі відбувається через деревне вугілля американського клена. Цей процес, унікальний для створення віскі Теннессі і відомий як процес Лінкольна, названий на честь міста, де спочатку розливався Jack Daniel's.
Процес фільтрації за допомогою деревного вугілля додає особливого м'який смак і аромат. Процес Лінкольна є єдиним технічним відмінністю між віскі Теннессі і бурбоном. Відмінність була офіційно визнано в 1941 р американським урядом.

З чим і як пити Джек Деніелс?

Для справжніх цінителів віскі рекомендуємо вживати віскі з льодом як аперитив, тобто до їди. Вживання разом з їжею не дозволяє повністю оцінити смак і аромат напою.
Популярні варіанти вживання:

  • Джек Деніелс з колою і льодом;
  • Віскі з охолодженим яблучним соком.

В якості закуски часто використовуються лимон. Також напій використовується в коктейлях. Немає певного рецепту, як правильно пити, той чи інший напій. Головне, щоб вживання віскі доставляло Вам задоволення і приємні емоції.

Якщо Ви знаєте інші рецепти вживання, то, будь ласка, поділіться з нами і батьківщина Вас не забуде, а користувачі скажуть спасибі

Історія віскі Jack Daniel's

Історія віскі Jack Daniel's

Лікеро-горілчаний завод Джека Даніеля був першим зареєстрованим лікеро-горілчаним заводом в США і є найстарішим лікеро-горілчаним заводом в США, яка провадить віскі.

Джек перемістив лікеро-горілчаний завод близько до свого місця народження, коли особливий ділянку землі біля міста Лінчберг став вільним. Ця область прекрасно підходила для виробництва віскі завдяки наявності джерельної води, великої кількості сировини і постійним постачанням цукрового клена.

Спочатку Джек Даніель розливав своє віскі в глечики, як зазвичай було в той час. Однак, він писав за трафаретом своє ім'я на глечиках. Коли наприкінці 1870 року стали модними скляні пляшки, віскі стали розливати в стандартну круглу скляну пляшку з рельєфним написом з ім'ям лікеро-горілчаного заводу. У 1895 р Джеку Даніелю показали унікальний дизайн квадратної пляшки, який відрізнив би його віскі від інших. Це була форма пляшки, яка використовується для віскі Jack Daniel's донині.

У 1904 р віскі Jack Daniel's Old No. 7 віскі на міжнародному змаганні удостоїли золотої медалі. Це було єдине віскі, яке було присуджено золотою медаллю.

Щодо походження імені Old No.7, ходять легенди. Дехто каже, що це мало відношення до вдалою партії гри в кості, інші стверджують це, що назва пов'язана з сьомим вдалим рецептом напою, але обидві теорії так і не отримали потвержденія.

Old No.7 доступний в 130 країнах. У 1988 р Джек Рейр справив віскі за новим рецептом. Віскі було пом'якшено деревним вугіллям двічі. Перший раз перед розливом в дубові бочки, і ще раз чотири роки по тому, перед тим як віскі буде розлито в пляшки. Подвійне пом'якшення дає віскі дуже гладкий і витончений характер.

Відео про Jack Daniel's

Related posts:

Стаття прочитана 70118 раз (a).

З чим і як пити Джек Деніелс?
З чим і як пити Джек Деніелс?

Новости