Како да го користите Zoom H4N како USB микрофон

 1. Приклучете го вашиот Zoom H4N на вашиот компјутер преку USB кабел
 2. Користете го менито Scroller за да се движите надолу до Audio I / F и изберете
 3. Скролувајте надолу кон 'Поврзи' и изберете
 4. На вашиот компјутер, одберете H4N од опциите за внесување микрофон
 5. Јас гледам како многу упатства онлајн како што јас креирам. Всушност, гледам многу повеќе видео упатства YouTube , Удеми , Skillshare , и други канали од вежби што ги создавам. Едно нешто што секогаш ми пречи е лошото аудио квалитет што го имаат многу упатства.

  Признавам иако, добивањето добар звук е навистина тешко. Вие не треба само добро микрофон , но и добра средина. Многу од моите први видео упатства имаа под-par квалитет. И токму сега, иако користам веб камера од 75 долари со пристоен стерео микрофон - Logitech C920 - мојот звук не е толку добар како и многу други професионални видео креатори. Проверете го Logitech C920 тука:

  Затоа размислував да купам нов микрофон. Слушнав за неколку добри подкастинг микрофони како Heil PR-40 или Blue Yeti USB микрофонот (видете подолу). И двете ќе бидат одлични опции, бидејќи тие се USB, и може да се поврзе директно во мојот компјутер.

  Имам Zoom H4N и професионален микрофон на Sennheiser lavaliere што го користев во минатото. Но, искрено, тоа е вид на болка за снимање на аудио во аудио рекордерот, потоа мора да се постави и синхронизираат. Јас го користам скрининг софтверот Screenflow, а одличната работа во врска со тоа е тоа што може да снима аудио, мој екран и видео - и автоматски ќе ги синхронизира сè. Ако имав професионален USB микрофон, драматично би ја зголемив ефикасноста во уредувањето и квалитетот на микрофонот. Па мислам дека мојата единствена опција би била да купите еден од овие микрофони. Но, тие чинат нагоре од 100 долари, до неколку стотици!

  Тогаш бев креативен. Како што споменав, веќе го имам Zoom H4N рекордерот, кој е аудио рекордер и стерео микрофон, сите во еден. Микрофонот е всушност навистина добар квалитет. Професионални музичари, документарци и видео креатори постојано го користат овој рекордер. Тоа не е евтино! Но, тоа е толку разноврсна. Кликнете на сликата подолу:

  Кликнете на сликата подолу:

  Се прашував - можам да го користам овој микрофон како USB микрофон? Може ли некако да го приклучам на компјутерот и да го претворам во USB микрофон? А брзо пребарување на Google ми даде изненадувачки одговор - да! И тоа не е некој вид на трик. Тоа е вградена функција на Zoom H4N! Јас ја тестирав, а мојот звук е 10 пати подобар.

  Се надевам дека ќе уживате во овој одличен туторијал. И сега можете да очекувате подобро аудио од моите видео упатства!

  И таму одиш! Имате професионален микрофон за квалитет за да снимите нешто директно на вашиот компјутер!

  Поздрав!
  Фил

Може ли некако да го приклучам на компјутерот и да го претворам во USB микрофон?