Како да изберете боксери

  1. Зошто ни се потребни боксери
  2. Видови на боксери
  3. Избор на бренд
  4. Адидас
  5. Everlast
  6. Ringside, lonsdale, титула, врвен крал

Како да изберете боксер. Во боксерската обука, лавовскиот дел од товарот паѓа на нозете. Сите вежби кои се движат од скокање на јажиња и завршуваат со работа со проектили се случуваат со активно учество на мускулите на нозете, а во поголем дел и зглобот на глуждот. Покрај тоа, со цел правилно да го контролираат текот на рунда, се потребни чевлите со зголемен зафат на површината на прстенот, на пример, боксери.

Зошто ни се потребни боксери

Зошто ни се потребни боксери

Многу спортски спортисти ја занемаруваат оваа опрема, имајќи предвид дека во стандардните патики можете да го постигнете истиот резултат. Но, ова е далеку од случајот, боксерите имаат бројни предности:

- Првата посебна карактеристика е единствениот, кој е дизајниран на таков начин што ќе го зголеми прилепувањето на прстенот. Исто така е направен од специјални материјали кои го зголемуваат степенот на адхезија. Односно Боксерите се создаваат со цел во секое време од борбата, спортистот може да реагира навремено и да го спроведе потребниот технички прием.

- Како по правило, боксерите се направени од природни материјали со добро дизајниран систем за вентилација. Машките елементи на чевлите ги спречуваат потењето на нозете и појавата на пченка.

- Боксер цврсто ја фиксира ногата, намалувајќи го ризикот од повреда.

Видови на боксери

Постојат два главни типа на чевли за бокс: висок модел и низок. Меѓу спортистите, има многу контроверзии на кои е подобро да се избере, жалејќи се дека високите модели треба да бидат ублажени некое време. Всушност, високите модели се должат на поцврсто поправање на глуждот. Низок совршен за обука во топол временски период.

Избор на бренд

Зелен рид

Една од најчестите брендови на пазарот. Фирма со стогодишна историја на опрема за производство на боречки вештини. Тие обезбедуваат модели со одличен квалитет и го заземаат просечниот опсег на цени. Во 2000 рубли. Можете да изберете одличен модел и да тренирате во нив долго време.

Адидас

Како и секогаш, тој е претставен со висококвалитетни модели со ергономски дизајн. На пример, боксерските боксери имаат атрактивен дизајн, направен од висококвалитетни лесни материјали. Совршено седи на нога, нема непријатност. Благодарение на структурата на решетката, тие имаат добра вентилација. Недостатоците може да се припишат само на зголемените трошоци. Во просек, тоа ќе чини 1000 повеќе од зелениот рид. Но, тука е до сите да одлучуваат, според вашиот буџет!

Everlast

Уште еден познат бренд кој произведува одлична опрема. Тешко е да се зборува за недостатоците, бидејќи во Everlast боксерите, тие се практично отсутни. Може да има мал недостаток на вентилација, што е компензирано со тесна фиксација на ногата. И цената на таквите модели може да бидат поскапи од 2 пати од другите компании.

Ringside, lonsdale, титула, врвен крал

Ringside, Lonsdale, Title, Top King - помалку вообичаени модели на пазарот и нивната цена е доста висока.

За сериозна обука бокс само треба да купите боксер. Вентилација, сигурна фиксација, добра зафат е она што ги издвојува од обичните чевли. Навистина, за секој спортист важно е дека ништо не го одвлекува од борбата.

Видете исто така:

Како да изберете боксерски ракавици

Боречки вештини

Извор sportaim.ru