Како да нарачате со Aliexpress не по пошта, туку до точка на издавање

Во оваа статија ќе одговориме на чести прашања од потенцијалните купувачи: "Како да порачате со Aliexpress не по пошта, туку до точка на издавање"

Прво, само сакам да кажам дека овој тип на испорака е достапен само за купувачите од Руската Федерација. Бидејќи точките за издавање на Aliexpress моментално постојат само во Русија. И всушност тоа се точките на испорака на пратката курир SPSR Express.

За купувачите од Украина, точките за испорака може да се наречат филијали на Новите пошта и Mist Express курири.

Како да најдете производи кои може да се нарачаат не преку пошта, туку до точки на издавање?

Во моментов, во принцип, ништо! Производите не се обележани со посебни ознаки и во филтерот на производите Aliexpress исто така нема таква опција. Тоа е, во секој случај, потребно е да се проверат можните методи за испорака и да се побара SPSR Express ставка во нив.

Во оваа статија ќе одговориме на чести прашања од потенцијалните купувачи: Како да порачате со Aliexpress не по пошта, туку до точка на издавање   Прво, само сакам да кажам дека овој тип на испорака е достапен само за купувачите од Руската Федерација

Како да нарачате со Aliexpress не по пошта, туку до точка на издавање

Во која точка на прашање ќе нарачката доаѓа од Aliexpress?

Ако има место за издавање во вашиот град - тоа ќе биде најблиската курирска канцеларија на адресата што ја посочивте на Aliexpress. Листата на точки за издавање може да се гледа на веб-страницата на CPCR Express - https://www.spsr.ru/ru . По пристигнувањето на парцелата ќе бидете известени преку СМС.

Сепак, за купувачите од Руската Федерација постои посебен дел TMALL - нарачки ќе ви бидат доставени веднаш под вратата во рок од 2-7 дена. Во овој случај, дури не ви требаат точки за издавање.

Слична ситуација за купувачите од Украина - кога добивате нарачка од Aliexpress во Украина (ако ова не е Ukrposhta), ќе бидете известени преку SMS од New Mail или Mist Express. Кој парцел ќе биде доставен од страна на Ukrposhta, нова пошта или Mist Express е непознат во телото, пред неговото пристигнување во Украина.

Како да најдете производи кои може да се нарачаат не преку пошта, туку до точки на издавање?