Како да се види доаѓањето на пари на картичката на Сбербанк?

  1. Како да дознаете најновите потврди на картичката Сбербанк:

Чекајќи трансфер на пари - секогаш е возбудлив момент и секој од нас би сакал да биде прв кој ќе знае дека картичката е надополнета. Но, не секој сака да пукне на SMS известувања - сигналите се непрактични, се додека постојат попогодни начини да се открие како се примаат парите на картичката на Сбербанк.

Ќе ви покажеме како да ја видите историјата на надополнување на картичката на Сбербанк, кога банката ќе извести за трансфери и како да дознае за средствата добиени пред другите, без да се поврзе со услугата СМС.

Ако сте "целосен" корисник на пакет мобилна банка , SMS известување што ќе го добиете за секоја операција. Ако заштедите 49 рубли месечно - SMS ќе биде, но не за сите сметки.

Клиентот ќе добие порака со тарифата "економија" ако преносот го направил поединец - на пример, пријател ќе ги испрати парите. Ако испраќачот е правно лице - на пример, вашиот работодавец, нема да добиете SMS порака.

  • Сбербанк онлајн
  • Сервис "900"
  • "Парична казна"

Најлесен начин е да се користи Сбербанк Онлајн. Можете да ја посетите личната сметка од било кој уред - од мобилен телефон, таблет, компјутер: бесплатно, плаќате само за интернет сообраќај. Бројот на влезови не е ограничен.

Како да дознаете најновите потврди на картичката Сбербанк:

Кликнете на мапата за да ги видите последните 5-10 операции:

Или, отворете ја целосната банкарска изјава за потребниот период (за повеќе информации за тоа како да ги видите сметките на сметката на Сбербанк овој член )

Кога нема интернет или не е инсталиран Сбербанк онлајн - како да го видите доаѓањето на средствата? SMS услугата ќе ви помогне: испратете барање "Баланс" на бројот 900 и добијте порака за состојбата на сметката. За корисници на економски пакети SMS платена - според стапката на вашиот оператор.

Третиот, не сосем обичен начин - за оние кои во принцип не трошат пари на SMS сигнали. Сбербанк нуди бесплатна услуга "Свинче" - оваа услуга го одзема процентот што го постави корисникот на штедна книшка. Секое депонирање на сметката на свинче е придружено со смс порака. Тоа е, преку поставување (на пример) одбивање од 50 рубли од секој приход - не само што ќе се акумулира "скрипта", туку ќе бидете свесни за сите депозити на вашата сметка (главната работа е бесплатна!).

Поврзани статии: