Ком Де Гарсон (Comme des Garçons)

  1. Несподіваний поворот Бренд Comme des Garçons заснований Рей Кавакубо (Rei Kawakubo) - жінкою, яка...
  2. Парфуми бренду

Несподіваний поворот

Бренд Comme des Garçons заснований Рей Кавакубо (Rei Kawakubo) - жінкою, яка народилася в 1942 році, довгий час пропрацювала в областях ніяк не пов'язаних з модою, але несподівано вирішила присвятити себе фешн-індустрії. Рей не мала ніякої освіти в області моди і / або дизайну. Жінка просто зважилася на експеримент, в результаті отримавши всесвітню популярність.

Рей Кавакубо

Безпосередньо марка Comme des Garçons (в перекладі: «як хлопчики») зареєстрована в 1969 році. Перша колекція продемонстрована в 1973, і це був одяг повністю відповідає назві: ніякого натяку на сексуальність, повна асиметрія, чорно-білі тканини - все це йшло в розріз з усталеними звичаями і діючими трендами; це була груба, багато в чому чоловіча, одяг, але красувалися в ній дівчата-моделі.

Проте, колекція сподобалася японським покупцям. В цьому ж році грунтується кампанія Comme des Garçons Co ltd., І відкривається перший токійський магазин.

У 1978 році створена і представлена ​​перша чоловіча колекція бренду. Саме цей час - кінець 70-х початок 80-х - є основоположним для образу марки. Допрацьовується і відточується стилістика, відома сьогодні. Сама Рей Кавакубо так позначає свої дизайнерські особливості:

«Все позбавлене умовностей, неприйнятні надмірність і манірність. Повна відсутність традиційних форм і силуетів. Присутніми маємо тільки лаконічність, якийсь натяк на незавершеність, асиметрія і навмисна недбалість ».

Слід зазначити, що до певного часу використовувалися тільки чорно-білі тканини (включаючи відтінки сірого).

На Париж!

У 1981 році бренд відправляється підкорювати Париж. Елегантну, самозакоханий «Столицю Моди» струсонуло, як від електричного розряду, коли на подіум вийшли моделі в одязі Comme des Garcons. Критики вибухнули криками про «Пост'ядерний моді» і навіть «шик Хіросіми», але публіка ... аплодувала творінь Реї Кавакубо!

Французька прем'єра пройшла настільки вдало, що вже через рік бренд відкриває свій перший магазин в Парижі.

Згодом Comme des Garcons знаходить все нових шанувальників, залишаючись як і раніше екстравагантним. Мабуть, єдиними змінами в 80-90-х роках стало використання більш широкої колірної гами.
Екстравагантність марки настільки популярна і впізнавана, що в різні колаборації з нею вступали такі бонзи Модного Миру, як Levi's, Lacoste, Nike, Fred Perry, H & M, Cutler and Gross, Louis Vuitton і багато інших.

фото з показів різних років

Парфуми бренду

Парфуми Comme des Garçons з'явилася в 1994 році. Це був однойменний унісекс-аромат. Пристрасть до непередбачуваності і екстравагантності передалася і парфумерним композиціям. У ній не було стандартного трирівневого звучання (пірамідки) - аромат на всьому протязі звучить монолітом. Це так само сподобалося покупцем і принесло аромату шалену славу, зробивши класикою Будинку. Слідом був одеколон з тією ж назвою і інші Фланкер.

Все ж екстравагантному дизайнеру цього здалося мало! У хід пішли такі інгредієнти, які або ніяк не можна було уявити в парфумерії, або, як вважали багато, і зовсім не мають запаху. Так, до складу аромату Odeur 53 входять 53 компонента, серед яких: пісок пустелі, вогонь, кисень, палена гума, розпечена лампа, гарячий асфальт, лаку для нігтів і багато інших. При тому, що дивно, аромат вийшов легким, прозорим, ненав'язливим і дуже приємним. Існують цілі фан-клуби шанувальників цього парфуму, які застосовують його як індивідуально, так і разом з іншими ароматами.

На цьому винахідливість дизайнера не вичерпала себе. Назвавши свій парфум «анти-духами», у 2000 році бренд випускає Odeur 71. Як легко зрозуміти з назви, концепція залишилася колишньою, але в цей раз число інгредієнтів збільшено до 71! У їх числі: чорнило для факсу, метал розпечений до червоного, запах тостера, запах акумулятора, запах пилу, розігрітій на лампочці з нотами білої берези та інші компоненти.

Парфуми Comme des Garçons оновлює свої колекції постійно. Шанувальниками по всьому світу є мільйони чоловіків і жінок, які вважають себе оригінальними, екстравагантними, що виділяються з сірої маси оточуючих ...

Деякі аромати Comme des Garçons:

Новости