Котлети курячі з сиром

  1. Котлети курячі з сиром «Ніжність», продукти:

Котлети курячі з сиром, рецепт яких ніколи не виходить з моди. Він відмінно підійде і «в бенкет і в світ», адже за цим рецептом можна приготувати смачну страву і на свято і в будній день. Котлети курячі з сиром, рецепт яких ніколи не виходить з моди Моя дочка називає їх «котлети з сюрпризом», і я з нею повністю згодна. Адже знайти всередині страви захований сюрприз не тільки смачно, але й цікаво і дорослому і дитині.

Вже давно нікого не здивуєш таким блюдом як котлети. Але, тим не менш, цей рецепт користується заслуженою популярністю. Адже в ньому все як нам потрібно - швидко, просто і смачно. Не хочеш мясорубіть м'ясо, будь ласка, у продажу завжди є готове на вибір. Хоча особисто я ніколи не купую готовий фарш. Як би мало часу у мене не було, я завжди повинна бачити, з чого я його роблю. А вимити й обсушити м'ясо власноруч це ще надійніше.

Так привчила мене моя мама, і її порадами я користуюся до сих пір. Готовий фарш я заморожую в морозилці в порційних пакетах. Надаю йому плоску форму і укладаю на зберігання, і завдяки цьому він займає зовсім мало місця. Потрібно що - то приготувати - виймаю з морозилки і даю йому розморозитися на нижній полиці холодильника.

З курячого фаршу можна зробити заготовки і теж заморозити в морозилці. Це дуже зручно для вічно зайнятих працюють леді, у яких дуже мало часу залишається на підготовку. Я роблю тефтелі і фрикадельки, які потім заморожують. Тефтелі потім тушу зі сметаною або томатної підливою, а на гарнір відварюю гречку або макарони. А фрикадельки йдуть на суп, який у нас в родині найулюбленіший. Заморожені заготовки використовую протягом тижня, щоб вони не перебудовувалася.

Котлети з начинкою відрізняються різноманітністю, адже в начинку можна додати багато всього смачного. Найчастіше роблю такі начинки:

  • З грибами та сиром;
  • Сир можна натерти і додати прямо в фарш;
  • З замороженим вершковим маслом і сиром;
  • З сиром і зеленню.

Мої діти дуже люблять знаходити в котлетах різну начинку. Ну а гарніром до такої смакоти найчастіше буває ніжно улюблене картопляне пюре. У нього я додаю вершкове масло, тепле молоко і сильно збиваю, поки пюре не перетвориться в ніжну повітряну масу. Коли ми приїжджаємо в гості до бабусі, вона додає в пюре ще й сире куряче яйце і теж сильно збиває все разом. Оскільки вона тримає домашніх курочок, то яйце можна сміливо додавати в пюре. А ось покупні яйця категорично не можна додавати в сирому вигляді в будь-яку страву.

Як приготувати курячі котлети? починаємо готувати

Котлети курячі з сиром «Ніжність», продукти:

  • Фарш курячий - 600 грам;
  • Лук - невеликий;
  • Яйце - 1 шт. (Можна замінити на 2 ст.л. крохмалю);
  • Вершки або кефір - 100 мл;
  • Зелень петрушки;
  • сіль;
  • Перець мелений;
  • часник;
  • Сир голландський - 100 грам;
  • Панірувальні сухарі (я замінила дуже дрібної жовтої кукурудзяною крупою, як манка).

Котлети курячі з сиром «Ніжність» рецепт приготування:

  1. У фарш додати подрібнений на дрібній тертці або в блендері цибулю.
  2. Вбити яйце, додати вершки.
  3. Додаємо приправи - сіль, перець, зелень петрушки, можна паприку.
  4. Видавлюємо трохи часнику за смаком.
  5. Тепер фарш потрібно добре відбити об стінки миски, щоб він був пишний.
  6. Якщо він у вас вийшов сильно рідкий, можна додати трохи білої булки.
  7. Часто я роблю просто м'ясо, крохмаль і спеції, виходить не менш смачно.
  8. Натираємо голландський сир на дрібній тертці і перемішуємо його зі сметаною або майонезом.
  9. Робимо плоску корж з м'яса. В її центр викладаємо трохи тертого сиру.
  10. Загортаємо всередину і формуємо подовжену котлету.
  11. Обвалюють її в кукурудзяній манки (або панірувальних сухарях).
  12. Смажимо на розігрітій сковороді з двох сторін до рум'яної скоринки, а потім ще 5-10 хвилин під кришкою в невеликій кількості рідини на дуже маленькому вогні. Таким чином, вони трохи пропарити.
  13. Якщо начинка буде з маслом і сиром, то м'яке масло потрібно перемішати з натертим сиром і зеленню, ложкою сформувати невеликі округлі ковбаски і заморозити їх в морозилці. Потім їх можна вкладати в фарш і обсмажувати на сковороді, запікати в духовці або приготувати на пару.
  14. Як варіант, тертий сир змішується з заправленим фаршем, формуються котлети, які потім просто обсмажуються.

Бачите, скільки смачних і різноманітних варіантів можна приготувати! Все-таки кулінарія це творчий процес.

Котлети курячі з сиром виходять ніжні, соковиті і апетитні. Приготувати їх простіше простого - швидко і легко. Всім смачного! Готуйте таке блюдо і в свята, і на кожен день, не пошкодуєте!

Підписуйтесь на наші нові рецепти, натискайте на кнопки соцмереж, щоб поділитися рецептом з друзями.

Подивитися всі рецепти

На головну

Завантаження ...

Як приготувати курячі котлети?

Новости