KTRADE - Тренди 2017. Стиль мілітарі

Продовжуючи тему трендів 2017 року, ми хочемо окремо виділити стиль, який є одним з наймодніших вже кілька сезонів поспіль. Це стиль мілітарі.
«Мilitary» (в перекладі з англійської означає «військовий») - стильовий напрям в одязі, близьке до категорії унісекс і характеризується використанням елементів військового спорядження: курток і пальто за типом шинелей і мундирів, військових черевиків, грубих ременів з великими пряжками, клепок, блискавок, камуфляжній одягу, накладних кишень, формених головних уборів, жетонів, брелоків в формі куль. Багато хто любить цей стиль за особливу військову романтику, красу і практичність, використовувані матеріали міцні і майже не мнуться, і не брудняться. Крім того, ще одна незаперечна перевага мілітарі полягає в тому, що цей стиль одягу з легкістю можна поєднувати з будь-яким іншим стилем.


Мілітарі, хоча і є більш «чоловічим» стилем, придбав найбільшу популярність і у жінок, які показали, що такий одяг дуже стильна і зручна. При всій своїй уявній строгості і різкості одяг «мілітарі» дозволяє жінкам істотно урізноманітнити свій образ, створюючи несподівані і навіть ніжні і романтичні ансамблі. Втім, чоловічі колекції в цьому стилі також є одними з найбільш затребуваних і на світових подіумах, і в звичайному житті.

Втім, чоловічі колекції в цьому стилі також є одними з найбільш затребуваних і на світових подіумах, і в звичайному житті


Найпопулярніші матеріали стилю - це кашемір, бавовна, денім, оксамит і шкіра Найпопулярніші матеріали стилю - це кашемір, бавовна, денім, оксамит і шкіра. Однак зараз жіночий одяг в стилі мілітарі може бути виготовлена ​​з легких тканин, що летять, таких як шовк і шифон. Як декор для мілітарі одягу можуть використовуватися різні латки, значки, ордени і прикраси в заданій тематиці. Вибір сумок дуже різноманітний, але краще, щоб вони були нейтральних кольорів і виконані зі шкіри, прямої форми без зайвих деталей. Найкращий варіант - сумка листоноші.


У наш час стиль мілітарі має кілька напрямків У наш час стиль мілітарі має кілька напрямків. Наприклад, одне з них - гвардійський стиль в одязі, представлений строгими формами піджаків і пальто. Одне з найяскравіших і розкішних проявів мілітарі - імперський стиль, при цьому одяг нагадує військову уніформу часів правління Наполеона I. Також в мілітарі є такі напрямки як Хайт-мілітарі і кежуал-мілітарі. Кежуал-мілітарі - це молодіжний напрям одягу, що характеризується недбалістю і зручністю. Типові речі - куртка-бомбер, що прийшла з авіації, парку, гомілкові чоботи і ботфорти. Хайт-мілітарі орієнтується на форму вищих військових чинів, цей стиль виглядає більш елегантним, строгим і діловим.

Цікавою є історія появи даного стилю в трендах всесвітньо відомих будинків моди Цікавою є історія появи даного стилю в трендах всесвітньо відомих будинків моди.
Під час Великої Вітчизняної війни фабрики з пошиття одягу виконували, в основному, військові замовлення. По закінченню війни звичайний одяг була в дефіциті. Вихід зі становища знайшли в переробленні військової форми в цивільний одяг. Перешитій солдатську одяг носили всі від малого до великого. У той час і з'явився перший зародження моди на одяг «мілітарі».
Трохи пізніше, в 60-і роки, напрямок «мілітарі» було взято на озброєння американськими хіпі. Вони кілька перетворили одяг у військовому стилі, зробили її крій більш вільним. Замість відпрасованих військових брюк з'явилися мішкуваті штани; замість туго затягнутого ременя - бовтається, з великою пряжкою, пояс.
Але справжню популярність знайшов даний стиль лише в 80-х роках XX століття. Маститі дизайнерські будинки, такі, як Christian Dior і Louis Vuitton, випустили нові колекції одягу для жінок в стилі «мілітарі», після чого мода на нього стала поширюватися по всьому світу із запаморочливою швидкістю.


Навесні ж і влітку 2017 військовий стиль буде простежуватися в усьому: у верхньому одязі, в аксесуарах і взуття, в сукнях і топах, в спідницях і брюках Навесні ж і влітку 2017 військовий стиль буде простежуватися в усьому: у верхньому одязі, в аксесуарах і взуття, в сукнях і топах, в спідницях і брюках. Однак якщо раніше однією з характерних особливостей мілітарі були грубі військові тканини в кольорах цього стильового напрямку - хакі, оливковій, гірчичне, темно-зеленому, темно-синьому, пісочному, сірому, коричневому, і чорному, то в новому сезоні все кардинально змінилося і тренд отримав нове прочитання, влившись в лад модних віянь в абсолютно новій якості. На зміну класичним холодним квітам мілітарі прийшли більш теплі і оригінальні. Тепер це необов'язково болотні відтінки, присутні також кольору хакі, але світліші тони, а також різнокольорові квіти, нашивки і обробка бахромою - військовий стиль в одязі стає більш жіночним і кокетливим.
Також в число модних трендів 2017 увійшов парадний мілітарі, як на показах Dolce & Gabbana і Dsquared2. Більш того, ці модні будинки вирішили зробити мілітарі більш жіночним, об'єднавши "мундири" з міні-спідницями і прозорими тканинами і ще більше ще більше підкреслити тендітну жіночу фігурку.

Більш того, ці модні будинки вирішили зробити мілітарі більш жіночним, об'єднавши мундири з міні-спідницями і прозорими тканинами і ще більше ще більше підкреслити тендітну жіночу фігурку


Як створити образ у стилі мілітарі?
Як створити образ у стилі мілітарі Визначтеся, які речі стануть базовими в вашому костюмі, відштовхуючись від яких Ви будете будувати весь образ. Це може бути сорочка на ґудзиках кольору хакі, стилізований светр, піджак з погонами або шинель. Також зверніть увагу на строгі брюки зі стрілкою і спідниці прямого крою.
Як правило, одяг у стилі мілітарі шиється з міцних і практичних матеріалів, що не брудняться, не рвуться і майже не мнуться. Літній одяг може бути пошита з більш легких тканин, тоді як осінньо-зимові речі зазвичай щільні. Однак в костюмі завжди можна комбінувати, наприклад, бавовна і твід, щоб створити ефектний контраст.

Віддавайте перевагу натуральним кольорам таким як: хакі, оливковий, темно-зелений, пісочний, сірий, коричневий Віддавайте перевагу натуральним кольорам таким як: хакі, оливковий, темно-зелений, пісочний, сірий, коричневий. Ці відтінки можна комбінувати з більш яскравими, невластивими одязі мілітарі квітами. Крім цього не забувайте і про камуфляжні забарвлення всіх мастей: їх можна використовувати для пошиття спідниць і навіть суконь.

Крім цього не забувайте і про камуфляжні забарвлення всіх мастей: їх можна використовувати для пошиття спідниць і навіть суконь


Ви легко можете самі зробити речі в цьому стилі, наприклад, пришивши до піджака погони, клепки, тасьму, нашивки і інші елементи військової уніформи Ви легко можете самі зробити речі в цьому стилі, наприклад, пришивши до піджака погони, клепки, тасьму, нашивки і інші елементи військової уніформи. При цьому не бійтеся трохи перебільшити, щоб костюм виглядав не надто по-військовому.
Пам'ятайте, що чітка відповідність військовій формі необов'язково. Тому не намагайтеся, щоб кожен елемент костюма був у військовому стилі. Комбінуйте штани хакі з шифоновими блузками, а під піджаки з погонами надягайте футболки з яскравими принтами. Найпростіший, але дуже стильний образ в стилі мілітарі: звичайна майка-алкоголічка, штани кольору хакі з накладними кишенями і армійські черевики.
Характерна для стилю мілітарі взуття - це високі шкіряні чоботи з жорстким халявою і грубі армійські черевики на шнурівці. Вони можуть бути прикрашені ланцюжками, шпорами або кнопками. Однак якщо Ваш образ сам по собі містить багато елементів мілітарі, то підберіть до одягу, наприклад, прості шкіряні чоботи на товстому каблуці або ботильйони на шнурівці.


В якості верхнього одягу відмінно виглядатиме пряме двубортное пальто з дуже щільного матеріалу В якості верхнього одягу відмінно виглядатиме пряме двубортное пальто з дуже щільного матеріалу. Якщо у Вас вже є відповідний варіант, удосконалює його: пришити золотисті або сріблясті металеві ґудзики, погони, нашейте на манжети тасьму у вигляді мотузки. Не менш підходящим буде простий тренчкот кольору хакі.
Аксесуари в стилі мілітарі - це різноманітні шкіряні і плетені ремені з клепками і великими металевими пряжками, сумки листоноші, шкіряні браслети, ланцюжки з жетонами, прості кільця. В якості головного убору можна вибрати кашкет з коротким козирком, високу хутряну шапку або формений кепку.

В якості головного убору можна вибрати кашкет з коротким козирком, високу хутряну шапку або формений кепку


Будьте завжди наймоднішими і красивими! Вдалих Вам стильових рішень! Будьте завжди наймоднішими і красивими

Як створити образ у стилі мілітарі?

Новости