Купувати нове авто в Україні під Новий рік доведеться без знижок

  1. Орфографічна помилка в тексті:

21 грудня 2017, 4:16 Переглядів: 21 грудня 2017, 4:16 Переглядів:   Фото: Сергій Ніколаєв   Вважається, що останні тижні перед новорічними святами - саме час, щоб в розрахунку на знижки спробувати заощадити при покупці автомобіля

Фото: Сергій Ніколаєв

Вважається, що останні тижні перед новорічними святами - саме час, щоб в розрахунку на знижки спробувати заощадити при покупці автомобіля. Тим більше, є привід: машини 2017 року з 1 січня вже будуть вважатися "торішніми" і не такими привабливими, а значить продавці можуть піти на поступки, аби продукція не залежалася на складах. Але чи дійсно це для них аргумент, розбиралися експерти і AutoNews.

Як пояснюють дилери, багато що залежить від імпортерів, які представляють бренди на рівні країни. І однакові ціни на певну марку в різних автосалонах - це не їхня змова, а політика імпортера.

"Дилери часто не формують цінові пропозиції. У всіх ціна уніфікована і все диктується з боку імпортера. Впливати на розпродаж складу, щоб машини не залишилися на наступний рік, ми не можемо", - пояснила керівниця відділу маркетингу компанії "Атлант-М Дніпровська набережна" Вікторія Моргаленка.

В автосалонах відзначають, що імпортери часто регулюють свої залишки на складі або ситуаційно, або автоматично. Тобто, знижка на машину може бути оголошена після того, як вона простояла певний час на складі і її ніхто не купив.

З іншого боку, під кінець року йде повним ходом виконання планів як у продавців, так і у деяких покупців. Багато імпортерів в грудні виконують річні плани і їм потрібно звітувати перед брендами, з якими працюють. Також грудень - традиційний період "освоєння бюджетів" в держсекторі, в тому числі і на оновлення автопарків. Такі покупці часто купують авто, не звертаючи уваги на знижки (якщо мова, звичайно, не йде про закупівлі через тендери).

У Всеукраїнській асоціації автоімпортерів і дилерів підкреслюють - тенденція така, що на системні МЕГАСКІДКІ покупцям розраховувати зараз не варто. Причин називають кілька.

По-перше, самі виробники намагаються не допустити "інфляції" продукції, а тому вдаються до хитрощів з vin-кодом. "Виробники розуміють, що якщо вони в грудні випустили автомобіль - це вважається 2017 рік, а в січні - це вже 2018 рік. І розуміють, що покупець, якщо захоче швидко продати машину, захоче 2018 рік. Тому всі світові виробники в vin-коді всіх машин, які виробляють з 1 серпня, пишуть 2018 рік. Ті машини, які прибули в Україну в другому півріччі і не продані, за роком випуску вважаються 2018 року ", - пояснює глава Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко. При цьому попит на нові авто в Україні зростав високими темпами по відношенню до аналогічного періоду минулого року. Восени зростання припинилося, динаміка листопада - з невеликим мінусом до минулого року

По-друге, при нинішніх невеликих продажах склади не дуже затоварювався, а отже і на "розпродажної" знижки розраховувати не варто. "Більш-менш дорогі машини зараз зазвичай приходять безпосередньо під клієнта. Так що товарних залишків на складах дуже небагато. Більш того, за деякими моделями чергу варто до травня. Про які товарні залишки може йти мова? Так, таке було можливо в 2008-2009 році, коли в Україні продавалася 621 тис автомобілів в рік. Таке можливо в Європі, де в цьому році продали 14 млн автомобілів. Але у нас ситуація інша ", - сказав Назаренко.

Але знижкова активність у продавців авто все ж спостерігається. Про перші передноворічних знижки оголосили ще на початку грудня. В одній з мереж автосалонів Renault можна купити зі знижкою від 50 000 до до 80 000 грн, а по бренду Opel в якості бонусу пропонують гуму в подарунок. На марку Ravon зафіксовані ціни в гривні, незважаючи на те, що гривня за останні місяці девальвувала більш, ніж на 10%.

Офіційний імпортер Nissan теж запропонував пропонують клієнтам знижки, але безпосередньо з Новим роком у них це не пов'язано. "Мова не йде про виконання якихось планів до кінця грудня." Ніссан Мотор Україна "- це японська компанія, яка працює по фінансовому році, який закінчується 31 березня. Тобто, у нас" новий рік "розпочинається 1 квітня", - пояснив PR-менеджер "Ніссан Мотор Україна" Володимир Іванов.

Кажуть про кроки назустріч клієнтам і виробники автобусів - йдеться про знижки до 12, в основному на автобуси, випущені в минулому році.

Таким чином, що знижки, які так чи інакше пов'язані зі святами і завершенням року, є у значної частини продавців автомобілів. Але сильно розгулятися, чекаючи повальних розпродажів, не вийде. В основному можна розраховувати на невеликі бонуси у вигляді подарункових комплектів гуми, продовження страховок на пільгових умовах або більш вигідного кредитування. Помітні поступки пропонують або на дуже обмежену кількість автомобілів, або на початку дорогі моделі.

Нагадаємо, в Україні знизили ставку мита на машини з Європейського Союзу. Також парламент повністю звільнив від податків електромобілі. Сайт "Сегодня" дізнався, як зміняться ціни на автомобілі з Нового року .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Машина під ялинку: чекати чи новорічних знижок на автомобілі в Україні". інші Авто новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Про які товарні залишки може йти мова?

Новости