Лікування геморою гомеопатією.

  1. симптоми геморою
  2. Лікування геморою у жінок і у чоловіків

Рекомендоване лікування: Веном краплі ЕДАС-120 (гранули ЕДАС-920 )

Венозні сплетення (кавернозні тільця), розташовані в районі анального проходу, переповнюються кров'ю - саме це і провокує виникнення геморою, а розширилися і змінилися вени прийнято називати вузлами.

Венозні сплетення (кавернозні тільця), розташовані в районі анального проходу, переповнюються кров'ю - саме це і провокує виникнення геморою, а розширилися і змінилися вени прийнято називати вузлами

симптоми геморою

Симптоматика даного захворювання представлена ​​здебільшого кровотечею і вивалювання вузлів із прямої кишки.

Виділення крові під час спорожнення або кров'яні згустки в калі. Венозні стінки недоотримують кисневого харчування через застій крові в геммораідальних венах, які утворюють вузли навколо прямої кишки. До того ж тривалий заповнення кров'ю сприяє розтягуванню самих стінок, через що вони стоншуються, розриваються і руйнуються. Це і є причиною кровотечі. Особливість гемороїдальних кровотеч - зазвичай вони супроводжують дефекацію.

Вивалювання гемороїдальних вузлів.
Через повільне истонченная фиброзное-м'язового каркаса вузли зміщуються в напрямку заднього проходу і з часом випадають.

Відчуття тяжкості і затору. Подібні ознаки виникають через набухання вузлів, викликаних переповненням кров'ю. Ці відчуття з'являються в основному під час ходьби.

Відчуття сверблячки і печіння в ділянці анального отвору. Дані симптоми виникають при руйнуванні стінок. Виділяється під ча цього процесу кров подразнює слизову оболонку.

Хворобливе спорожнення, болю під час ходьби і при сидінні. Подібні ознаки попереджають про загострення даного захворювання - відбувається обмеження вузла. Біль буває нестерпна - в результаті пацієнтові однаково важко і перебувати в положенні сидячи, і пересуватися.

Біль при дотику до гемороїдальних вузлів. Хворобливість на дотик буває через набухання і ущільнення. Вузли синіють і набувають червоний відтінок, товщають приблизно до двох сантиметрів.

види геморою

Хронічний геморой - найбільш поширений вид цього захворювання. Його початок і розвиток хронічного ознаменуються наступними симптомами: дискомфорт в районі анального отвору, відчуття тяжкості і затору, збільшення вологості, свербіння. Далі настає черга ректальний кровотеч після спорожнення. Даний період може становити від кількох місяців до двох-трьох років. Загострення симптомів може чергуватися з припиненням болів і відновленням. Через свій підступності хвороба буває важко діагностувати на ранніх стадіях розвитку. Згодом, однак, вона прогресує. Через порушення режиму харчування спорожнення супроводжується болем в районі анального проходу і виділенням крові різної інтенсивності. Все збільшуються гемороїдальні вузли поступово випадають з анального проходу.

Хронічний геморой (у жінок часто виникає після пологів) проходить 4 стадії:

  • 1. Початкова стадія, коли виділяється кров з заднього проходу.
  • 2. Ця стадія, коли відбувається випадання гемороїдальних вузлів під час випорожнення, після якого вони самі встають на місце.
  • 3. На третій стадії відбувається випадання гемороїдальних вузлів під час випорожнення, після якого їх треба вставляти на місце руками.
  • 4. На останній стадії гемороїдальні вузли можуть випасти від усього (чхання, кашель, найменша фізичне навантаження) і вже без можливості вставити їх на місце.

Гострий геморой (загострився хронічний геморой)

Для нього характерні болі в ділянці анального проходу, включаючи промежину; набухання і ускладнення вузлів, почуття затору і дискомфорту, збільшення температури тіла.

Гострий геморой проходить 3 стадії:

  • 1. Закупорка судин без запалення. Поява набряклості і почервоніння поруч з анальним отвором. Зовнішні вузли щільної консистенції віддають терпимою болем. При спорожнення з'являється печіння, свербить слизова.
  • 2. Закупорка судин з ускладненням у вигляді запалення вузлів. Набряклість навколо заднього проходу яскраво виражена, шкіра набуває червоного кольору. Пронизує біль в анальному проході, що підсилюється під час сидіння і ходьби. Обмацування і дослідження пальцями заподіюють різкий біль.
  • 3. Закупорка судин з ускладненням у вигляді запалення підшкірної клітковини. Запальна пухлина вже поширилася на всю окружність анального проходу. Обмацування вузлів дуже болісно, ​​дослідження пальцями неможливо. Під час огляду можна побачити побагровевшіе внутрішні вузли (деяких випадках вони бувають синьо-багряного відтінку), які випали з анального отвору.

фактори ризику

Розвиток геморою провокує дві групи несприятливих факторів: зовнішні (стиль життя), внутрішні (певні захворювання).

  • Нерухома робота, тривале сидіння.
  • Підняття великих вантажів.
  • Заняття деякими видами спорту.
  • Часта затримка стільця (запор).
  • Вагітні та вже народили жінки.

профілактика геморою

  • Правильне збалансоване харчування з метою уникнення можливих запору і діареї.
  • Мінімальні потуги при спорожнення.
  • Вживання мінеральної води.
  • Систематична розминка для осіб, які ведуть сидячий спосіб життя (не рідше одного разу на три години). Жорсткі сидіння.
  • Підмивання прохолодною водою після спорожнення.
  • Відмова від підйому непосильного ваги.
  • Чи не бажана велосипедна їзда. Показані заняття аеробікою і плаванням.

Лікування геморою у жінок і у чоловіків

Для лікування використовуються традиційний і народний методи.

Традиційний включає в себе наступні способи:

1. Консервативні способи
▪ Часто від надто не потрібне постійне лежання в лікарні, хоча в особливо важких випадках з ускладненнями пацієнта можуть покласти в стаціонар і прописати терапію.
▪ Використання місцевих препаратів, таких як мазь, ректальні свічки, гелі для зняття роздратування, свербіння і поколювання. Гарні на першій стадії захворювання, також їх виписують і на інших стадіях, щоб зняти неприємні симптоми і дискомфорт.
▪ Використання таблеток, що полегшують дефекацію, знеболюючих, антибіотиків (при наявності інфекції), флеботропних препаратів і т.д.
▪ Введення в гемороїдальні вузли склерозирующего препарату (склеротерапія).
2. Операційне видалення вузлів процедурою геморроідектоміі.
3. малоінвазивні методи лікування: процедурою HAL (перев'язкою гемороїдальних артерій), лідируванням латексом (через 14 днів шишки відпадають) і т.д.

Лікування геморою народними засобами.

1. Рекомендують приймати теплі ванни на відварах лушпиння цибулі, горця перцевого, твердохлёбкі, ромашки, звіробою.
2. Використання п'явок -по штуці на вузол.
3. Мазі з горобинового соку або деревію.
4. Масаж шишок (сприяє поліпшенню циркуляції крові).
5. Слабомарганцовие ванни.

Слабомарганцовие ванни

Рекомендоване лікування: Веном краплі ЕДАС-120 (гранули ЕДАС-920 )

Новости