Любов і закоханість. Як відрізнити любов від закоханості

  1. Як відрізнити любов від закоханості
  2. Як відрізнити любов від симпатії
  3. Як відрізнити любов від дружби

Жодна людина в світі не може прожити без любові. Навіть якщо він говорить, що йому не потрібна любов, він в неї не вірить і ніколи не відчував, це просто захист. Так уже влаштована людина, він бажає бути коханим і любити. Жінка мріє зустріти справжнє кохання з того самого моменту, як тільки починає відчувати себе дівчиною. Про кохання написано безліч книг, знято фільмів, майже кожна пісня розповідає про це почуття. Але дуже часто любов плутають з простою закоханістю, що призводить часом не до щасливого продовження відносин, укладення шлюбу, а до болю, розчарування і образі. Саме невдалий досвід і викликає бажання ніколи більше не любити і не довіряти свої почуття чоловікові. Тому, щоб уберегти своє ніжне серце від зайвих ран, краще вміти відрізняти кохання від простої закоханості.


Як відрізнити любов від закоханості

Жінкам, та й чоловікам взагалі, властиво плутати такі різні почуття, як любов і закоханість . Багато в чому ці почуття схожі, але багато в чому і відрізняються один від одного. Розуміння того, що ви відчуваєте до чоловіка важливо, тому що від цього залежить ваше подальше життя, а також доля обранця. Щоб відрізнити любов від закоханості, запам'ятайте, вони слідують один за одним, але ніяк не доповнюють.

Закоханість є природним станом на початку відносин. Вона стає тією іскрою, яка наділяє вподобаного чоловіка ідеальними якостями, навіть якщо їх немає. Безумовно, чоловік володіє хорошими якостями, але негативні ви просто не помічаєте, засліплені почуттям. Закоханість - це ейфорія, радість, хвилювання і передчуття знайомства, спілкування і зближення. Але рано чи пізно вона пройде, дуже вже ефемерна і недовговічна. Коли ейфорія відступить, тоді і виникне момент переходу закоханості в любов чи ні. Адже саме всі ті якості, з якими ви ще не встигли познайомитися, почнуть заявляти про себе, привертаючи увагу, і не завжди вони можуть захопити.


Щоб не говорили про кохання з першого погляду, психологи вважають, що в перший момент, коли людина вразила вас до глибини душі, можна говорити про закоханість. Для виникнення любові потрібно набагато більше часу. Любов досить вибіркова, вона допомагає зрозуміти і прийняти улюбленого з усіма його перевагами і недоліками, в той час як закоханість наділяє людину ідеальними якостями, а коли вона також швидко проходить, як і починається, може залишити тільки легке здивування, що ви могли прийняти цього чоловіка за ідеал.

У справжнього кохання немає місця ревнощів, вона будується на розумінні, а найголовніше довірі, в той час як закоханість і пристрасть не сприймають навіть натяку на спілкування вашого чоловіка з представницею протилежної статі. Ревнощі під час закоханості настільки ж сильна, як і пристрасть, провокуючи на захист своєї любові. Закоханий чоловік може відчувати те прилив почуттів, то різке охолодження, любов же зігріває і дарує спокій, допомагаючи жити і творити.


Задайте собі відразу кілька питань, чи влаштовують вас недоліки, які є у вподобаного чоловіка, і чи хочете будувати відносини з ним далі, коли закоханість пройшла. Якщо обидві відповіді «так», значить це любов. Беручи недоліки, і не звертаючи на них уваги, бажаючи прожити з цим чоловіком до кінця своїх днів, будьте впевнені, це прийшла справжня любов.

Як відрізнити любов від симпатії

Іноді бажання розібратися, яке почуття пов'язує з чоловіком, викликано тим, що жінка намагається зрозуміти, чи варто їй робити наступний серйозний крок, зближуючись ще ближче, або краще не квапити події, а може просто розлучитися. Тому:

  • Спробуйте оцінити, чи хочете ви робити цій людині приємно, незважаючи на силу його симпатії до вас. Бажання зробити чоловікові приємне може бути як ознакою симпатії, так і ознакою любові. Однак вона може залишатися все життя, а ось закінчення любові стає, як правило, тією точкою, після якої настає охолодження і припинення спілкування.

  • Подумайте, чи залишаться ваші теплі почуття до чоловіка колишніми, якщо він вибере іншу жінку, не залишивши навіть можливість, що ви будете з ним разом. При позитивній відповіді можна сміливо говорити, що це справжня любов.
  • Якщо при його погляді ваше серце на мить зупиняється, в грудях виникає незвичайне почуття, а почуття щастя просто переповнює вас, звикайте до думки, що це любов. Якщо ж ні, то це просто симпатія і не варто сильно переживати про те, що ви не разом.
  • Ознакою любові є і бажання, щоб людина, яка вам подобається, навіть якщо він живе дуже далеко, був щасливий, здоровий і живий.
  • Хочете ділити з симпатичним чоловіком радощі й негаразди, незважаючи на минулі роки, а з дня знайомства з ним також цікаво, як і раніше, не сумнівайтеся - це не просто симпатія, це любов.

  • Бажання зробити життя чоловіка краще, не вимагаючи нічого натомість, ніколи не виникне при простої симпатії. Занадто сильним і всепоглинаючим почуттям є любов у порівнянні з симпатією.
  • Потяг до чоловіка не тільки як до особистості, а й як до чоловіка, бажання мати з ним спільних дітей, щоб знаходити його риси в особі дітей, відчуваючи почуття гордості і ніжності, зникнення інших чоловіків, які могли б залучити вас в якості можливих чоловіків, - все це ознаки саме любові, а не просто симпатії.

Як відрізнити любов від дружби

Згідно з визначеннями психологів любов проявляється в трьох основних формах: любов-потяг, любов-дружба і любов-повага. При спілкуванні з чоловіком можуть існувати всі три форми, але яка з них є переважаючою, визначити майже неможливо. Але якщо в глибині душі з'являється бажання зрозуміти, що ж вас так тягне до цього чоловіка, значить це необхідно зробити, щоб уникнути помилок в майбутньому і не втратити можливість зустріти дійсно справжню любов, яка об'єднає всі ці три форми, і не проміняти її на симпатію або любов-повага.


Правильніше за все взагалі не загострювати увагу на те, які відносини вас пов'язують з цим чоловіком. Скористайтеся правом жінки чекати першого кроку від чоловіка. При простій симпатії не варто першої запрошувати його на побачення. Насолоджуйтесь тим, що ви спілкуєтеся, не намагаючись нічого змінити, а тим більше не намагайтеся поговорити з ним про почуття і наміри. Якщо ви замислюєтеся, які почуття переважають у вас в серці: закоханість або любов, а може просто дружнє ставлення або симпатія, то не варто зациклюватися на тому, що пора в ваших стосунках щось міняти.

Поспостерігайте за чоловіком, якщо це дозволено, запитайте у нього про особисті стосунки, плани на майбутнє, про те, як він взагалі відноситься до любові. Може він давно ні з ким не зустрічається, але не поспішайте робити висновок, що він готується відверто поговорити з вами, будьте терплячою, якщо це так, ви про це рано чи пізно дізнаєтеся, якщо самі зацікавлені в побудові з ним відносин.


Зрозуміти, що чоловік до вас відчуває далеко не дружні почуття, хоча ви спілкуєтеся вже багато років, можна, поспостерігавши за його реакцією на ваших чоловіків. Але перед тим як випробовувати його, зрозумійте, чи розглядаєте ви його в якості можливого партнера. Якщо немає, то і не варто провокувати його на відвертість.

Щоб вгамувати цікавість або зрозуміти, що це не просто дружні почуття і симпатія, а саме любов, зверніться за відповідями на хвилюючі питання до загальних друзям, але не давайте їм приводу думати, що ви надто зацікавлені в свого друга, як чоловікові. Іноді необхідна обережність, щоб перейти від дружби до любові, а надмірна напористість з вашого боку, коли чоловік не готовий, тільки зруйнує дружні відносини. Слухайте думку друзів, аналізуйте почуте про поведінку одного і визначитеся, що ви не плутаєте дружню симпатію з любов'ю, продовжуючи насолоджуватися спілкуванням з людиною, який настільки близький вам по духу, що зміг стати близьким другом. Повірте, закоханий чоловік скаже вам про свої почуття, особливо якщо ви з ним друзі.


Закоханість - це почуття, яке швидко виникає, але і швидко зникає, часто залишаючи після себе легке здивування від того, що саме ця людина змогла торкнутися ваше серце, а любов, в першу чергу, довгий і не завжди легкий шлях, який дозволяє створити для люблячих один одного людей той ідеальний світ гармонії, підтримки і взаєморозуміння, до якого прагне кожна жінка.

Автор: Устабаші Юлія
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкове.

Теги: любов і закоханість , як відрізнити любов від закоханості


Повернутися до початку розділу Любов і секс
Повернутися до початку розділу Краса і Здоров'я

Новости