Любов живе три роки: як цього уникнути

Експерт WomanHit.ru - психолог Олена Ал-Ас - про те, що багато в нашому житті будується на правильному виборі Алена Ал-Ас

28 грудня 2017 12:17

28 грудня 2017 12:17

Невже любов живе тільки три роки?

Фото: Pixabay.com/ru

Якщо вірити розхожою фразі, то любов живе всього три роки. Хтось виправдовує цим свої невдалі (іноді раз по раз невдалі) відносини, хтось щиро сподівається, що це не так, в страху чекаючи трирічного кордону, хтось всім своїм життям доводить, що це не так. Так скільки ж років живе любов, і чи можна продовжити цей термін?

Якщо розглядати явище любові і закоханості виключно з точки зору фізіології, то в тезі про трирічний термін життя є своя правда. Основа потягу і любові - нейромедіатори і фенілетиламін, вони діють на людину приблизно протягом трьох років. Природою так закладено, що цього терміну має бути достатньо для того, щоб зустрітися, сподобатися, завагітніти, виносити, народити і дати вижити новій людині. Протягом цих трьох років фізіологія працює на те, щоб утримати тата поруч з мамою. Тому, справедливості заради, варто говорити про те, що пристрасть живе три роки. Тому що любов - це почуття, в основі якого лежить не тільки і не стільки фізіологія, скільки усвідомлений вибір і бажання конкретної людини.

Все в нашому житті будується на виборі. Правильніше було б сказати, на розумному виборі, однак багато хто воліє діяти не на основі розуму, а на основі миттєвих емоцій, чужих порад, шаблонів, нав'язаних суспільством, і т. Д. Але в будь-якому випадку в основі кожного рішення лежить вибір. В даному випадку вибір звучить так: «вибираю я цю людину чи ні». Саме від вашого вибору в кінцевому підсумку буде залежати те, скільки буде жити ваша любов.

Якщо кожен день, кожну годину ви не вибираєте свого партнера, ваші відносини можуть існувати якийсь час під впливом пристрасті, взаємного сексуального тяжіння, обумовленого фізіологічними процесами, але як тільки вони припиняться, піде і ваша закоханість. Якщо за цей час ви нічого не побудували, не вклали, то нічого і не залишиться.

Відносини - це робота, іноді дуже складна робота. На жаль, багато роками чекають того, з ким буде легко і безпроблемно, «судженого», призначеного долею, свято вірячи в те, що з «потрібним» людиною все станеться само собою. Але чекаючи невідомо кого, ми, на жаль, часто упускаємо прекрасних людей, які зараз поруч з нами, або будуть, або вже пішли, не дочекавшись взаємності.

Якщо ви вибираєте життя зі своїм партнером, значить, ви вибираєте компроміси, повагу, турботу, увагу і прихильність. Всі ці фактори сумарно сильніше фізіології і пристрасті. І коли бажання йти на компроміси, проявляти повагу і турботу - взаємно, любов буде жити все життя.

Пам'ятаючи про це, можна вивести і секрет довголіття в любові: чим більше ви будете вкладати в свою любов, тим довше вона буде жити. Є дуже гарний вислів про те, що не варто заздрити щасливим парам, вони пройшли через ті ж самі складності, але не зламалися. Долайте складності, а не біжіть від них, піклуйтеся один про одного, поважайте один одного, і ваша любов буде з вами завжди.

Так скільки ж років живе любов, і чи можна продовжити цей термін?

Новости