Mbështetëse për macet. Braid si një duhet të ketë aksesor për ecje

Shtigjet e pavarura të një mace / mace në rrugë (varg i lirë) nuk janë të padëmshme dhe shpesh janë vdekjeprurëse për kafshët tuaja Shtigjet e pavarura të një mace / mace në rrugë (varg i lirë) nuk janë të padëmshme dhe shpesh janë vdekjeprurëse për kafshët tuaja. Rreziqet që presin macet në rrugë: qen, xhade dhe makina, një person që nuk i do macet (të cilët lehtë mund të godasin), macet e tjera, sëmundje të ndryshme (përfshirë sëmundjet fatale dhe sëmundjet që u transmetohen njerëzve), vjedhjet ( macja e rodës është e vjedhur (sidomos macet e këtyre racave që janë të hapura për certifikim (për shembull: bobtail Kuril, siberian))). Macet dhe macet kanë sëmundje që janë asimptomatike dhe transmetohen përmes kafshimit, gërvishtjeve, seksualisht, si dhe pikat ajrore. Dhe të gjitha "bukuri" dhe simptomat e sëmundjes mund të shihen vetëm me një imunitet të dobësuar ose të kuptojnë se kafsha dhemb, vetëm me humbjen e mbeturinave në mace ose vetë kafshët.

Disa pronarë preferojnë të ecin mace në ballkon. Kjo është shumë e rrezikshme, sepse mace, e hipnotizuar nga ajo që pa në rrugë, shpesh hedhje poshtë. Edhe pse mund të bjerë dhe të ulet në këmbët e saj, lartësia e disa kateve shpesh rezulton të jetë fatale. Disa pronarë preferojnë të ecin mace në ballkon

Prandaj, ne fuqimisht ju rekomandojmë që të mësoni cat / cat të shfrytëzoj dhe ecën në një zinxhir.

Kursi modern i jetës nganjëherë na detyron të marrim me vete kafshën tonë me ne në vend, në një udhëtim pushimi, në rast të një lëvizjeje dhe natyrisht te veterani. Në të gjitha këto raste (dhe në raste të tjera të ngjashme) ne rekomandojmë vënien e një parzmore në mace / mace - kjo do të garantojë sigurinë e saj dhe paqen e mendjes suaj. Ata ecin me macet në një parzmore të veçantë, një jakë me një zinxhir nuk është i përshtatshëm për këtë, sepse muskujt e qafës së maces janë shumë më të dobëta se ato të një qeni. Cat nuk do të jetë në gjendje të hidhen nga shenja të zgjedhur saktë (ka dy gishta midis parzmore dhe trupin). Një mace e re shpejt do të mësohet me këtë municion, por me një të rritur do të duhet të punojë shumë (megjithatë, do të ketë një dëshirë dhe gjithçka do të funksionojë).

Çfarë parzmore për të zgjedhur.

Një parzmore dhe një zinxhir për të mund të blihet në çdo dyqan manar Një parzmore dhe një zinxhir për të mund të blihet në çdo dyqan manar. Kur zgjedhni, duhet të konsideroni:

1. në mënyrë që materiali të jetë i lehtë (pambuk, najlon) dhe i butë, sepse macet janë shumë të ndjeshme, mbrehja e ashpër mund t'i shkaktojë siklet;

2. Fuqia e materialit nga i cili është bërë parzmore dhe zinxhiri (veçanërisht nëse keni një mace të madhe muskulare (ose mace));

Gjatësia e zinxhirit; rripi duhet të jetë mjaft i gjatë - të paktën dy metra në mënyrë që mashkulli juaj të lëvizë lirshëm në një drejtim interesant (ai mund të vrapojë, të kërcejë). Oochen lehtë për të përdorur leashes - ruletë projektuar për qentë e racave të vogla.

Si për të mësuar një mace për të shfrytëzuar me një zinxhir.

Është e nevojshme për të mësuar një mace në disa faza: së pari, kafsha merr zakon Është e nevojshme për të mësuar një mace në disa faza: së pari, kafsha merr zakon   Artikulli i ri - lëni parzmoren pranë vendeve tuaja të preferuara të maceve Artikulli i ri - lëni parzmoren pranë vendeve tuaja të preferuara të maceve. Pastaj provoni të mbani një mbreh; vishen-tërheqin vëmendjen e maceve në petting, games, treats; xhiruar vetëm kur macja qetësohet. Vishni municion nga koha në kohë, duke i lidhur këto momente me diçka të këndshme (për shembull, para se të ushqeni), duke rritur gradualisht kohëzgjatjen. Pasi macja të përdoret në parzmore dhe ecën rreth shtëpisë me qetësi, mund të filloni ta njihni me zinxhir. Parimet janë të njëjta si kur trajnohen për një parzmore. Pronari nuk duhet të tërheqë mace pas tij, por më pas të ndjekë atë, të përpiqet të interesit të lojës. Duhet ta provoni në drejtimin në të cilin dëshironi. Vazhdoni të trajnoni derisa macja të fillojë të ecë në mënyrë profesionale në një parzmore me një zinxhir dhe pastaj ta marrë atë jashtë . Mbani mend: zhurma dhe qentë e trembin mace. Mos u zemëroni nëse mace refuzon të ecë, ta përkëdhel dhe le të mësojë me atë që po ndodh.

ecje

Tani disa fjalë se si të ecni me një mace / mace Tani disa fjalë se si të ecni me një mace / mace. Mashkulli juaj më në fund u përdor për parzmore me zinxhir - tani është koha për ta çuar atë në ecjen e parë në jetën e tij. Zgjidhni një vend të vetmuar në park (në pyll në vend), përndryshe një qen / mace mund të frikësohet nga qentë, automjete që kalojnë ose një numër i madh njerëzish. Arritja e vendit, prit. Në asnjë rast mos e detyrosh kafshën me forcë, mos nxitoni, më lejoni të marr një vendim të mi. Mos harroni, me kalimin e kohës, është mace / mace që do të të ecë - ai / ajo do të shkojë aty ku dëshiron, dhe ti e ndjek atë. Prano faktin se, ndryshe nga qentë, duhet të ndjekësh mace, jo mace prapa teje.

Dhe në përfundim: shumica absolute e macet mund të mësohen të ecin (shëtitje, udhëtime), por macet jashtëzakonisht agresive ose nervore janë ende më mirë të mos ecin përsëri.

Dhe disa foto:

Dhe disa foto:

Autori: Valentina Mironova (Kuril Bobtail Kennel " Ylli i tymosur "). Fotot e lukuni "Ylli i Kurileve" dhe një fotografi e lukuni "The Legend of Baikal".

Për të takuar kafshët e Shën Valentinit dhe për të parë kotele, kliko mbi emrin e qenies " Ylli i tymosur "