Меркель в Будинку децентралізації розповіла про головну мету реформи

Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель переконана, що реформа децентралізації в Україні дуже важлива, оскільки повертає на рівень громад відповідальність, конкуренцію, можливості облаштовувати життя у власному регіоні.

Про це вона заявила під час візиту до Будинку децентралізації в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«(Децентралізація) - це дуже важливий проект. Він передає відповідальність назад до людей, які раніше не мали її на місцях. Це посилює конкуренцію і дає відчуття, що живеш у власному будинку », - переконана канцлер.

На її думку, децентралізація в рівній мірі важлива як для жителів Сходу, так і Заходу України, як для сільських, так і для міських жителів.

«Реформа децентралізації дає людям можливість управляти власним регіоном. Це основна мета », - пояснила Меркель.

Вона переконана, що в рамках реформи має змінитися все - від розподілу податків до посадових обов'язків.

Зубко і Меркель відвідали Будинок децентралізації / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ Зубко і Меркель відвідали Будинок децентралізації / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Вона побажала успіху всім, хто залучений в реформу і програми U-LEAD, особливо Георгу Мільбрандту, спеціальному посланцеві уряду ФРН з питань реформування України в галузі управління та децентралізації.

Читайте також: Німеччина відправить в Україну спецпредставника по децентралізації

Меркель зазначила, що український уряд віддає децентралізації вищий пріоритет, адже нею займається віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко, і реформа має підтримку з боку Президента України.

«Наскільки я бачу, є хороший дух співпраці, прагнення до ефективності. Я також дякую український уряд і віце-прем'єра Геннадія Зубка, який відповідає за ці питання. Я бачу, що український уряд надає дуже високий пріоритет цій реформі. Дякую вам за це. Знаю, що Президент Порошенко теж підтримує », - пояснила вона і побажала всім залученим успіху в нелегкій роботі.

У четвер ввечері, 1 листопада, Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель відвідала Будинок децентралізації в Києві, де під головуванням директора Програми «U-LEAD в Європі» Бастіана Файгеля і в супроводі міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка ознайомилася з методами і викликами пан'європейської ініціативи «U-LEAD з Європою».

«U-LEAD з Європою: розвиток місцевого самоврядування та підзвітності» - це донорська програма ряду країн Європейського Союзу, спрямована на підтримку реформи децентралізації в Україні. Програма заснована 2016- го року німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та розрахована на чотири роки.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 1 листопада, Україну відвідує з візитом Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель на запрошення глави Української держави.

В рамках візиту глава німецького уряду зустрілася з Президентом України Петром Порошенко, Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм і лідерами парламентських фракцій, повідомляє Укрінформ.

Як повідомлялося, це другий візит Меркель в Україну за останні чотири роки, попередній відбувся в серпні 2014 року.

Новости